0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #900 -: Януари 29, 2010, 09:59:09 am »
Докторе, Стефания пак е със спазъм, от снощи правя инхалации с вентолин и физиологичен разтвор /2 мл на 5мл/. Облекчават я, но моментно, правя на около 4 часа- 4 часа и половина. Днес минахме през личния лекар- има влажни хрипове и спазъм. Предложи да бие урбазон, ако желаем  :( отказах за сега. Изписа го за всеки случай да го бием довечера в спешен център ако се наложи  :? Лечението, което изписа е: Аугментин 457 по 5 мл на 12 часа, Флудитек 3Х5 мл, Ериус 3 мл на 24 часа.
Говорихме за Флексотид-а както вече предложихте в предишен коментар, отказа да го изпише, не била за такъв препарат. Бих ли могла на своя глава да й го купя и да го почна.  :?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #901 -: Януари 29, 2010, 10:58:43 am »
 Д-р Бърди ,казахте ми да пиша за малкия залишеите на главата мазах както ми поръчахте с Бактробан и Певарил посменно 3-3 /дневно за три дни още на 2рия ден всичко изчезна като с "магическа пръчка" няма и спомен от зачервено или люспички  :wink:
   Още веднъж безкрайно мноого ви благодаря че ни помогнахте!!!
..............

Мини дано Стефи се оправя !!!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #902 -: Януари 29, 2010, 12:35:40 pm »
Прегледахме Стефания и при пулмолог, категоричното й мнение, че това при нея е на алергична основа.
Поставихме венозен Урбазон, тъй като обструкцията беше сериозна, не се повлиява само с инхалация с Венолин.
Пулмолога посъветва да не включвам антибиотик, освен ако не вдигне температура.
Според нея Аугментин, ако изобщо ще пие не е подходящ за случая и издаде рецепта за Клацид. Предписа също така хапченца Новфилин- стрити на прах 4 пъти по 1/3 дневно.
В дългосрочен аспект, след преминаване на този спазъм предписа Флексотид с Бейбихалер два пъти дневно за минимум 3 месеца в комбинация със Сингюлер.
Доктор, надявам се да коментирате.
Ако включим Новфилин, вентолина не го ли прилагаме?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #903 -: Януари 29, 2010, 12:36:44 pm »
Д-р Бърди ,казахте ми да пиша за малкия залишеите на главата мазах както ми поръчахте с Бактробан и Певарил посменно 3-3 /дневно за три дни още на 2рия ден всичко изчезна като с "магическа пръчка" няма и спомен от зачервено или люспички  :wink:
   Още веднъж безкрайно мноого ви благодаря че ни помогнахте!!!
..............

Мини дано Стефи се оправя !!!
:)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #904 -: Януари 29, 2010, 12:38:07 pm »
Прегледахме Стефания и при пулмолог, категоричното й мнение, че това при нея е на алергична основа.
Поставихме венозен Урбазон, тъй като обструкцията беше сериозна, не се повлиява само с инхалация с Венолин.
Пулмолога посъветва да не включвам антибиотик, освен ако не вдигне температура.
Според нея Аугментин, ако изобщо ще пие не е подходящ за случая и издаде рецепта за Клацид. Предписа също така хапченца Новфилин- стрити на прах 4 пъти по 1/3 дневно.
В дългосрочен аспект, след преминаване на този спазъм предписа Флексотид с Бейбихалер два пъти дневно за минимум 3 месеца в комбинация със Сингюлер.
Доктор, надявам се да коментирате.
Ако включим Новфилин, вентолина не го ли прилагаме?

Диагнозата е бронхиолит, или?
Данни за инфекция?
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #905 -: Януари 29, 2010, 12:42:05 pm »
ами може да ви прозвучи несериозно, но отново лекарства без диагноза ни изписват
има дихателна обструкция, което и аз го виждам, така казват лекарите
гърлото е чисто, с изключение на петната по езика, които се появяват при всяко заболяване, пулмолога каза, че е типична алергична реакция
*

Birdie

• 11040
« Отговор #906 -: Януари 29, 2010, 12:44:16 pm »
Без преглед не мога да кажа нещо... . А и детето е под годинка... .
Температура има ли? каквато и да е над 37? днес,вчера?
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #907 -: Януари 29, 2010, 12:46:13 pm »
не, не- Стефания е на 3 почти  :) извинете за подвеждането, малката е Преслава и е на годинка
температурата мерих вчера след яслата 36,4-36,8 към 17 часа вечерта
сега след Урбазона заспа, ще меря като се събуди, но по скромното ми мнение на пипане няма индикации за повишена
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 12:48:02 pm от mini »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #908 -: Януари 29, 2010, 12:54:51 pm »
Няма данни за инфекция? отит?

Ако наистина е пристъп на БА, най-доброто в момента е:

* Фликсотайд, 125 мкг/доза - 1-1-1. Фликсотайд от 50мкг/доза е малко за тази възраст като се отчетат и загубите при приложение и вероятността да нямате ефект е голяма.
* Аеролин- инхалаторен,  > пак 1-1-1, но между 1-1-1 от Фликсотайд, а не заедно с него.

Тук не е практика да се дава Новфилин извън болнично заведение.
Ако пристъпът е тежък, и по преценка на динамиката, тук се дава с успех орален "Дексаметазон" (Солдесанил) на капки.

От Аериус, Флудитек полза никаква.

Това ако се касае за пристъп на БА извън остро вирусно заболяване.
Но може да повиши температура довечера или утре... .
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 13:39:57 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #909 -: Януари 29, 2010, 13:57:46 pm »
изписаната доза Фликсотайд е 2 пъти по две впръсквания в инхалера /Флексотайд от 50 мкг/, Sofarma  предлагат два варианта- този и от 250 мкг, не мога ли да адапирам приема спрямо тази концетрация
за включването на Сингюлер- нужно ли е според вас за последваща терапия, мисля чела съм, че не препоръчвате
Аеролин- това аналог на Вентолин ли е, не съм срещала тук
Ако правилно тълкувам- схемата е през 4 часа да редувам Флексотайд с инхалаторен препарат
температура няма за сега
*

Birdie

• 11040
« Отговор #910 -: Януари 29, 2010, 14:30:10 pm »
Ако няма от 125 по-добре и да и правите 4 пъти по 50мкг равномерно разпределени в 24 часа.
Да, Вентолин... . и го вмъквате между Фликсотайд. Най-много 3 пъти дневно по 100 мкг/доза формата.
Пак с балонче това... .

За Сингюлер знаете мнението ми... поне на този етап е прибързано, но Фликсотайд за месец и повече може би ще е нужно, особено ако това не е първи пристъп за сезона 2010. Но в по-малка доза от сегашната,разбира се.

Внимание! тези състояния са много променливи и втора доза КС (или орално, или инжекционно) може да се наложи.
За рентгенография и изследвания това от разстояние не мога да кажа.
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 14:55:45 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #911 -: Януари 29, 2010, 14:42:28 pm »
Благодаря ви за съветите.
Температурата /мишничка/ е 36,5 в момента.
Ще вземем Фликсотайда, да- ще купя една доза сега, а в понеделник ще отидем с рецептурна книжка, че давали от Касата.
Дано не се налага втора доза  :? до сега една е давала добър ефект.
Спазъма е 6ти от миналата пролет насам 5 /април, после август, септември и началото на ноември, имаше прозорец три месеца почти/
изписаната доза от 2 впръсквания по 2 пъти на ден има ли терапевтична стойност за след овладяване на ситуацията?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #912 -: Януари 29, 2010, 14:56:43 pm »
Не разбирам въпроса за "терапевтична стойност"... .
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #913 -: Януари 29, 2010, 15:18:20 pm »
май профилактична е по-точното наименование  :oops:
и реално- каква е ролята на Фликсотайда при дългото му използване  :?
купих всичко необходимо, Вентолина колко впръсквания /до сега съм правила само инхалации със сироп и физиологичен разтвор/
*

Birdie

• 11040
« Отговор #914 -: Януари 29, 2010, 15:24:27 pm »
Даването на Фликсотайд по-дълго е ключово за преодоляване последствията на острия епизод. Има и редица други подробности от тясно професионален аспект.

Вентолин 100 мкг/доза се дава три пъти по едно впръскване в балончето (1-1-1). Може и малко по-големи дози, но само под пряко лекарско наблюдение. Минимум 10-15 минутки детето вдишва от маската ( и за Фликсотайд и за Вентолин).
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 15:27:29 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #915 -: Януари 29, 2010, 15:43:51 pm »
Да се включа и аз на 15.01. /петък/ Тони вдига 37.2 и беше леко отпаднал, събота и неделя уж нямаше признаци на заболяване, но неделя срещу понеделник през нощта, направи ларингоспазъм.От тогава още не сме излекувани напълно. Пуснах микробиология тази сряда и днес резултатите са готови, не се изолират гъбички и бактерии. Обаче детето има още гъсти жълти секрети, особено в носоглътката. Днес трябва да спра Виброцила /минаха 10 дни/, но когато спи още му се запушва нослето. Иначе е във видимо добро състояние, но кашля от секретите. Кожата на устните е силно напукана и се бели, което ми говори,че диша през устата. Достатъчно ли е промивка със Стеримар само и единствено?
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 15:59:34 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #916 -: Януари 29, 2010, 15:57:28 pm »
Точно преди две седмици Тодор се разболя - силно зачервено гърло, но нито е кашлял, нито е вдигал температура, и задна хрема (диагнозата му е назофарингит). Дори нямаше обилна секреция, по-скоро не можеше да диша през носа. Педиатърката му изписала Аугментин, Виброцил и Коларгол (знам мнението на д-р Бърди за последните, но баща му го води на лекар - това са му изписали, това беше купил). След четири дни детето не се беше подобрило особено и този път аз го заведох на лекар. Личната ми даде направление за УНГ - обяснявах се, тръшках се, че това лечение не му помага, но не и не, това било правилното, какво съм била очаквала за четири дни да стане, да продължаваме така десет дни. Спрях на шестия ден на своя глава Коларгола и започнах да редувам Виброцил и Стеримар. Минаха десетте дни, но детето продължава да диша затруднено през носа. Баща му днес го води на контролен преглед - здрав бил вече, но заради възпалението на третата сливица дишал през устата, до три-четири седмици щял и да започне да диша нормално. Но на мен не ми се струва, че нещата са нормални. Толкова ли трудно и продължително се лекува тази задна хрема? Има ли смисъл следваща седмица като се изчисти от АБ да го водя да пускаме носен секрет или мога да пробвам да го лекувам с още нещо?  

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #917 -: Януари 29, 2010, 17:29:50 pm »
Просто без АБ тези неща не се лекуват.
Каквито и Виброцили и Коларголи да Ви дават... .

Това е простичката истина... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #918 -: Януари 29, 2010, 18:43:43 pm »
май профилактична е по-точното наименование  :oops:
и реално- каква е ролята на Фликсотайда при дългото му използване  :?
купих всичко необходимо, Вентолина колко впръсквания /до сега съм правила само инхалации със сироп и физиологичен разтвор/

Синът ми е на 1 год. и 10 мес.От 1 година е почти всеки месец със бронхо спазми.Лежали сме досега 3 пъти в болница, но диагноза точна нямаме.И при нас всеки казва, че ще го израсте.От близо 3 месеца е на сингюлер, но промяна голяма за сега няма/за това време имаме 2 сериозни спазъма/.Флексотида го пръскаме инхалаторно с бейбихалер двукратно/едно пръскане броим до 15 и отново/,устата се изплаква с вода/КС може да доведе до гъбички/ и следва едно впръскване на вентолина като пак се брои до 15.Ако мога да съм полезна с друго ще ви пиша.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #919 -: Януари 29, 2010, 21:38:59 pm »
Четох кво четох за запека и се омешах тотално:
Все пак Дуфалака - може или не може да се дава. Аз лично съм против да се дава. Но след като разхлабващата диета не помогна и при ревящо на гърнето и вече с отказ и в памперс да се изходи, абдикирах и  дадох по предписание на педиатъра.  Пак за Дуфалака - вярно ли е, че трябва да се дава поне седем дни за да се "нормализират нещата"?
Мнение за побиотиците - и за тях не съм сигурна в ползата им. Изписано ни е това:
http://sevexpharma.com/index.php/bg/supplements/78-restore

Четох, че при запек се  дава Лактулоза?

И някой да знае добър детски гастроентеролог в София, щото като вица "И тате мое, и я моем, ма козата си сака пръч".