0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #340 -: Октомври 17, 2009, 06:30:08 am »
Аз вероятно ще задам изключително глупав въпрос, но... ще го задам. Дъщеря ми е на 3 години, всеки ден промивам нослето й със солен разтвор - 0,9% sodium chloride или морска вода. Опасност някаква? Привикване? Нарушаване естествената среда на нослето?
Благодаря предварително!

Поради каква причина го правиш?
всеки ден?
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #341 -: Октомври 17, 2009, 09:59:05 am »
ementsaki, Тони ми е правил подобни обриви след Аугментин, мисля и от още едн АБ, но не се сещам кой беше /може би Дуомокс/. Поради това лекарите тук ми назначавт при лечение с АБ и антихистаминови препарати. Незнам дали е правилно обаче.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #342 -: Октомври 17, 2009, 12:41:17 pm »
Обривът наистина се появи след падане на температурата. Освен Панадол нищо друго не съм давала. До сега не сме пили антибиотици. Отказа да пие дори Хидратина и Хидрасека. Педиатъра ме успокои, че няма да се дехидратира, защото суче (тези дни сучеше наистина много), а в кърмата имало достатъчно соли.
Пъпките приличаха по-скоро на ухапване от комар или друга гадинка, но бяха твърди.

Някой получавал ли е алергия към храна? След колко време се проявява? Интересното е, че домат съм дала за първи път на 30 юни (от тогава насам яде почти всеки ден), а алергията сега се проявява. Нещо не ми се вързва. Около 90% от продуктите, с които готвя, са домашно производство. Отпада варианта и са силно торени или скоро пръскани плодове и зеленчуци.

В този ред на мисли един въпрос към д-р Бърди. От кога можем да даваме на децата маслини? Имаме си и маслина в двора  :D.

« Отговор #343 -: Октомври 17, 2009, 17:46:49 pm »
ema2, 6 месеца в годината сме на heater, изключително изсушава въздуха у дома, съотвено овлажнявам нослето й така. През лятото няма причина и го правя само вечер преди лягане.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #344 -: Октомври 17, 2009, 22:34:30 pm »
според мен е излишно, и при нас зимата е много сух въздухът в стаите, но слагаме овлажнители,
не мисля, че може да наруши нещо.
Не съм чула обаче да се използва всекидневно, целогодишно, защото ти казваш, че и лятото го ползваш вечер.

Какво ще стане, ако спреш да го ползваш...
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #345 -: Октомври 17, 2009, 22:41:02 pm »
ema2, 6 месеца в годината сме на heater, изключително изсушава въздуха у дома, съотвено овлажнявам нослето й така. През лятото няма причина и го правя само вечер преди лягане.

На мен не ми се струва правилно, ако трябваше нослетата на децата да са постоянно влажни, то те щяха да бъдат по природа такива :wink:, а не ние самите да ги овлажняваме всеки ден.
Говорила ли си с вашият педиатър? Той какво те посъветва?
Поздрави

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #346 -: Октомври 17, 2009, 22:43:25 pm »
В този ред на мисли един въпрос към д-р Бърди. От кога можем да даваме на децата маслини? Имаме си и маслина в двора  :D.

От 10-11 месец.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #347 -: Октомври 17, 2009, 23:52:27 pm »
Добра вечер на всички!
Добра вечер, докторе!

Дълго ще пиша, извинявам се!

Наминавам да споделя...
Днес имахме доста тежък ден.
През изминалата нощ Кристина имаше само 2 изхождания, редки, но вникакъв случай течни. Отдавам го на храната, която дадох въпреки диетата. Едното изхождане в 3.00 ч. с температура и спазъм. Другото в 7.00 часа, като дори не се събуди детето. Събуди се чак когато започнах да слагам новия памперс.
За през деня имамше около 4 изхождания, последно в 17.20 ч. и сега се изходи 23.20 ч.,но не е течно, рядко, но не течно.
Днес посетихме болница, за да направим кръвни изследвания. Отделно занесохме секрети от изпражнения и урина за посявка. Уви, ще са готови чак в сряда, но човек се учи. Дано не се случва, но отново при начални такива сипмтоми като сегашните първото, което ще правя е да нося веднага за посявки.
Направихме хематологичното изследване, което показа завишени левкоцити, Моноцити(мо) и занижени лимфоцити.
CRP - 26.74
Казаха ни да идем за прием в Инфекциозна болница.

