0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #120 -: Септември 29, 2009, 20:47:12 pm »
Докторе аз не съм медицинско лице и щом казвате така значи имате право.Но ми обяснете защо е поставена такава диагноза на детето-полипи в носа и на родителите е казано това което съм написала по горе щом даже не е характерно за дет.възраст.Доказано е че няма трета сливица.Благодаря Ви.
Ами... не знам.
Ако детето Ви наистина има назални полипи, то следва протокол за изследване на свързани с това проблеми - носителство на ген на муковисцидоза, например, като едно от тях.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #121 -: Септември 29, 2009, 21:42:12 pm »
Аз така и неразбрах: хъркането при две годишно дете ЕДИНСТВЕНО на трета сливица ли се дължи?
А хъркането при трета сливица всяка нощ ли се проявява? Съжалявам за глупавия въпрос, но ето снощи например Вики не е изхъркал нито веднъж, има си паузи от по няколко нощи и пак почва...
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #122 -: Септември 29, 2009, 22:48:40 pm »
след поредния спазъм забелязах следната последователност при Стефания
1. появява се лош дъх в устата- около 2-3 дни
2. след преминаването му /на лошия дъх/ започва хъркане
3. най-късно до два дни след това започват секретите от носа
4. максимум ден след това се появява и спазъма

според вас има ли нещо с който мога да я предпазя, дължи ли се на нещо специално, има ли нещо което да ме насочи към нещо по-специфично
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #123 -: Септември 30, 2009, 08:05:06 am »
ох Мини това с лошия дъх като го казваш, почвам да се замислям... В момента Нико е със ЗВЕРСКА кашлица - дълбока, с продължителни пристъпи. Днес сме при спец. Надявам се да не е едно нещо, дето си го мисля и започва с Б........
Преди да се задълбочи и Нико имаше дъх на ацетон  устата.
Мамка и Дградина ....
В очакване ....
*
« Отговор #124 -: Октомври 01, 2009, 09:42:00 am »
Похвалена съм от нашето педи, значи и Мини също по аналогия.
Частния доктор, при който водим НиколА-та рече вчера, че ако си наблюдаваш детето внимателно, по миризмите, можеш понякога точно да предвидиш настъпващото заболяване.
Бях му казала, докато бяхме с памперси, че ден два преди Нико да се разболее, миризмата на урината му напълно се променя. Той  и тогава потвърди. Ама сега нЕма пампи... това е пошението

За дъха категорично потвърди, че в зависимост от вида на лошата миризма може да се познае проблема

Просто рече - наблюдавай си детето, души го :wink: и ще се научиш.
В очакване ....
*

Birdie

• 11040
« Отговор #125 -: Октомври 01, 2009, 10:55:13 am »
Ужас. И това в Бг през 2009.  8O 8O 8O
Sir Alec Guinness
« Отговор #126 -: Октомври 01, 2009, 10:59:23 am »
Може би не ми е за тук въпроса, но ме извинете, ако е така - та вие как отказахте децата си от залъгалките. Вчера направих опит, но резултата беше един изнервен Иван и едно недоспало Цвети  :sbabygirl: :babyboy: Ползват ги само като заспиват, но без тях мисията се оказа невъзможна  :?
*
« Отговор #127 -: Октомври 01, 2009, 11:04:38 am »
Ужас. И това в Бг през 2009.  8O 8O 8O
Защо ви възмущава толкова.  :D
Знам че не сте привърженик на алтернативната медицина, но за защита на нашият педиатър, трябва да кажа, че той си лекува по най-класическите начини на хуманната медицина. Привърженик е на късното захранване, от него научих първо за ам. аналог на превенара. Човека си е напълно в час.
Това, че не отрича алтернативната медицина не е чак такъв повод за душевен потрес.
В очакване ....
*

Birdie

• 11040
« Отговор #128 -: Октомври 01, 2009, 11:16:17 am »
Не става въпрос за "алтернативна медицина".
Наистина нещата,които описвате, са факт. Но неспецифичен факт.Само по него за малко неща може да се съди. Само че "нещо става".

