един въпрос и от мен: задължително ли хъркащо в съня си дете, страда от "трета сливица"? Продължение на въпроса ми за хъркането на Вики...
За протокола: при нас се оказа вирусна инфекция най- вероятно, детето е видимо по-добре без Цилоксан, АБ, калции- глюконат и Витамин Ц.
Давам само Витамини, Проспан, защого все още покашля и промивки със Стеримар.
Лейди, ще си позволя да дам съвет от моя опит с третата сливица на сина ми, който е подплътен и от съветите на д-р Бърди.
Дани не е от боледуващите често деца, от 10 дни ходи на детска градина, но може би от година и половина личната му лекарка ми обърна внимание, че сигурно има голяма трета сливица. И аз се заинатих -почнах да чета и все препращах на Бърди въпроси -детето ми не хърка нощем, не прави пристъпи нощно време, не прави УНГ инфекции, не е имал ангини...за каква трета сливица ми говореха. НО ....освен че имам късмета да "срещна" Бърди /като всички вас/, попаднах и на добър педиатър за сина ми - с времето тя ме убеждава да наблюдавам гърлото, да следя развитието на детето ....да посетя УНГ.
И се оказа - огромна трета сливица - като я извадиха казаха че е с размерите на орех.Преди това като Тома неверни и под контрола на Бърди сме направили всички изследавния и се лекувахме от неизлекувана хрема - за да сме сигурни в необходимостта от операцията.
Пристъпих към нея обаче, когато Бърди беше в отпуск и така и не разбрах мнението му - педиатърката на Дани ми обърна внимание че след като не го е виждала около 4 мес. го намира за много променен в лице. И наистина - аз съм му майка и ми е тежко да го отбележа , но...наистина. Физиономията му е станала ...меко казано странна. Заради непрекъснато отворената уста......не ми се обяснява -ако се огледате ще видите много такива деца.
Веднага потърсих лекар, който да я извади - да, детето не хъркаше нощем, напротив - спеше абсолютно безшумно, но ако тази сливица му пречи сега....то какво да очаквам от предстоящата детска градина - ден след ден болно гърло, седмица след седмица ангина. Не 5-6 АБ /нормално за първа група / , а 15-16,ли?!?!
След махането на сливицата сложихме Превенар. Сега го дебна дали е здрав и ще му сложим и Инфлексал - това ще ни е трета поредна година с противогрипна ваксина - по съвет на Бърди. И не мисля като много други майки - ами то детето ти не боледува, просто защото не е било кантактно до сега - аз съм сигурна че ваксината му е помогнала, защото до сега полза от Изопринозин /например/ не съм чула.
извинявам се за дългия пост...
сигурно е и объркан - но обещавам разяснение, за който има нужда.
Бърди - бъди здрав!!!