0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #860 -: Януари 25, 2010, 12:59:17 pm »
В Гърция не е задължително да си вземеш изпитите за година за да минеш в следващ курс.
Затова 90% от студентите тук са в 5-6 курс БЕЗ взети изпити по Анатомия, или Биохимия или други от 3,4 курс... .
Това добро образование ли Ви се струва?

а в общия случай гръцките студенти тук си плащат изпитите  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #861 -: Януари 25, 2010, 12:59:58 pm »
@ Виктория
Да... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #862 -: Януари 25, 2010, 13:04:10 pm »
В моя курс в университета имаше 4-ма студенти от Гърция, които бяха с пълни стипендии. Винаги сме се чудели въз основа на какво са получили тези стипедии. Но иначе по самочувствие бяха в повече от всеки български студент.
« Отговор #863 -: Януари 25, 2010, 13:05:18 pm »
@ Виктория
Да... .
Като заспи ще се опитам да снимам дано излезе тъй като вече почти нищо не се забелязва само люспички дано успея да снимам!
« Отговор #864 -: Януари 25, 2010, 13:30:52 pm »
И аз имам впечатление от гръцки студент учещ медицина в София :). Като живеех при баща ми в кв. "Хиподрума" над нас апартамента се даваше под наем. Известно време там живя един грък, който денонощно купонясваше. Той ходеше с българка. Купони се вихреха много често и понеже беше бутната стена между две от стаите и беше просторно то направо си беше като дискотека. Аз отдолу се люлея в леглото си и полюлея ми се люшка над главата, а онези отгоре играят гръцко хоро, сиртаки и какво ли не поне до 5 сутринта.. То не бяха купони, то не бяха танци! Чудех се този човек кога учи! Обаче една нощ той излезе на балкона и започна да реве на глас като магаре със сълзи и да вика нещо на гръцки, като споменаваше женско име.. Явно си беше пийнал и споменаваше приятелката си. На другия ден го видях в асансьора и го попитах защо плака толкова, а той се оплака, че неговата го напуснала, защото той само купонясвал и не учел въобще.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #865 -: Януари 25, 2010, 13:41:37 pm »
Без образование едно общество е обречено.
Гъркът НЕ може да работи- съсредоточено, с план, с резултат. Не може да даде качествен резултат в НИЩО- път ще направи, милиони ще хвърли- с гърбици ще е. Тъжно... . Парно ще ти направи- ще тече и шуми като Ниагарския водопад.Колата ти ще поправи- трябва в ръцете да го гледаш какви ги върши, и какво ти слага като части. Това става защото няма морал, почтенност, да застане зад направеното и да каже >> "Това съм Аз". Гъркът няма лице, криейки се непрекъснато в обществената безотговорност.

Гъркът се "рее" в илюзии, жажда да преметне ближния, жажда "да има" без да дава. Жажда за "привилегии", жажда да унищожи всеки по имащ, по можещ, по знаещ. И докато Атина и Солун са все пак Европейски, провинцията е ужасяваща.

Тези неща важат най-вече за средното и младото поколение израстнало БЕЗ никакъв морал или морален компас.
Възрастните им са две категории:

*или много добри и почтенни и приятни хора
*или невероятни "гадюхи" (простете за израза). Неописуемо лоши хора, непрекъснато клюкарстващи, сплетничащи, двулични и невероятно катастрофични и към себе си и към своето обкръжение и деца. Как да не си разведеш сина, щом единственото ти занимание през деня е да обсъждащ кусурите на съпругата му... . Неописуеми са. Нетърпими. Нито минута. Нито секунда. Понякога ти става тъжно като ги гледаш че не знаят с коя ръка се държи вилица и с коя-ножа. Или битовите им навици... .

Но нека не обсъждаме тези неща тук.
Искам само да Ви кажа да не падате духом, и да не мислите че Българите нямат преимущества. Или пък че България е абсолютно загубен случай... . Не е така. Страданието е велик учител, а ние страдаме вече почти половин век. Нашите преимущества са в нашите гени, трудолюбие, ПОЧТЕННОСТ. В нашият добър характер. Да, сега Бг е друга, но Вие не знаете що е то "непочтенност"... а ла Греция. Освен това, поведението на лекарите в Бг едва ли е критерий за истинското състояние на човешките отношения в Бг. Просто,както казва Булгаков " Квартирният въпрос ги направи лоши".
Жена като Българката аз не познавам. Поне в сравнение с Гръцките.
За Гръцката жена всичко е ангария- семейството, децата, мъжа. Как се държи едно семейство без жена на място? Никак. Живеят "мъртви". За рутината. Карат се ден и нощ за глупости, унижават се един друг безспир- нещо като пинг-понг. Много рядко е да видиш свестни семейства- за 10 години работа- 3-4 такива съм видял. Може би навсякъде е така? не знам... . :(

Има "хора" и хора, но все пак едно е да идваш на ваканция, а друго е да ги познаваш отблизо, като лекар. Едно е да работиш прислужник, или по полето, и друго е да си техен лекар... това имах пред вид.
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 15:16:17 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #866 -: Януари 25, 2010, 13:50:28 pm »
Д-р Birdie, за пореден път предизвиквате възхищение у мен!
Житейският Ви път с колко много мъдрост Ви е дарил!
Много обичам да Ви чета! От Вашите писания аз пък извличам много мъдрост за себе си!

Спирам да спамя.
Весел и успешен ден на всички!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #867 -: Януари 25, 2010, 14:01:44 pm »
Освен това, поведението на лекарите в Бг едва ли е критерий за истинското състояние на човешките отношения в Бг. Просто, както казва Булгаков " Квартирният въпрос ги направи лоши".

така бяхме свикнали да мислим и вероятно навремето това е била причината. но...
отдавна "квартирният въпрос" на българския лекар е решен положително и доста задоволително. няма вече бедни лекари в България. особено млади, напористи, със специалност - няма бедни. по-заможни са от доста други професии, представители на средната класа.
но това не ги е направило по-хуманни, по-отговорни към пациента. напротив. старите са умрели от скука и затъпяване, младите са заслепени от алчност и тук-таме вирее между бурените по някое рядко изключение.
налагало ми се е да общувам в качеството си на пациент или роднина на пациент с доста лекари през годините - не знам какво помага при много от тях, за да се получи отговорно, навременно, адекватно и хуманно отношение към пациента. не и пари, във всеки случай. твърдя го, защото съм го изпробвала многократно. дори и ходатайствата не винаги помагат. и това го твърдя от личен опит.

мисля, че българският лекар може да го оправи само железен мениджмънт със силна дисциплина, постоянен контрол на дейността и безкомпромисност при нарушения. такъв в България, обаче, няма.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #868 -: Януари 25, 2010, 14:04:32 pm »
@ Виктория
Да... .
Като заспи ще се опитам да снимам дано излезе тъй като вече почти нищо не се забелязва само люспички дано успея да снимам!

това е мястото където беше големия лишей с големина на 2 стотинки покрая със  зачервени граници ,но сега е останало само това след 6 дни мазане с Тридерм - http://media.snimka.bg/5421/017096579.jpg

това излезе няколко дни след лишея, но така си стои не става по голямо,по някое време даже не се забелязва стои само като изсушена кожа на люспи, а след това се зачервява както е на снимката - http://media.snimka.bg/5421/017096379.jpg
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 14:12:16 pm от Виктория »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #869 -: Януари 25, 2010, 14:17:56 pm »
Първото е Микроспориум- гъбичкова инфекция. Там обикновен Певарил е по-добър избор. Но си личи подобрението... .
Има обаче редица странни по вид гъбичкови инфекции по окосмената част на главата, изискващи системно анти-гъбичково лечение пер ос. Имайте пред вид.

Второто е Стаф или Стрептококова инфекция. Може да ползвате Фуцидин или Бактробан. Там по краищата има малки колекции пълни с бяла течност, или? Това там вероятно е от усърдно чесане с гребен.

Измийте всички гребени, с които решете малчо с вряла вода и сапун. Обработете със спирт после, или най-добре сменете ги (го) с нови! Не го решете с гребени, ползвани от други лица (ако го правите, разбира се)
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 14:20:45 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #870 -: Януари 25, 2010, 14:43:09 pm »
Благодаря ви отново за бързия отговор д-рБърди!
Това на първата снимка вече не се забелязва но на мястото както се вижда няма косичка сега почва да избива  явно има подобрение :wink:
...А това на 2-рата сн.значи излиза че е съвсем друго нещо така ли  :oops: не няма по краищата никаква бяла течност ,цялото седи на люспи -суха кожа а като го намажа става такова както е на снимката  :? А относно гребена ,не ползвам гребен изобщо а още от бебе му купувам тези четки за коса с мекия косъм и до сега съм сменила 3 бр.а и той не е много по прическите :lol:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #871 -: Януари 25, 2010, 14:55:22 pm »
Добре.
Намажете второто с Бактробан И Певарил посменно (3-3 /дневно). За три дена-пишете после.
Sir Alec Guinness
« Отговор #872 -: Януари 25, 2010, 15:07:36 pm »
Добре  :wink: още веднъж благодаря за отделеното време !Желая ви лек и усмихнат ден!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #873 -: Януари 26, 2010, 22:00:04 pm »
Обръщам се към доктор Бърди:
Докторе, преди време ви бях споменала, че Вики се изхожда първоначално много твърдо, на топчета, а в последствие с нормална консистенция. От момента в, който писах до настоящия има периоди в които това нещо затихва, но след два или три дни се проявява пак. Храни се нормално и разнообразно, избягвам "джънк фудс" /все пак понякога давам ако е видяло в друго дете солета, бисквита или зрънчо/.
В настоящия момент Вики отказва да ака на гърне, не защото не знае там какво се прави, а чака да му сложа памперса за следобедното спане и се изхожда прав. Явно седейки на гърнето го боли.
Как мога да се преборя с този проблем? Някакви изследвания, които да се направят? Лекарката ни предписа капки Биогая, които съдържат ензим, но искам вашето мнение.

