0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #580 -: Ноември 11, 2009, 13:19:52 pm »
Благодаря!!!
« Отговор #581 -: Ноември 12, 2009, 10:24:41 am »
Пиша за 1 път тук. От Бургас съм(не знам децата ли са кекави тук или педиатрията е зле обаче откакто детето ми тръгна на ясли=от началото на Септември е ходила общо 10 дни а на практика не е оздравявяла.Първо след 5дневно посещаване на яслата=1 месец неспираща хрема отначало и със зачервено гърло. Деж.педиатър веднага назначи АБ Цефзил аз не го започнах защото нямаше Т.След още 1 седмица хрема=посявки на гърлен секрет и урина(втората самоинициативно=резултатите бяха Moraxella cat.и Е.colli.По антибиограма пихме Зинат 7 дни.Контролни посявки на 3 ден след приключване на АБ не дадоха растеж.Пак на ясла за 3 дни=грип с 3дневна висока Т. червено гърло без АБ след нормализиране на Т отново яка хрема вече 10 дни придружена от влажна отхрачваща кашлица.Гърлото е вече по спокойно но не съвсем.Личната лекарка посъветва в нослето сварена лайка със сода.А аз в резултат взех Бактробан и Проспан от 3 дни. Секрета спря обаче нослето остава запушено трайно каквото си е всъщност вече 2 месеца. Какво да правя=нови посявки или УНГ или и двете. Много благодаря предварително.
Ама че клавиатура е взел таткото. Голяма борба беше.
« Отговор #582 -: Ноември 12, 2009, 10:32:01 am »
Детето е на 2г2мес. Получили сме само задължителните ваксинации. Сега търся Превенара но не знам как е в Бургас с нея.
« Отговор #583 -: Ноември 12, 2009, 10:40:03 am »
Розичка, съобщението ти не е много ясно, но прави впечатление, че не си взела предвид нито един съвет на педиатъра.  Разбира се, твое право е, но някак несериозно звучи да търсиш друго мнение, ако изобщо не се съобразяваш с първото.  Желая скорошно оздравяване.
« Отговор #584 -: Ноември 12, 2009, 12:52:26 pm »
Мерси Принцеска но първия АБ беше назначен след 1секунден преглед от лекар който за 1 път вижда детето=неделен ден и се оказа от посявката че не е имало смисъл от Цефзил=Моракцелата дава резистентност за него. А л.лекар последно ми каза Сигурно правите 3та слививца давай Зиртек а за нослето тази магия от лайка и сода. На въпрос за необходимост от нова посявка от гърлен секрет отговора е Колкото пъти вземем все нещо ще се изолира.
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 13:04:02 pm от Rozi4ka78 »
« Отговор #585 -: Ноември 12, 2009, 14:26:30 pm »
Така,пак съм аз с моята одисея  :).Бях при друг лекар с надеждата да взема рецепта за заветния антибиотик,но се натъкнах на мнение,че не трябва да се дава никакво АБ,още по-малко пък Клацид.Сега не знам,объркана съм какво да правя,то нямам и много избор,де.По аптеките са затегнали положението заради проверките,които сега им правят и солените глоби.Детето продължава да е с хрема и да подкашля.Ако не измисля нещо ще почваме Клацида,гледах в нета листовката и ми направи впечатление,че и дозата ни е май в повече.
« Отговор #586 -: Ноември 12, 2009, 14:42:01 pm »
Аз моя Криси го оправих с Пулмекс-крем(мажат се гърдичките и гръбчето) за бебета и с капки от лайка и малко мед. Не съм давала АБ. Правя му чай от лайка и като поизстине да не е много горещ слагам мед и той много го харесва. Иначе в началото давах Проспан и от него направо повръщаше храчки и доста кашляше и коларгол, но той не подейства и ги спрях тези неща след консултация с друг лекар.
*
« Отговор #587 -: Ноември 12, 2009, 16:24:44 pm »
Розичка78, да не посещавате ясла на на ул.Сан Стефано и Гладстон  :? :(
Ние по същата последователност се разболяхме. Първо вирсуно  сепртември, после октомври Мораксела и последно грипа. За дежурните лекари е ясно ... винаги Цефзил изписват /но пак зависи от лекаря де, някои само Есберитокс/
Аз вече не водя детето при личната, ако не кашля водя при УНГ /Ламбов или Аврамов/просто няма смисъл да слушам повече безумни и некомпетентнти съвети.
Доверих се на Ламбов, защото вече нямам сили да се боря с лекарите в Бургас, та с негово съгласие пускаме нужните изсл., ако прецени че не са нужни не ги правя, но ходим на чести прегледи, които той всъщност желае.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #588 -: Ноември 12, 2009, 21:31:45 pm »
 :) :)Не сме в центъра а в Славейков но като се огледам в парка не ме напуска странното чувство че сополките и кашлиците на всички ходещи на ДГ дечица си приличат=изглежда си въдят в градините едни и същи бацилчета. По собствени наблюдения и най резистентните на инфекции мишмороци на втората седмица от началото на яслите се уредиха я с отитче я с гнойна ангина. Ще се борим ама аз за сега бия отбой и я спрях поне до края на годината.
« Отговор #589 -: Ноември 12, 2009, 21:34:02 pm »
Доктор Ламбов=къде
*
« Отговор #590 -: Ноември 13, 2009, 11:18:36 am »
Здравейте момичета,
В къщи изкарахме грипа поетапно. Първо го започнах аз, заразих детето, после го изкара и баща му набързо. На 30 10 водих детето при лекарката. Беше отпаднала, имаше запушен нос, сополи, появи се кашлица, и температура - 37,8. Доккторката каза че няма възпалено гърло, нос и уши и че е класически грипен вирус. Предписа ни изопринозин - 3 х1/2 и мукосолван - 2 пъти по 2,5 мл, както и вит. С по 1 ампула на ден.Разбрахме се да поддържаме връзка по телефона. След 2 дена спря да вдига т-ра. Кошлицата си остана - отхрачваща, както и сополите. Малката е на 2 г и неможе нито хубаво да си издуха носа, нито пък да се изкашля хубаво. Но... правиме каквото можем. Чух се с докторката, тя каза да пие изписаните лекарства и в края на седмицата да ги спираме. На 5.11 - четвъртък, пак вдигна 37,8 , свалихме я, на другият ден не е вдигала, чухме се с докторката, НЕ спряхме лечението и в събота 7.11отново отидохме на преглед. Каза че гърдите са чисти, гърло, нос, уши - не са възпалени.Детето е здраво. Спряхме мукосолвана, а изопринозина го продължихме, само че  2х1/2 до сряда - 11.11. Вече трябваше да е здрава. И според докторката е здрава, но мен мног ме притеснява кашлицата и - силно спазматична, отхрачваща. Като се закашла, чак и се повдига, почервенява цялата от напъните. Не кашля често, и предимно след сън. Тази нощ по време на сън също се обади 2-3 пъти, но със суха кашлица.....Нормално ли е да се изчиства още - и колко може да продължи.... нещо не ми се връзва - уж здраво дете, а с такава кашлица!
Малко дълго стана но....
« Отговор #591 -: Ноември 13, 2009, 12:19:30 pm »
Докторе,пак се обръщам към вас,започнахме Клацида-3 мл на 12 ч(250мг/5 мл),снощи първата доза от 3 мл,сутринта втората.Два часа след това детето се скъса да повръща,унило е,няма апетит  :( Четох листовката и не мога да разбера странична реакция ли е това или го натровихме.Струва ми се,че 3 мл е много и за годините(2,5 г) и за килограмите му(14).През юни пак е пил Клацид(същата доза,но от 125/5),нямаше такива оплаквания.Естествено свързах се с педиатърката и според нея дозата е правилна,нямало никаква връзка колко мг/мл са  8O В края на краищата реши да смени АБ с Medoclor,този също и е любим,и аз сега като разгледах пак антибиограмата не виждам да го има.Какъв е смисълът тогава от него  :? И проблем ли е да се смени АБ след като е пил вече две дози или да продължавам да му давам Клацида,но по-малка доза?Следя темите ви вече от доста време,знам че не коментирате колеги и не променяте предписани от тях дози,но вече не знам как да действам.При трети лекар ли да го водя...
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #592 -: Ноември 13, 2009, 12:25:16 pm »
Не давайте този "Медоклор"- това е Цеклор с Македонски или Бог знае какъв, произход.
А и го няма Цефаклор в АБиограмата.
Може да дадете Зинадол/Зинат например - той е в АБиограмата.

