0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #960 -: Февруари 02, 2010, 17:12:29 pm »
Основно е за уши,нос и гърло,но  се оказва слаб за повечето бакт .инфекции и в последствие се изписват ампицилини или цефалоспорини,които от гледна точка на нежелани реакции са за предпочитане.Сулфонамидите се пият с много вода понеже трудно се екскретират,а черния дроб товари всичко,понеже той е филтъра на организма.Обикновено суметролим изписват след аб лечение за доизлекуване ,но пак не съм съгласна,понеже  или не изписан правилния антибиотик или не е прилаган необходимото време.А това че казват вирусна инфекция ,а лекуват с АБ-не се знае да се отдеференцира вирусна и бактериална инфекция
*
« Отговор #961 -: Февруари 02, 2010, 17:19:18 pm »
Връщаме се пак от преглед при УНГ. Положението е следното нито сме здрави, нито болни  8O. да го пуснела на градина в понеделник и щяло да стане ясно на къде ще се развиело. Ами как ще гълтаме поредният АБ, на ей така ще се развие. Направо думи нямам. Секрета е от третата сливица, която е възпалена. Препоръчано ни е само солена вода и да чакаме. Или ще се влоши или ще оздравее. Та такива ти ми работи у бургаско, добре че вече не ми взимат пари за всеки преглед  :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #962 -: Февруари 02, 2010, 17:55:16 pm »
Джули когато беше на 1г. открихме след температура е.коли 10 на 5, лекувахме се с панцеф и от тогава нямаше проблеми.
В неделя рано сутринта ми вдигна температура 38, без никакви други признаци, свалихме я с нурофен, после пак вдигна и пак нурофен и я свали, вчера вдигна само два пъти, като през нощта нямаше, а днес имаше 37.6. Весела, жива игрива, ако не е термометъра ще си помисля, че нещо аз не съм в ред, за всеки случай ( както и минали път аз пуснах урина) вче пуснах обикновенна и стерилна - на обикновенната няма нищо, а от лабораторията за стерилната казаха, че има разтеж, но да изчакам до утре да видим каква е гадината. Тогава и правихме уз, и нямаше никакви изменения, въпроса ми е  понеже все още е с памперс:oops:, ака и не иска поне 15 минути да и се сменя акото, дали това не е нещо страшно, като се повтаря след 2 г. тази инфекция?
Дали да й давам температуропонижаващи, не е отпаднала, има апетит, само днес акото и е малко по -редичко, но е е разтройство?
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 17:56:54 pm от Буболина »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #963 -: Февруари 02, 2010, 18:01:08 pm »
Къде е била изолирана колито?
Сега може да пуснеш и копрокултура. Ако има Т аз бих дала температуропонижаващо.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #964 -: Февруари 02, 2010, 18:08:00 pm »
ами в стерилната урина, преди 2 години и половина, а какво е копрокултура? :oops:
давам нурофен, но за три дни съм давала само 4 пъти.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #965 -: Февруари 02, 2010, 19:49:45 pm »
ами в стерилната урина, преди 2 години и половина, а какво е копрокултура? :oops:
давам нурофен, но за три дни съм давала само 4 пъти.
Секрет от акото. Ние сме боледували от тежка чревна инфекция от е. коли, та затова те посъветвах.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #966 -: Февруари 03, 2010, 00:37:27 am »
Благодаря ти , дано Бърди се включи защото ми беше страшно полезен при предишния път, без да е виждал детето постави точна и ясна диагноза.
Към 18ч се появи разтройство, еднократно и със слуз, носът и е запушен много, но аз вече не различавам хрема, защото е така от както се е родила.
Не съм давала нищо температуропонижаващо защото тем. се движеше между 38 и 36.5, но в 22ч дадох доза панадол защото стана 38.2.
Чудя се дали вирусна настинка може да докара тези бактерии в урината??? :?
*
« Отговор #967 -: Февруари 03, 2010, 10:31:22 am »
Здравейте д-р Бърди,
отново имам нужда от Вашата помощ.
От вчера на Калина и се появиха червени петна. Бяха около очичките и устата, от тази сутрин има и по гръбчето и стомахчето. Помогнете ми с какво да мажа, че направо е ужасяваща. Ето и снимка:
http://teodk76.snimka.bg/8mi-dekemvri/teddy.181039.17229788
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 10:34:53 am от ЕVIQ »

[/url]
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #968 -: Февруари 03, 2010, 10:54:17 am »
Парола иска... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #969 -: Февруари 03, 2010, 10:56:40 am »
вече не

[/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #970 -: Февруари 03, 2010, 10:59:08 am »
"...по гръбчето и стомахчето." ?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #972 -: Февруари 03, 2010, 11:11:54 am »
Трябва да заведете да я видят пак.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #973 -: Февруари 03, 2010, 11:15:43 am »
В 12,30 имам час, после ще пиша.

[/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #974 -: Февруари 03, 2010, 11:25:42 am »
* около устата това е дерматит или от разлят Бисептол, или предишно съществуваща екзема, обострена. Но може да е и начало на по-сериозни проблеми!
* по главичката и тялото две са най-възможните неща- или това е Ентеровирус (причина за диарията и проблемите) или това е Алергична реакция към Бисептол (или друг препарат даван п.ос). Има още възможности обаче, някои от които са СЕРИОЗНИ.

Затова, заведете да я видят. Аз бих направил и ред изследвания... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #975 -: Февруари 03, 2010, 15:50:29 pm »
Ето и резултата, личната предлага да не почвам с антибиотик, а да пробвам с уростан, ако не вдигала температура 2,3 дни тогава да почвам с антибиотик 8O
Моля те Бърди, какво мислиш, че трябва да направя.
*
« Отговор #976 -: Февруари 03, 2010, 15:57:01 pm »
Ето пак, едно си знаят и едно си баят педиатрите тук. Когато наистина има нужда от АБ го спестяват, а когато няма предписват Суметролим/Бисептол.
Направоооооо  :x :x :x
В крайна сметка какво се изолира от урокултурата е.коли ли? Ако е така, само и единствено АБ ще оправи положението.
Даже на нас с рецидивиращите уроинфекции не ни препоръчваха Уростим, че сме били малки, сега обаче като гледам и това подкараха с лека ръка.

Извинявам се, че се намесих.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #977 -: Февруари 03, 2010, 16:00:03 pm »
Уроинфекция при деца се лекува с АБ. И само.
Sir Alec Guinness
« Отговор #978 -: Февруари 03, 2010, 16:04:41 pm »
Благодаря ти Бърди,да си жив и здрав, че не спираш да помагаш  само че на абиограмата пише всички антибиотици, ти какво би препоръчал, като миналия път пихме Панцеф, а сега го няма на биограмата и възможно ли е да е от това, че върши всичко в памперса и не дава по 10 минути да го сменяваме?
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=282694&cat=500
« Отговор #979 -: Февруари 03, 2010, 16:12:15 pm »
 Perdeto , благодаря ти, права си :(, просто се чудя на тази жена... с лека ръка ми разправя да давам от този уростан, да чакам няколко дни и ако не вдига повече от 38 грауса 8O, ами е примерно 37.5 значи щяла да се излекува с това, ако ли не да и звънна да каже какъв антибиотик, направо... Тъкмо се закрепих с мойте черни мисли, гледам на нещата по - спокойно, не мисля глупости, опитвам да се излекувам, а като дойде такъв момент и като имаш некомпетентни лекари ти идва да ги ....
Аз лично и този път се усъмних за уроинфекция, детето има температура, играе, няма други симптоми, а(отивам при нея и вече съм взела урината и съм я дала в микробиологията ( познават ме и няма проблеми да дам талон после) и и казвам:
дала съм урина, но е 15лв изследването, дай й ми талон. А тя.......като викна...ти ли решаваш, сега като няма да излезе нищо какво ще правим, дала съм ти талон напразно, вместо да го дам на друго дете... експерименти ли си правиш, та това е вирусна инфекция, от къде ти дойде на акъла, че е е уро...абе не ми се говори, не ми се пише, плакала съм като куче, от обида и унижение вчера....