Ами аз съм дете, което е боледувало често от ангини. И да, за съжаление не е избягнат антибиотика, но при мен просто не е имало как да се мине без такъв - 40 градуса температура, налепи по цялото гърло и още куп подробности, които ще спестя. Държа да уточня, че съм лекарско дете и в тази връзка върху мен са проведени доста експерименти от "приятели" и колеги на баща ми. В тази връзка, най-фрапиращата - 40 инжекции пеницилин в краката. Ако някога са ви поставяли такива, то предполагам имате и най-беглата представа как боли... Да не говорим как е за едно дете...
Човек затова е надарен с разум - да отсява информация и да разсъждава върху нея. Затова и имаме право на "информирано съгласие" на пациента. Размишлявайте на воля, но никой не ви кара да се съобразявате с някого. Живеем в свободни и демократични държави, където можем да направим информиран избор. Вие сте направили вашия, ние - нашия.
Пожелавам ви никога да не стигате до там - с 40.5 температура, детето ви да лежи като парцал в ръцете ви, да ви обясняват, че нищо му няма и единствената ви алтернатива да е да се доверите на едно интернет общуване. Аз избрах да се доверя на човек, който излекува детето ми дори без да го е виждал... А не на лекар, който ми обяснява, че 42 градуса температура при 2 годишно дете са "нищо работа"...
П.С. Налудничаво е това, че един лекар в БГ си позволява да дава нон стоп антибиотици...