Повикахме у нас завеждащият интензивно детско отделението на Инфекциозна болница д-р Мангъров за последна консултация преди прием.
Според него детето не е за прием, тъй като изобщо не е дехидратирано, въпреки разстройството /което сякаш бавно овладяваме/ и високата температура, която на моменти качва.
Кристина днес хапна доста, сравнително, домашна храна, послушах д-р Бърди и приготвих подходяща - дом. постна супа от картофи, моркови и т.н., и сухар на обяд, хапна препечен сандвич само от хляб, без масло, но съвсем миниатюрно парче кашкавал, без мазнини за вкус + от супата. Поема много течности, основно вода, поема мляко АЛ 110, поема в малки количества, но приема Хидратин Алфа - рехидратиращ разтвор.
Сега вечерта беше много весела, тичаше, смееше се, играеше.
Поради тези причини, поради факта, че детето предвид болестта не е дехидратирано, а изглежда в доста задоволително състояние, докторът, който сам е завеждащ в болницата прецени, че не е необходимо детето да се стресира и да се приема в болница.
Но основното, поради което също отказа прием са неговите виждания за болестта, а именно:
1. предвид високите левкоцити изказа съмнения за саламонелоза /Вие, д-р Бърди също споменахте това като вероятна прична/. Каза, че саламонелозата е тежка и продължителна, но не се лекува с АБ, не и при положение, че детето е в това състояние.
2. дезинтерия, предвид вълнообразното вдигане и спадане на температурата, изхожданията и прочие.
3. може да се касае и за упорт вирус, поради което си остава на мнението, че други антибиотици няма да се дават.
Предложи да продължим със Суметролима, който така или иначе сме започнали вчера и поради макар и минималното, но видимо подобрение.
Каза, че е много важно, първо по важност почти, да се дава на детето рехидратиращия разтвор.
Да продължим с млякото АЛ 110.
Да даваме Хидрасек.
Вода.
Храна.
И нищо повече от това! Никакви други Ентероли, Цитрати и т.н.
Дори за темепературата, което мен изключително ме притеснава, ми каза да не се паникьосвам и да давам само ако е крайно наложително антипиретиците.

За сега дишам. Моля се да не влизаме в болница.

Поздрави на всички, пазете се!

Доктор Бърди - БЛАГОДАРЯ!
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 00:42:33 am от Nina »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #348 -: Октомври 17, 2009, 23:59:33 pm »
Съгласен съм с всичко.
СРП 26 е инфекция почти 90 процента.

Без посявките нищо не може да се каже.
Но с това СРП, дори и да е Салмонела е за АБ лечение. И Бисептол е добър в случая.

Дали има системна инфекция? отит, например? това не знам... и от това да е диарията?
Ротавирус? може... .

Наблягаме на оралната рехидратация- колкото повече можем да дадем без да провокираме повръщане.
Нормалното хранене. Всякакви диети пролонгират диариите, и правят вероятна Салмонела- инвазивна.
Ако днес е добре- утре може би ще е още по-добре. Означава че "отговаря" на лечението. Просто.
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
« Отговор #349 -: Октомври 18, 2009, 00:09:55 am »
Но с това СРП, дори и да е Салмонела е за АБ лечение. И Бисептол е добър в случая.

Дали има системна инфекция? отит, например? това не знам... и от това дае диарията?
Ротавирус? може... .

Да, без посявки няма как, същото каза и той, но според него това е адекватното лечение. Виждам, че сте съгласен и Вие и съм още по-спокойна.

