0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #720 -: Януари 04, 2010, 23:47:08 pm »
От моя близка, която работи в националния институт по вирусология и паразитология /май така се казва :oops:/ зная, че марката пневмококова ваксина все още не е избрана.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #721 -: Януари 05, 2010, 14:17:29 pm »
Момичета здравейте и да ви е здрава и честита новата година!!!
Имам приятелка с бебе на почти 2 м., решила е да му дава мед и да го захранва рано, към 3-тия месец. Търсих доста из записките ми от Мненията на Бърди, но явно точно преди 3 год. още не съм се била "светнала" да си правя разни файлчета с важни инфо-та от Бърди.
Обръщам се към вас  за помощ, за да не ангажирам доктора с повторения....не е нужно, сигурна съм че ще си помогнем взаимно.
...просто не искам да съм голословна!!!
благодаря ви

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.msg327746#msg327746
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6307.msg304829#msg304829

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #722 -: Януари 06, 2010, 12:58:36 pm »
Да питам дали на някой му се е случвало. Последният прием на АБ на Тони беше в неделя, всичко ОК, обаче забелязах че нещо пак спи с леко извита глава назад /това го прави когато има запушен нос/ но видимо не е. В понеделник през нощта нещо се събуди и посмръкна, като от запушване на нос, на сутринта нищо. Снощи вече се събуди и се опитваше да отпуши нослето чрез издухване. Сутринта беше леко запушен, промих със Стеримар и се отпуши, сега размишлявам за възможни причини /нов вирус, гъбички от АБ или сух въздух/ някой имал ли е сходна ситуация и как са сте се справили.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #723 -: Януари 06, 2010, 16:11:12 pm »
излязоха ни изследванията и на двете
гърлата са чисти, в носа и на двете има S.aureus mssa
при Стефания са резистентни към три вида антибиотик- гентамицин, еритромицин, клиндамицин
при Преслава само към еритромицин

Преслава има сух, гъгнещ нос от време на време, няма сополи, когато спи няма хъркане, само в началото докато заспива е по-неспокойна и сумтяща, после всички изчезва, според прегледите- възможен ринит, в който нямало нищо обезпокоително /добре, че чета и слушам тук/

д-р Бърди, в случая Зинат при голямата достатъчен ли е, носа не третирам с нищо, освен с физиологичен разтвор Куикс по няколко пъти на ден за прочистване
малката не третирам с нещо
утре ще отидем да пусна и на нас двамата секрети
вчера питах личната лекарка за продължителността на курса, каза 5 дена, ще се чуем допълнително дали да са 7 дена- вашето мнение ми е важно, чела съм многократно, че АБ лечение е минимум 7 дена, ако се наложи и 10
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 16:15:17 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #724 -: Януари 06, 2010, 16:14:46 pm »
Може би + назален "Бактробан", но не знам доколко достоверни са посявките.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #725 -: Януари 07, 2010, 11:06:30 am »
Здрвейте!
Честита 2010г!
Преди празниците дъщеря ми /2г8м/ беше с диагноза хипогликемия. Симптомите и бяха: след сутрешното ставане от сън някъде 10-15 мин. след това и става лошо, прималява, отпуска се, успива и се, пребледнява и става неадекватна. Веднага отидохме в детското отделение при нейният лекар. Прегледа я,всичко беше наред, разпитаме за повръщане, диария, температута, но тя нямаше. След изледвания на кръв и урина се установи завишени левкоцити,глюкоза:3.17 и ацетон в урината. Сложиха и система и останахме в отделението за една нощ.
На другият ден ни изписаха, но така и нерзбрах/т.е. не ми обясниха/ каква е причината за това състояние и какво да правя за да не се повтори.
Сега всяка сутрин се събуждаме със страх да не и стане пак така. Давам и още в леглото по едно пакетче захар. На нея и харесва, но незная дали ще и навреди всяка сутрин да яде захарче? Тя не е злодядо дете и яде всеки ден поне по един плод/ябълка, круша, банан/.
Моля Ви дайте съвет!
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #726 -: Януари 07, 2010, 14:14:23 pm »
Малко е да кажа, че съм бясна, но преди да изхвърля в коша 130 лв да ви питам! Превенара ако е стоял повече от 12 ч на температура над 6-8 С не може да се постави нали?!
иде ми да убия това малоумно създание, което е изключило хладилника! osi_6 :BangHead: :balk_145:
*
« Отговор #727 -: Януари 07, 2010, 19:42:11 pm »
Яна, дано някой по-знаещ пише. Аз намерих само това
От 2 дена се опитвам да погледна в устата на детето, но е почти мисия невъзможна. Днес ни проби 16-ти зъб, но видях, че имаме и кафява точица на единия кътник. Споделих с педиатърката, погледна го и потвърди. Страхувам се да не започне развитие на кариес. Дайте съвет как да почиствам зъбките на детето като просто не мога да бръкна в устата му. Хапе ужасно. Имам силиконов накрайник с четчица накрая, но тя почти не се използва. Опитвала съм какви ли не трикове.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #728 -: Януари 07, 2010, 21:03:51 pm »

http://www.mothercare.com/Mothercare-Vibrating-toothbrush/dp/B001O18S9Y/sr=1-4/qid=1262890934/ref=sr_1_4/278-2836049-4832837?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=209717031&mcb=core

с два накрайника- за масажиране на венци на бебета и два резервни за миене на зъбки
с една АА батерийка, вибрацията е съвсем лека, Стефания й е голям кеф да си мие зъбките с нея
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #729 -: Януари 07, 2010, 21:43:01 pm »
Подкрепям за четката показана от mini. Аз съм купила на Кристина също електрическа, на батерии. Четката като уред е на Braun, а в аптеките се предлага от OralB. Детска, с по-малка главичка.
Кристина имаше кафяво оцветяване на зъбите, Abloy, няколко пъти съм писала. И на стоматолог е ходила. Няма кариеси, но оцветяването го имаше. Страшно много, доста нелицеприятно. Това при нея казаха, че са бактерии. Когато беше болна преди месец и пи антибиотик поради заболяването, а и минахме заради разстройство на АЛ 110 и малко след лечението зъбите се изчистиха. Остана съвсем малко петънца, които се изчистиха идеално след като купих и започна да ползва електрическата четка.
Така и не ми стана ясно как изчезнаха петната. Обяснявам си го с това, че ако са бактерии евентуално са се повлияли от АБ, който Кристина пи. А, и млякото АЛ 110 е безлактоза и захароза, това също може би има отношение.
Впрочем на Кристина и се появи още докато ползваше залъгалка и пиеше АМ. Доцентката, която и гледа зъбите каза, че това е т.нар. "синдром на сладкия биберон". Комбинацията от него и остатък от АМ предразполага развитието на тези бактерии. Махнахме залагалката и започнахме да мием зъбите след вечерното АМ. Но те вече бяха кафяви.
Сега съм много доволна, че освен, че се притеснявах от тези бактерии и зъбите на детето изглеждаха ужасно.

Все пак идете на стоматолог ако мислиш, че има нещо, а и профилактично не е лошо. Тук, в Зачатие, мисля, че marmotche беше писала за много добра стоматоложка, детска, предразполагаща дечицата.  
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 21:45:56 pm от Nina »
« Отговор #730 -: Януари 07, 2010, 22:19:45 pm »
По въпроса за хигиента на детските зъбки нека споделя нещо с вас. Мое близко детенце, на 2,7г. сега, имаше цели 4 кариеса ощ е на 2 год. възраст, междувременно се образува и пети. Оживя ми зверски ужас оттогава, още повече че моето диване разиграва безкрайно театро и всяко миене се превръща в късане на нерви и винаги е проформа. Бяха ходили на поне 5-6 "сеанса" и то на лазерна терапия, когато най-после оправиха 2 зъба едновременно, а хем детето е кротко и спокойно. Имаше точно кафеви петна по зъбките, а винаги е позволявала да и мият зъбите и то доста продължително, научи се да си жабури устата рано-рано, абе въобще дисциплинирана работа. Било въпрос на гени и хигиена ранното развитие на кариеса. Както вече написах, при нея хигиената никога не е куцала и всьо таки 5 броя, направо ме е шубе за собственото ми дете.  
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 22:30:07 pm от Мама Мийя »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #731 -: Януари 07, 2010, 22:37:14 pm »
Вярно е, че е и въпрос на ген, т.е. така съм чувала, но хигиената и храненето са изключително важни. А също и това да се обръща внимание и да се правят прегледи.
На моя бивша колежка и добра приятелка детето навърши преди два месеца 3 год., а преди месец му правиха два зъба, в два различни дни...с пълна упойка. Предпулпитни са били и двата.
*
« Отговор #732 -: Януари 07, 2010, 22:53:09 pm »
Аблой, непременно го заведи на стоматолог. Нека хубаво да го погледне специалист. Защото развалени зъби на толкова малко дете реално няма как да се лекуват. Тия малките фурии не стоят 2 минути на едно място, па камо ли с отворена уста докато някой им рови с машинка.
Ние с Александра ходим през 3 месеца на профилактични прегледи, за да видим кога ще е готова да й изградят счупените зъби. И всеки път са едни молби да си покаже зъбките, а иначе вкъщи на сухите тренировки добре се справя. Ние ходим в Медстом при доц. Маркова.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 23:00:49 pm от sia »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #733 -: Януари 07, 2010, 22:55:00 pm »
Малко е да кажа, че съм бясна, но преди да изхвърля в коша 130 лв да ви питам! Превенара ако е стоял повече от 12 ч на температура над 6-8 С не може да се постави нали?!

