0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
здравейте!

както вече сте разбрали, д-р Birdie преустановява своите консултации. по негова лична идея решихме да създадем нови теми, разделени по възраст, в които ние, майките, да споделяме, коментираме и се информираме взаимно по въпроси, свързани със здравето и грижата за нашите деца.

започвам първите такива теми, дано да бъдат полезни. здраве на вас и на вашите деца!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #1 -: Септември 13, 2009, 21:13:41 pm »
Аз предлагам на някакъв начин да направим систематизация на постовете на доктор Бърди - нещо като протокол как се действа при АД, разстройство, отит и прочие заболявания . За съжаление нещо технологично ми убягва как точно да стане. Ако имате предложение - казвайте. Мога да обработвам постинги по час - два на ден и да ги пращам на ЛС на Джам, за да ги копва на първа страница в началото на темата.
« Отговор #2 -: Септември 14, 2009, 22:49:47 pm »
Сигурна съм че тези темички ще са ни от полза при положение че Д-р Бърди ще го няма! :wink:
*
« Отговор #3 -: Септември 16, 2009, 14:09:28 pm »
Да ни е честита темата и дано не я използваме често  :wink:

Имам си и питанка, естествено.
Боян имаше близка среща с асфалта, в резултат на което е с разбита горна устна от вътрешната страна. Отокът е зверски просто  :?
Аз, естествено веднага го заведох на лекар (кой знае как са ми се смяли, като съм напуснала кабинета) и му изписаха някакви хомеопатични гранулки за отока - Арника. Не разбрах, обаче, дали не ги дават за мое успокоение  :lol:
Някой изобщо давал ли е нещо подобно за отоци от този вид?
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #4 -: Септември 16, 2009, 14:57:28 pm »
Коки, от моя скромен опит мога да кажа, че арника се дава при травми - падане, удряне; при оперативни намеси; при проблеми с капилярите. Аз лично съм го ползвала след операция. Скоро да се оправи муцунката на юнака!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #5 -: Септември 16, 2009, 19:07:28 pm »
Коки, тук акушерката каза, че арниката много помага при всякакви такива наранявания и ми даде да си държа в чантата, чащото Алекс много се удря. Помагат доста. Тя каза, че например е виждала как като се даде по-голлямата доза и подутина и оток за секунди се резорбира. Така че давай спокойно :) Дано малчо се оправи бързо!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Септември 16, 2009, 21:12:48 pm »
При подобна близка среща с асфалта захраних със ... сладолед. Същата работа върши и гризалките от онези с геловете, които се изтуждат във фризер. При Вики хомеопатията не действа, може би и майка му е твърде скептично настроена заради това към нея /а и не мога да си представя че некви си потенцирани частички от еди кво си в сладки дражета ще помогнат:.
« Отговор #7 -: Септември 16, 2009, 21:19:40 pm »
Лейди, помагат душо и още как! Поне при нас всички от семейството!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #8 -: Септември 16, 2009, 21:46:35 pm »
Всеки има право на мнение, нали? Аз казах моето.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #9 -: Септември 16, 2009, 23:07:33 pm »
Хубаво де, нали си събираме съвети за взаимопомощ, айде всеки да си каже и да преминем нататък :wink:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #10 -: Септември 16, 2009, 23:26:30 pm »
Всеки има право на мнение, нали? Аз казах моето.
E да де, аз затова си казах и моето :lol:
*
« Отговор #11 -: Септември 17, 2009, 09:25:34 am »
може би и майка му е твърде скептично настроена заради това към нея /а и не мога да си представя че некви си потенцирани частички от еди кво си в сладки дражета ще помогнат:.

Защото всяко ново нещо се приема скептично и с недоверие. Помага. И аз ползвам и намирам хомеопатията по-ненатоварща организма на децата отколкото лекарствата.
Арника е точно за ударено :wink:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Септември 17, 2009, 09:55:03 am »
тая арника как се дава - на перлички ли е за прием през устата? за малки бебета, които не дъвчат и смучат подходящо ли е?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #13 -: Септември 17, 2009, 10:10:23 am »
Джам, тук поне, това, което ни дадоха е на перлички. Както всички хомеопатични. Те са едни такива миниатюрни - няма опасност от задавяне или нещо друго. Слагаш му го в устата и то се разтапя. При моя терминатор има доста добър ефект.

*
« Отговор #14 -: Септември 17, 2009, 11:21:16 am »
И аз не съм и фен на хомеопатията и до сега не бях давала нищо такова на детето.
Е, тая Арника ме срази  8O Максимум 20 минути след приема устната спадна двойно, а след втория - оток изобщо няма. Който е виждал Боян, знае какъв малък нос има, горната му устна беше стигнала до носа без да преувеличавам  :?
Педиатърката каза или да ги разтворя във вода, или да му ги дам направо в устата. Боян си ги дъвче  :)
*

Ganka

• 5926
« Отговор #15 -: Септември 17, 2009, 11:30:31 am »
Коки, това е една много хубава новина :wink: Дано всичко е наред вече!

*
« Отговор #16 -: Септември 18, 2009, 08:19:23 am »
И аз не съм и фен на хомеопатията и до сега не бях давала нищо такова на детето.
Е, тая Арника ме срази  8O Максимум 20 минути след приема устната спадна двойно, а след втория - оток изобщо няма. Който е виждал Боян, знае какъв малък нос има, горната му устна беше стигнала до носа без да преувеличавам  :?
Педиатърката каза или да ги разтворя във вода, или да му ги дам направо в устата. Боян си ги дъвче  :)

Много се радвам. И аз отначаяло бях много скептична. Зълва ми даваше на детето си, което е вече на 4 год., глубули (перличките) за щяло и нещяло.
Започнах с глобули за зъбките Osanit от 6 месечна възраст. Давам в устата. Няма проблеми. Сега се сдобих с домашна аптечка с необхобимите за първа помощ глобули. Давах скоро Pulsatilla  за зелени секрети от носа. Също останах доволна.
http://www.kinderarzt-augsburg.de/index.html
тук може да се прочете, кое за какво е. Ако има нужда от превод, казвайте.
« Отговор #17 -: Септември 18, 2009, 09:32:46 am »
Перла, радвам се да те "видя"! Аз нищо не разбирам от немски, та всяко инфо ще ми е интересно. Обаче се чудя дали да не си направим подфорум "Хомеопатия" стига да има достатъчно интерес!
« Отговор #18 -: Септември 18, 2009, 09:52:44 am »
Перла, радвам се да те "видя"! Аз нищо не разбирам от немски, та всяко инфо ще ми е интересно. Обаче се чудя дали да не си направим подфорум "Хомеопатия" стига да има достатъчно интерес!
Мисля, че е добра идея! Така няма вечно да се контрираме За/против по темата, а и постовете няма да се разводняват.

Искам да ви попитам, ако ви е попадал материал относно проговарянето на децата. Нямам много време да търся и ще се радвам да го споделите. При нас младежът е като мелница, непрекъснато бърбори, не спира. Повтаря почти всичко, което чуе. Девойката е по-спокойна и не си дава толкова зор. Но се притеснявам, че се заформя нещо като техен език, защото тя копира думите, по начаина по който Кико ги произнася. За сега речникът ни е мама, тате, баба, деде, тцете, там, няма, да, не и няколко други съвсем бебешки, разбираеми само за мен /пам- падна/, оти /още/, иш /виж/, ава /куче/. Точно тези неточните още си ги копират един от друг и не се опитват да ги повторят по правилен начин. Дори в началото единят имаше една дума, другият друга за куче, но в последствие решиха, че ава е кучето :).
*

lady_11

• 3217
« Отговор #19 -: Септември 18, 2009, 12:21:46 pm »
Вера, това е нормално за близнаци. За проблем с проговаряне може да се говори след 2 години и шест месеца - три години и то пак с условности.