ementsaki, не мога да се съглася с теб за манталитета на българина като цяло. По-скоро масово хората (изключвам майките) не ходят на профилактични прегледи, лекар се посещава в краен случай и му се вярва - защото "той за това е учил, трябва да знае" или защото (наблизо) по-добро няма, или знаят/са чували, че такава е практиката. Ако чувстваш здравен дискомфорт и след това "Нищо Ви няма", няма как да спреш да търсиш проблема.
Пример от нашия опит. Бяхме в България, в провинцията. Пуснах стерилна урина на детето - ешерихия коли. Набеденият за най-добър педиатър в града каза, че инфекция няма - щом не е отразена в кръвта, всичко било ОК. Да, ама д-р Бърди каза, че има инфекция и аз намерих лекар, който я видя (и каза, че отрази ли се и в кръвта, то вече е стигнала бъбреците). Но за лечение изписа Нелидикс... И пак добре, че беше Доктора да препоръча антибиотик. Да сте жив и здрав, Докторе, че ми излекувахте детето!
Извинявам се за това дълго отклонение. Всъщност имам въпрос.
Двегодишните деца усещат ли се, като им е студено? И при колко градуса на морската вода не е желателно да се къпе детето?