Точно преди две седмици Тодор се разболя - силно зачервено гърло, но нито е кашлял, нито е вдигал температура, и задна хрема (диагнозата му е назофарингит). Дори нямаше обилна секреция, по-скоро не можеше да диша през носа. Педиатърката му изписала Аугментин, Виброцил и Коларгол (знам мнението на д-р Бърди за последните, но баща му го води на лекар - това са му изписали, това беше купил). След четири дни детето не се беше подобрило особено и този път аз го заведох на лекар. Личната ми даде направление за УНГ - обяснявах се, тръшках се, че това лечение не му помага, но не и не, това било правилното, какво съм била очаквала за четири дни да стане, да продължаваме така десет дни. Спрях на шестия ден на своя глава Коларгола и започнах да редувам Виброцил и Стеримар. Минаха десетте дни, но детето продължава да диша затруднено през носа. Баща му днес го води на контролен преглед - здрав бил вече, но заради възпалението на третата сливица дишал през устата, до три-четири седмици щял и да започне да диша нормално. Но на мен не ми се струва, че нещата са нормални. Толкова ли трудно и продължително се лекува тази задна хрема? Има ли смисъл следваща седмица като се изчисти от АБ да го водя да пускаме носен секрет или мога да пробвам да го лекувам с още нещо?