Що се отнася до системната инфекция - не знам. Кристина не е болнава.
Последното по-сериозно /и единатвено/, но може би по-сериозно в моите майчини очи разболяване, беше когато тя беше на 6 месеца. Не беше отит, а силна кашлица.
От отит не е страдала. Тя говори без проблеми, като възрастен човек и се изразява съвсем ясно във всички случаи, изключително е осъзната за възрастта си. Когато е неразположена дава сигнал. Винаги казва когато я заболи нещо. И сега си казва - боли ме коремчето. Мисля, че ако я болеше ухо, ако във всички случаи на отит има болка, то щеше да ми каже.
Коремчето я боли, дори се чува когато пукат червата, доста силно.

Исках да напиша и за антибиотика - давам Суметролим, но активните съставки са като на Бисептола. Докторът само коригира дозата, понеже беше ниска и според листовката, и според неговите изчисления на база тел. тегло.

Докторът също така предложи и ротавирусна ваксина, съшо и превенар, но там го изненадах със знания, от Вас :)
Ще помислим върху ротавирусната ваксина.

Благодаря Ви отново.
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 00:27:30 am от Nina »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #350 -: Октомври 18, 2009, 00:11:52 am »

Дали има системна инфекция? отит, например? това не знам... и от това дае диарията?
Ротавирус? може... .

Да, без посявки няма как, същото каза и той, но според него това е адекватното лечение. Вибждам, че сте съгласен и Вие и съм оше по-спокойна.

Що се отнася до системната инфекция - не знам. Кристина не е болнава.
Последното по-сериозно /и единатвено/, но може би по-сериозно в моите майчини очи разболяване, беше когато тя беше на 6 месеца. Не беше отит, а силна кашлица.
От отит не е страдала. Тя говори без проблеми, като възрастен човек и се изразява съвсем ясно във всички случаи, изключително е осъзната за възрастта си. Когато е неразположена дава сигнал. Винаги казва когато я заболи нещо. И сега си казва - боли ме коремчето. Мисля, че ако я болеше ухо, ако във всички случаи на отит има бола, то щеше да ми каже.
Коремчето я боли, дори се чува когато пукат червата, доста силно.

Докторът също така предложи и ротавирусна ваксина, превенар, но там го изненадах със знания, от Вас :)
Ще помислим върху ротавирусната ваксина.

Благодаря Ви отново.

НЕ ротавирус ваксина! в тази възраст... До 6м възраст само има показания (засега).
http://www.immunize.org/catg.d/p2010.pdf

Rotavirus (RV):
"...Do not begin series in infants older than age 15wks 0 days."

Апендицит коментира ли се? изключи ли се?
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 00:14:00 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
« Отговор #351 -: Октомври 18, 2009, 00:17:53 am »
Апендицит коментира ли се? изключи ли се?

Не сме го коментирали, добре опипа коремчето, и в областта на апендицита, но не знам дали при опипването на коремчето е имал и апендицит предвид или е проверявал друго нещо. Преслуша коремчето. 
Ние ще се чуем още утре с него ако Кристина пак се влоши и ще го попитам.
Някакви симптоми да следя? Не повръща.

Разбрах за ротавирусната.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #352 -: Октомври 18, 2009, 00:20:34 am »
Направете УЗ на коремче! ако Ви е възможно. Умен човек- умни съвети Ви е дал. Компетентни.
Много са коварни апендицитите в тази възраст!
Просто имайте го пред вид... .
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
« Отговор #353 -: Октомври 18, 2009, 00:26:15 am »
Направете УЗ на коремче! ако Ви е възможно. Умен човек- умни съвети Ви е дал. Компетентни.
Много са коварни апендицитите в тази възраст!
Просто имайте го пред вид... .

