0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #460 -: Ноември 01, 2009, 00:11:01 am »
Добре, утре отивам да "подкупя" някой да ми продаде Цефзил, то и аз още днес си исках...ама като не дават, а сме им пред очите. А неговата доки същото каза-не съм го преглеждала, не знам.Ще го видя в понеделник.
Стискайте ни палци да ни е лека нощта...ако утре не пиша, значи - не е добре работата!?!

колко и как да давам АБ-ка?
Моята Вселена се казва Дани

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #461 -: Ноември 01, 2009, 00:19:15 am »
Повикайте или заведете утре да видят детето.
Ако повиши т-ра днес вечерта- още днес. Или ако освен т-та има други нередни неща.
Понеделник е далеч.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #462 -: Ноември 01, 2009, 00:21:56 am »
Добре, така ще направим...дано само да мине нощта добре и утре всичко да е по старому.
Благодаря за помощта, разбирането...съчувствието
 :bighug: :bighug: :bighug:

*

Birdie

• 11040
« Отговор #463 -: Ноември 01, 2009, 00:25:43 am »
Изчетох за "третите сливици".
Правилно сте постъпили, затова и нищо не писах- нямах какво да добавя просто.
На всяка цена утре трябва да видят детето. И да огледат особено за новопоявили се обриви или други нехарактерни неща.
Sir Alec Guinness
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #464 -: Ноември 01, 2009, 11:26:31 am »
Здравейте на всички.
Бърди, нощта мина добре - нямаше температурни аномалии/нито нагоре, нито надолу/.Спахме що-годе нормално. В ранната утрин започна да иска да пие вода и пи доста....в 9ч. станахме. И повърна всичката вода която беше изпил, но с нея повърна и няколко гадни храчки -така че аз съм "щастлива".
Закуси, изпи Изопринозин-а, пръсках в гърлото и капки за носа.Давам чай от шипка, ама не го иска.Гърлото е спокойно според мен -няма този дъх сега. Но говори грапаво.
От сутринта звъня на 3 -ма доктори, за които знам че са добри, но нещо не успявам да се свържа. Чудя се дали си заслужава да отида в някой спешен кабинет при случаен лекар, все пак колко мога да се доверя на случаен лекар?!?
Иначе е добре, първо беше доста отпуснат и вял, но сега го "предизвиках" на дуел и скоростно редим строител и се забавляваме....до колкото е възможно. Но все пак му личи че е преболедувал - доста е променен, не е какъвто е по принцип, див и чевръст.Но ..лека - полека ще се оправи -личи си.
За третата сливица....дано наистина не съм сгрешила, защото вече втори път от тогава прави остър ларингит или...както сега -ангина.Дано причината да не е в липсата на третата сливица.А и от тогава Дани не е спрял да стои с вечно отворена уста...още си я има блеещата физиономийка. Надявам се с времето да отмине,отчитам че все пак това е навик,трупан с години и не може за 2 месеца да отмине.
Бъдете здрави всички...пак ще пиша.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #465 -: Ноември 01, 2009, 15:38:49 pm »
Доктор Бърди, напишете нещо повече за фимозата.
Днес бяхме в Пирогов при уролог за възрастни, защото червенината на пениса се задълбочава, отока също /а аз и с надеждата, че в Пирогов могат да назначат изследвания на  урина/. Да ама не - само преглед със заключение фимоза и пожелание в понеделник да го заведа на детски уролог. Личната педиатърка е на мнение, че фимоза няма.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #466 -: Ноември 01, 2009, 15:43:20 pm »
айде и ние болни с нужда от съвет.
Жорето е със сополи и кашлица.Кашлицата обаче е доста гадна,до сега не е имал такава - направо се захласва и не може да си поеме въздух.
Днес ходихме на преглед в спешното в 25-та поликлиника(звъннах на педиатърката ни и там ни прати) и ни казаха,че гърдите са чисти ,а гърлото леко червено.Препоръчаха само почистване на нослето с физиологичен разтвор и нещо за отпушване (аз казах,че имам Олинт).Изписаха ни  Калциев Глюконат сиропче и това е.Не го купих,защото съм чела мненията на д-р Бърди.Давам Проспан, Саностол и от вчера Умкалор (много се чудих,но го имахме в нас и реших да дам,че много ме плаши тази кашлица).Не знам да давам ли друго вместо този сироп - Xyzal,Aerius... няма смисъл.Нещо инхалации ли да правим.
Аз утре ще го водя и при нашият педиатър ,пък да видим тя ,какво ще каже.
<br />
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #467 -: Ноември 01, 2009, 15:54:06 pm »
А аз бих желала, ако може д-р Бърди да даде съвети, какво се прави и какво не трябва да се прави при температурен гърч. Също и при задушаващ ларингитен пристъп.

Докторе противоменингококова ваксина С, тук в Бг все още няма и преди сме го коментирали има само А+С. Удачно ли е, да поставим нея, става въпрос за Meningococcal Polysaccharide Vaccine A + C.

