0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #740 -: Януари 08, 2010, 10:52:24 am »
д-р Бърди, с облекчение да споделя, че положението при нас е доста добре
от вчера мажа и с бактробан, два пъти дневно /така е указано в листовката/ на края на тампонче за уши, хъркането в нослето и на двете затихва вече, има го но след третиране с бактробана определено се облекчава
нормално ли е да кихат от бактробан? трябва ли да ме притеснява нещо?
в листовката на бактробана пише да се третира поне 5 дни, вашето мнение какво е?
мажем се и двамата с баща им
и пак да питам, че преди дописах в мнението си- Зината колко време- 7 или 10 дена?
Личната беше на мнение, че 5 е достатъчно, след резултатите каза 7  :)
и кога контролни посявки след третиране с бактробан и зината при голямата
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #741 -: Януари 08, 2010, 13:44:13 pm »
 Здравейте ,видях че сте писали за зъбки. Тревожи ме напоследък един проблем-горните две зъбчета ,които ни избиха виждам че имат липсващи парченца емайл. Детето постоянно ги стърже с долните и ме е страх до къде може да ги повреди. Не знам дали си внушавам ,но мисля ,че на моменти има неприятно усещане от тези два зъба.Трябва да го заведа на специалист. Можете ли да ми препоръчате такъв ? От Стара Загора сме.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #742 -: Януари 08, 2010, 15:29:05 pm »
д-р Бърди, с облекчение да споделя, че положението при нас е доста добре
от вчера мажа и с бактробан, два пъти дневно /така е указано в листовката/ на края на тампонче за уши, хъркането в нослето и на двете затихва вече, има го но след третиране с бактробана определено се облекчава
нормално ли е да кихат от бактробан? трябва ли да ме притеснява нещо?
в листовката на бактробана пише да се третира поне 5 дни, вашето мнение какво е?
мажем се и двамата с баща им
и пак да питам, че преди дописах в мнението си- Зината колко време- 7 или 10 дена?
Личната беше на мнение, че 5 е достатъчно, след резултатите каза 7  :)
и кога контролни посявки след третиране с бактробан и зината при голямата

7 минимум.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #743 -: Януари 08, 2010, 16:18:23 pm »
Днес сложихме превенар! Биха и го в ръчичката! Какви реакции да очаквам?!
Като четох листовката ми прилоша! Темп над 39 С! 8O Тя още спи, повече от обикновеното за нея! Трябва ли да се тревожа? Моля да споделите как е минала имунизацията при вас!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #744 -: Януари 08, 2010, 16:20:57 pm »
В ръката за тази възраст... .
Коя доза е?
Sir Alec Guinness
« Отговор #745 -: Януари 08, 2010, 17:00:42 pm »
Здравейте докторе,
дъщеричката ми е на 2 години и 4 месеца. Направих профилактични кръвни изследвания и биохимия и има леко отклонение в АСАТ - 48 при норма до 35. Моля посъветвайте ме на какво може да се дължи. Всичко друго е в норма.

Преди време й се появи едно подкожно кръвоизливче, колкото малка монета, и сега се разнася, имам предвид избледнява. Може ли да има връзка.
Благодаря предварително!
« Отговор #746 -: Януари 08, 2010, 17:05:17 pm »
В ръката за тази възраст... .
Коя доза е?
Докторе, какво имате предвид?

Вчера поставиха и на дъщеря ми Превенар в ръчичката. Тя е на 2 години и 10 дни и това и е първа доза.
В листовката на ваксината пише следното нещо:•
Бебета на възраст между седем и 11 месеца се нуждаят от две дози с интервал от поне един месец между дозите. През втората година от живота се препоръчва прилагане на трета доза.

Деца на възраст между 12 и 23 месеца се нуждаят от две дози с интервал от поне два месеца между дозите.

Деца на възраст между 24 месеца и пет години се нуждаят от една-единствена доза.
Ваксината се прилага чрез инжекция в бедрения мускул на бебетата или в мускула в горната част на ръката на малките деца.
взех го от тук: http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/413000bg1.pdf
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #747 -: Януари 08, 2010, 17:19:11 pm »
Да и ние сложихме първата сега!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #748 -: Януари 08, 2010, 17:37:25 pm »
Цитат
Докторе, какво имате предвид?

Че се слага в ръката в тази възраст.
Да, схемите,които цитирате, са правилни.
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 17:45:41 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #749 -: Януари 08, 2010, 18:14:03 pm »
Д-р Бърди, чета написаното от  nikitali и съвсем се обърках. От следващият месец започваме да слагаме на бебето Превенар. Вчера личната ми каза, че схемата е същата като при Пентаксим, 3 последователни дози и реимунизация след годинката. Т.е. ще слагаме 7-ми, 8-ми и 9 месец и реимунизация след годинката. Но сега чета,  nikitali е цитирала че между 7-ми и 11 месец дозите са две с интервал поне месец между тях. Вчера също така попитах нашата педиатърка дали до сега е слагала Превенар и дали има вече впечатления от новата Synflorix, отговорът беше, че не е слагала нито едната, нито другата. Явно учудването ми е било голямо, защото завърши с думите - "хората нямат пари", с което пък съвсем загуби доверието ми.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #750 -: Януари 08, 2010, 18:32:07 pm »
"че между 7-ми и 11 месец дозите са две с интервал поне месец между тях."
Това е вярното.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #751 -: Януари 08, 2010, 21:01:45 pm »
Д-р Бърди, благодаря!
nikitali, и на теб за линка.  
« Отговор #752 -: Януари 08, 2010, 22:47:01 pm »
Д-р Бърди, здравейте,

отново се обръщам към вас за съвет и мнение.