"Просто рече - наблюдавай си детето, души го и ще се научиш."
Не се говорят такива неща, това е несериозно. Да започнем да "душим" тогава... . На какво "ще се научите душейки"? Моля, в 2009 сме. Не в 1609.
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 13:46:02 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #129 -: Октомври 01, 2009, 11:28:25 am »
От вчера малкия е с разстройство ,ходихме при лекарката изписа Ентерол,Хидрасек и Хидратин Алфа и от това дрискане въпреки че го миех всеки път и мажех или пудрих дупето му е много зачервено на места дори е толкова протрито че има точици кръв за отрицателно време се подсече въпрки положените грижи кажете с какво да мажа имам Тридерм маз от вчера мажа със Судокрем или пудря с пудра  Пенатен но промяна няма токова му е некомфортно че не иска да сяда а спи с вирнато дупе!
Ндявам се да ми помогнете,благодаря ви предварително!
*
« Отговор #130 -: Октомври 01, 2009, 11:49:19 am »
Не става въпрос за "алтернативна медицина".
Наистина нещата,които описвате са факт. Но неспецифичен факт.

"Просто рече - наблюдавай си детето, души го и ще се научиш."
Не се говорят такива неща, това е несериозно. Да започнем да "душим" тогава... . На какво "ще се научите душейки"? Моля, в 2009 сме. Не в 1609.

Ох ... не, че има смисъл, ама все пак.
Човека имаше предвид, че промяната в дъха на детето може да е индикатор за определени различни проблеми. Не единствения индикатор разбира се, но кому пречи, да си наблюдавам детето за това, ако ще за мое успокоение. Не е казал нито да му бая, нито да врачувам, нито да му давам крило от прилеп, нито да разчитам на "душенето". Просто ми каза, че не си въобразявам и че това може да ми бъде "допълнителен жокер"

Спирам
В очакване ....
*

Birdie

• 11040
« Отговор #131 -: Октомври 01, 2009, 12:10:41 pm »
Едно е да наблюдаваш, друго да "душим" - едва ли наблюдението само с "душене" се изчерпва. Освен това двама педиатри -държавен и частен? Да е за второ мнение- добре. Но постоянно двама? Какво говорим на втория че е казал първия и обратно? После "правим сравнения" и ... "падаме,седейки на два стола, между тях".
Не работят тези неща. Аз лично, ако науча подобни неща, бих Ви отписал от практиката си със светлинна скорост. Освен че като поведение е крайно обидно. Доверието е всичко тук.
Както и да е - нека тези ми мисли са тясно лично и неангажиращо мнение. Но мисля, има храна за размисъл и ЗА ВАС - как ще искате един човек да работи със сърце за Вас, щом го мамите по този начин?? :wink: Избор? "имам право на избор", "най-доброто за децата ни". Ами, добре. Изберете един. Пък който и да е бил той.

Това е малък детайл, но говорещ много.
Както и да е. Може би разбираме живота различно.
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 13:58:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #132 -: Октомври 01, 2009, 15:45:03 pm »
Привет! Измъчвам се с два въпроса:

1. Синехията - като епидемия е. Педиатрите вдигат рамене, пращат при АГ специалисти. Препоръките са мазане с хормонален крем или цепване с упойка. Хубаво, но вече 3 години положението е без промяна при две близки дечица. Ще съм благодарна за всяка информация.

2. Гризането на нокти - детето ми не точно ги гризе, но или пръстчето е в устата или чопли ноктите, дърпа кожички... Реших да купя на Дентинокс лака, но пише да не се слага върху разранена кожа. А на Еличка палците се подуха леко вече и са зачервени и не смея. Като я забележа, че пак тормози пръстчетата не и се карам, гледам да я хвана за ръцете, да отвлека вниманието... Но не помага много. Някой справил се с такъв лош навик да ме посъветва, моля.
« Отговор #133 -: Октомври 01, 2009, 17:28:56 pm »
Здравейте,

ще ви бъда признателна ако дадете и своето мнение относно тези резултати от изследванията при навършване на годинка.
СУЕ (РУЕ)   
4mm/h   до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)

WBC (левкоцити)   
7.33x10^9/L   4.0 - 11.0

NEU% (гранулоцити)   
16.8% 30.0 - 70.0

LYM%(лимфоцити )   
70.7%   20.0 - 50.0

MONO%   
6.37%   0.1 - 12.0

EOS%   
3.95%   0.01-7.0

BASO%   
2.13%   0.01 - 2.0

NEU# (гранулоцити - бр.)   
1.23x10^9/L   1.3 - 7.4

LYM# (лимфоцити - бр.)   
5.18x10^9/L   0.9 - 5.3

MONO#   
0.466x10^9/L   0.05 - 0.90

EOS#   
0.289x10^9/L   0.01 - 7.00
BASO#   
0.16   x10^9/L   0.01 - 0.20

RBC (еритроцити - бр.)   
4.61x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)

Hgb (хемоглобин)   
112g/L   М(140 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит)   
0.367L/L   0.35 - 0.55

MCV (ср. обем на еритроцита)   
79.6fL   82.0 - 98.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )   
24.3pg   28.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   
306g/ L   330 - 350

RDW (девиация на ерит. р-ие)   
15.1%   11.6 - 15.7

Plt (трoмбоцити)   
181x10^9/L   140 - 440
MPV (ср обем на тромбоцита)   
9.61fL   7.5 - 11.0

Pct (тр обем/ общ обем)   
1.74%   1.2 - 4.0

PDW (девиация на тромбоцити)   
17.7   0.0 - 99.9

Безкрайно благодаря за отделеното време!
« Отговор #134 -: Октомври 01, 2009, 17:34:29 pm »
Виктория, преди няколко седмици и моето дете се подсече за първи път и то точно така, както ти разказваш. Мазах почти цяла седмица с Дактарин, Дактакорт, Пенатен, нищо не помогна, дори тестисите и пениса му се зачервиха като изгорени. Водих го на лекар, изписаха му Baneocin маз, за два дни се оправи. Бърди съветва, когато дупето е подсечено да не се мие всеки път, а да се почиства с мокри кърпички. В този период го миех само, когато се наака.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #135 -: Октомври 01, 2009, 17:35:14 pm »
Освен това двама педиатри -държавен и частен? Да е за второ мнение- добре. Но постоянно двама? Какво говорим на втория че е казал първия и обратно? После "правим сравнения" и ... "падаме,седейки на два стола, между тях".
Не работят тези неща.
Д-р Бърди, реалността в България просто е различна. В повечето случаи въобще не става дума за второ мнение, а за 2 различни функции. Понеже и ние имаме държавен и частен педиатър като повечето момичета тук, ще си позволя да обясня защо се получава така. Огромна част от държавните педиатри започват със съветите за сокче от втория месец, въобще не са чували за новите ваксини и се страхуват от тях и веднага са склонни да предпишат всякакъв вид терапии, без да са открили причината, а само изхождайки от следствието. Поради това, в нашия случай държавният ни педиатър изпълнява една чисто административна функция, ако мога да се изразя така: поставя ваксините, които се полагат по касата на детето, дава нужните направления и бележки. За всичко друго -захранване, лечение и всякакви по-сериозни въпроси се обръщам към частният ни педиатър, на когото имама пълно доверие и който е в час със съвременните методи на отглеждане на детето. В нашия случай частният ни педиатър няма договор с касата и не може да бъде личен лекар на детето. Ако това беше възможно, никога не бих се поколебала да го избера и да имаме само един единствен педиатър.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #136 -: Октомври 01, 2009, 17:39:58 pm »
Разбирам.
Но това положение е потенциален източник на безброй конфликти, грешки, гафове.
Ами ако "частният" обърка ваксините и сложи нещо в повече, щом не е пряко отговорен и не е "в час"? или водите при единия, той си лекува, нищо не става, водите при другия. Вторият откъде ще знае как е започнало всичко, щом са минали дни с Бисептол в "опити" за лекуване? Вторият вижда "отит" и започва да обвинява "първия" че не го е видял. Да, но в началото отит може и да няма, и да се появи на 3-4 ден. И така първият колега да е прав. Вие автоматично образувате за първия мнение "некадърен". Незаслужено.

