Здравейте момичета,
В къщи изкарахме грипа поетапно. Първо го започнах аз, заразих детето, после го изкара и баща му набързо. На 30 10 водих детето при лекарката. Беше отпаднала, имаше запушен нос, сополи, появи се кашлица, и температура - 37,8. Доккторката каза че няма възпалено гърло, нос и уши и че е класически грипен вирус. Предписа ни изопринозин - 3 х1/2 и мукосолван - 2 пъти по 2,5 мл, както и вит. С по 1 ампула на ден.Разбрахме се да поддържаме връзка по телефона. След 2 дена спря да вдига т-ра. Кошлицата си остана - отхрачваща, както и сополите. Малката е на 2 г и неможе нито хубаво да си издуха носа, нито пък да се изкашля хубаво. Но... правиме каквото можем. Чух се с докторката, тя каза да пие изписаните лекарства и в края на седмицата да ги спираме. На 5.11 - четвъртък, пак вдигна 37,8 , свалихме я, на другият ден не е вдигала, чухме се с докторката, НЕ спряхме лечението и в събота 7.11отново отидохме на преглед. Каза че гърдите са чисти, гърло, нос, уши - не са възпалени.Детето е здраво. Спряхме мукосолвана, а изопринозина го продължихме, само че 2х1/2 до сряда - 11.11. Вече трябваше да е здрава. И според докторката е здрава, но мен мног ме притеснява кашлицата и - силно спазматична, отхрачваща. Като се закашла, чак и се повдига, почервенява цялата от напъните. Не кашля често, и предимно след сън. Тази нощ по време на сън също се обади 2-3 пъти, но със суха кашлица.....Нормално ли е да се изчиства още - и колко може да продължи.... нещо не ми се връзва - уж здраво дете, а с такава кашлица!
Малко дълго стана но....