0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #760 -: Януари 10, 2010, 00:45:07 am »
*изключете възможен кардиологичен проблем
*оценете нуждата от ЕЕГ и че детето психо-моторно отговаря на възрастта си без обезпокоителни белези.

Ако всичко друго се изключи, това са т.нар "задръжки на дишането" и дадените препоръки са добри. Всъщност най-ефективно е силното духане в лицето- след премигване, детето се успокоява обикновено.

Такива деца са склонни към температурни гърчове- давайте навреме температуропонижаващи. Е, не е "закон", но го имайте пред вид.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #761 -: Януари 10, 2010, 10:32:07 am »
д-р Бърди детето се развива правилно няма проблеми с говор или каквото и да е било за възрастта си 1г.5м.,поне като наблюдения в къщи,но все пак аз не съм лекар. За ЕЕГ  да изисквам от нашата педиатърка? Детето това го прави само и единствено когато не му се угоди или нещо не му се даде ей така без причина не го прави дори единият път бяхме наконсултация като друго детенце му взе играчката та док.видя за какво става въпрос.  :? Като споменахте за ЕЕГ притесненията ми станаха по големи.
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 11:08:12 am от Виктория »
*
« Отговор #762 -: Януари 11, 2010, 11:28:30 am »
Къде се поставят пентаксим и превенар при реимунизация над годинката?

*
« Отговор #763 -: Януари 12, 2010, 01:10:33 am »
Време е да се запишем в тази тема.

Може да звуча доста объркано, но напоследък изобщо не спя нощем нормално.
Не знам от къде да почна, но от известно време имам съмнение относно какво я мъчи нощем Андрея. От два месеца вечер след баня заспива сучейки, спи 4-5 часа без да буди, след което почва среднощния "купон" рев на всеки час и така до сутринта. Преди седмица проби 7-ми резец, никне и един кътник. Вече не съм убедена че я мъчат зъбите, нощем. Тази вечер ни отне 3 часа да я приспим, доста плака, докато аз се опитвах няколко пъти се изви назад и се изпръцка доста силно. След като се предадох мъжа ми я взе да я приспива,каза че доста се е оригвала. Определено нещо тази вечер не и беше комфортно, но според мен не бяха зъбите. Няколко пъти нощем я засичам да пръцка и да се извива когато плаче, спи при мен от 2 месеца.

Има ли вероятност на тази възраст 1г.1м. да има колики. И какво мога да направя.

На 11м въведох овесена безмлечна каша на Хип, малко преди да стане на 1г и дадох направо мулти зърнеста безмлечна каша на Милупа. Около 18ч и е последното хранене, давам 1/2 плодово пюре с 1/2 каша около 250-300 мл. Или пресни пасирани плодове с 2-3 лъжици каша за сгъстяване. От 4-5 дни давам овесена каша, но е на друга фирма.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #764 -: Януари 12, 2010, 22:26:15 pm »

А ти като си възрастна понякога нямаш ли колики?
На година и един месец от 18 часа до сутринта е много дълъг диапазон за едно дете без хранене. Върни се към веченото мляко, може този "бяс" да е от хипогиклемия.

Сега да питам и аз: момичета какво представляват пъпките при хранителна алерергия?
Подробности: на вики забелязах днес дребни пъпчици по гърба - някои са на гнезда като в кръг, други са единични, една две по коремчето. Не са с бели върхове или пълни с течност.
Педиатърката каза, че е хранителна алергия след преглед - изписа Фенестил за мазане на засегнатите участъци и диета, която се свежда до картоф, тиквичка и морков. Без мляко - на въпроса защо, обяснението беше, че кравето мляко и недиетичните храни ще допринесат за развитието на обрива. Това обаче за мен е нелогично. Ако организма реагира на определен алерген , прави имунен отговор срещу него, не срещу нещо друго. Също така педиатърката каза, че ако до утре обрива не мине с предприетите мерки, следва да се въведе Кларитин сироп - 2.5 мл на ден.