Така стоят практически нещата... .
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 18:19:27 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #137 -: Октомври 01, 2009, 17:55:14 pm »
Едно е да наблюдаваш, друго да "душим" - едва ли наблюдението само с "душене" се изчерпва. Освен това двама педиатри -държавен и частен? Да е за второ мнение- добре. Но постоянно двама? Какво говорим на втория че е казал първия и обратно? После "правим сравнения" и ... "падаме,седейки на два стола, между тях".
Не работят тези неща. Аз лично, ако науча подобни неща, бих Ви отписал от практиката си със светлинна скорост. Освен че като поведение е крайно обидно. Доверието е всичко тук.
Както и да е - нека тези ми мисли са тясно лично и неангажиращо мнение. Но мисля, има храна за размисъл и ЗА ВАС - как ще искате един човек да работи със сърце за Вас, щом го мамите по този начин?? :wink: Избор? "имам право на избор", "най-доброто за децата ни". Ами, добре. Изберете един. Пък който и да е бил той.

Това е малък детайл, но говорещ много.
Както и да е. Може би разбираме живота различно.

Тъй като това е лично към мен, ще отговоря. Не знам как ви хрумна че "мамя" някого. И двамата лекари знаят един за друг и са напълно наясно със записките един на друг за състоянието на сина ми. При нужда сме говорили да се чуват. Слава богу не се е наложило, сина ми е здрав и не е боледувал сериозно.Отговорност носят и двамата, тъй като и двамата се разписват в картона на сина ми.
Също не знам,с какво толкова ви подразни моето мнение, че вече цял ден го обсъждаме. Освен да повторя, вече написаното от мен, няма какво повече да кажа:
Човека имаше предвид, че промяната в дъха на детето може да е индикатор за определени различни проблеми. Не единствения индикатор разбира се, но кому пречи, да си наблюдавам детето за това, ако ще за мое успокоение. Не е казал нито да му бая, нито да врачувам, нито да му давам крило от прилеп, нито да разчитам на "душенето". Просто ми каза, че не си въобразявам и че това може да ми бъде "допълнителен жокер"

И да, прав  сте, напълно различно разбираме живота, но в това няма нищо лошо.
Поздрави и хубава вечер.
В очакване ....
*

Birdie

• 11040
« Отговор #138 -: Октомври 01, 2009, 18:02:47 pm »
Бих отговорил и написал много неща, и от практиката ми, и по принцип, но нека оставим нещата както са си. Не забравяйте също, че ние разбираме хората от една дума, жест, поглед. Тоест, виждаме невидимото. А първото впечатление е доста често най-точното.

Който е прочел,според вкусовете му, е възприел или едното, или другото мнение.
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 18:05:05 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #139 -: Октомври 01, 2009, 18:42:23 pm »
Аз пък ще напиша още една причина за избор на държавен и частен педиатър, без тук да има роля доверието. Да речем в сряда се разболява детето, обаче в петък през нощта се влошава и какво правим, чакаме до понеделник, НЕ разбира се. Посещението при дежурен лекар в повечето случаи е пълен абсурд и търсим някой, който може да преглежда детето, тоест търсим частен такъв, който да може да бъде на разположение винаги, когато имаме нужда от него, а не само от 8-13 ч/13-18 ч. от понеделник до петък. Това обаче също се оказа голям абсурд в БГ /макар, че си плащаме/, но все пак има редки изключения. Ето защо се налага да се търси някой свободен лекар, който не познава детето и неговите специфични заболявания например и въобще като цяло ... Ето от това е е една от причините да произтичат грешките и глупостите, но и не само.
Доверие имах на един педиатър от раждането на детето, не разбира се напълно,но такава ми е природата. Жената се спомина /мир на праха й/ и моят КОШМАР започна и все още продължава. 

П.П. Я да питам, някой да е срещал противогрипна ваксина Инфлексал в аптеките в Бг?
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 19:22:06 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!