0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #920 -: Януари 29, 2010, 22:50:22 pm »
Давала съм Лактулоза - има ефект (вероятно не траен).
И пробиотици съм давала, но след АБ.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #921 -: Януари 29, 2010, 22:52:40 pm »
Лейди, и аз съм давала лактулоза. Като имаш предвид, че немците са особено стриктни за такива неща - на мен ми го даваха като бременна, както и на Мила.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #922 -: Януари 29, 2010, 23:00:41 pm »
Просто без АБ тези неща не се лекуват.
Каквито и Виброцили и Коларголи да Ви дават... .

Това е простичката истина... .

Да, той 10 дни пи Аугментин, но въпреки тов продължава да диша през устата.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #923 -: Януари 29, 2010, 23:04:45 pm »
и аз съм опитвала да давам Лактулоза, Преслава не я прие, а и тук д-р Бърди ме посъветва да не го правя, та се отказах
при нас нещата за съжаление не са такива каквито ми се иска  :?
дано до утре е добре детенце
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #924 -: Януари 29, 2010, 23:48:02 pm »
Просто без АБ тези неща не се лекуват.
Каквито и Виброцили и Коларголи да Ви дават... .

Това е простичката истина... .

Да, той 10 дни пи Аугментин, но въпреки тов продължава да диша през устата.

*Посявки
*"трета" сливица
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #925 -: Януари 31, 2010, 09:42:45 am »
Здравейте д-р Бърди. Предварително Ви благодаря за отделеното време и се извинявам за дългия постинг, но се опитах да бъда възможно по-точна:

Зори е на 2 години и половина. До ноември тази година не беше боледувала от 1 година, като изключим прекараното през лятото на морето вирусно заболяване с повръщане продължило около 4 дена. Ваксинирана освен със задължителните в БГ ваксини и с Prevenar и Varivax.

От началото на ноември има предимно нощна кашлица – суха, на интервали – към 23,30 часа, към 03,00 часа, преминаваща във влажна и отшумяваща. Сутрин кашлица със секрет. През деня няма или единични прокашляния. Гърло, гърди, ушички – чисти, без температура.

Края на октомври/началото на ноември – изкарана вирусна инфекция – горни дихателни пътища – лекувана с капки за нос и сироп, след продължилото по-дълго време боледуване, което доведе до такава кашлица, че едно денонощия въобще не можа да спи, назначен от дежурната лекарка – антибиотик Клацид – 10 дена /който според мен беше напълно излишен, но лекарката поради масовата психоза от свински грип предписа/.

16 декември – взет носен секрет – изолирани Стафилококи ауреус – масово – антиб крем – Бактробан - 10 дена, 7 дена почивка, отново 10 дена и сироп за кашлица. В края на първия курс от 10 дена капки за нос започнахме да й даваме и антибиотик -  Аугментин в продължителност от 9 дена.

16 януари еднократно вдигна висока температура – в началото 39 градуса, която с едно взимане на Калпол /Панадол/ и неколкократно разтривки през нощта – свалихме и повече не се е повтаряла. Тогава водихме отново на лекар – ПКК – всичко в норма, направиха й и снимка на бял дроб – в норма. Диагноза – нос трудно проходим, хиперемиран мезофарингс със слузест секрет зад увулата. Изписани лекарства – Limphomyosot 2-5 капки, Bio Gaya 3*5 капки, Виброцил, промивки с морска вода, инхалации.

20 януари – нов носен секрет – Стафилококите ги няма, но се изолира масово Moraxella catarrballis – лечение - антиб. капки за нос Тобрекс –3*2 капки за 10 дена.  Секрет от гърло – нормална флора. Направен преглед за трета сливица - в норма.

На детска градина ходи – частна, където са 7 деца и категорично не се допускат болни. Последната седмица я посещава само сутрин, до обяд, когато я взимаме и спи в къщи. Разходки – почти всеки ден в планината, на чист въздух. Беше спряла да кашля за 5 дена, и днес отново прокашля по-продължително време през нощта – към 02,30 часа. За цялата седмица кашля само еднократно сутрин при ставане – прочистване на секрет и рядко 1-2 пъти по 1,2 прокашляния през деня – суха кашлица. Капките /Тобрекс/ сме спряли от 2 дена.

