Правенето на "диети" при обикновени детски диарии е груба грешка, водеща само до пролонгиране и усложняване на диариите. Малка 3-4 часа пауза? Да. Но не "диети" след това. Но не и баклава, разбира се. Логичен подход.
Искам да кажа нещо - това с диетите у нас изглежда е някаква мантра! Ужас.
В главата ми в момента все още кънтят думите - ДИЕТА и ВИНОВНА!
Безчет лекари ми повториха как детето трябва да е на суперстрога диета и как ако не съм внимателна за ще съм
виновна за нова диария.
Това знаете ли как отеква в съзнанието.
Защо бисквити и солети са по полезни от супа? Искам някой да ми каже?
Като казах, че съм дала супа, навсякъде възклицаваха - ОООООО, О-то по-голямо от съзвездието ООООрион.
Препоръчват при диария да се дават картофи, ориз, моркови, много течности.
Е, добре, питам аз - супата я правя от морков, картоф, ориз, малко фиде, буквално 3 капки зехтин и 3 зрънца сол - всичко в едно, и диетично, и полезно, и течно. И при все, че детето не хапва нищо, едва гледа, само при вида на супата се оживи....и после съкрушаващото "ООООООО".
Докладвам - подобрението е видимо, апетит налице. Иска краставици, ама ОООООО...
Приема Суметролима, така или иначе сме го започнали, рехидратиращия разтвор, храна и вода.
Розу, милейди, дори не подозирате колко самородни таланти има във форума, които могат да напишат дебел бестселър, но не ПО, а ЗА ПЕДИАТРИЯТА...българската!
Изданието ще е със сатиричен характер с елементи на драма.
Ако кажеш, че ще ме издадеш, започвам веднага!
Бъдете здрави всчки!
Докторе, благодаря!