Моят почти 7-годишен син е със следните симптоми - повече от месец кашлица, лекувана с всевъзможни сиропи за отхрачване. Кашлицата е следната - на пристъпи, и през нощта, и през деня, не постоянна, със силно задавяне и почти винаги завършва със зачервяване, превиване и повръщане. Детето няма температура, няма болки в корема (може би един два пъти се оплака, но го отдавам по-скоро на напъването при кашляне), в добро състояние е, весел. Правихме кръвни изследвания, леко завишени левкоцити, (докторът каза, че може да е от вируса) но иначе добри изследвания. Дадохме и натибиотик по мое настояване (азитрокс за 3 дни), защото вече реших, че докторът е прекалено предпазлив и общо взето го насилих да предпише антибиотик - никакво подобрение. Сега вероятна диагноза - рефлукс. На диета като при гастрит сме, мотилиум два пъти на ден 1 ч. преди закуска половин таблетка, един час преди вечеря - цяла, вечер преди лягане - ампула за киселини. Сякаш имаше подобрение за два-три дни, но от вчера кашлицата с повръщане се поднови (не е по цял ден, днес например е повърнал три пъти, като единият път след ставане само стомашен сок жълт). Според вас какво да предприемем като изследвания и вероятни диагнози.

Много ви благодаря, дано сте на линия тези дни да ми отговорите. Досега всичките ви съвети са били страшно полезни и уместни.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #753 -: Януари 08, 2010, 23:20:10 pm »
Изследвания за коклюш?
Посявки? нос, гърло...

Повръща вследствие на сухата, дразнеща кашлица,в края на кашлянето, или?
Кашлицата е суха, влажна?

КАК започна всичко това? с какви симптоми?
Sir Alec Guinness
« Отговор #754 -: Януари 08, 2010, 23:37:20 pm »
Не сме правили изследвания за коклюш, ще направим. Не сме ваксинирани срещу коклюш, правихме само ДТ, защото беше прекарал бронхиолит на 2 м. и лекарите решиха, че е опасно.

Посявките от гърлото и носа са чисти, няма изолирана бактерия.

Кашлицата е по-скоро влажна, звучи сякаш има храчка или се дави с нещо и почти винаги завършва със зачервяване и повръщане.

Не е вдигал температура в началото на болестта, започна с лека хрема и кашлица, но в началото не повръщаше при почти всеки пристъп и кашляше повече. Сега пристъпите са по-малко, но финалът с повръщането зачести.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #755 -: Януари 08, 2010, 23:45:09 pm »
*коклюш
*остатъчна кашлица след вирусен бронхит->> Фликсотайд
*инфекция- нужда от сериозен антибиотик.
* синузит?

Рентгенография? ("снимка")? по преценка... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #756 -: Януари 08, 2010, 23:52:36 pm »
Много ви благодаря.

Смятате ли, че е малка или никаква вероятността да е стомашно заболяване?

Още в понеделник ще направим изследвания за коклюш.

Фликсотайд давахме също - поне две седмици.

Ще го заведа на УНГ за синузит и ще обсъдя рентгенографията с педиатъра.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #757 -: Януари 09, 2010, 00:06:00 am »
Ако е рефлукс (толкова тежък) по-добре да дадете Х2 блокер или от групата инхибитори (омепразол), отколкото Мотилиум... . Или Церукал и Х2 блокер или от групата инхибитори (омепразол).

Все пак първо другите неща... .
С оглед абсолютно съмнителната ефективност на 3 дена Азитромицин, нищо чудно да е белодробна инфекция- тук без рентгенография 2 АБ не е редно да се даде. 2 АБ- Зинадол или Аугментин. Или ако се мисли за Микоплазма- пълен курс с Кларитромицин.
« Последна редакция: Януари 09, 2010, 00:09:04 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #758 -: Януари 09, 2010, 00:08:30 am »
Благодаря ви още веднъж!
« Отговор #759 -: Януари 09, 2010, 15:01:50 pm »
Отдавна се каня да пиша за този наш проблем но мислех че ще премине рано или късно ,но тъй като това нестана вече ще напиша  :?...
Та така ...може би още от 6-7 месец малкия сега е на година и 5м. посинява от рев предимно като не е на неговата или ако не му се даде нещо или примерно баща му като реши да излезе от стаята или като не му дам да се качи на дивана или стола-ей такива неща, посинява до такава степен че не може да си поеме въздух имам чуство че направо ще се отпусне в ръцете ми просто ме побиват тръпки доста е страшна гледката говорих с лекуващия и той ми каза да духам в устата му, или да го напръсквам с вода в такива моменти, но нищо не помага... . Направо ми изправя косата в повечето случай док също каза че това го правят хиперактивните деца  днес също говорих на тази тема с нея и каз че за мое успокоение може да направим кардиограма но е убедена, че няма да има проблем - "просто е дете с характер" - това и бяха думте:? кажете какво да правя ?  8O  

Ще съм благодарна на д-р Бърди ако се включи с мнение по въпросът
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 00:41:20 am от Birdie »