0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #100 -: Септември 26, 2009, 23:39:14 pm »
Здравейте!

Много ми стана интересна темата.

Бих искала да попитам д-р Birdie нещо свързано със синът ми.Преди около 2 месеца малкия(на 1г и 2м тогава)направи много тежка гърлена инфекция.Наложи се да пие АБ,защото имаше Т 40градуса и 2 дена не падаше.Оказа се,че е алергичен към АБ,сменихме го и от другия направи алергия.Наложи се 3 дена подред успоредно с АБ да му бият урбазон,че да може да изкара курса на лечението.Тогава ни изписаха въпросния калциев глюконат,защото малкия бил едър за възраста си и  му трябвало(това ни обясни докторката).След около месец го ухапа комар на клепача и 2 дена ходи с затворено око от отока.На 3-я ден го заведох на доктор и казах,че е алергичен и от комари  8O  .Пак му биха урбазон  :? .Педиатърката ми каза,че с тези алергии трябва да го паза много,че неможе да пие никакви АБ.Та въпросът ми е,в този случай как мога да го предпазвам,защото ни предстои тръгване на ясла.И дали има нещо,което мога да му давам зa да изчистим алергията?

Предварително благодаря !
Аз нещо не разбрах как се прояви алергията от АБ?

Както разбра вече, ако си чела предидишен постинг на доктора Калций - глюконат изобщо не е препоръчителен при малки деца.
Лично аз съм предпазлива когато бг доктор ми каже, че детето е алергично.

един въпрос и от мен: задължително ли хъркащо в съня си дете, страда от "трета сливица"? Продължение на въпроса ми за хъркането на Вики...
За протокола: при нас се оказа вирусна инфекция най- вероятно, детето е видимо по-добре без Цилоксан, АБ, калции- глюконат и Витамин Ц.
Давам само Витамини, Проспан, защого все още покашля и промивки със Стеримар.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #101 -: Септември 26, 2009, 23:50:20 pm »
Не ядат нищо от изброеното, а той специално изобщо не ги обича тия джънкове. Хлябът предимно е или сухар в попарата или иначе пълнозърнест. Виж бананите, картофите и кус кус-а може да махна и тях. Ама то какво ще остане :(
Е, тя ме пита естествено колко тежи, а много добре знае на колко години са. Все пак полезно лекарство няма - избира се от двете злини. Аз не мисля, че това е проблем, единствено ме притеснява да не се получи привикване към него за това го имам предвид за крайни случаи.

Освен това какво значи НЕ БИХ дал? Повече от 3-4 дни вече наистина е проблем - питайте всеки лекар!
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 00:02:50 am от cygnus »
« Отговор #102 -: Септември 27, 2009, 08:29:42 am »

Аз нещо не разбрах как се прояви алергията от АБ?

Както разбра вече, ако си чела предидишен постинг на доктора Калций - глюконат изобщо не е препоръчителен при малки деца.
Лично аз съм предпазлива когато бг доктор ми каже, че детето е алергично.

Ами целият стана много червен и на ситни пъпчици.Аз отначало си мислех,че е червен от високата Т ,но доки като го видя и ме прти веднага за инжекция  :(  .За калциевият глюконат също прочетох,но съвсем скоро (за съжаление вече бях давала  :x ) .Естествено веднага изхвърлих остатъка.Интересното е,че в изследванията ни за яслата докторката ни каза,че имало някакъв завишен показател,който покзвал алергията на малкия,но ние сме си знаели,че е алергочен  :x .
Точно поради  тази причина реших да потърся и друго мнение.
*
« Отговор #103 -: Септември 27, 2009, 08:57:40 am »
лейди, вече от няколко места чувам, че в Токуда специалистите УНГ са доста добри, защо не заведеш Вики на преглед там за трета сливица. :)

« Отговор #104 -: Септември 27, 2009, 09:16:22 am »
Дони, а закуска с мляко и овесени ядки вътре с плод слива или круша не помага ли? В смисъл няколко разхлабващи храни. Повече чай, вместо вода например, може би ще подпомогне процеса. Ако пие де.
Ако ограничиш толкова много храни при здраво дете, незнам, егати тормоза горкия :lol:
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #105 -: Септември 27, 2009, 10:33:18 am »
Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели,защото съм много притеснена! Снощи измих зъбите на детето и нямаше проблеми! Сутринта се оказа, че ципата между двете зъбчета се е изтеглила навътре към небцето и е повлякла и устничката навътре! Сега устничката и не може да се вдигне нормално нагоре т.е стои като заклещена между зъбите! Има по-голямо разстояние между предните зъби! Най-вероятно ще се наложи оперативна намеса, но ще ми бъде полезна всяка информация! :(
« Отговор #106 -: Септември 27, 2009, 10:50:10 am »
Ваня, да не би да има отток отвътре затова да се е дръпнала така. Идея си нямам какво да правиш, но най-правилно е на някакъв спешен кабинет да отидете.
*
« Отговор #107 -: Септември 27, 2009, 15:29:07 pm »
yana-v  идея си нямам какво се прави във вашият случай, но аз бих завела детето веднага в спешен център.

