0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #180 -: Октомври 07, 2009, 15:28:30 pm »
Може, Докторе, аз не коментирам преценката на госпожата, а просто връзката, която тя споменава, че съществува между третата сливица и алергичните реакции.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #181 -: Октомври 07, 2009, 15:49:09 pm »
"Връзка"? Има ли нещо в Бг Педиатрия, което да не е на "алергична почва"?
Не четете глупости - вредно е.
Аденоидните вегетации са лимфна тъкан. Те са реакция на редица и разнообразни стимули. Алергията е последната от тези стимули.
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 15:51:57 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #182 -: Октомври 07, 2009, 17:00:11 pm »
Здравейте докторе.
Притесних се че дълго време нямаше отговори по темата и влязох да прочета какво става с Вас. Разбирам...
Благодаря Ви за цялото това време отделено на нас.
Не искам по никакъв начин да Ви ангажирам лично или да пренебрегвам желанието на другите майки във форума за търсене на Вашето компетентно мнение.
В предишната тема за деца от 1-6 години последно обсъждахме походки, стойки и притесненията за големия ми син.
Ако проявите личен интерес към проблемът съм готова да Ви предостава клипчето, за което говорихме тогава, по начин който Вие изберете. Ако не, Ви разбирам прекрасно.  :D
Отново Ви благодаря и ви желая много здраве и професионални успехи.  :)
*
« Отговор #183 -: Октомври 07, 2009, 17:10:08 pm »

"За съжаление алергичният терен на много деца е причина тези тонзили не винаги да са от полза. Алергичен терен означава децата да реагират силно на алергени от вън със сенни хреми, ларингити, риносинуити, бронхиална астма.  В случая при тези деца сливиците вече не изпълняват ролята на лимфни възли, а се превръщат в пречка като дори могат да възпрепятстват притока на въздух към белия дроб."

Четейки назад стигнах до това, толкова актуално за нас. Големият ми син е с алергия и астма, уголемена 3-та сливица. Почти постоянно той е с хрема, чесане, кихане, кашляне. Постоянно се изолират ту стафилококи, ту стрептококи. Нкрая, по мнението на УНГ, който го познава от пеленаче, че дето се казва от тогава си влачим проблемите решихме да махнем 3-тата сливица. Ако друго не се получи от тази процедура, поне се надявам да спре да хърка, да спи с отворена уста, да се буди нощем все от нещо заседнало в гърлото и да не може да си поеме въздух, постоянно все да преглъща....
*
« Отговор #184 -: Октомври 07, 2009, 20:13:49 pm »
момичета, имам спешна нужда от вашия опит - в сряда, преди седмица точно, правихме ваксина морбили, рубеола и паротит на дъщеря ми (1г1м). от неделя не се чувства много комфортно, понеделник беше с температура, вторник също (+ всички съпътсващи екстри - липса на апетит, хленчене, дискомфорт, студени ръчички) консултирах се по тел с педиатърката, каза че не може да е от ваксината, най - вероятно зъби, случвало се е и преди. давах панадол. днес нямаше вече температура, реших да не я водя на лекар. чудесно, само че сега по време на банята видях ситен обрив по цялото тяло - коремче, гръбче, раменца, сърби я. не искам да я водя в спешния (пълна мизерия и не им вярвам ...), дайте съвет - може ли да е алергична реакция на ваксината, все пак е за шарка, да изчакам ли до утре сутрин за педиатърката или да я водя още сега в спешния? на някоя случвало ли се е?
ще съм благодарна, ако д-р Бърди се включи!!!

да добавя - и разстройство 2 дена, вкл. днес.
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 20:54:04 pm от viketo »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #185 -: Октомври 07, 2009, 22:12:35 pm »
Цитат
Антибиотикът се дава за намаляване на възпалителния процес в носоглътката (добре е да се направи микробиологично изследване на гърлен секрет, антибиотикът е необходим само, ако се открие наличие на бетахемолитичен стрептокок!). Той обаче в повечето случаи допълнително алергизира децата.
Аз пък се ядосах на този цитат. И да настоявах за МБ - кво, все тая. А защо пък е необходимо да се даде само при бетахемолитичен стрептокок. За мен всякаква бактерия , там където не й е мястото е нужно да бъде премахната.

"Връзка"?
Аденоидните вегетации са лимфна тъкан. Те са реакция на редица и разнообразни стимули. Алергията е последната от тези стимули.
Хайде обяснете ми или дайте линк как се лекува трета сливица в бяла държава. Също моля да ми обясните и защо се прилага тогава масово противоалергични за това?
Иначе, Виктор май върви към влошаване. Кажлицата, въпреки Проспана се задълбочава. По телефона педиатърката спомена за инхалации с тенджера на котлона,  но първо си мисля утре да сме на преглед. После ще я питам дали не е по-добре ако действително се налагат инхалации  - с какъв медикамент и не е ли по-доре да се снабдя с инхалатор. Това с тенджарата ми се вижда първобитна работа. Ако някой знае моля да ми каже при кои заболявания на респираторния тракт се налага инхалация - бронхит, бронхоспазъм, астма, тези ги знам, но за хрипове /предполагам в трахеята, защото от там идва съдиращата се кажлица/, налага ли се?

Викето не мога да ти отговоря на въпроса. Ние нямахме никаква реакция от МПР ваксината, макар че ме беше много страх от нея.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #186 -: Октомври 07, 2009, 22:17:08 pm »
Вике,при нас се случи подобно нещо.
Няма и 10 дни след въпросната ваксина ,Жорко започна да вдига Т .Появи се и обрив и аз реших,че е реакция от ваксината.На 3-тият ден обаче започна разтройство и повръщане,което продължи адски много - 12 дена.Бяхме на морето и реших ,че е вирус.
Та не знам и аз ,какво беше това чудо,но детето беше като парцал.Бяхме в Бургас тогава и в спешното ни казаха,че обрива е от Т и не е реакция на ваксината и си е вирус.
Дано при вас мине по-бързо.
<br />
*

Birdie

• 11040
« Отговор #187 -: Октомври 07, 2009, 22:21:14 pm »
lady_11,

Маха се сливицата ако се налага.
Антихистамините помагат понякога, но не бива да се злоупотребява с тях - те повече овладяват причиняващите сливицата съпътстващи състояния, а не че я намаляват самите те.

Детето е за АБ, вероятно.
Иначе ще сте така месец (и).
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #188 -: Октомври 07, 2009, 22:29:23 pm »
lady_11,

Антихистамините помагат понякога, но не бива да се злоупотребява с тях - те повече овладяват причиняващите сливицата съпътстващи състояния, а не че я намаляват самите те.

Знам. Обаче в момента и да направим МБ след капания Тобрадекс /така се казват капките/ в носа - все тая.
Имам и едно странично питане, извън ихалатора, за него ще питам след утрешния преглед и разговор с докторката. Разполагам с кварцова лампа за домашни нагревки. Далеч съм от мисълта да нагрявам самото дете, обаче мога докато е извън в стаята да я пускам за 10-15 минути, защото от дете ми се е запечатало, че кварцът убива бактериите /може и да е градка легенда/. Та питам.

Иначе с Алоклера няма афта вече. Беше поне за мен много интересно - защото мажа като използвам шпатули за еднократна употреба за да нтискам езика. След бялата афта се появи нещо като яркочервена язва на мястото, а след това започна постепенно да порозовява и да се свива.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #189 -: Октомври 07, 2009, 22:35:02 pm »
Не лампи...
Алоклер е чудесен гел.
Пак сте се оплели в проблеми... . :? :( :(
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 22:36:35 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #190 -: Октомври 07, 2009, 22:37:16 pm »
Здравейте докторе.
Притесних се че дълго време нямаше отговори по темата и влязох да прочета какво става с Вас. Разбирам...
Благодаря Ви за цялото това време отделено на нас.
Не искам по никакъв начин да Ви ангажирам лично или да пренебрегвам желанието на другите майки във форума за търсене на Вашето компетентно мнение.
В предишната тема за деца от 1-6 години последно обсъждахме походки, стойки и притесненията за големия ми син.
Ако проявите личен интерес към проблемът съм готова да Ви предостава клипчето, за което говорихме тогава, по начин който Вие изберете. Ако не, Ви разбирам прекрасно.  :D
Отново Ви благодаря и ви желая много здраве и професионални успехи.  :)
Да. Имах поет ангажимент... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #191 -: Октомври 07, 2009, 22:41:06 pm »
Здравейте доктори, искам да ви попитам синът ми е на 1,7м. до сега е минал 4 или 5 гноини анги които две от тях засегнаха едноото му ухо и се напожи перфорация на тъпанчето. От събота  е отново с болни сливици и е на АБ но няма полза не са спаднали още. Правихме изследвания на секрет изолират се бактерии. Педиатърката каза че се съмнява за трета сливица. Днес след поредния преглед ме хвтрли  десета глуха каза ми че има възможнос ако не се оправи или честот му боледуване с сливиците да загуби час от слуха си.Има ли нещо такова? Има и налепи по сливиците си. Забравих да спомена че в момета ми препоръчва вваденето н трета сливици. Възможно ли е на такава малка възраст? Вие какво ще ме посъветвате. Много ме е страх за синъ ми. Благодаря ви много.
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 22:56:34 pm от ani-r »
« Отговор #192 -: Октомври 08, 2009, 17:17:33 pm »
Простете, не съм лекар, но като човек който се доверява до известна степен на инстинктите си, съм леко озадачен от някои масово застъпени мнения, както и от липсата на толерантност към инако-мислещите. Регистрирах се, за да мога да напиша това и да изразя несъгласие.

[/quote]
Пак глупости... да анализираме ли?
Не си струва.
...
 "Алергичен терен" прави нещо не от полза?
Как обективизираме този "терен"? С анамнеза че бащата е бил с детска екзема? или приемайки всичко при бебетата за "алергии"?

Аз ли греша или това мнение цели единствено да демонстрира превъзходство? Само на мен ли ми убягва аргументацията и то в разбираем за обикновените хора стил?

"Връзка"? Има ли нещо в Бг Педиатрия, което да не е на "алергична почва"?
Не четете глупости - вредно е.

Как да разбираме кое е вредно, за да не го четем? Още повече, че когато ни се казва, че нещо е вредно, не ни се казва защо. Има само една истина, така ли? И тя е тази тук?

Цитат на: lady_11
Цитат:
Антибиотикът се дава за намаляване на възпалителния процес в носоглътката (добре е да се направи микробиологично изследване на гърлен секрет, антибиотикът е необходим само, ако се открие наличие на бетахемолитичен стрептокок!). Той обаче в повечето случаи допълнително алергизира децата.

Аз пък се ядосах на този цитат. И да настоявах за МБ - кво, все тая. А защо пък е необходимо да се даде само при бетахемолитичен стрептокок. За мен всякаква бактерия , там където не й е мястото е нужно да бъде премахната.
Та бактериите трябва да се убиват веднага и на място? Задължително с антибиотик? И по отношение на антибиотиците няма две мнения? Те са супер, безвредни са и трябва винаги да бъдат първият избор?

lady_11,

Сливицата се маха? Задължително? На какво се дължат проблемите с третата сливица? И как в едни естествени условия, в които да кажем медицина не е имало, са щели да завършват тези проблеми? Със смърт? Простете, но ако има начин да се избегне оперативната намеса, то аз бих го предпочел за детето си. Има ли такъв или не?

Може да имате свое мнение, но нетърпимостта Ви към различните от него не ми действа убеждаващо, а напротив. "Детето е за АБ, иначе ще сте така с месец(и)? И няма шес'-пет?
Много категорично изказване (въпреки "вероятно"-то) и те без личен контакт с детето.

С цялото ми уважение, бих искал аз като родител да правя избора за лечението на детето си, и то информирано. В цитираните неща по-горе не получих нито право на избор, нито информираност.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #193 -: Октомври 08, 2009, 17:41:15 pm »
Само че има малка разлика- докато Вие пишете тук първото си съобщение, аз познавам повечето майки и деца тук от година и повече.

Вие сте шегаджия... . Оставете тези помпозни Американо-Български фрази- "избор", "информираност" и т.н. глупости от новата Българска Дарвинова "демократична" реалност. И като Ви "информират" какво ще разберете от област, в която нямате и най-малки познания? Мустаков като Ви информира какво? Нещо разбирате ли от "информацията", за да осъзнаете че този цирк там е чист цирк? или от Чавдаров се информирате правилно толкова, че приемате гимнастиките на здрави деца да продължават с пълна сила?? Или пък "информацията" за отвесената отвара като средство за запек на бебето Ви е чудно средство? Или пък прочутите дрожди, Бйо-Гаи,пробиотици, Гентамицин и Калциев глюконат пер ос са плод на "осъзната информация"?

Вие и сега имате "право на избор"- и виждаме докъде сме стигнали- майките сами да си лекуват децата ->> с "педи" за лекарствата (вид боклук, прислужник за обща употреба тип "дай ми кафето", "донеси ми шоколадче") и частник за сериозни "неща".

Абе човек, що не отидеш другаде да ги пишеш тези неща?
Или пък си мислиш че ще ти повярвам, и ще почна да водя диалог за тези глупости? - дето на тази Бг псевдо-"Педиатрия" съм и изпил чашата до дъно на практика, а не на теория? и съм видял как се работи истинска Медицина? и съм разходвал години за да си коригирам грешното обучение?

В цяла Варна няма един дерматолог, който може да познае ОБИКНОВЕНА детска кожна микоза, и да я лекува?
В цяла Бг едва ли има един, двама знаещи как се лекува детски АД? поразходете се към клуб "Алергии" в дир.бг. Един поглед е достатъчен косата Ви да стои настръхнала поне седмица... изправена като обработена с фризьорско желе .

Какво друго да каже човек?
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 20:31:37 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #194 -: Октомври 08, 2009, 19:49:03 pm »
Така-така... много любов струи от тия думи. Вие сте единственият свестен лекар, така да го разбирам? И сте открили пътя, истината и живота и повече няма какво да научите? И не смятате, че има начин да грешите? Нали и Вашите преподаватели са смятали така и затова са Ви "обучили грешно". Изглежда обаче освен грешно обучение, сте усвоили от тях и грешната представа, че само Вие можете да бъдете прав и просто няма начин да грешите.

Стана ми жал за Принцеска
Може, Докторе, аз не коментирам преценката на госпожата, а просто връзката, която тя споменава, че съществува между третата сливица и алергичните реакции.

Направила си е труда да потърси, проявила е инициатива. Решила е да се информира. Какво получи насреща? Смятате ли, че го заслужава? Това, което е прочела може да е вярно, може и да не е. Дори да е пълна глупост, тя няма как да знае, защото не е специалист. Затова и го пуска тук и се надява да чуе мнение. Ако това мнение е потвърждение - чудесно. Ако не е - пак чудесно, ще знае че има различни мнения и ще продължи да търси. Може да сте изключително компетентен (може и да не сте), но подхода да убивате в зародиш желанието на хората да разберат какво се случва в организма на децата им, може да ми го защитавате до утре и ефектът пак ще е същият. Мога само да кажа, че не съм видял досега човек с такова отношение, който да е заслужавал доверие в това, което върши. Може Вие да сте първият, пожелавам го на всички, които ще Ви се доверят занапред.

Оставете тези помпозни Американо-Български фрази- "избор", "информираност" и т.н. глупости от новата Българска Дарвинова "демократична" реалност. И като Ви "информират" какво ще разберете от област, в която нямате и най-малки познания?

Аз казвате съм шегаджия? Току-що казахте на всички майки тук нещо, с което се надявам те до една да са изключително несъгласни. В противен случай децата им не са за завиждане.
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 20:11:10 pm от Владо »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #195 -: Октомври 08, 2009, 20:06:51 pm »
Не е нужно "да струи любов", а коректни неща са нужни "да струят". Резултат е нужно "да струи".
Моите преподаватели? това е голяма тема и едва ли тук е за обсъждане. Моля не претендирайте за "място под слънцето" с разбирания за "алергични терени", "пробиотици под път и над път", "Ентерол" и т.н. други подобни неща. От тези страници с "информация" лъха само език,  на който никой днес в Специалността ни не говори. Тъй като работя навън Ви го казвам с излишък убеденост и вяра.