А какво ще кажете за конюгатната менингококова ваксина Найс Вак С/ Neis Vac C, производство на фармацевтичната фирма Бакстер/Baxter.Очаква се да бъде внесена в началото на 2010 година.
« Последна редакция: Ноември 01, 2009, 15:58:11 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #468 -: Ноември 02, 2009, 00:45:24 am »
Дава се свещичка Нурофен (ако има т-ра).
Детето се поставя така, че да има стабилно проходими дих.пътища.
Прави се ректален Диазепам по принцип, и то преди температуропонижаващата свещичка- в случая Диазепам действа много,много бързо.

За ларингеалния круп- извежда се детето на студено (облечено), прави се инжекция КС или се дава орален Дексаметазон, който е бърз и много ефективен. Доколкото знам обаче, в Бг орален Дексаметазон няма. А е много евтин. Оралния Дексаметазон при круп е бърз, ефикасен и спасява от хоспитализации. Моля правете разлика между пресипнало дете, фарингит или силна ангина и ларингеален круп.

Да, Neis Vac C е ваксината. Има и на други производители същата.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 00:46:56 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #469 -: Ноември 02, 2009, 00:49:31 am »
Доктор Бърди, напишете нещо повече за фимозата.
Днес бяхме в Пирогов при уролог за възрастни, защото червенината на пениса се задълбочава, отока също /а аз и с надеждата, че в Пирогов могат да назначат изследвания на  урина/. Да ама не - само преглед със заключение фимоза и пожелание в понеделник да го заведа на детски уролог. Личната педиатърка е на мнение, че фимоза няма.
Това е обикновено зачервяване. Лекуващо се с Бактробан. Разбира се посявка на урина- по преценка.
Сегашното по-зачервено е от дърпането и забелванията.
Ако не сте забелвали, много, много рядко се събира смегма до 4-5-6г възраст, защото няма как да се събере ако кожичката е залепнала (както си е по принцип).

Може да намажете с Бактробан плюс Синалар (или подобно), за да премине това локално възпаление.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 00:51:09 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #470 -: Ноември 02, 2009, 10:20:10 am »
Здравейте,докторе!
Моля, посъветвайте ме как да постъпя в нашият случай!
Дъщеря ми е на 2г.6м.и от юни месец всеки ден кашля предимно след ставане от сън.
От тогава до сега изкара два ларингита и една ангина.
При всички прегледи гърдите са чисти.Правени са изследвания: носен, гърлен секрет, кръвна картина, урина. Всичко е нормално.
Пила е сиропи Проспан, Тусавит, Солволан, Калциев-глюконат лактат, но...без ефект.
Притеснявам се за тази кашлица! Мислите ли че е нормално имайки предвид, че направените изследвания не показват нищо обезпокойтелно?
Благодаря Ви!
*
« Отговор #471 -: Ноември 02, 2009, 17:16:14 pm »
Здравейте Докторе,
не съм слагала до сега на моето дете преванар, но той след няколко дни ще направи 2 год. и съм решила да му сложа. Въпросът ми е дали да не изчакам да мине зимата, тоест грипните вируси и тогава да я сложа или да го направя сега?
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #472 -: Ноември 02, 2009, 17:34:27 pm »
Здравейте,докторе!
Моля, посъветвайте ме как да постъпя в нашият случай!
Дъщеря ми е на 2г.6м.и от юни месец всеки ден кашля предимно след ставане от сън.
От тогава до сега изкара два ларингита и една ангина.
При всички прегледи гърдите са чисти.Правени са изследвания: носен, гърлен секрет, кръвна картина, урина. Всичко е нормално.
Пила е сиропи Проспан, Тусавит, Солволан, Калциев-глюконат лактат, но...без ефект.
Притеснявам се за тази кашлица! Мислите ли че е нормално имайки предвид, че направените изследвания не показват нищо обезпокойтелно?
Благодаря Ви!

не съм доктор Бърди, но бих искала да ти кажа, че при моя Боби имаше остатъчна кашлица/няколко седмици/ след две вирусни инфекции, доктор ни изписа от тези препарати, които се впръскват през устата и това помогна.
При вас предполагам става въпрос също за остатъчна кашлица,още повече  като е предимно сутрин.
За калциев глюконат знам, че Бърди е против да се дава.
Надявам се и той да се включи за другите сиропи, които даваш на детето.

поздрави

« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 17:49:51 pm от ema2 »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #473 -: Ноември 02, 2009, 17:42:07 pm »
ако детето е здраво в момента,според мен е по-добре сега,но д-р Бърди да каже.

