0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #140 -: Октомври 01, 2009, 21:16:03 pm »
Виктория, преди няколко седмици и моето дете се подсече за първи път и то точно така, както ти разказваш. Мазах почти цяла седмица с Дактарин, Дактакорт, Пенатен, нищо не помогна, дори тестисите и пениса му се зачервиха като изгорени. Водих го на лекар, изписаха му Baneocin маз, за два дни се оправи. Бърди съветва, когато дупето е подсечено да не се мие всеки път, а да се почиства с мокри кърпички. В този период го миех само, когато се наака.
Благодаря ти за споделеното мила аз преди време бях писала за подсечено ама на гушката и д-р Бърди ми беше писал за ФУСИДИН и ДАКТАРИН ама не знам за дупето дали е добра идеа ,продължавам да мажа със Судокрем .. :?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #141 -: Октомври 01, 2009, 21:39:33 pm »
Ако са гъбички- Дактарин.
Ако е инфекция- естествено Банеоцин е по-добър избор. Кожна инфекция под памперса, различна от гъбички, имам пред вид.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #142 -: Октомври 01, 2009, 22:22:53 pm »
Докторе, позволявам си да Ви притесня, защото виждам, че пишете, когато имате възможност.  Поставили сме Превенар на дъщеря ни на 7 и 9 месечна възраст.  По Вашата схема третият прием трябва да е в периода 12-15 месеца.  На 13 месеца обаче ще ни поставят Приорикс.  Виждам, че предстои и последната доза Пентаксим.  В какъв интервал след Приорикс може да се постави Превенар и колко време след (или преди?) това да се постави последната доза Пентаксим.  Тъй като нашата педиатърка не се чувства съвсем комфортно с поставянето на Превенар и няма категорично становище за коя схема е най-удачна се допитвам до Вас.  Благодаря предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #143 -: Октомври 01, 2009, 22:27:46 pm »
Нека бъде така:

* 12м възраст - Превенар
* след седмица -Приорикс
* На 15 м възраст- Пентаксим... но това зависи предишната му доза кога е поставяна.
Sir Alec Guinness
« Отговор #144 -: Октомври 01, 2009, 23:01:36 pm »
* На 15 м възраст- Пентаксим... но това зависи предишната му доза кога е поставяна.

Благодаря Ви много.  На 4 навършени месеца е поставена трета доза Пентаксим.

« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 23:08:49 pm от *Принцеска* »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #145 -: Октомври 01, 2009, 23:11:42 pm »
Добре- >> 15м възраст.
Sir Alec Guinness
« Отговор #146 -: Октомври 01, 2009, 23:21:53 pm »
Сърдечно благодарим!  Лека вечер.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #147 -: Октомври 02, 2009, 10:44:01 am »
Може би не ми е за тук въпроса, но ме извинете, ако е така - та вие как отказахте децата си от залъгалките. Вчера направих опит, но резултата беше един изнервен Иван и едно недоспало Цвети  :sbabygirl: :babyboy: Ползват ги само като заспиват, но без тях мисията се оказа невъзможна  :?

и моето Жоре така я ползваше само за спане.Ние я махнахме абсолютно безпроблемно преди месец (беше на година и половина).Просто с баща му забелязахме,че от околко седмица си играе с бибата в устата и не я цока ми само си я премята.Решихме,че вече не му се цока ,ми е само като навик да има нещо в устата,а и като играе с нея се разсейва и още по - трудно заспива.Просто не я дадохме една вечер и това беше- от тогава са изхвърлени.Не е имало проблеми детето .
Макар ,че от 3 семици спи много лошо вечер ,много се върти ,приплаква,иска да е при нас,но не мисля ,че е заради бибата ,защото това започна поне седмица след като я изхвърлихме.
<br />
« Отговор #148 -: Октомври 02, 2009, 10:56:14 am »
Мерси z22! Значи може още малко да поизчакаме.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #149 -: Октомври 02, 2009, 13:58:21 pm »
при Стефания пробвах и не я предлагах, търпях до някъде да ми е кисела, но ако не заспеше в рамките на 15-на минути й я давах, с малко повече търпение след около две седмици сама забрави за нея
след появата на малката обаче си припомни за около месец
тогава й взех на Нук за над 18 месеца, толкова голяма и неудобна й идваше, че пак сама ги отказа
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #150 -: Октомври 04, 2009, 09:02:41 am »
Тъй като моят бандит имаше отново бели налепи по гърлото, но пък на посявката нищо не излезе /може и да не е коректна, според спец.УНГ, защото е взета от лаборант/ най накрая личната лекарка, реши че трябва да се изследва детето, обаче въобще идея си нямала какво. Незнае към какъв лекар да ме препрати и аз пак съм  :x 8O
Спец. УНГ пък иска изследванията, които ще ни назначи личната плюс активна евентуална гъбична инфекция, която рецидивира горе долу на 2 седмици.

