0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #1020 -: Февруари 05, 2010, 21:25:41 pm »
Здравейте д-р Бърди! Криси е на 1,8 месеца и от скоро започна да ака повече от веднъж на ден. Искам да питам нормално ли е да се изхожда до 3 пъти на ден като акото е не много твърдо? Дали не съм сбъркала нещо с храненето? Преди се е случвало да не ака всеки ден или по веднъж на ден. Днес се изака сутринта, на обяд и вечерта по малко, а вчера ака веднъж. Онзи ден 2 пъти, по онзи ден 3 пъти. Иначе детето е активно и се чувства добре. Още ака в памперс и обикновено е кашаво като червейче. Понякога е трудно да определя колко е твърдо, защото той го размазва и не иска да ака на гърне.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #1021 -: Февруари 05, 2010, 23:26:12 pm »
Да мила, ама се страхувам, че утре пак ще е така, питам дали не е шарка, а всеки вдига рамене...
Снимките не бяха много ясни, но ако е шарка, няма да изчезнат обривите за ден.Има и други симптоми освен обриви при шарките.Аз мисля, че не е това.
Ако ще те успокои най-добре направи нови изследвания след добър тоалет сутринта средна порция урина, нали знаеш.Може и копрокултура да направите както те посъветваха по-рано.
Зиртек може да доведе до сънливост понякога, пише го и в листовката.
« Последна редакция: Февруари 05, 2010, 23:32:06 pm от _Elfita_ »
« Отговор #1022 -: Февруари 06, 2010, 00:26:34 am »
Да благодаря, не са изчезнали съвсем, а просто затихват и като е топло се появяват, чета цяла вечер и почвам да си мисля за розеола...
« Отговор #1023 -: Февруари 06, 2010, 00:43:22 am »
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=282732&cat=500&ppuser=527
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=282731&cat=500&ppuser=527
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=282733&cat=500
Много прилича на обрива на детето от тази снимка, но е по - слаб :
http://images08.snimka.bg/000869306.jpg

тук може би ще се види, но от днес започва да изчезва от челото - там от където започна, има и под ушите и под вратлето на гушката.
Бърди, прочетох ти всички мнения в другия форум по повод обривите, имаш ли престава, като тези снимки не са точната представа за състоянието на лицето вчера, дали може да е рузеола?
На лицето не е обрив а е като червени петна, неправилни и като мрежа, на вратлето вече са като обрив, не сърби въобще, температура няма до този момент въобще.
а най - много на това дете:
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=282734&cat=500
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 01:15:00 am от Буболина »
*

geni23

• *
  • 8
  • Децата на мама
« Отговор #1024 -: Февруари 06, 2010, 13:55:38 pm »
Цитат
Цитат
Снимки? 1,2 ?
Утре ще снимам и ще кача че сега ми паднали батерийките на фотоапарата
Здравейте докторе! Ето и обещаните снимчици, само дето вчера се похвалих , че сме по-добре и ето днес отново зачервено(но поне не толкова колкото беше преди, сякаш червенината преди беше по плътна)
Ето снимка от преди: http://media.snimka.bg/5508/017271655-big.jpg
Ето и сега:
http://media.snimka.bg/5515/017285423-big.jpg
http://media.snimka.bg/5515/017285451-big.jpg
http://media.snimka.bg/5515/017285471-big.jpg
Кажете какво да правя? Направо вече не знам и това е след лечението което ни бяха назначили с Дактакорт  :(
*
« Отговор #1025 -: Февруари 07, 2010, 14:50:11 pm »
* около устата това е дерматит или от разлят Бисептол, или предишно съществуваща екзема, обострена. Но може да е и начало на по-сериозни проблеми!
* по главичката и тялото две са най-възможните неща- или това е Ентеровирус (причина за диарията и проблемите) или това е Алергична реакция към Бисептол (или друг препарат даван п.ос). Има още възможности обаче, някои от които са СЕРИОЗНИ.

Затова, заведете да я видят. Аз бих направил и ред изследвания... .

Здравейте д-р Бърди,
бяхме в болница. В крайна сметка се оказа морбили.

[/url]
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #1026 -: Февруари 07, 2010, 15:00:27 pm »
Доказано с? Детето е на 13м и на 12м възраст би трябвало да е имунизирано с МПР ваксината... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #1027 -: Февруари 07, 2010, 15:09:45 pm »
Докторе, на мен  ми е  странно с тази диагноза "морбили". Вече доста случаи около мен има на хора, били в болница с тази диагноза. Хора имунизирани, нямащи никакъв контакт с хора потенциални носители на вируса. Хора, които поради това, че имат малки бебета в къщи са ограничили до минимум контактите си. Вече си мисля дали тази диагноза не я слагат по инерция. Възможно е да е шарка, но морбили? Вече има доста паника тук.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1028 -: Февруари 07, 2010, 15:14:13 pm »
Да.
Много Ентеровируси (и други видове също) дават обрив наричан "морбилиформен".
Затова Дг "морбили" обективно само с коректни изследвания се доказва. Само по обрива- не.
Sir Alec Guinness
*

geni23

• *
  • 8
  • Децата на мама
« Отговор #1029 -: Февруари 07, 2010, 16:52:06 pm »
Аз отново да се включа(извинете ме за притеснението), но снощи не се стърпях и намазах с млякото на А-Дерма екзомега и ето на - чудо днес има очебиен ефект  :D. Ето снимка да видите: http://media.snimka.bg/5525/017304722-big.jpg

