Добър вечер на всички!
Добър вечер, докторе!
Много съжалявам да прочета, че има болни деца и изплашени майки. Пожелавам бързо оздравяване!
Докторе, искам да споделя, понеже ни следихте случая...
Днес направихме отново кръвни изследвания, за да видим какви са резултатите след приложеното и минало лечение.
Мисля, че всичко е в норма. Педиатър не е поглеждал, но ще споделя само, че:
CRP от 26.74 преди, при норма от 0 до 8.2, сега в момента е 1.3mg/l
Левкоцитите са 12.7, но аз от Вас знам, че за по-малки деца реф. стойности са различни и прочетох, че при тази стойност сме в норма.
Има леко завишени лимфоцити, но и за тях прочетох, че се отнася същото като за левкоцитите.
Гранулоцитите са малко занижени. Пише, че занижение се наблюдава при наличието на оздравителен процес.
Резултатите за токсоплазмоза - негативни.
Всичко останало е в референтни граници.
Състоянието на детето е отлично, както в нормално ежедневие.
Та считам, че е здрава!
В крайна сметка може би става въпрос за вирус. Освен диарията имаше и зачервено гърло. Една от диагнозите й, поставени от педиатър е тонзилит. Не изследвахме само гърлен секрет, но така или иначе не ни назначиха такова изследване, а когато аз реших да го самоназнача /както останалите изследвания/ вече пише АБ и беше безсмислено.
Имам въпрос - при вирус е ли възможно CRP да е толкова високо?
Ами това е.
Искам още веднъж да Ви благодаря за съветите, които смятам, че ни помогнаха изключително, а днес пък ми помогнаха да разсъждавам правилно и спокойно относно резултатите!
п.п. днес в болницата беше лудница, адска истерия заради сеинския грип. Поради тази причина не чакахме ред за педиатър, който да погледне все пак изследванията.