Писах Ви че Клацид не е добър избор... той се дозира съобразно теглото на детето.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #593 -: Ноември 13, 2009, 18:13:30 pm »
Забравих при последната консултация да питам нашата педиатърка, а в това грипно време не ми се иска да я притеснявам с този въпрос. На година и седем месеца са децата, но ми прави впечатление, че малката като пие сок или гледа нещо съвсем отблизо, събира очичките. Дали е нормално на тази възраст?
« Отговор #594 -: Ноември 13, 2009, 18:50:42 pm »
Намерих Зинат 125мг/5 мл :D Почваме го него,дано няма проблеми-алергии,повръщания и т.н.
Благодаря за всичко!
Доза 5 мл на 12 часа добре ли е?Тежи 14 кг.
« Последна редакция: Ноември 13, 2009, 20:34:33 pm от ementsaki »
*
« Отговор #595 -: Ноември 14, 2009, 03:55:10 am »
Здравейте на всички . Имам проблем и ще се радвам ако някой може да ми помогне със съвет. Моето дете получи нещо като гъбична инфекция на дупето от антибиотика който приемаше, мазахме я  с крем и мина. заедно с тази инфекция и се поддуха лимфните възли долу на слабините , единиат беше доста голям колкото орех. Док каза че било от инфекцията и ако не мине да я водя за кръвни проби. Принципно и вземаха кръв седмица преди да се поддуят(поради други изследвания) и резултатите бяха добри. това беше август. Лимфните възли спаднаха но не нацяло , все още са леко поддути. ще се радвам ако някой ми пише със съвет. благодаря ви
*
« Отговор #596 -: Ноември 14, 2009, 09:01:28 am »
Намерих Зинат 125мг/5 мл :D Почваме го него,дано няма проблеми-алергии,повръщания и т.н.
Благодаря за всичко!
Доза 5 мл на 12 часа добре ли е?Тежи 14 кг.

Точно такъв АБ пихме и в такава доза. :wink:

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #597 -: Ноември 14, 2009, 09:02:29 am »
Здравейте на всички . Имам проблем и ще се радвам ако някой може да ми помогне със съвет. Моето дете получи нещо като гъбична инфекция на дупето от антибиотика който приемаше, мазахме я  с крем и мина. заедно с тази инфекция и се поддуха лимфните възли долу на слабините , единиат беше доста голям колкото орех. Док каза че било от инфекцията и ако не мине да я водя за кръвни проби. Принципно и вземаха кръв седмица преди да се поддуят(поради други изследвания) и резултатите бяха добри. това беше август. Лимфните възли спаднаха но не нацяло , все още са леко поддути. ще се радвам ако някой ми пише със съвет. благодаря ви

Според мен я водете на лекар и направете изследвания, щом се притеснявате.

« Отговор #598 -: Ноември 14, 2009, 15:53:33 pm »
Мерси,Перденце!
Малкият е с температура-37,9 градуса  :( Не знам от какво може да е,все още има малко хрема,но друго-не  :? Дори е без разстройство вече и не повръща.Вече има два приема на Зинат.
Странно,но едната му буза е червена и топла,а другата бледа и студена  8O
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 17:06:12 pm от ementsaki »
« Отговор #599 -: Ноември 14, 2009, 22:28:58 pm »
Вече сме с 39,1 градуса  :( Не знам какво му стана на това дете  :? Възможно бли е да е реакция към АБ? Или е някой вирус...
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 23:12:46 pm от ementsaki »