Лейди, моята "компетенция" за хъркането спира до трета сливица или бактерии.
Заведи на качествен УНГ, ако намериш де.

Хм, след прекаран тридневен вирус с температура по празниците /19-21/, от вчера имаме и диарични пенести изхождания, слава богу не са обилни, но ... Тва ако е същият вирус и продължава в другата си форма, егати и мутанта ... 
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 15:33:55 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #108 -: Септември 27, 2009, 22:51:29 pm »
Освен това какво значи НЕ БИХ дал? Повече от 3-4 дни вече наистина е проблем - питайте всеки лекар!

Ми точно това - не бих дала Дуфалак, който е химия и води до лениви черва според мен. По същата система отказах даване на Мезим - форте и благодарение на доктор Бърди коригирах нещата. Моето дете примерно ориз яде с оризова каша или ако е ориз /примерно пълнени чушки/, оризът е силно редуциран. От опит - леко по-мазното, спомага. Не говоря за филия с два слоя масло или маргарин или пък пържено с палмово масло.  Примерно - агнешкото месо е по-добро от свинското в такива случаи, една идея повече зехтин или царевично олио.

Самата аз не знам в детйили ефекта на Дуфалака , но мисля, че една сена /билка, има я и на хапчета, може да я направиш и на чай/ е по-добре отколкото  предписаното хапче.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #109 -: Септември 28, 2009, 01:48:25 am »

да, но ти говориш не за еднократно запичане, което се е преодоляло с Дуфалак, а за състояние, което продължава вече над 2 седмици и системно детето се изхожда само с Дуфалак. ти като питаш лекари и специалисти, би трябвало да ги питаш КАКВО, аджеба, предизвиква тоя запек при здраво, нормално хранещо се дете, а не просто да си спокойна, че ЛЕКАР ти е предписал за пореден път Дуфалак. това не е решение на проблема...

картофи, банани, кус-кус, сухар, хляб, казваш.... сааде въглехидрати и никакви фибри, които да стимулират лигавицата на червата. като ги махнеш какво ще остане ли? трябва да останат плодове, зеленчуци, вода - всичко това в големи количества.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #110 -: Септември 28, 2009, 03:08:30 am »
лейди, вече от няколко места чувам, че в Токуда специалистите УНГ са доста добри, защо не заведеш Вики на преглед там за трета сливица. :)

Д-р Валери Кюлев – оториноларинголог.ЦЪК
Аз съм негова пациента,внимателен и много приветлив човек.
За съжаление в моя случай няма как да ми помогне на този етап.
След време пак, когато мога да правя и медикаментозна терпия.

Ваня, нека я види специалист!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #111 -: Септември 28, 2009, 11:32:22 am »

да, но ти говориш не за еднократно запичане, което се е преодоляло с Дуфалак, а за състояние, което продължава вече над 2 седмици и системно детето се изхожда само с Дуфалак.
Не е системно, два пъти е приемал само досега.
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #112 -: Септември 28, 2009, 23:34:18 pm »
Цитат
един въпрос и от мен: задължително ли хъркащо в съня си дете, страда от "трета сливица"? Продължение на въпроса ми за хъркането на Вики...
За протокола: при нас се оказа вирусна инфекция най- вероятно, детето е видимо по-добре без Цилоксан, АБ, калции- глюконат и Витамин Ц.
Давам само Витамини, Проспан, защого все още покашля и промивки със Стеримар.
Лейди, ще си позволя да дам съвет от моя опит с третата сливица на сина ми, който е подплътен и от съветите на д-р Бърди.
Дани не е от боледуващите често деца, от 10 дни ходи на детска градина, но може би от година  и половина личната му лекарка ми обърна внимание, че сигурно има голяма трета сливица. И аз се заинатих -почнах да чета и все препращах на Бърди въпроси -детето ми не хърка нощем, не прави пристъпи нощно време, не прави УНГ инфекции, не е имал ангини...за каква трета сливица ми говореха. НО ....освен че имам късмета да "срещна" Бърди /като всички вас/, попаднах и на добър педиатър за сина ми - с времето тя ме убеждава да наблюдавам гърлото, да следя развитието на детето ....да посетя УНГ.
И се оказа - огромна трета  сливица - като я извадиха казаха че е с размерите на орех.Преди това като Тома неверни и под контрола на Бърди сме направили всички изследавния и се лекувахме от неизлекувана хрема - за да сме сигурни в необходимостта от операцията.
Пристъпих към нея обаче, когато Бърди беше в отпуск и така и не разбрах мнението му - педиатърката на Дани ми обърна внимание че след като не го е виждала около 4 мес. го намира за много променен в лице. И наистина - аз съм му майка и ми е тежко да го отбележа , но...наистина. Физиономията му е станала ...меко казано странна. Заради непрекъснато отворената уста......не ми се обяснява -ако се огледате ще видите много такива деца.
Веднага потърсих лекар, който да я извади - да, детето не хъркаше нощем, напротив - спеше абсолютно безшумно, но ако тази сливица му пречи сега....то какво да очаквам от предстоящата детска градина - ден след ден болно гърло, седмица след седмица ангина. Не 5-6 АБ /нормално за първа група / , а 15-16,ли?!?!

