0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #980 -: Февруари 03, 2010, 16:13:54 pm »
И още нещо, днес като видя изследването нямаше какво да каже и каза, че пробата е замърсена, е, някой ще ми каже ли може ли е.коли 10 на 5 да е замърсена проба???? :o
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #981 -: Февруари 03, 2010, 16:19:32 pm »
По принцип в БГ всичко може, не знам дали е така в случая.Аз лично съм Тома неверни и бих повторила изследването.
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 16:22:12 pm от _Elfita_ »
*
« Отговор #982 -: Февруари 03, 2010, 16:22:46 pm »
Бубе, Перденце, разбирам ви много добре... аз вече не се унижавам, плащам си изследавнията, рядко моля за направление. Ето сега за бебето сме дали около 100лв. за изследвания, ама да е здрава, а пък другото...
Днес пък ми се обади една позната, имат бебе на 6м. , връща се от болницата  с прекарано морбили. Събуждаш се и не знаеш какво ще ти поднесе денят, с какви други страхове ще се изпълни сърцето ти... както казахте, тук в Бургас уморен от борбата човек вече само се моли съдбата да е по-благосклонна.
Бубе, много се зарадвах на появата ти,  макар и по този повод.
Съжелявам за спама, не се въздържах.
« Отговор #983 -: Февруари 03, 2010, 16:25:13 pm »
Да, аз също мислех за повторение, но още три дни така...просто не ми се иска да чакам повече, а да действам някак :?
Тан, мила и аз се радвам, че те срещам пак  :D, да сте живи и здрави!
Когато можех да си го позволя и аз плащах, а не чаках талони, дори това ми е първия талон за 3 години от тази " докторка".
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #984 -: Февруари 03, 2010, 17:02:52 pm »
Буболина, ако си спомням правилно, от прочетеното из нета - талоните за деца нямат лимит. Тази жена не си ги вади от джоба тея талони в крайна сметка. Аз не бих ревала изобщо, а бих я навряла там, дето и слънцето не огрява. Какви са тези неща дето си ги позволяват :x
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #985 -: Февруари 03, 2010, 17:06:22 pm »
Не знам, но ме направи луда, че е строго вече за талони, че не може така, това били своеволия...абе разказа ми играта, а аз като детенце ми  е болно и изгубвам дума и мисъл, искам ми се така да ми направи като съм в нормално състояние...ще я сменям тази, та ако ще турско да стане... :?
*
« Отговор #986 -: Февруари 03, 2010, 17:33:32 pm »
За да не кажа всички, то повечето са с подобно поведение и отношение.Всички майки опитвайки се да поискат изследване по каса са нахоквани, престараващи се и т.н. Отдавна не ме впечатляват такива "лекари", лошото е и за мое огромно съжаление, че няма с кой да ги заменя. До като мога ще си плащам, макар че и като си плащаш пак е гаранция франция, ама това вече е друга тема.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #987 -: Февруари 03, 2010, 17:45:09 pm »
Благодаря ти Бърди,да си жив и здрав, че не спираш да помагаш  само че на абиограмата пише всички антибиотици, ти какво би препоръчал, като миналия път пихме Панцеф, а сега го няма на биограмата и възможно ли е да е от това, че върши всичко в памперса и не дава по 10 минути да го сменяваме?
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=282694&cat=500
Augmentin е добър избор, ако детето не е алергично към него.
Трябва да направите микционна цистеоуретрография и в зависимост от резултатите да дадете химеопрофилактика.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #988 -: Февруари 03, 2010, 17:47:48 pm »
Бубе, Перденце, разбирам ви много добре... аз вече не се унижавам, плащам си изследавнията, рядко моля за направление. Ето сега за бебето сме дали около 100лв. за изследвания, ама да е здрава, а пък другото...
Ами тя си е здрава... :) Ето какво жизнерадостно бебе ни гледа от снимките... .
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 17:51:13 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #989 -: Февруари 03, 2010, 17:49:39 pm »
Буболина, ако си спомням правилно, от прочетеното из нета - талоните за деца нямат лимит. Тази жена не си ги вади от джоба тея талони в крайна сметка. Аз не бих ревала изобщо, а бих я навряла там, дето и слънцето не огрява. Какви са тези неща дето си ги позволяват :x
Гане, Гане, виждаш какво става.
После "Германия, Германия"... .
Германия е сладка приказка в сравнение със страната на благоденстващите цифри и тъжните хора.
Sir Alec Guinness
« Отговор #990 -: Февруари 03, 2010, 17:58:06 pm »
Как да разбера дали не е алергична? :(, никога не е пила лекарства освен Панцеф.
А какво е химеопрофилактика, това ми е много страшна дума нещо...
На УЗ нищо нямаше, а антибиотика колко дни да го давам и кога да направя контролна стерилна урина?
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 18:02:57 pm от Буболина »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #991 -: Февруари 03, 2010, 18:01:56 pm »
Химеопрофилактика- дава се за няколко месеца една малка доза АБ вечер.
Sir Alec Guinness
« Отговор #992 -: Февруари 03, 2010, 18:06:18 pm »
Да, благодаря ти, а така ли да питам в аптеката - за химиопрофилактика? А това АВ вечер абокат ли е?
*
« Отговор #993 -: Февруари 03, 2010, 18:07:35 pm »
Ами тя си е здрава... :) Ето какво жизнерадостно бебе ни гледа от снимките... .

Д-р Бърди, знаете ли колко много значат думите Ви за мен...
*
« Отговор #994 -: Февруари 03, 2010, 18:16:57 pm »
Буболина, не можеш да питаш в аптеката за АБ - химиопрофилактик, той се изписва от детски нефролог или уролог.
Аз от това изследване видях е.коли (86), което честно ми прилича на чревна бактерия, т.е. тя е, но най-малкото при уронфекция трябва да пишат каква сигнификантна стойност е бактерията - 10 на 3, 10 на 4 и т.н. Не ми е много ясно, но аз не съм критерии, все пак, може би самата лаборатория да работи с някакви други измерения, но все пак попитай педиатъра. Още повече, че нагоре беше писала, че обикновената урина е ок, може да е замърсяване, много е важно как си я взела. Детето е голямо, измий го хубаво и нека се изпишка в стерилната чашка, като не хващаш първата струйка.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #995 -: Февруари 03, 2010, 18:28:02 pm »
Ех, Докторе, вие поне знаете какви проблеми има и тук, но поне има някакви шансове за по-нормално отношение - не могат да ми кажат такова нещо, защото плащам осигуровки и мога да им стъжня живота :x
Аз съвсе скоро смених доктора, точно поради такива причини - на дете с температура от 6 дни, отказа преглед. :x
Но има и нещо друго, тук не можеш да си платиш, за да ти направят изследване или преглед, докато в БГ, ако си сигурен, че лабораторията и лекаря са читави - плащаш и го правиш.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #996 -: Февруари 03, 2010, 19:26:07 pm »
Гане, няма такова нещо да си сигурен в лекаря или лаборатория, просто нямаш друг избор и за това го правим. Поне правиш нещо за детето си, а не вдигаш рамене и чакаш безхаберно да се оправи от само себе си.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #997 -: Февруари 03, 2010, 23:29:26 pm »
... пуснах обикновенна и стерилна - на обикновенната няма нищо, а от лабораторията за стерилната казаха, че има разтеж...
Резултат е.коли.Нещо не се връзва - няма белтък в обикновената, няма левкоцити и  бактерии, отн. тегло не е променено.Обикновено се виждат още там тези неща.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #998 -: Февруари 03, 2010, 23:45:53 pm »
А тя.......като викна...ти ли решаваш, сега като няма да излезе нищо какво ще правим, дала съм ти талон напразно, вместо да го дам на друго дете...

талоните (направленията за изследвания и прегледи при специалист) за деца са БЕЗ ЛИМИТ! колкото са нужни, толкова ще даде джипито. не може да ти излиза с номера "вместо да го дам на друго дете" - ти не ощетяваш никого.

друг е въпросът, че аз не губя време да се разправям за направления и просто кротко си плащам за онова, което аз реша, че искам да се изследва.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #999 -: Февруари 03, 2010, 23:50:36 pm »
Наде, най-малкото може да намериш лаборатория или лекар, на които относително да вярваш, а тук няма как даже и да си платя. Всичко се прави в кабинета на педиатъра.