Моля дайте съвет. Ще се радвам и ако Бърди се включи, защото когато бг педиатър каже "алергия" , се съмнявам.

*
« Отговор #765 -: Януари 12, 2010, 22:28:54 pm »
Лейди, като препатила 3 пъти с хранителни алергии ще споделя че това са големи плаки като петна които се уголемяват и се съединяват като цялата кожа става червена.Ако се третира с лекарства се успокоява,после пак избива и така докато организма не се изчисти.Надявам се да съм била полезна.
П.П.Незнам дали не зависи и от вида храна.Сина ми ги направи от яйца и от малини.
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 22:32:13 pm от parsi »

*
« Отговор #766 -: Януари 13, 2010, 11:25:16 am »
Аз също бих помолила, ако е възможно да се включи д-р Бърди.
Преди 5 дена, малката започна да вдига температура около 38,5-39,0 С.Давах панадол и ефералган свещички, както и по 1 таблетка изопринозин на ден разделена на 3 приема.
Миналата нощ, цялата се обрина/ без крайниците/. Заведох я при педиатърката, която предположи, че е или морбили или пета шарка, в краен случай алергия от панадола 8O. Направих консултация с още един педиатър, който пак не можа да постави точна диагноза, но се двоумеше между рубеола и пета шарка.
Ваксинаната "Морбили, паротит, рубеола" не й е поставяна, защото вкъщи всички бяхме болни от грип и трябваше да изчакаме 20 дни по предписание на лекарката.
Препоръчаха ми ако искам да направя серологично изследване за вида на шарката, като ми обясниха, че така или иначе ще и сложат комбинираната ваксина, защото в България няма отделни компоненти.
Въпросът ми е ако е морбили или рубеола,ще има ли някакви усложнения при поставянето на Приорикс.
Благодаря предварително за отделеното време.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #767 -: Януари 13, 2010, 14:16:57 pm »
Подробности: на вики забелязах днес дребни пъпчици по гърба - някои са на гнезда като в кръг, други са единични, една две по коремчето. Не са с бели върхове или пълни с течност.
Педиатърката каза, че е хранителна алергия след преглед - изписа Фенестил за мазане на засегнатите участъци и диета, която се свежда до картоф, тиквичка и морков. Без мляко - на въпроса защо, обяснението беше, че кравето мляко и недиетичните храни ще допринесат за развитието на обрива.

по гърба обрив от храна? не ми се вярва... от храна ще се изрине около устата най-напред - където е имал контакт с храната. също така - по меките части, сгъвки на лакти, корем... няма да се изрине баш на гърба.
глупости са това, според мен. заведи на друг лекар или седи и чакай да мине.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #768 -: Януари 13, 2010, 14:47:36 pm »
Фифа, ние изкарахме нещо подобно на Рубеола или Морбили, но тъй като е ваксиниран сметнаха, че е някаква 6-та болест /Розеола/. Общо за 3 дни мина обрива. Започна от лицето и шията, преминаха там появиха се по гърба и коремчето, след това се появика и по краката и ръцете. Не се притеснявай, тази силно заразна вирусна инфекция при повечето деца минава леко, виж Варицелата вече е по сърбяща и дразнеща.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #769 -: Януари 13, 2010, 15:03:52 pm »
Перденце, виждам че си тук. Искам да те питам имаш ли някакви впечатления от д-р Мигаров. Ако не се лъжа с Тони имахте проблем с изхожданията, не помня какъв точно, но май правихте консултация с хирург.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #770 -: Януари 13, 2010, 15:17:40 pm »
Педиатърката каза, че е хранителна алергия след преглед - изписа Фенестил за мазане на засегнатите участъци и диета, която се свежда до картоф, тиквичка и морков. Без мляко - на въпроса защо, обяснението беше, че кравето мляко и недиетичните храни ще допринесат за развитието на обрива.