На Жорето днес му изписаха Вентолин .
<br />
« Отговор #474 -: Ноември 02, 2009, 18:13:10 pm »
Благодаря Ви за отговорите!
Докторе бих искала да чуя и Вашето мнение. Какво мога да наравя в тази ситуация.
Сега не пие нищо. Да добаявя, че преди и след двата ларингита тя пиеше Зиртек.Сега и него не пие.Каквото и да давам няма ефект - кашлицата не се повлиява. Затова сега не давам нищо.
Ако имате представа каква може да причината за кашлицата и какво мога да направя, моля посъветвайте ме!
Благодаря Ви!
« Отговор #475 -: Ноември 02, 2009, 19:17:42 pm »
Момичета, къде водите децата си на спешен кабинет в София?
Моят син миналата вечер доста ни изплаши. Направи пак  пристъп на ларингит, през деня само едни бистри сополи текнаха, нищо друго, нито температура, кашлица, весел с апетит. През нощта започна силен плач с лаеща кашлица и свистене, чак не можеше да си поеме дъх и още повече започваше да плаче и кашля. Правил го  и е друг  път, за което лежахме в болница и му слагаха урбазон. Аз обаче нямах вкъщи друго освен Зиртек и му дадох 10 капки, малко го отпусна и заспа, като се будеше пак от лаещата кашлица, но все пак беше по-леко. Облякохме ги по-добре и спахме на отворен прозорец, за да е студен въздуха. Сутринта веднага отидохме при педиатъра ни, прегледа го. Гърдите са чисти, гърлото не много зачервено. Заключението е, че е ларингит. Температура няма, апетит има, настроение също. През деня почти не кашля.
Лечението за сега зиртек 2*5 капки, калциев глюконат сироп, витамин С и Синекод 3*10 капки. Направо не ми се иска да идва вечерта като се сетя какво е нощем. Според докторката няма да направи спазъм, на фона на това лечение, но аз съм притеснена защото не знам къде да го водя през нощта. Тя каза спешния кабинет на педиатрията до военномедицинска. Снощи като звънях ми казаха в Пирогов. Вие къде водите децата си по спешност?
« Отговор #476 -: Ноември 02, 2009, 20:44:48 pm »
Имам малък проблем с Тошко. От известно време в дясното ъгълче на устата му се появи зачервено петно, като  екземка, с големината на 1 стотинка. Ту завяхва леко, ту пак се зачервява, но не минава. Предполагам, че се получава, защото вечер като си изпие АМ, го оставяме да легне на дясната страна и от устата му изтича мляко и слюнка. Не мисля, че е от някаква храна, защото досега не е имал такива проблеми. Няма как да спрем млякото за заспиване, защото ще предизвикаме война. Имате ли идея с какво мога да третирам? Знам, че трябва да го заведа на лекар, но в това болнаво време не ми се стъпва в болницата.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #477 -: Ноември 02, 2009, 21:41:54 pm »
Това е обикновено зачервяване. Лекуващо се с Бактробан. Разбира се посявка на урина- по преценка.
Сегашното по-зачервено е от дърпането и забелванията.
Ако не сте забелвали, много, много рядко се събира смегма до 4-5-6г възраст, защото няма как да се събере ако кожичката е залепнала (както си е по принцип).
Може да намажете с Бактробан плюс Синалар (или подобно), за да премине това локално възпаление.
При Вики се оказа  фимоза - преглед при доктор Момчилов , детски уролог в Пирогов. Наложи се забелване. Аз не присъствах на манипулацията, но след нея при почистването целият пенис е бил в бели налепи , както мъжът ми се изрази "като натрошено сиране".
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #478 -: Ноември 02, 2009, 23:43:21 pm »
родно здравеопзване- отиваме на спешен кабинет
-Ъх, как разбрахте, че детето е със спазъм, тя спи в момента във вас, нямаше да може да спи, ако има спазъм
...
Ся ша ва пратя да направите снимка, щот малко ми се струва, че има ей там отляво хрипове /и сочи дясната част на тялото/
...
обажда се в спешния център- Алоуу, пращам ви една с едно лапе, вижте го там, ако не иска да влиза ша си плаща ли рентгена, ама е за пневмония
...
намирам връзки в спешното, не плащам снимка, излиза доктора, разчиташ снимката
Това ли е връзкарчето, значи- като за наши хора детето е добре, няма пневмония, нищо притеснително, дробовете са само леко възбудени вероятно от спазъма
ся, ако не бяхте наши хора, щяхме да я дръпнем в ДО да й набодем дупето с диагноза пневмония
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #479 -: Ноември 02, 2009, 23:57:32 pm »
Момичета, д-р Бърди,
моля за съвет относно детето на моя близка /3г./, горкото прави трети отит в рамките на месец, днес личната им изписала поредните капнки по телефона, без преглед, майката е отчаяна. Двама УНГ-специалиста вече поставят диагноза трета сливица, като вторият, доцент от ИСУЛ, настоявал за операция /...ще го резнем, пък докато е под упойка и евентуална фимоза можем да отстраним.../ Майката се съмнява, че детето има и проблеми със слуха, въпреки че изследвания са правени, ок е. Аптекарка ги посъветвала да пуснат ушен секрет ??
Какво биха могли да направят?
Благодаря ви! 

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika