0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #560 -: Ноември 08, 2009, 16:18:05 pm »
Искам да питам някой сблъсквал ли се е с този ефект от Изопринозина. От както го започнахме, Тони се поти ужасно много, особено когато спи. Преобличам го поне два пъти през нощта, като косата му е все едно измита, до толкова мокра. Чаршафи,възглавници и завивки също са мокри съответно. Днес говорих с личната, тя предположи, че е от него и нищо, никакъв съвет, да го спирам ли да продължа ли, не знаела. Изписан ни е за 10 дни по 3 пъти на ден от 1/2, а днес е едва 3 -ти ден, дали говори за проблем или е реакция на организма, ох ще се откача вече с тия наши лекари. Та иска ми се да чуя коментари.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #561 -: Ноември 08, 2009, 16:36:06 pm »
Наде, Вики сутринта също беше с мокра възглавница! С изопринозина така и не се справихме! Мисля, че по-скоро е от самия вирус това!
Ние продължаваме да поддържаме висока температура! В спешния кабинет ни изписаха Панцеф и аз взех, че дадох! :oops: Реакцията беше след час  - 5 изхождания с болки в коремчето в рамките на 1 час! Като разпитах, се оказа, че го изписвали при пневмонии и съвсем се побърках! На слушалка -нищо, за всеки случай си платих и снимка! Слава богу няма нищо на гърдичките! Моля се само тази температура вече да спадне - от 4 нощи не съм лягала като човек да поспя.   
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #562 -: Ноември 08, 2009, 16:39:34 pm »
Ох, ние температура от вчера която един път беше 37.1 повече нямаме, както и тази лека уж хрема също изчезна. Явно изопринозина действа, но вчера веднъж имаше лек спазъм на коремчето, днес даже плака и каза мамо дай лекарство за коремче, това веднъж само. Явно това лекарство не е никак бизобидно и 10 дни ми се виждат прекалено много. Ще говоря утре и с другият лекар за него да видим.

Това с изхождането може да е от вируса или пък нещо друго стомашночревно, нека да ви види лекар.
« Последна редакция: Ноември 08, 2009, 16:42:24 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #563 -: Ноември 08, 2009, 21:31:26 pm »
И ние се сдобихме с хрема. За първи път. И като още неопитни да ви попитам,  слагат ли се на такова малко дете капки за нос? Още утре ще потърся помпичка по аптеките, но не зная дали ще се спревим с нея.
Иначе нямаме температура и кашлица. Само хрема. Нослето му е така запушено, че не може да диша докато суче, ядосва се и започва да ме хапе.

И още един въпрос. Давахте ли вит.Д през втората годинка и от кога?
Миналият месец на консултацията ми казаха да започа да давам вит.Д профилактично. Аз, да си призная, не знаех, че се давало до навършване на 3г. Останах малко изненадана. Видя ми се обаче прекалено рано. Детето е по цял ден на двора на слънце.

« Отговор #564 -: Ноември 08, 2009, 22:14:05 pm »
Давахте ли вит.Д през втората годинка и от кога?
Миналият месец на консултацията ми казаха да започа да давам вит.Д профилактично. Аз, да си призная, не знаех, че се давало до навършване на 3г. Останах малко изненадана. Видя ми се обаче прекалено рано. Детето е по цял ден на двора на слънце.

Аз давам.  Фонтанелата не е затворена все още и педиатърката ми каза да продължавам.  Давах и през лятото, когато сме прекарвали по поне 6 часа навън.
*
« Отговор #565 -: Ноември 08, 2009, 22:58:31 pm »
Аблой, детето не е толкова малко, така че се консултирай с педиатъра какви капки да слагаш, за да го облекчиш. Аз лично при такива състояния ползвам физиологичен разствор по 4-5 пъти дневно за промиване на нослето и 2-3 пъти пръскам капки олинт 0,05%.
*
« Отговор #566 -: Ноември 09, 2009, 11:40:37 am »
*Принцеска*, при нас всичко е нормално, но педиатърката ми каза, че вит.Д сега се давал за крачетата.

StefiZ, олинт 0,05% е противопоказен за деца под 2г. Прочетох го тук. Иначе съм поръчала на мъжа ми да купи физиологичен разтвор (спрей) и помпичка. Разбрах, че скретите се вадели по-лесно така.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #567 -: Ноември 09, 2009, 22:32:58 pm »
Давала съм Олинт на Вики под годинка /вкл. и одобрено от доктор Бърди/. Въпросът е да не се злоупотребява с препарата. Не повече от 5 дни.
Предпочитам да дам Олинт, отколкото Коларгол. Принципно няма капки за нос за деца под две години, защото се предполага, че носната лигавица е доста нежна за химически въздействия.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #568 -: Ноември 09, 2009, 22:44:36 pm »
И ние се сдобихме с хрема. За първи път. И като още неопитни да ви попитам,  слагат ли се на такова малко дете капки за нос? Още утре ще потърся помпичка по аптеките, но не зная дали ще се спревим с нея.