Д-р Бърди бяхте ми дали насока да търся като причината в Хелперни/Супресорни Т клетки. Част от скрининг за Т-клетъчен имунитет. Обаче тук в Бургас това не се прави.Имам назначения за хуморален имунитет, както и ПКК с дифиренциално броене.
Тъй като не ми се иска да травмирам детето, имате ли идея какво още бих могла да изследвам и да пусна всичко наведнъж. Спец. УНГ също подметна нещо за афтозен стоматит,като евентуална причина Херпес Симплекс тип 1, но без изсл. и активна инфекция нищо неможел да ми каже /това е ясно де/
Благодаря ви.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #151 -: Октомври 05, 2009, 06:31:58 am »
Е не е истина просто! Седмица след настинката, която лекувахме консерватвно с витамини, олинт и при нужда Нурофен, Вики от нощес пак е хремав.
*
« Отговор #152 -: Октомври 05, 2009, 10:14:19 am »
Така говорих току що с вносителя за България на противогрипна ваксина Инфлексал.
Отговора е отрицателен, за тази година няма да има внос. :x :x :x Бясна съм, освен печалбарщина друго в Бг пространството просто няма.

В момента за България са регистрирани и разрешени за употреба следните грипни ваксини

ІІ-ро поколение /сплит/ ваксини – Vaxigrip

ІІІ-то поколение /субединични/ - Influvac

Надявам се д-р Бърди да ни посъветва коя от тези двете е по удачна или ако никоя от тях не е достатъчно добър избор за децата ни, ще търсим от чужбина /отново/ Инфлексал.

Благодаря

*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #153 -: Октомври 05, 2009, 11:28:07 am »
Тъкмо влязах в тази тема, за да питам Бърди при липса на Инфлексал в България каква друга ваксина да сложа на Дани - и виждам че вече и други го питат.
Аз слагах на Дани две поредни години Инфлексал и съм доволна от това как му понася и от защитата на ваксината....и сега какво?!?
А как действа Респивакс и има ли такъв за деца, някой ползвал ли е от майките на малките деца?!?

П.П дали е дъбър варианта за поръчване на Инфлексал от чужбина -все пак става за въпрос за специален начин на съхранение - как се гарантира това при транспорта?

Моята Вселена се казва Дани

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #154 -: Октомври 05, 2009, 12:18:32 pm »
Тъкмо влязах в тази тема, за да питам Бърди при липса на Инфлексал в България каква друга ваксина да сложа на Дани - и виждам че вече и други го питат.
Аз слагах на Дани две поредни години Инфлексал и съм доволна от това как му понася и от защитата на ваксината....и сега какво?!?
А как действа Респивакс и има ли такъв за деца, някой ползвал ли е от майките на малките деца?!?

П.П дали е дъбър варианта за поръчване на Инфлексал от чужбина -все пак става за въпрос за специален начин на съхранение - как се гарантира това при транспорта?

Транспортирането става с хладилна чанта, така са ми доставяли мои познати Превенар от Гърция, когато го нямаше още в Бг. Въпроса обаче е дали можем да ползваме ваксините от нашият пазар или не, в смисъл да се понасят добре и да предпазват от вирусите разбира се.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 12:20:26 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #155 -: Октомври 05, 2009, 12:34:21 pm »
Vaxigrip е добър избор- тук няма по принцип "Инфлексал" и аз работя с Vaxigrip.
Sir Alec Guinness
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #156 -: Октомври 05, 2009, 12:37:40 pm »
Vaxigrip е добър избор- тук няма по принцип "Инфлексал" и аз работя с Vaxigrip.

Много ви благодаря докторе   :flower: :flower: :flower:
:balk_46:

П.П. Сега прочетох, че има и детски вариант на ваксината от 0.25 мл и тъй като Тони до сега не е имунизиран с противогрипна ваксина, необходими ли са 2 дози от 0.25 мл. през интервал от 4 седмици или след като има детето 36 м. може и една от 0.5 мл?
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 12:42:37 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #157 -: Октомври 05, 2009, 12:47:14 pm »
При деца под 3г възраст се ползва или детската Vaxigrip Child или половината от обикновената (има черна чертичка на спринцовката). Над 3г възраст- обикновената.
Ако никога в миналото не сте поставяли доза- две дози през минимум месец.
Ако изобщо някога сте слагали дори и една доза- само една доза е нужна за всеки следващ сезон.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #158 -: Октомври 05, 2009, 12:52:34 pm »
Ако никога в миналото не сте поставяли доза- две дози през минимум месец.

Това само при децата ли докторе, простете ми невежеството или по принцип?

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #159 -: Октомври 05, 2009, 16:40:00 pm »
Жорето е със сополи от събота - гъстички,жълти,нон стоп тече.Днес сутринта имаше и Т 37.9 ,но СЕГА Е 38.8 и давам Нурофен.
Водих го при педиатъра - гърди чисти,гърлото наред.Предписа ни Умкалор,но не съм го купила.
Като става дума за детето,вместо да се мобилизирам,аз се нашашквам и все нещо забравям.
Сега забравих да кажа на педиатъра,че забелязвам и по малко жълт секрет от очичките,откак е с хрема.Сега се чудя да звъня ли да питам,това ще се отрази ли на лечението и може ли да е нещо сериозно.
Забравих да напиша,че аз си го лекувам с физиологичен р-р и Олинт - преди лягане го използвам него .Давам и Мултисаностол.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 17:13:52 pm от z22 »
<br />