След поредното обгазяване /то не, че не сме свикнали/ Стефания е с нова картина- първо суха кашлица /нормално и ние я имаме/, вчера по обед взе да изчезва гласа, включих Хустагил на 3 часа по 2,5 мл, кашлицата стана по-влажна, като отхрачваща. Общо взето не много притеснителна, не много на често. Дишането е запазено, определено няма спазъм. Почнахме и инхалации с чист физиологичен разтвор /5 мл/, изкъпах я в напарената баня. Снощи естествено не съм спала и през 20 минути ходех да проверявам дишането, на моменти имаше промени, но като цяло диша добре. Едва след 5 /нали казват, че ларингити и спазми стават към 4 призори/ се отпуснах и аз да поспя. Кашлица през цялата нощ не е имало, 2 или 3 пъти, но това разпределено за целия нощен период не смятам, че е от значение. Веднага след като се събуди обаче почна с кашлицата, гласа още не е възстановен, не се влошава, но не се и оправя. Дадох пак Хустагил и направихме инхалация, но кашлицата продължава. Беше леко топла след ставане от сън, но обикновения ни термометър нещо не иска да мери Т, а този за чело няма батерия /таткото отиде да купува/.
Положението е такова, че имайки предвид дихателните проблеми, не трябва да я извеждам навън заради повишените нива на азотни окиси, реално не мога да я заведа на лекар. Естествено на празник добрите частни лекари вече са извън града и аз нямам на кого да разчитам, ако не дай си Боже се влошат нещата. Та ще помоля да ме посъветвате, ако сте преминали нещо подобно правилно ли реагирам съобразно ситуацията, естествено не очаквам да ми предпишете лечение.