Отново Голямо Благодаря!
Ще си купим и кремчето но ще е другият месец, че бюджета за този се ичерпа  :(
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1030 -: Февруари 07, 2010, 17:42:07 pm »
За млякото само от страх да не си "пийне" от него.
Иначе е същото по ефект с кремчето.
Sir Alec Guinness
*

geni23

• *
  • 8
  • Децата на мама
« Отговор #1031 -: Февруари 07, 2010, 18:32:37 pm »
 :D Няма такава опасност като ме види с шишето и бяга като попарен, хич не му се нрави мазането  :lol:
 Мерси за отговора!
*
« Отговор #1032 -: Февруари 07, 2010, 18:44:16 pm »
Ние пропуснахме ваксината за морбили защото слагахме Синфлорикс. Не сме излизали или били в контакт с болен, направо ме хвърлиха в тъча с тази диагноза. Кръв изпращаха в София за морбили и е положителна пробата.
« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 18:53:06 pm от ЕVIQ »

[/url]
« Отговор #1033 -: Февруари 09, 2010, 22:27:44 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Искам да Ви попитам, какви контролни изследвания се правят при навършване на годинка. Кръвна картина и урина, както на 6м. ?
Питам защото на консултацията на 13м Джипито нямаше направления за изследвания и ни каза че ще ни даде когато отидем на консултация на 15м. Да ама свекърва ми забравила да й напомни вчера и сега...
Реших да си ги пусна в частна лаборатория, не струват милиони.
Няма нещо притеснително, заради което да настоявам, просто контролно.
Благодаря Ви предварително! 
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #1034 -: Февруари 09, 2010, 23:18:10 pm »
няма лимит за изследвания, особено на деца
не зная как още се оправдават с това
иначе, да- ПКК и урина са стандартните изследвания, нищо кой знае какво, колкото да ни замажат очите, че правят нещо за децата
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1035 -: Февруари 09, 2010, 23:22:29 pm »
happymery, д-р Бърди едва ли може да ти даде отговор на въпроса какви изследвания поема българската здравна каса за деца на 1 годинка, защото той работи в Гърция.

ПКК и урина, това май беше всичко. пише го на много места из Интернет.

mini, и аз твърдях така до съвсем скоро, но след уточняваща кореспонденция с Elfita, прочетох рамковия договор с касата за 2010 година и разбрах, че всъщност са ни излъгали здраво - НЗОК, МЗ и медиите дружно. единственият текст, където се споменава за липсата на лимити за деца в този рамков договор, е текстът, че няма лимит за посещение при педиатър!!!! правете си сметката какво значи това....

само при педиатри може да ходите колкото си щете. нищо не споменават за безлимитност на изследвания или посещения при специалисти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #1036 -: Февруари 09, 2010, 23:35:19 pm »
ми ние за това си и плащаме бе, като попове
хич не чакам нищо, не че не плащам на кило осигуровките
не ги срам, за деца лимит
днес отивам в 19:50 в аптеката с рецептурната книжка на Стефания да й взема изписания Флексотайд по касата, три от фармацевтките се изредиха да измрънкат как в 20 съм отишла /работното им време е до 20 часа/- казах им- гледам, че е осем без осем, докато мрънкахте щяхте да изпишете лекарството на детето /обясних им че ходя на работа и някма кога да отида, и те били на работа, и те имали деца/
хиляди спорове и реплики, ама взеха книжката, накрая се ядосах и ги накарах да ми я върнат, ще си взема лекарството от друга аптека, нали много мрънкат, бясна съм  :x :x :x :x обърнаха веднага- що съм правила проблем, щели да ми дадат лекарството
ай сектир, не са само те аптека
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1037 -: Февруари 09, 2010, 23:36:34 pm »
mini,

Как е детето?
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #1038 -: Февруари 09, 2010, 23:38:11 pm »
добре е , докторе
и двете са много добре
правим инхалации два пъти дневно, тя сама си бори вече вдишванията, нямаме проблеми с бейбихалера
мисля, че хъркането по време на сън намаля, преди доста често спеше с отворена устичка, сега като че ли не  :D
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1039 -: Февруари 09, 2010, 23:39:10 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Искам да Ви попитам, какви контролни изследвания се правят при навършване на годинка. Кръвна картина и урина, както на 6м. ?
Питам защото на консултацията на 13м Джипито нямаше направления за изследвания и ни каза че ще ни даде когато отидем на консултация на 15м. Да ама свекърва ми забравила да й напомни вчера и сега...
Реших да си ги пусна в частна лаборатория, не струват милиони.
Няма нещо притеснително, заради което да настоявам, просто контролно.
Благодаря Ви предварително!  

Тук се прави:

*пълна кръвна картина +СРП+ СУЕ
*пълна биохимия от венозна кръв+ хормони на щитовидната жлеза+ С Желязо+Феритин+ЖСКапацитет.
*офталмолог - плюс периметри и очни дъна
*УЗ на коремче + УЗ тестиси за момчетата.
*зъболекар ( над 22м възраст)

пълна биохимия от венозна кръв = Глюкоза, урея,креатинин,Алкална фосфатаза, чернодробни ензими, ЛДХ, натрий, калий, калций,фосфор, Билирубин и фракции, албумин, Иг Г, ИгА, ИгЕ,гама-ГТ, холестерол, ЛДЛ, ХДЛ, триглицериди, аполипопротеини, Т3, Т4, ТСХ, Паратхормон, кръвни нива на Вит Д ( 25 хидрокси Вит Д).
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 23:46:19 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness