0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #620 -: Ноември 18, 2009, 16:00:34 pm »
ementsaki, дано бързо да се възстанови детенце!  Аз лично доста се водя от това дали са бодри и играят децата. Девойката понякога вдига висока Т от гърло само. Но с това в никакъв случай не искам да неглижирам проблема ти.
purpleali, досега сме пробвали два пъти да ги махнем, но неуспешно. Чакам да прорежат кучешките зъби, защото иначе ще си изядат ръцете. Сами се хапят и то не на шега  :(. Представях си го около годинката махането на залъгалките, но не успях.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #621 -: Ноември 18, 2009, 18:16:20 pm »
ementsaki, радвам се, че съм помогнала :wink: Дано се оправя бързо детенце!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #622 -: Ноември 19, 2009, 19:36:48 pm »
д-р Бърди ,имам притеснение относно крачетата на детето ми - колената са изнесени навътре и е като Х.Съпругът ми според свекървата (а и като гледам снимки) е бил също така ,но мен ме притеснява.Обмислям и среща с ортопед,но все пак ми се ще да чуя мнението ви .
Ето и снимки:http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs196.snc1/6613_1177818855234_1521004132_30472888_5183180_n.jpg
http://media.snimka.bg/4887/016029579.jpg
http://media.snimka.bg/4887/016029580.jpg
<br />
*
« Отговор #623 -: Ноември 19, 2009, 19:46:31 pm »
Зори, на Ели крачетата когато беше на една година бяха на буквата "О" и аз се бях притеснила и я водих при д-р Алексиев в Горна Баня и той я гледа на ехограф и каза, че до като стане на 3 години ще се оправят. В момента са и прави крачетата. Иначе и на моя мъж като малък са му били на буквата "О" краката и неговите са се оправили. Но ти го заведи на ортопед задължително!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #624 -: Ноември 19, 2009, 19:55:23 pm »
@z22

Това се нарича "ходене с пръсти, сочещи навътре" или " допиращи се колена".
Дължи се на два фактора:

* феморално антеверсио
* и вътрешно завъртане на подбедриците (не винаги толкова изразено и не винаги водещо до видимо завъртане в областта на ходилото както на снимката).

При Вас има първото, съчетано с плоскостъпие. Затова при лявото краче се вижда как глезена е навътре, и се вижда И плоскостъпието.
Нужно е да се консултирате с ортопед за стелки или други мерки от консервативен характер.

Наистина д-р Алексиев в Горна Баня е добър и компетентен специалист!
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 17:47:35 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #625 -: Ноември 19, 2009, 19:57:14 pm »
Зори, на Ели крачетата когато беше на една година бяха на буквата "О" и аз се бях притеснила и я водих при д-р Алексиев в Горна Баня и той я гледа на ехограф и каза, че до като стане на 3 години ще се оправят. В момента са и прави крачетата. Иначе и на моя мъж като малък са му били на буквата "О" краката и неговите са се оправили. Но ти го заведи на ортопед задължително!
Това е друго. "О" формата в областта на подбедриците, до известни граници, е физиологично явление до 2-3 годишна възраст и се коригира само след това.
Sir Alec Guinness
« Отговор #626 -: Ноември 19, 2009, 20:33:39 pm »
Моят син пък ходи на пръсти, без значение дали е бос или обут, дали стелките са ортопедични, дали обувките са по-твърди или по-меки. Дори на пясъка на плажа така ходи, така стои и когато се загледа някъде, напр. в телевизора. Не го притеснявам, само понякога му казвам да стъпва на цяло краче и той уж тръгва, обаче пак на пръсти.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #627 -: Ноември 19, 2009, 20:51:44 pm »
Това е физиологично до известна възраст, но понякога е признак на хипертония или късо ахилесово сухожилие.
Sir Alec Guinness
« Отговор #628 -: Ноември 19, 2009, 21:00:04 pm »
Докторе, физиологично до каква приблизителна възраст?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #629 -: Ноември 19, 2009, 22:59:03 pm »
2-3 до 4 г. се изправят. Или тенденцията е ясна.
Sir Alec Guinness
« Отговор #630 -: Ноември 20, 2009, 01:31:06 am »
Благодаря Ви за отговора,докторе! Аз все пак си мисля, че аз имам вина за това той да ходи така, защото започна да прохожда малък, на 9 месеца, гледах го почти изцяло сама, а той не спеше денонощно. И понеже не издържах по 24 часа прегъната на две да го водя с ръце под двете мишници (както междувременно разрбах, че било првилно), го водех за една ръка. И както на мен така ми е било по-лесно, може би пък на него му е било по-лесно да стъпва на пръсти и така до сега.

Не мога да не ви благодаря и за съвета, който ми дадохте преди време, когато Ви бях писала, че детето ми има хрема с бистър секрет и леко зачервено гърло. Тогава ми казахте да пръскам Олинт и да давам две поредни вечери доза Парацетамол. Ами вече за трети път при тези симптоми давам тези лекарства като правя и затопляща баня и се измъкваме от ситуацията за 2-3 дни. Друг въпрос е, че когато потърся Парацетамола се оказва, че едномесечния срок след отваряне е изтекъл преди два-три дни, което практически означава, че детето ми се поразболява през 33-35 дни, но това е вече друг проблем. 

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #631 -: Ноември 20, 2009, 01:59:00 am »
благодаря ви ,ще го заведа непременно!
Само да уточня едно нещо - той не стъпва на вътре с пръсти в никакъв случай - самите ходила са направо при ходене,че даже понякога навън ,но не и навътре.
<br />
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #632 -: Ноември 20, 2009, 09:59:41 am »
 Друг въпрос е, че когато потърся Парацетамола се оказва, че едномесечния срок след отваряне е изтекъл преди два-три дни, което практически означава, че детето ми се поразболява през 33-35 дни, но това е вече друг проблем.  
Какъв е парацетамола, който след отваряне трябва да се ползва само един месец??? Панадола ли имаш предвид?

Като стана въпрос за плоскостъпие и аз да попитам - мъжът ми има такъв проблем! Кога може да се установи най-рано дали при детето може да има такъв проблем? Педиатърката ми каза да изчакам до 3 г възраст и след това ако има проблем да се консултирам с ортопед! Притеснявам се да не е късно!
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 10:03:03 am от yana-v »
« Отговор #633 -: Ноември 20, 2009, 11:49:11 am »

Какъв е парацетамола, който след отваряне трябва да се ползва само един месец??? Панадола ли имаш предвид?

Става въпрос за детски сироп Парацетамол.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #634 -: Ноември 20, 2009, 12:15:11 pm »
благодаря ви ,ще го заведа непременно!
Само да уточня едно нещо - той не стъпва на вътре с пръсти в никакъв случай - самите ходила са направо при ходене,че даже понякога навън ,но не и навътре.

И в отговорът си уточних че това ("стъпва на вътре с пръсти") не е задължително ако има само феморално антеверзио и плоскостъпие. :)
Sir Alec Guinness
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #635 -: Ноември 20, 2009, 17:33:21 pm »
благодаря ви !
Записах час при д-р Венелин Алексиев(надявам се да е този,който ми препоръчвахте,че видях и друг -Михаил Алексие)за другата седмица.
<br />
« Отговор #636 -: Ноември 21, 2009, 23:36:31 pm »
Здравейте д-р Бърди!

Ще се радвам, ако може да се включите. Днес синът ми много лошо ме сюрпризира. Бях го завела на плажа и си играеше, докато не реши да си търка устата и полепналият влажен пясък не попадна в устата му. Опитах се да го почистя, но не с особен успех. Още е малък и на "изплюй" не реагира. Не става въпрос за 2-3 песъчинки, а по-голямо количество. Може би около 1/3 ч.л /примерно/. Та въпросът ми е - има ли някаква опасност от погълнатия пясък? Нещо мога ли да направя? Като се има на предвид, че не е и чисто....
Благодаря предварително.
« Отговор #637 -: Ноември 25, 2009, 10:56:04 am »
Здравейте момичета и д-р Бърди,
Вчера имахме ваксина - четвърти прием Тетраксим. През ноща и двамата вдигнаха температура 38 градуса - дадох им Панадол. Сутринта температурата им беше 37,2, а Иван беше и с леко разстройство. В 10 часа той вдигна и температура 38, а Цвети е с 37,4. До сега не са имали странични ефекти от ваксините. Докторката каза да им давама Панадол и витамин С, като аз смятам последното да го избегна. Това дали е странична реакция на Тетраксима?
« Отговор #638 -: Ноември 26, 2009, 21:31:16 pm »
Здравейте,
Първо аз съм Габи, и туку що се регистрирах
Искам да попитам, на моите въпроси, квалифицирани лекари могат ли да ми отговорят ? и ако да, искам да питам.
От 3-4 дена синът ми (на 1,1год. е), кашля. Е, давах му Стодал,а сега ни изписаха Медоклор 125мг. Какъв е този антибиотик? За какво е ? нищо не ми обяснява тази жена - каза леко е зачервено гърлото  8O
Благодаря предварително!
« Последна редакция: Ноември 26, 2009, 23:38:08 pm от Birdie »
:) ;(
*
« Отговор #639 -: Ноември 26, 2009, 23:17:54 pm »
Medoclor е цефалоспорин май трета генерация-тази група антибиотици се изписват за горните дихателни пътища и успешно лекуват,но като производство май е кипърски ,защо не пробваш с цефзил или зинат по качествени са и са от същата група