по гърба обрив от храна? не ми се вярва... от храна ще се изрине около устата най-напред - където е имал контакт с храната. също така - по меките части, сгъвки на лакти, корем... няма да се изрине баш на гърба.
Абе и за мен са глупости. Читав дерматолог?
*
« Отговор #771 -: Януари 13, 2010, 15:21:24 pm »
Перденце, виждам че си тук. Искам да те питам имаш ли някакви впечатления от д-р Мигаров. Ако не се лъжа с Тони имахте проблем с изхожданията, не помня какъв точно, но май правихте консултация с хирург.

Ами нямам кой знае колко впечатления, консултация правихме когато Тони беше в болницата поради обезводняване и тъй като на 2-рия ден от престоя ни там, коремчето на детето се бе издуло като балон и го болеше, за това правихме рентген и консултация с него. Иначе, той е оперирал моят колега от херния, препоръчват го всички тук в Бургас, води се най добрият, но не го твърдя.
То май друг детски няма, така или иначе, само неговото име се спряга когато попиташ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #772 -: Януари 13, 2010, 22:20:50 pm »
Аз продължавам да се мъча с произхода на пъпките на Вики, най- интересното е, че няма сърбеж.
Искам да питам и доктор Бърди до колко време след консумация на храна може да се прояви псевдо хранителна алергия?

П.П. Омешала съм се съвсем от пускането на чичко Гугъл и четене.
*
« Отговор #773 -: Януари 13, 2010, 23:04:50 pm »

Ааа, не са глупости. Валери се изрина точно по гърба от праскови и банан, по краката от вътрешната страна от пиле и по гърдите и корема от киви. Около устата не съм забелязвала обрив. И съм абсолютно сигурна, че е хранителен обрива. Може да се появи до 3 дни след прием на храна!

Фифа, ние инмахме подобен случай - 3 дни с температура 39.5-40 градуса, последва пълзящ обрив и спад на темп., който се изчисти след около още три дни. Но направих грешката да започнем антибиотик и дълго се чудихме дали обрива е от антибиотика или е 6-та шарка - розеола. За мен си беше шарката....

« Отговор #774 -: Януари 13, 2010, 23:13:30 pm »
С пневмония сме.Започна зачервено гърло, пихме два дни Уназил, почна се кашляне, влажно, цяла нощ.Личната каза че дробовете са пълни със секрет.Направихме и рендген, оказа се пневмония БИЛАД.иЗПшИСА НИ пАНЦЕФ.за ДВА ДНИ ПРИЕМ РЕЗУЛТАТА Е ОСЕЗАЕМ,само че лекарката каза да сме нащрек.имали ли сте наблюдение за действието на Панцеф, бил нов АБ трето поколение.пЪРВИТЕ ДВА ДНИ КАшЛЯшЕ ЦЯЛА НОщ, СЕГА ПО ДВА-ТРИ ПЪТИ,ОТХРАчВА, КЪРТЕщА КАшЛИЦА.пИЕМ сОЛВОЛАН И ИНХАЛИРАМ С бЕЙБИХАЛЕР вЕНТОЛИН.пРИТЕСНЯВАМЕ ДА НЕ БИ ДА НЕ СЕ ИЗЛЕКУВАМЕ И ПАК ДА ОПРЕМ ДО ВЕНОЗЕН ПРИЕМ, И ВМЕСТО 10 ДА ЛЕКУВАМЕ ДВАИСЕТ ДНИ :(
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #775 -: Януари 14, 2010, 09:00:10 am »
Бяха ни изписали Панцеф. Моето дете се изходи 5 пъти след първия прием като пищеше от болки в корема! Консултирах с д-р Мангъров, който е завеждащ детското инфекциозно отделение. Неговото мнение беше, че ако сме толкова зле за Панцеф, по-добър вариант е влизането в болница. Може би е добре да се направи контролна снимка или още един консулт с друг специалист - пулмолог!
« Отговор #776 -: Януари 14, 2010, 16:27:56 pm »
Дъщеря ми е на 6, има и рефлукс.Първия ден и тя се изходи 3 пъти,после нещата се нормализираха.Започнахме Лакто4 ,още с първия прием на Панцефа.За сега няма оплакване.Надявам се да помогне сегашното лечение.Видимо има подобрение, голямо, утре ще видим на слушалка
Благодаря за отговора!
*
« Отговор #777 -: Януари 14, 2010, 19:41:20 pm »
Здравейте, момичета.
Благодарение на прочетеното тук, поставих на Жорко Превенар и не съжалявам. Сега се замислям за противохепатитна ваксина. Моля, споделете вие поставили ли сте на вашите дечица, удачно ли е. Каква е подходящата възраст. И изобщо каквото се сетите по темата. Ще съм благодарна за информацията.
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 19:45:30 pm от QnaT »
« Отговор #778 -: Януари 15, 2010, 12:15:20 pm »
Д-р Бърди, здравейте,

отново се обръщам към вас за съвет и мнение.

Моят почти 7-годишен син е със следните симптоми - повече от месец кашлица, лекувана с всевъзможни сиропи за отхрачване. Кашлицата е следната - на пристъпи, и през нощта, и през деня, не постоянна, със силно задавяне и почти винаги завършва със зачервяване, превиване и повръщане. Детето няма температура, няма болки в корема (може би един два пъти се оплака, но го отдавам по-скоро на напъването при кашляне), в добро състояние е, весел. Правихме кръвни изследвания, леко завишени левкоцити, (докторът каза, че може да е от вируса) но иначе добри изследвания. Дадохме и натибиотик по мое настояване (азитрокс за 3 дни), защото вече реших, че докторът е прекалено предпазлив и общо взето го насилих да предпише антибиотик - никакво подобрение. Сега вероятна диагноза - рефлукс. На диета като при гастрит сме, мотилиум два пъти на ден 1 ч. преди закуска половин таблетка, един час преди вечеря - цяла, вечер преди лягане - ампула за киселини. Сякаш имаше подобрение за два-три дни, но от вчера кашлицата с повръщане се поднови (не е по цял ден, днес например е повърнал три пъти, като единият път след ставане само стомашен сок жълт). Според вас какво да предприемем като изследвания и вероятни диагнози.

Много ви благодаря, дано сте на линия тези дни да ми отговорите. Досега всичките ви съвети са били страшно полезни и уместни.

Доктор Бърди, здравейте, изследванията за коклюш са отрицателни. Междувременно има подобрение и вече от няколко дни не е повръщал, макар че кашлицата продължава (но е намаляла). Според вас да правим ли гастроентероскопия, при положение, че има подобрение с тези лекарства (мотилиум и капсули против киселини)?

В понеделник сме на преглед отново и ще пуснем едни кръвни изследвания и СРП, за да видим дали няма някаква инфекция, както се съмнявате. Предните изследвания бяха добри, но оттогава мина повече от месец.

Мисля да го заведа малко и на планина, евентуално на ски, чистият въздух и промяната на климата би трябвало да му се отрази добре на кашлицата. Или може би е рисковано?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #779 -: Януари 15, 2010, 12:24:25 pm »
Обсъдете включване на Омепразол (или аналог-протонен инхибитор) за известно време + Метоклопрамид (Церукал). Лично смятам метоклопрамида за много по-ефективен.
Ако можете да обсъдите за Хеликобактер изследвания и насока- добре би било. Има неинвазивни методи за диагноза.
Може да давате 1 ч.л. Алмагел (или аналог) преди лягане.

Гстроскопия? ендоскопски? Ако има нужда, може би е добре- ще се вземе и проба за Хеликобактер инфекция... ще се оцени езофагита... .
« Последна редакция: Януари 15, 2010, 12:29:43 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.