Добре. И това ще направим, още утре. Ако има лекари...понеже само да вметна, че у нас не е много желателно да се разболява човек през уикенда, дано болестите го разберат, да се засрамят един път завинаги и да си въведат и те работна седмица и уикенд най-накрая  :wink:

Лека нощ и благодаря! 
*

Birdie

• 11040
« Отговор #354 -: Октомври 18, 2009, 00:28:19 am »
:)
Sir Alec Guinness
« Отговор #355 -: Октомври 18, 2009, 03:35:23 am »
Цитат
Какво ще стане, ако спреш да го ползваш...
Ще започна да я чувам как диша, аз се чувствам по същия начин. Лятото всъщност няма проблем, пръскам по навик след баня, миене на зъби и прочистване на нослето като хигиена преди сън, няма друга причина. Благодаря ви за мненията!  :thankyousign:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #356 -: Октомври 18, 2009, 21:31:41 pm »
Нина, радвам се че снахата е по-добре.
ЦРП-то си е доста височко.
*

Nina

• 2643
« Отговор #357 -: Октомври 19, 2009, 14:43:44 pm »

Лейди
, благодаря. Аз до сега не посмях да се включа. Имаме подобрение, но все още съм нащрек.

Д-р Бърди, резултатите от посяваките са готови:

Микробиология: Забележка : ФЕЦЕС : Не се изолират патогенни чревни бактерии ( Salmonella et Shigella ). Не се изолират Ентеропатогенни Escherichia coli ( EPEC ) Не се изолира Candida spp. 19.10.2009 ***

Стер. урина-еднокр.    
Без бактериален растеж

За момента детето е по-добре. Няма я вече тази висока и постоянна температура. Изхожданията са все още доста редки, но не чак толкова често и не винаги обилни. Весела е, играе, тича. Апетитът е намален, но хапва. Хидратирана е. Поема изключително много течности, включително и приема на рехидратиращ разтвор е много добър. Цялата доза, която е предназначена за възраста й. Продължаваме със Суметролим на 12 ч. по 12 мл. и Хидрасек.

Сега, започвам да се чудя каква е инфекцията. От лабораторията казаха, че има минимален процент възможност да не са точни изследваният ...., но дори и да занесем сега пак за изследване, поради приема на антибиотика е възможно да са некоректни изследванията.

Днес ще идем за УЗ на коремче, за да изключим апендицит.

Ще коментирам и с инфекциониста нещата, но искам да Ви попитам дали е добра идеята да пуснем носен и гърлен секрет?
И също така още днес да повторим кръвните изследвания, че това СРП и тези левкоцити ме притесняват или също няма смисъл да е сега?

Поздрави и благодаря.

« Последна редакция: Октомври 19, 2009, 14:45:31 pm от Nina »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #358 -: Октомври 19, 2009, 16:48:27 pm »
Нина, не съм доктор Бърди, но толкова високо ЦРП говори за налична инфекция. Така, че по-добре пусни носен и гърлен секрет, макар, че АБ може и да маскира нещата.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #359 -: Октомври 19, 2009, 16:49:50 pm »

Лейди
, благодаря. Аз до сега не посмях да се включа. Имаме подобрение, но все още съм нащрек.

Д-р Бърди, резултатите от посяваките са готови:

Микробиология: Забележка : ФЕЦЕС : Не се изолират патогенни чревни бактерии ( Salmonella et Shigella ). Не се изолират Ентеропатогенни Escherichia coli ( EPEC ) Не се изолира Candida spp. 19.10.2009 ***

Стер. урина-еднокр.    
Без бактериален растеж

За момента детето е по-добре. Няма я вече тази висока и постоянна температура. Изхожданията са все още доста редки, но не чак толкова често и не винаги обилни. Весела е, играе, тича. Апетитът е намален, но хапва. Хидратирана е. Поема изключително много течности, включително и приема на рехидратиращ разтвор е много добър. Цялата доза, която е предназначена за възраста й. Продължаваме със Суметролим на 12 ч. по 12 мл. и Хидрасек.

Сега, започвам да се чудя каква е инфекцията. От лабораторията казаха, че има минимален процент възможност да не са точни изследваният ...., но дори и да занесем сега пак за изследване, поради приема на антибиотика е възможно да са некоректни изследванията.

Днес ще идем за УЗ на коремче, за да изключим апендицит.

Ще коментирам и с инфекциониста нещата, но искам да Ви попитам дали е добра идеята да пуснем носен и гърлен секрет?
И също така още днес да повторим кръвните изследвания, че това СРП и тези левкоцити ме притесняват или също няма смисъл да е сега?

Поздрави и благодаря.

Отит?
Sir Alec Guinness