0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #160 -: Октомври 05, 2009, 17:51:30 pm »
Зори, това с очите на конюнктивит прилича. Стефан ми беше миналата седмица така и личната ни изписа Тобрадекс - дават ги обикновенно само с рецепта иначе 3 пъти на ден по 1 капка, 5 дена се капят. Бързо оздравяване на малкия сладур!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #161 -: Октомври 05, 2009, 20:46:02 pm »
В началото на темата Бърди по повод на мой постинг беше писал, че е нормално да има засилен секрет на носа при хрема.

Аз днеска тотално се сбърках от мнения на педиатър и УНГ.
Педъатър: има огромна афта на едната сливица, уши спокойни. Носа - третиране със Стеримар и Олинт. За афтата - Дактарин Поради зеления секрет от носа, даде направление за УНГ.
УНГ /УНГ специалиста, който предимно гледа детето ни не е на работа, утре сме при нея/ - нищо му няма на детето, няма афта, няма секрет  8O /а носът му тече и с помпата изцеждам гадории/. За мое успокоение - коларгол и антиалергични капки /Зиртек или Ксизал, каквото имам/ и Бактробан. Не мисля да давам каквото и да било до утре, освен промивки със Стеримар и Олинт.

По повод облекчаване на дишането днес ми доставиха ето това:
http://www.chemistdirect.co.uk/calpol-vapour-plug-and-nightlight-refill-pads-3months_1_17510.html
Е, показах го на педиатърката и тя категорично го отрече, като заяви, че мога да си занеса детето посиняло с брохоспазъм при нея. И ся се чудя да го пускам ли, да не го ли пускам - бахти аромат на лайка и лавандула /ко толкова?/...
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #162 -: Октомври 05, 2009, 21:19:41 pm »
Афта и гъбички са две различни неща.
Афта с микотични средства не се лекува- афта е малка лигавична язва. Тя не е от гъбички. Най-често.
Афта се лекува с Алоклер или подобни, локално облекчаващи средства.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #163 -: Октомври 05, 2009, 21:36:38 pm »
Афта и гъбички са две различни неща.
Афта с микотични средства не се лекува- афта е малка лигавична язва. Тя не е от гъбички. Най-често.
Афта се лекува с Алоклер или подобни, локално облекчаващи средства.

Простете, какво е Алоклер, нищо не ми излиза в търсачката ...

По отношение на посочения от мен продукт на Калпъл - знам, че одобрявате прилагането на ментола, но точно този продукт одобрявате ли?По доводите на педиатъра   си мисля, че братята англичани не биха го продавали без медицинска рецепта за свободна продажба. Вярно, че на опаковката пише да се консултираш с лекаря, ако детето има астма, но моя син астма няма.
*
« Отговор #164 -: Октомври 05, 2009, 22:02:46 pm »
Лейди, ето това е: http://www.aloclair.co.uk/how.aspx. Аз купувах преди месец за Стефан има го в нашите аптеки, струва около 11 лева и е в зелена опаковка. В листовката не пише за възраст, но аптекарката звъня на представителя и казаха, че няма проблем да се използва и за 7 месечно бебе. Върши работа, малкия устата му беше пълна с афти и ми вдигаше температура...

*

lady_11

• 3217
« Отговор #165 -: Октомври 05, 2009, 22:10:25 pm »
Мерси, Гери - утре го купувам. Погрешно съм го изписвала в търсачката като alokler  и alocler.
А какъв се ползва - гелът или спрея?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #166 -: Октомври 05, 2009, 22:10:50 pm »
Ползвайте Алоклер- чудесно е. По-добро от всички Бг "патенти", мази с Анестезин и т.н. За афти, рани в устата. Оралният гел вземаме.
Калпол? нямам опит с това, простете. Изглежда добро и отзивите са добри... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #167 -: Октомври 06, 2009, 10:06:36 am »
Как се прилага Алоклер гел при афти на сливици, небни дъги и т.н., маже ли се или как?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #168 -: Октомври 06, 2009, 10:25:46 am »
Гелът ползвах и мажех с пръст из цялата уста (имаше много афти), иначе пише само самата афта да се намаже, ама при Стефко тоя номер нямаше как да стане. Отделно личната ни беше изписала глицерин със стрита таблетка нистатин вътре - това аз си го приготвих и редувах да мажа с двете неща по 2 - 3 пъти на ден със всяко.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #169 -: Октомври 06, 2009, 10:31:57 am »
"Отделно личната ни беше изписала глицерин със стрита таблетка нистатин вътре"...

osi_8 osi_8 osi_8 osi_8
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #170 -: Октомври 06, 2009, 10:44:04 am »
Нистатина се пригала във форма на сироп с търговското име Фунгостатин, той обаче е за гъбички само.