не рискувай. аз изхвърлих един Превенар, който, макар да беше стоял 3 месеца в хладилник, беше помътнял.
купи нов.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #734 -: Януари 08, 2010, 00:40:07 am »
Вярно е, че е и въпрос на ген, т.е. така съм чувала, но хигиената и храненето са изключително важни.

Според майката вероятната причина за това състояние са именно изпитите сокчета, които са си чисти въглехидрати и нищо друго. Е някои бебета си ги пийват от 40-тия ден. :(

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #735 -: Януари 08, 2010, 09:21:18 am »

не рискувай. аз изхвърлих един Превенар, който, макар да беше стоял 3 месеца в хладилник, беше помътнял.
купи нов.
Хвърлих Джами, хвърлих! Важното е детето да е добре! Благодаря ти!!!
*

asya

• **
  • 72
  • вече православен християнин
« Отговор #736 -: Януари 08, 2010, 10:07:13 am »
Здравейте д-р Бърди и за много години!
Нека новата 2010 е успешна и благодатна за Вас, както и за всички участващи в този форум и техните семейства.Пожелавам много късмет и здраве!!!

Доктор Бърди, не съм писала от месеци, но има 2 неща, които ме притесняват от няколко седмици.

- спрях да кърмя сина си преди 4 месеца, когато тръгна на ясла и оттогава той има лош дъх, особенно след сън. Иначе е сравнително здрав. За този период е имал само хрема няколко пъти.
- Поправете ме, ако бъркам, моля, но преди доста време четох,че не препоръчвате обелването на пилетата при момчетата. Мисля, че казвахте да не се пипат, защото така се стига до проблеми. Аз не съм го правила, а просто измивам, докъдето може без да насилвам. Притеснявам са да не съм направила грешка, че съм го оставила така. Иначе няма възпаление или някакъв проблем и всичко е наред.

Моля Ви за съвет.
Благодаря!
*
« Отговор #737 -: Януари 08, 2010, 10:27:22 am »
За Превенара - Ние още не сме го сложили, но мислех да го поставим през лятото преди да тръгне на ясли. Вчера като водих Гогата на консултация педиатърката ми каза, че има вероятност да се обхванат всички деца до 2г. възраст.

За зъбките - Още днес отивам да купя такава четка. Ще говоря и с моята стоматоложка. Аз съм си виновна да стигнем до тук. От началото на м.декември започнах за слагам по малко захар в чая. Иначе не искаше да го пие. Към закуската предлагах чай, айрян или нектар (аз съм го правила), но нектара леко подсладен. От днес спирам всичко съдържащо захар. АМ не предлагам (е, имаше един период, за кратко), защото сме още на кърма.

*
« Отговор #738 -: Януари 08, 2010, 10:29:25 am »
Момичета, от касата ще се поема не Превенара, а Пневмо 23, поне така разбрах аз :?
И пентаксима със сигурност :)
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #739 -: Януари 08, 2010, 10:33:49 am »
Пневмо 23 НЕ е детска ваксина!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.