След махането на сливицата сложихме Превенар. Сега го дебна дали е здрав и ще му сложим и Инфлексал - това ще ни е трета поредна година с противогрипна ваксина - по съвет на Бърди. И не мисля като много други майки - ами то детето ти не боледува, просто защото не е било кантактно до сега - аз съм сигурна че ваксината му е помогнала, защото до сега полза от Изопринозин /например/ не съм чула.

извинявам се за дългия пост...
сигурно е и объркан - но обещавам разяснение, за който има нужда.
Бърди - бъди здрав!!!
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 00:27:21 am от jam »
Моята Вселена се казва Дани

« Отговор #113 -: Септември 29, 2009, 12:10:20 pm »
И Мия много често хърка нощем, но е преглеждана от УНГ специалист и не откриха трета сливица. Аз честно казано имах съмнения за наличие на някакво стеснение или нещо подобно от анатомичен порядък, в областта на носа, но казаха, че всичко е наред. Само дето тя продължава да си диша повече през устата и понякога да хърка, та пак се замислям за какво точно става дума. Някой може ли да сподели какви други симптоми има при трета сливица? Иначе Мия не е страдала досега от ангини (Слава Богу), има хрема от време навреме, но нищо необичайно и странно, не боледува много и сигурно е от много малкото деца, които все още не знаят какво е антибиотик.
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 12:13:12 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
*
« Отговор #114 -: Септември 29, 2009, 14:07:00 pm »
Ако мога да ви бъда полезна с въпроса за хъркането.Не е задължително да е трета сливица.В много от случаите се дължи на полипи в нослето.(или по просто казано някакви израстъци които се образували в най горната част на носа към носоглътката)И до колкото знам се откриват при по обстоен преглед и трябва да се премахнат до шестата годинка на детето.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #115 -: Септември 29, 2009, 14:40:33 pm »
Ако мога да ви бъда полезна с въпроса за хъркането.Не е задължително да е трета сливица.В много от случаите се дължи на полипи в нослето.(или по просто казано някакви израстъци които се образували в най горната част на носа към носоглътката)И до колкото знам се откриват при по обстоен преглед и трябва да се премахнат до шестата годинка на детето.
Това не е детска патология (носните полипи), прощавайте.
Или поне - крайно нехарактерна за детската възраст, да кажем.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #116 -: Септември 29, 2009, 16:07:50 pm »
Здравейте, докторе!
Имам дъщеричка на 2години и 5месеца. От два месеца има кашлица изразена сутрин след ставане от сън, по време на обедният сън или след него. Вероятно се касае за задна хрема /по мое мнение/, защото няма изтичане навън.
Незная дали има връзка състоянието и с изкараният през юни месец ларингит, за който пи Преднизолон и правихме инхалзции с физ. р-р. След време се започна редуване на запушен нос /особенно през ноща/- сополи.Гърдичките и гърлото при прегледите са чисти.Пихме Проспан, Солволан,Тусавит,слагахме правени капки/трите вида натрий, адреналин, алергозан/,стеримар, виброцил.Сополи няма,но кашлицата си остана. Изкарахме ангина за нея пихме Цефзил - 10дни.Витамини Апровит,имуностим.Есберитокс. През цялото време пие Зиртек 1х7к.
Правихме изледвания когато поставиха диагнозата ангина. Носен и гърлен секрет - чисти. Кръвна картина и урина- в норма.Гърди чист.Минахме курс физотерапия - 6 дни.Но...кашлицата си остана.
Незная вече какво да направя!? Каква може да е причината?!
Благодаря Ви!
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 16:38:51 pm от valton »
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #117 -: Септември 29, 2009, 17:24:26 pm »
Доктор Бърди, благодаря Ви!

Бях Ви пратила снимка със съмнения за борелиоза. Вие ме успокоихте, че става въпрос за местна алергична реакция и наистина - кръвното изследване за лаймска болест е отрицателно :).

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #118 -: Септември 29, 2009, 17:34:31 pm »
* това не бе борелиозен обрив
* Лаймската болест се пренася най-вече от кърлежи и ухапванията им.Определен вид кърлежи, не всеки възможен вид.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #119 -: Септември 29, 2009, 18:04:00 pm »
Докторе аз не съм медицинско лице и щом казвате така значи имате право.Но ми обяснете защо е поставена такава диагноза на детето-полипи в носа и на родителите е казано това което съм написала по горе щом даже не е характерно за дет.възраст.Доказано е че няма трета сливица.Благодаря Ви.