*
« Отговор #874 -: Януари 26, 2010, 22:16:51 pm »
лейди, не съм д-р Бърди, но не мисля че детето го боли като седне на гърнето, доста деца в началото след сваляне на памперса не искат да се изхождат на гърне, но като им сложат памперс веднага се изхождат. Говоря ти от лични наблюдения, имам 2-3 познати дечица, на които им махнаха махнаха памерсите нормално, към 2г. възраст, но почти до три си акаха само в памперс. незнам на какво се дължи това, в дебелите книги пише, че не могат да възприемат едва ли не отделянето на нещо от собственото им тяло, но дали е така, няма потвърдило дете :wink:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #875 -: Януари 26, 2010, 22:30:05 pm »
Стефи, съгласна съм с теб, ако памперса не беше махнат сравнително рано. Ако акото не е твърдо и на топчета, си върши работата на гърне без проблем - сам го носи.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #876 -: Януари 27, 2010, 10:42:31 am »
Значи в стойката си намира "ляк" за запека.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #877 -: Януари 27, 2010, 10:50:57 am »
Стефания от малка се изхожда така, яде много и предимно готвено, сега в яслата се научи да ходи в малкото гърне отново, тъкмо беше свикнала на адаптора за тоалетна.
Два дена е на ясла, от снощи голямо кихане и увеличена секреция, дано не тръгне нещо  :x
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

geni23

• *
  • 8
  • Децата на мама
« Отговор #878 -: Януари 27, 2010, 15:53:25 pm »
Здравейте! Аз съм нова тук и много се зарадвах че има към кого да се обърна  :). Имам момченце на 1г и 1месец и имаме проблем, който особенно се задълбочи от 2-3 дни. Става въпрос за следното: Преди приблизително 1 месец спряхме кърменето и сякаш от тогава започна да се появява обрив около устенцата, като в началото беше малко и аз си помислих че е от лигичките. Въпросният обрив обаче не преминаваше а започна да става все повече и кожата там леко сякаш се залющи. Моя приятелка дерматолог ми препоръча да взема кремче Елоком и да мажа за няколко дни- да ефект имаше но само докато мажех, след спирането му обрива пак се появи. От 2-3 дни нещата са ужасни като пъпчиците се сляха и се получи голямо червено петно, като се вгледаш виждаш пъпчици и леко лющене. Вчера ходихме отново при дерматолог и той ни изписа Дактакорт кремче да мажа по веднъж дневно за 1 седмица, но никой не казва за какво става въпрос и каква е вероятната причина за обрива. Моля помогнете със съвет и препоръки, ще съм много благодарна.
П.С. не стига това ами и сякаш пишата му леко се е подула и зачервила от едната страна(сякаш главичката отдолу е подутичка, но не смея да пипам), може ли да е свързано с обрива около устенцата :roll:
Ето снимки: http://media.snimka.bg/5436/017128080-big.jpg
http://media.snimka.bg/5436/017128081-big.jpg
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 16:16:24 pm от geni23 »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #879 -: Януари 27, 2010, 16:57:40 pm »
Докторе, днес забелязах едно петно на бузката на Преслава /дано е удачна снимката/
http://media.snimka.bg/5436/017128231.jpg
бяхме на консултация при личната лекарка, тя твърди че не е нищо притеснително, но мнението ми е, че кожна проява не винаги е безобидна, за това търся и вашето мнение
и да питам ваксинациите колко време след прием на антибиотик е редно да се направят,от имунизацията ли зависи, от приемания антибиотик или няма правило