Пак ще Ви кажа- оставете тези митове за второ и трето мнения. Има "второ и трето" мнение там, където те стоят на правилна основа - тоест дали ще лекувате със Зинат или Цефзил една ангина е уважаван избор. Но ако почнете да ни говорите за Коларгол, "терени всякакви" и т.н., по-добре да замълчим. Не се опитвайте моля да ни пробутвате "мнения", тотално влизащи в разрез с всичко прието днес, само и само от "демократични съображения" за "правото Ви на мнение(я)". Не може да има "второ мнение" щом то е грешно.

"Какво се случва в организма на децата" оставете на тези, на които им е работа това.

Доверието Ви си е ваш личен въпрос. Както и къде ще се доверявате и къде- не.

Да продължаваме да мълчим за състоянието на Бг Педиатрия, няма да ни реши проблемите, които са дълбоки и фундаментални, а не са само въпрос на организация и/или пари. Проблемите ни са проблеми на образование, на квалификация, на манталитет и практики.
Да лъжем родителите че проблеми няма, когато те сами го виждат, също не работи.
Да се правим на етични в Бг не значи също да си затваряме очите пред срамните картини на тотален упадък в Педиатрията.За другите специалности нямам мнение или поглед. Цели градове и области няма нито един свестен професионалист, работещ що годе добре. Вижте какво става в Бургас, например.

Информация? моля- посещавайте страницата на Д-р Сиърс - истински професионалист и Педиатър. Всяко негово мнение може да е понякога спорно, но уважаемо. И плод за размисъл и опит, и нов път.
Бг Педиатрична "мисъл" е мухлясала, скована, пълна с абсурди, предразсъдъци и терминология от средата на 50-те години. Като мумия в музея в Кайро е.
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 20:17:26 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #196 -: Октомври 08, 2009, 20:08:14 pm »
Уважаеми потребител Владо,
това тук е тема за взаимопомощ, а не поприще за писателски умения.
Моля те, в името на спокойствието на майките тук, както и в името на доброто, което е направил д-р Бърди, ако нямаш работа тук, то оттегли се мирно и тихо и спри да анализираш постовете.

В тази връзка - аз бях един от първите потребители, който не вярваше на д-р Бърди, не искаше да приеме думите му и подлагаше всяко нещо на съмнение и спореше за всичко. В рамките на 2 години и половина писане тук, д-р Бърди спечели моето безрезервно доверие и ми показа какво означава работеща педиатрия. Благодарение на него и двете ми деца са здрави и се справят бързо с болестите. Колкото до антибиотичното лечение - не съм видяла Доктора да изписва такова, ако наистина няма нужда. За разлика от купищата антибиотици, изписвани в България, както и безумията от сорта на Коларгол, капки за очи в носа, тантум верде и още куп подобни неща да подобряване на чревната флора... Е, извинете, ама ще вярвам на този, който ми е показал, че мога да му имам доверие.
Доверие се печели трудно, безумно трудно. Доктор Бърди е показал, че е достоен за нашето доверие.

Така че, моля те, господин Владо, регистрирал се да плюеш, иди си с мир!!!!

П.С. Не сме тук да се обичаме, а да си помагаме!

Ех, Докторе, и тук ви нападнаха...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
« Отговор #197 -: Октомври 08, 2009, 20:18:12 pm »
Ето конкретно част от аргументацията ми за "третите сливици":

Аденоидните вегетации се махат по строги показания, нямащи нищо общо с "алергии". Единственото изключение тук е може би Астма.
Проблемите с трети сливици се дължат на редица фактори, за Бг най-актуалните от които са:

*Изключително слаба микробиологична база и лаборатории- често е направо невъзможно една майка да разбере една посявка правилна ли е, или не е. Как ще лекувате тогава, с какво и колко време?
*примитивна Педиатрия-липса на адекватен подход при обикновени назо-фарингеални инфекции, широка и неконтролирана злоупотреба с АБ за носно приложение, както и с капки буквално ликвидиращи носната лигавица- Коларгол, Улевинов, Макситрол и подобни.Всичко това води до хронични ринити, синузити, резистентни МО и хронични назо-фарингеални инфекции.
*масово носителство на патогенни МО из ДГ - масово и неконтролирано разпространение на Стафилокок, Мораксела, Пневмокок,Хемофилус (вкл и т.нар. нетипизируеми щамове) които са основна причина за хронични ринити, синузити. Примитивното разбиране в Бг за "липса на синузит при деца под 5-6 поради недоразвитост на синусите", водещо до липса на правилно лечение. Правилно е равно на 20 дена АБ лечение.
*широко разпространение на т.нар 5 дневни АБ курсове, водещо до широко разпространение на извънредно резистентни щамове.
*примитивна Имунизационна програма, осъвременяваща се с ход на костенурка. Пари ИМА! Липса на Пневмокок, Менингокок и Хиб ваксините!
*липса на щадящ подход при лекуване на обикновени вирусни заболявания при деца.
*Масова и неоправдана употреба на неефективни АБ- Бисептол, Азитромицид, Кларицид в широката Педиатрична практика. Равно на -->> хронични проблеми и липса на излекуване.
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 20:34:12 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #198 -: Октомври 09, 2009, 00:39:13 am »
Здравейте! Отдвна не съм писала надявам се някой да ми помогне! Преди 10 дни в устата на Вики се появи афта. Думата с която бих я описала беше обромна- започваща от долната част на езика до средата отгоре. Беше събота и неделя не я заведох на лекар и тя от самосебеси изчезна. След няколко дни цялата и уста се изпълни със ситни бели и червени точки. Прилича на изприщено- има и по устните. Майка ми я заведе на лекар. педиатърът каза- "ТОВА НЕ СА АФТИ. КАВО Е ЯЛА. " Майка ми и обяснила че единственото различно е чипс. Отговорът "ОТ ЧИПСА Е СПРЕТЕ ГО И ЩЕ МИНЕ" Е спряхме го но вече 3 дни и почти никаква промяна. Знаете ли какво е това и с какво се маже усеща болка когато се храни. По въпроса за третат сливица нашата също е възпалена аз понеже много не ги слушам тези лекари в Бургас си приложих самолечение. Ако някой знае да пише дали е правилно. Всяка вечер мажа с пулмекс бебе гърдите и ефекта е поразителен. Лека вечер ви желая.
« Отговор #199 -: Октомври 09, 2009, 08:20:53 am »
Пак ще Ви кажа- оставете тези митове за второ и трето мнения. Има "второ и трето" мнение там, където те стоят на правилна основа - тоест дали ще лекувате със Зинат или Цефзил една ангина е уважаван избор

T.e. гнойна ангина само и единствено с антибиотик? В кой век живеете? Ето ви нещо от друг форум.

"Имам дете на 1 г. и 11 м. От месец март тази година направи за първи път гнойна ангина, с много висока температура и налепи, няма хрема, кашлица и др. Лекувахме се с антибиотик. Като приключихме лечението, след две седмици ангината се повтори. Пак антибиотик. И така до сега.В момента кара десета поред гнойна ангина от март до сега, през две седмици сме на антибиотик."

Какво ще предпишете тук?
При моето дете досега ангина с антибиотик не е лекувана. Изключително съм горд с факта, но тъй като споменахте, че не искате да слушате глупости, спирам до тук.

Не може да има "второ мнение" щом то е грешно.
Това звучи като от Mein Kampf. Да не би да цитирате? Или си с нас или си против нас. От устата на лекар. Уважаван.

Ганка, ще се махна, може би това е последният ми пост. И все пак... всичко, което написах ли е налудничаво? Няма ли поне две срички, които да заслужават размисъл? Желая ви здрави деца.