В момента й давам сироп за имунната система – Ад ликуид фор кидс, по 3 капки клеева тинктура сутрин в млякото, от вчера – ехинацея – веднъж дневно 10 капки и 1 път седмично Осцилококцинум.

Тъй като баща й има алергия към домашен прах, полени и тн, която като дете е карал доста тежко я заведохме на Алерголог. Другата седмица очакваме да ни дадат предписание за направата на кръвни изследвания за алергии.
Стаята й се проветрява редовно, почистена е от всякакви възможни алергизиращи играчки, като плюшени например, на радиаторът й винаги има канче с вода, за да не изсъхва въздуха, а през нощта спи на нормална температура /не затопляме прекалено/.

Още веднъж предварително Ви благодаря и оставам с нетърпение в очакване на Вашето мнение.
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 09:45:55 am от denito »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #926 -: Януари 31, 2010, 10:56:25 am »
Аз бих дал Фликсотайд за 4-7-10 дена.
Това вероятно е остатъчна кашлица или Астматични симптоми (Астматичен бронхит).
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #927 -: Януари 31, 2010, 12:07:13 pm »
Благодаря Ви за бързия отговор. Само моля Ви уточнете това сироп ли е, аерозолен спрей или е за инхалации и в каква дозировка да го давам, за да отида още днес да го купя. Ако го има в различни варианти предпочитам аерозолен спрей или сироп, тъй като инхалациите много трудно я увещавам да ги прави. Тук го намирам с наименованието Фликсотид 50 инхалер - същото ли е? Добавям - Зори тежи 15 кг.

Благодаря Ви отново
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 12:35:29 pm от denito »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #928 -: Януари 31, 2010, 13:20:11 pm »
Дени, ние купихме бейбихалер , Фликсотайда е спрей, но поради високото налягане в тази му форма се препоръчва ползването на Бейбихалер за тяхната възраст
иначе на нашия пазар само в тази концентрация или 250 мкг се намира
всичко става бързичко, просто трябва да й покажете като игра цялото нещо, свиквали бързо казват
Съжалявам, че и вие не сте се оттървали от неприятни моменти, аз мисля да идваме в София при Масларски да коментираме състоянията на Стефания и да я прегледа, много добри отзиви има за него
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #929 -: Януари 31, 2010, 14:56:00 pm »
Мини, благодаря ти много за мнението и помощта.

Доктор Бърди, а мнението Ви относно Вентолин - сироп, дали да не пробваме с него?

« Отговор #930 -: Януари 31, 2010, 21:59:24 pm »
Дени, ние също сме с бейбихалер - диша вентолин (даже и в момента, защото пак е болна).
При моята дъщеря трудно се приема бейбихалера - не го обича, но успявам да я убедя че е игра и горе-долу се справяме. Мисля, че е по-добрият вариант от сиропа. Все пак консулатация с лекар :wink: Успех!
« Отговор #931 -: Януари 31, 2010, 23:49:28 pm »
Отдавна не съм се включвала,виждам,че има много кашлящи дечица  :(
Ние изкарахме една седмица престой в болница в края на декември,с бронхиолит след ларингеален спазъм.Всичко беше наред сега до вторник,когато малкият вдигна еднократно температура 38 градуса и след това започна ужасна хрема.В четвъртък дадохме носен секрет за изследване,утре ще е готов резултатът.Дотук нищо кой знае колко притеснително,но от днес се започна и една кашлица,уж лека и суха в началото,но сега преди да легне прерастна в кънтяща и с хрипове.По звука ми напомни на тази,преди да направи нощния ларингеален пристъп и вече съм нащрек.Хубавото е,че съм се снабдила със Soldesanil,но нямам никаква представа как да го използвам,ако се наложи.Доколкото разбрах с моя гръцки,дозировката при ларингит е 0,6 мг/кг телесно тегло,в нашия случай за 15 кг трябват 9 капки,разредени в течност,нали?
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #932 -: Февруари 01, 2010, 00:39:13 am »
За пореден път се учудвам как гърците признават само техния си език, някак си живеят в собствен свят.(да ме извини Д-р Бърди)
В България дексаметазон е на ампули.
Този Soldesanil колко съдържа  мг/мл ?
Много дечица със спазъм, търсят ли  причините(педиатрите)?
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 00:41:30 am от _Elfita_ »
« Отговор #933 -: Февруари 01, 2010, 01:29:10 am »
_Elfita_ ,на опаковката пише 2 мг/1 мл Dexamethasone sodium phosphate,произведени в Италия.За това,че гърците признават само техния език си напълно права.Подкрепям и казаното от д-р Бърди за тях,имам контакти с гърци вече 12 години.Смешното е,че те мислят същото за нас,по специално за некадърността на майсторите и монтьорите  :lol:
За спазмите не знам доколко педиатрите търсят причината,но ние за пускането на секрета пак водихме борба.Какво сме търсели,коки ли,еми ще сме ги намерели и какво от това??? 8O
« Отговор #934 -: Февруари 01, 2010, 11:06:51 am »
Eментсаки, щом лекарството е произведено в Италия в нета задължително трябва да има листовка на разбираем език, ти потърси ли в гугъл?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Birdie

• 11040
« Отговор #935 -: Февруари 01, 2010, 12:03:43 pm »
За пореден път се учудвам как гърците признават само техния си език, някак си живеят в собствен свят.(да ме извини Д-р Бърди)
В България дексаметазон е на ампули.
Този Soldesanil колко съдържа  мг/мл ?
Много дечица със спазъм, търсят ли  причините(педиатрите)?

Всички лекарства, продаващи се тук, имат листовка само на националния език. Забранено е да се слагат листовки и на други езици. В случая, Италианската фирма ако иска да продава лекарството в Гърция трябва да сложи САМО и единствено листовка на гръцки.

Не мога да Ви дам дозировки за Солдесанил, поради особената сила на препарата и поради невъзможност да зная кога и как ще го давате. Но е много добър, стига да не злоупотребявате. Обикновено САМО една доза позволява бързо да се справите с острия проблем.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #936 -: Февруари 01, 2010, 16:26:09 pm »
д-р Бърди, моля Ви помогнете ми.
От снощи Калина е с адски колики. Чуват се черавцата как къркорят и се напъва постоянно. Имаме разстройство и зачервено гърло. Водих я на педиатърката ни. Каза, че е вирусно. Изписа ни:Линекс, Еспумизан Л, Суметролим и Тантум верде.
Давах Линекс и Еспумизан, но детето продължава да се превива, не спи и отказва храна. Вече един час плаче.
Кажете какво според Вас да и давам за разтройството и коликите.
Благодаря Ви.
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 11:00:51 am от Birdie »

[/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #937 -: Февруари 01, 2010, 18:06:56 pm »
Смекта е добре да се даде. Може и с Хидрасек... но дали това наистина е вирусен гастрентерит? има толкова възможности... .
Защо даваме АБ на детето? Обосновка?
Не пръскайте с тези неща гърлото... .

"Линекс" е?
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #938 -: Февруари 01, 2010, 18:17:16 pm »
Докторе, днес водихме Стефания на контролен преглед при пулмоложката, дишането е доста добро, няма хрипове и помен от спазъм, препоръча още ден два инхалаторен Вентолин /1-1-1/, и после продължаваме с Фликсотайда поне 3 месеца.
Искам да се консултирам, живеем в новопостроено жилище, нанесохме се вечерта преди тя да се роди, вече три години, отопляваме се с климатик от година /в едната стая/, преди това с маслен радиатор докато беше бебе. В апартамента обаче има доста влага, а по стените в детската и коридора и мухъл. И преди бях задала въпрос, сега пак да попитам- според вас удачно ли е да купим влагоуловител /електрически/- обсъждах днес какво да променим в начина на живота на детето, за да ограничим дразнителите и това беше посочено като основен източник на проблеми. Снощи запратих всички цветя в майкини, плюшените играчки мисля да занеса в някое социално заведение.
Изобщо- иска ми се да зная кое може да провокира такива състояния, освен вирусите, за да елиминираме максимално от дразнителите.
Мерси предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #939 -: Февруари 01, 2010, 18:28:07 pm »
Влагата и мухълът са важни тук.
3 месеца Фликсотайд но по колко? тя беше против Фликсотайд или се лъжа?
Sir Alec Guinness