*
« Отговор #171 -: Октомври 06, 2009, 13:06:44 pm »
Докторе, позволявам си да поставя един интересен проблем на вниманието ви : Едното ми дете е на 2.7 г., а другото - на 26 дена. Кърмя. Зная, че сте принципно против имуностимулатори, но как мислите, има ли файда да давам кърма и на голямото дете. Ще укрепи ли по някакъв начин имунитета му? Ако отговорът е "да", в какво количество да давам кърма - 20 или сто и нагоре милилитра.   
Моля за мнението ви, което ще е полезно за многото майки с бебе, имащи и по-голямо дете.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #172 -: Октомври 06, 2009, 13:32:23 pm »
Може да кърмите.
За имуностимулация? Да. Но не мога да Ви гарантирам ефект.
Иначе- да, може да кърмите.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #173 -: Октомври 06, 2009, 14:24:13 pm »
Докторе, много благодаря
*
« Отговор #174 -: Октомври 06, 2009, 14:42:28 pm »
Лейди, марката "Calpol" се продава свободно и имат продукти за настинка /парацетамол съдържа/, това, което си показала и други неща. Аз лично съм  давала и от това, което показваш, и има ефект - диша свободно през нощта, т.е. отпушва се нослето. При хрема и давам Калпол /с парацетамол/ няколко дена плюс за отпушване на нослето и всичко приключва до 4,5 дена, но не е имала температура. А секрети има, нали е хрема. Но никой лекар тук няма да ми даде нещо по-силно за такова състояние. Не се паникьосвай много и, както съветва д-р Бърди, не смесвай много и различни лекарства, а им дай време да подействат.
Това е моят опит, не е много голям, де.
Спокойно и да оздравява Вики!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #175 -: Октомври 06, 2009, 20:04:02 pm »
ЛНе се паникьосвай много и, както съветва д-р Бърди, не смесвай много и различни лекарства, а им дай време да подействат.
Да ти кажа, добре, че се паникьосах.
Днес преглед при УНГ - ушите се гледаха с биомикроскоп, каза че тъпанчетата са мътни и направи тимпалограма, в чиято графика отклонения от графиката. Заключение : събира се течност зад тъпаченто /доколкото разбрах/, което ако не се лекува, ведно с обострена трета сливица, може да има сериозни последствия.
Лечение - антибиотични капки за нос , противоалергични капки , които следва да свият третата сливица за 20 дни, Алоклер за автата. Контролен преглед, а в случай на нужда и влошаване - веднага на преглед.
Поисках микробиология на назален секрет, но ми бе отказан, защото при тази ситуация неминуемо ще има бактерия, за която се дава именно широкоспектърни капки за нос /в момента не е пред мен рецептата и не мога да ги посоча/.
*
« Отговор #176 -: Октомври 07, 2009, 08:03:19 am »
Добре де за трета сливица защо винаги противоалергични препарати се изписват, верно че е като възможна евентуална причина, но не мисля че само с тях, ще се оправи сливицата. Ето и на нас ни изписаха цяла зима да си пием Ериус или Ксизал... :(

*

lady_11

• 3217
« Отговор #177 -: Октомври 07, 2009, 08:40:59 am »
Доколкото рабрах от УНГ-то, не за да се въздейства на алергия, а за да се свие третата сливица - така действа антиалергичния препарат на еденоида. Може и да не съм разбрала правилно.

Факт е обаче, че след противоалергичните детето спря да хърка.
« Отговор #178 -: Октомври 07, 2009, 14:29:38 pm »
Ето какво ми попадна на мен за третата сливица и противоалергичните лекарства: http://drmaneva.com/?p=457.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #179 -: Октомври 07, 2009, 14:58:22 pm »
Пак глупости... да анализираме ли?
Не си струва.

"За съжаление алергичният терен на много деца е причина тези тонзили не винаги да са от полза. Алергичен терен означава децата да реагират силно на алергени от вън със сенни хреми, ларингити, риносинуити, бронхиална астма.  В случая при тези деца сливиците вече не изпълняват ролята на лимфни възли, а се превръщат в пречка като дори могат да възпрепятстват притока на въздух към белия дроб."

Това е върхът на глупостите. "Алергичен терен" прави нещо не от полза?
Как обективизираме този "терен"? С анамнеза че бащата е бил с детска екзема? или приемайки всичко при бебетата за "алергии"?
« Последна редакция: Октомври 07, 2009, 15:51:25 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness