0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #880 -: Януари 27, 2010, 17:37:02 pm »
Оставете детето... .
:)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #881 -: Януари 27, 2010, 17:42:25 pm »
Здравейте! Аз съм нова тук и много се зарадвах че има към кого да се обърна  :). Имам момченце на 1г и 1месец и имаме проблем, който особенно се задълбочи от 2-3 дни. Става въпрос за следното: Преди приблизително 1 месец спряхме кърменето и сякаш от тогава започна да се появява обрив около устенцата, като в началото беше малко и аз си помислих че е от лигичките. Въпросният обрив обаче не преминаваше а започна да става все повече и кожата там леко сякаш се залющи. Моя приятелка дерматолог ми препоръча да взема кремче Елоком и да мажа за няколко дни- да ефект имаше но само докато мажех, след спирането му обрива пак се появи. От 2-3 дни нещата са ужасни като пъпчиците се сляха и се получи голямо червено петно, като се вгледаш виждаш пъпчици и леко лющене. Вчера ходихме отново при дерматолог и той ни изписа Дактакорт кремче да мажа по веднъж дневно за 1 седмица, но никой не казва за какво става въпрос и каква е вероятната причина за обрива. Моля помогнете със съвет и препоръки, ще съм много благодарна.
П.С. не стига това ами и сякаш пишата му леко се е подула и зачервила от едната страна(сякаш главичката отдолу е подутичка, но не смея да пипам), може ли да е свързано с обрива около устенцата :roll:
Ето снимки: http://media.snimka.bg/5436/017128080-big.jpg
http://media.snimka.bg/5436/017128081-big.jpg
Това са периорални дерматити.
Биберон-залъгалка?

По-добре се повлияват от добър хидратантен крем- А-Дерма екзомега, например. Ако няма инфекция за лекуване.
Настойчиво избягвайте КС препарати за мазане там.
Sir Alec Guinness
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #882 -: Януари 27, 2010, 18:05:28 pm »
Здравейте докторе, на сина ми от около един месец му излязоха две пъпки на челото и не се махат стоят си така.Имате ли представа какво е това чудо, ако се вижда добре от снимките, че нещо размазани стават незнам защо.Благодаря ви предварително.

*

geni23

• *
  • 8
  • Децата на мама
« Отговор #883 -: Януари 27, 2010, 20:42:39 pm »
Цитат
Това са периорални дерматити.
Биберон-залъгалка?

По-добре се повлияват от добър хидратантен крем- А-Дерма екзомега, например. Ако няма инфекция за лекуване.
Настойчиво избягвайте КС препарати за мазане там.
Докторе благодаря ви за бързия отговор! Да използваме биберон-залъгалка без нея не иска да спи (и подозирам че нощем се буди и плаче като я изгуби)Трябва ли да я махна, и дали тя е причината за обрива около устенцата  :ask:?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #884 -: Януари 27, 2010, 20:56:07 pm »
Ограничете употребата и.
И я сменете с нова.
Sir Alec Guinness
*

geni23

• *
  • 8
  • Децата на мама
« Отговор #885 -: Януари 27, 2010, 21:13:18 pm »
Отново ви благодаря за бързия отговор  :D
*
« Отговор #886 -: Януари 27, 2010, 21:15:09 pm »
Имам следния въпрос към доктор Бърди. :D
 На дъщеря ми - на 5 години- все още мия зъбите с паста Ненедент без флуор, защото почти винаги гълта пастата, едва наскоро започна да разбира как трябва да изплакне и изплюе. Въпреки това не го прави както трябва и миенето на зъби е мъчение, още повече, че ако много настоявам наведнъж, без прекъсване да ги измия, почва да се дави и прави опити да повръща. До повръщане естествено не се стига, може би е по-скоро емоционална реакция, не мога да преценя.Затова мием зъбите с почивки, с дъвкане на четката, със страшна съпротива и не съм сигурна, че е много качествено.
Тъй като на тази паста е отбелязано, че е за възраст до 4 години, започнах да се чудя, как да я науча да си изплаква устата и дали не е отдавна време да мина на следващата Ненедент, за възраст над 4 години, която е с флуор? Ще загуби ли нещо, ако този преход се забави? За флуора съм чела доста неща, повечето не са положителни, но все пак съм в чудене.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #887 -: Януари 27, 2010, 21:27:09 pm »
Няма дилеми, няма тема за безпокойство.
Опитайте с чаша вода да изплаква (не знам как го опитвате).
Вземете малка, мека четка- детето хваща четката, Вие ръката на детето.
Не е нужна борба... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #888 -: Януари 27, 2010, 21:38:17 pm »
Опитвам точно с чашка. :D
Но тя да хване сама четката -никога.
Затваря устата и почват едни уговорки да отвори.
После отваря леко и напук захапва четката и почва леко подигравателно да ми се смее. Един вид -Ти се мъчиш тука,обаче аз си играя и това е.
В малките промеждутъци, в които успявам да я уговоря да си отвори устата, се правя, че мия нещо. Какво точно измивам, не е ясно.
Благодаря за отговора!  :D
*

Birdie

• 11040
« Отговор #889 -: Януари 27, 2010, 21:44:00 pm »
Вземете четка с мъничък връх, или електронна, ако не Ви е скъпа... .Трябва да има нещо привлекателно в процедурата. Но може и нищо да не постигнем поради възрастта на детето... .
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #890 -: Януари 27, 2010, 21:44:57 pm »
Емиа, а опитвала ли си да си миеш зъбите с детето? При нас така се получи лесно и привлекателно - правим си състезания и той се опитва да спечели.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #891 -: Януари 27, 2010, 21:51:18 pm »
Ще опитам с електронна, не са скъпи, доколкото знам.
Възможно ли е въпреки всичко да има някаква повишена дразнимост и затова да се съпротивлява? Тя доста дълго повръщаше, защото според мен не дъвчеше добре, беше страшно лакома и в един момент почваше да се дави от едри парчета. Повръщаше и от стрес, докато беше в държавната детска градина, всеки ден, докато не стана нетърпимо и дъхът и започна да мирише на ацетон. Явно не е било нещо физиологично, а на основата на стреса, защото още с преместването в другата градина, спря. Но понякога така добре имитира, че ще повърне, че не знам дали не преиграва или наистина и се гади.
Същата история и с миенето на зъби. Вече не знам, дали наистина има проблем или просто усеща, че ние  и се връзваме и ни плаши по тоя начин. :(
*
« Отговор #892 -: Януари 27, 2010, 21:56:05 pm »
Емиа, а опитвала ли си да си миеш зъбите с детето? При нас така се получи лесно и привлекателно - правим си състезания и той се опитва да спечели.
Не съм опитвала, но благодаря за идеята. :D Ще пробвам.
Не знам, дали ще се получи. Нашият случай е малко особен, не се вписваме в нормите, човечето си следва някакъв негов си план на развитие, та сравнението със средностатистическото дете не помага особено.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #893 -: Януари 27, 2010, 21:58:07 pm »
Чета, че сте имали проблеми с яденето - моя син ядеше пасирана храна до две години и още му се случва да се опитва да повръща от по-големи парчета. Определено понякога ни манипулират, все пак наясно са, че им се връзваме, особено за повръщането. Опитай - под формата на игра в повечето случаи се получава. Ние например имаме 3 вида пасти, електрическа четка, пясъчен часовник... Та все нещо ще сработи и при вас.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #894 -: Януари 27, 2010, 22:04:32 pm »
Сравнително рано спрях да пасирам храната, но това дете е толкова лакомо и така се нахвърляше на храна още от захранването, че в един момент му идваше явно в повече и почваше да " прелива".
Захраних на 6 месеца с пюре от моркови, след първата лъжица трепереше за още, голям глад, голямо нещо. И при този апетит - 8 кила на годинка. 8O Педиатърката ни размахваше някакви таблици и ми обясняваше, как сме под всякакви норми и си уморявам детето от глад.Сега е около 18 кила, никак не изглежда много слаба, според мен е добре/ не съм гледала таблици, а и не считам за нужно/
Явно ще трябва да го обърна на игра с нея,иначе няма да се получи.
Мерси за разбирането. :D
« Отговор #895 -: Януари 27, 2010, 22:17:12 pm »
Ще опитам с електронна, не са скъпи, доколкото знам.
Възможно ли е въпреки всичко да има някаква повишена дразнимост и затова да се съпротивлява? Тя доста дълго повръщаше, защото според мен не дъвчеше добре, беше страшно лакома и в един момент почваше да се дави от едри парчета. Повръщаше и от стрес, докато беше в държавната детска градина, всеки ден, докато не стана нетърпимо и дъхът и започна да мирише на ацетон. Явно не е било нещо физиологично, а на основата на стреса, защото още с преместването в другата градина, спря. Но понякога така добре имитира, че ще повърне, че не знам дали не преиграва или наистина и се гади.
Същата история и с миенето на зъби. Вече не знам, дали наистина има проблем или просто усеща, че ние  и се връзваме и ни плаши по тоя начин. :(

Аз бях много злояда и когато нещо не ми харесваше и не исках да ям успешно се напъвах да повръщам. Лелките в градината се бореха с мен-едната държеше лъжицата, аз стисках зъбите, а другата се опитваше да ми отвори устата. Честно казано не ми харесваше яденето(беше ми мазничко) и просто нямах апетит. При баба ми ядях всичко - тя готвеше вкусно и не ме е карала насила да ям. Просто като не иска да яде нещо опитайте с друго, но не насила. Аз когато ме насилваха да ям можех нищо да не ям.. Просто губех апетит напълно.
За миенето на зъбите е възможно да не и харесва вкуса на пастата. Сменете я с друга и я оставете сама да опита да се измие с нова четка за зъби. Моят син така стиска четката със зъби, но той е на 1год. и 7 месеца-13 кг е. Като му кажа да отвори устата трябва да е под формата на игра. Всичко под формата на игра. Не трябва да се натиска много, че и това май го дразни. Аз като се престаравам постигам обратен ефект-стиска устата и не я отваря. Трябва да се внимава да не се отврати от тази процедура детето, че става оше по-сложно..
*
« Отговор #896 -: Януари 27, 2010, 22:35:35 pm »
Има някакъв такъв момент с ината и насилието. :D
Тук проблемът е, че за разлика от батко и, гледан от грижовната си баба и хранен почти до 5 годишен 8O в устата/ след като го оставих да яде каквото иска и той почти не ядеше, на 9 години получих упреци от майка ми, че не го храня в устата и ще залинее от глад 8O/, тя не дава нищо да и се сложи в устата, без сама да пипне, види, разгледа и хареса.Четката е табу, дано няма развалени зъби вече, че просто ме втриса, като си представя посещение при зъболекар на тази възраст. А и нашият си зъболекар, единствения на когото имам доверие, е в Хасково, и при това положение не ми се мисли....
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 22:44:56 pm от emia »
*
« Отговор #897 -: Януари 29, 2010, 09:05:08 am »
Някой има ли идея какво да направя с малката, която полетя срещу един ръб и си разцепи клепача малко под веждата? Поне около сантиметър има отворен, май не е дълбоко. Дезинфекцирах и я пратих на градина, трябва ли да правя нещо друго? При личната не искам да я водя, в тоя сняг и студ навън си представям каква армия от смъркащи деца чака там, най-много да прихване нещо и тя.Мястото е лошо, нито лепенка да сложа, нито нищо а ръката и е все там. :(
*

Ganka

• 5926
« Отговор #898 -: Януари 29, 2010, 09:10:39 am »
Емиа, моя син му сцепиха веждата точно преди Коледа. Водихме го при доктора, той го залепи. Има едни специални лепила, намества се веждата и я лепят. По-добре да я беше завела на доктор, той да я оправи. И аз не бих я пуснала на градина, поне докато не мине първоначално 24 часа. След такова нещо не трябва да скачат, да се напрягат много. И като я залепят, поне един ден не трябва да се къпе и мие.

*
« Отговор #899 -: Януари 29, 2010, 09:16:17 am »
Аз доста се паникьосах, но май наистина няма нужда от лепене, по-скоро има кръв и това създава впечатление, че е по-отворено ,а  не е.
Мъжът ми е категоричен, че не е за Пирогов чак. Веждата не е засегната, малко под нея и понеже е меко, се поду.
Ако успея да я взема по-рано ще я водя, надявам се да не е късно.
Лошото е , че и вкъщи да е ,не мога да я спра на едно място, вършее от стая в стая с бясно темпо.В градината са малко деца и там поне ги овладяват, повече слуша.
Мерси! :D
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 09:19:18 am от emia »