дават се, не сте толкова малки. виброцил е по-добрият вариант от олинт, защото може да се прилага малко по-дълго - до 7 дни. капи преди лягане основно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #569 -: Ноември 10, 2009, 12:11:59 pm »
На нас за хрема все ни изписва личната хомеопатични капки "Еуфорбиум композитум", можело и по 1 месец да ги пръскам, друг е въпроса дали помагат. Иначе дори на Стефан ги беше изписала когато беше на 2 - 3 месеца.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #570 -: Ноември 10, 2009, 12:18:07 pm »
И ние изкарахме нещо, не знам вирус ли беше или нещо друго, но Алекс беше като труп. За пръв път в живота си се плаша толкова много. Вдигна 40.2, вчера и в неделя повръща, появи се и хрема. Болеше го корема и то явно доста силно, защото почти не можеше да ходи. По време на пика на температурата, имаше едно състояние в което ме викаше, гледа право в мен и вика - мамо, къде си? Къде е мама? Дадох му четвърт аналгин, нямам течен, понеже не му помогнаха антипиретиците изобщо. Изпоти се и малко по-късно поспадна температурата. Да кажа какво ми направи впечатление - като усетих, че започва да се влошава, дадох превантивно половинка изопринозин и продължих да давам след това по още половинка два пъти. Детето изкара всичко доста бързо и в момента е вече без температура. Не знам дали е вирус или е нещо друго, но сега освен кашлицата и хремата други признаци нямаме за това, през което минахме.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #571 -: Ноември 10, 2009, 12:22:17 pm »
На нас за хрема все ни изписва личната хомеопатични капки "Еуфорбиум композитум", можело и по 1 месец да ги пръскам, друг е въпроса дали помагат. Иначе дори на Стефан ги беше изписала когато беше на 2 - 3 месеца.
Тези капки при нас изобщо не действат.При мен също докато бях бременна.На мен ми изписа последно заради възпаление на очето Бивацин,който пръсках и в носа.

« Отговор #572 -: Ноември 10, 2009, 20:52:17 pm »
Д-р Бърди,обръщам се към вас с молба за насока към избора на правилен АБ.
Както съм споменавала тук в темата,синът ми (на 2,5г),откакто тръгна на ясла от 15 септември е с често повтарящи се хреми и кашлица.При прегледите всичко беше наред-чисти дробове и понякога леко зачервено гърло.Не е провеждано лечение,само са облекчавани симптомите със сироп за кашлицата и капки за носа.Не можах да се преборя за направление за изследване на носен секрет и накрая пуснах такова по собствена инициатива.Днес взех резултата-Streptococcus pneumoniae-масово  :( Аз също си пуснах секрет-моят е чист.
Тъй като нашата педиатърка е привърженик на 5-дневното лечение с АБ и на Бисептол,Кларицид и тем подобни,които следейки темите виждам,че вие не препоръчвате,то към какъв ефективен АБ да се насоча?Аугментина го избягваме,понеже след прием от него се обрина.
Антибиограмата е следната,дано се вижда добре:
http://media.snimka.bg/4811/015878289-big.jpg
Благодаря ви!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #573 -: Ноември 10, 2009, 21:09:27 pm »
Duracef. Ако детето не е алергично към него.
10 дена лечение!
Контролни посявки 3-4 дена след началото на лечението и седмица след края му!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #574 -: Ноември 10, 2009, 21:41:57 pm »
Хиляди благодарности!Не знам дали е алергичен към Дурацеф,тъй като досега не съм давала.От лятото насам все отлагаме поставянето на Превенар и сега отчитам грешката си.При първа възможност след края на лечението ще го заведем да му я сложат,оказва се,че наистина в яслите и детските градини масово се развъждат стрептококи  :?
« Отговор #575 -: Ноември 11, 2009, 12:34:17 pm »
Оф,влизам да споделя назначеното ни лечение от нашата педиатърка.Отидох с микробиологията за рецепта,изслушах лекция за това,как така на своя глава съм пуснала изследвания,че щом няма температура не е наложително даването на АБ и че в никой случай не ми препоръчва да слагаме Превенар  8O После все пак постигнахме консенсус да даваме АБ и естествено се започна с Бисептол,Сумамед и т.н,които успях някак да отклоня,след това Аугментин(припомних и,че е алергичен)и в края на краищата предписа Клацид-5/250 по 3 мл. на 12 ч. за 7 дни.Намекнах и за Дурацеф,но беше категорично против,без обяснения защо.Сега не знам,без рецепта нищо не мога да направя,трябва да започваме Клацид,ще го давам 10 дни разбира се,но дали ще е достатъчно ефективен.Или все пак да търся друг лекар...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #576 -: Ноември 11, 2009, 12:45:51 pm »
Не Клацид за това, което се изолира при Вас!
Задължително се лекува находката!
Sir Alec Guinness
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #577 -: Ноември 11, 2009, 13:05:42 pm »
ementsaki няма ли около вас аптека където те познават, за да ти дадат Дурацеф?
« Отговор #578 -: Ноември 11, 2009, 13:11:12 pm »
Да,докторе,благодаря ви,и аз не бях много склонна към Клацида,но не можах да се преборя.Щом го имало като чувствителен в антибиограмата,значи бил подходящ  :roll:
Ще ида със сигурност при друг лекар,защото не ми се влиза в омагьосан кръг с туширане на проблема,после нов АБ и хрема още седмици наред  :( Ако все пак не дадат Дурацеф като възможен друг избор Зинат и Цефзил подходящи ли са?
Denisa,за съжаление нямам познат фармацевт,само зъболекари  :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #579 -: Ноември 11, 2009, 13:13:37 pm »
Да, може Зинат.
Просто Клацид може да го дава "чувствителен", но в действителност да не е толкова - много често днес, когато с този АБ се злоупотребява много.
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 13:15:13 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness