0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #280 -: Октомври 15, 2009, 22:17:44 pm »
Ема, за съжаление имам още да уча. Лошото е , че в кварталната градинка ме гледат като извънземно ...
*
« Отговор #281 -: Октомври 15, 2009, 23:21:23 pm »
Здравейте докторе забравих да ви попитам след АБ лечението сливиците са все още издути какво мога да му дам или така да го оставя. Понеже док. нищо не ни назначи.Благодаря ви много.
« Отговор #282 -: Октомври 16, 2009, 10:45:55 am »
Ladi,благодаря мила за изчерпателното отговорче,температура няма и гърлото нее зачервено, слава богу....Но мен точно това ме притеснява да не се усложнят нещата :?
Утре ще го заведа да го види пак и ще видя какво ще ни изпише ако изобщо ни предпише нещо 8O
Олинта, има ли значение на каква възръст е детето, ние сме на 1,1г.?
Още веднъж благодаря и желая на всички Ви здрави деца!!! :balk_602:
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #283 -: Октомври 16, 2009, 11:04:53 am »
Чапла,
няма смисъл да го водиш на стоматолог, на 1 и 3 месеца не е проблем, че има само едно зъбче, не съм доктор, но съм родила 3 деца и имам известно наблюдение :)
Всяко дете е различно...
Ох, не знам, може би ще изчакам... Приятелка ме посъветва да й давам някакви ампули, но забравих какви:) Въпреки че предпочитам да не товаря организма й с излшни неща, знам ли...
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #284 -: Октомври 16, 2009, 11:12:00 am »
@chapla
Оставете детето на спокойствие.
Единственото,което може би си струва от изследвания е да вземете венозна кръв за рахит- Калций, Фосфор, АФосфатаза и нива на вит Д. (1,25 холикалциферол).
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 11:43:13 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #285 -: Октомври 16, 2009, 11:31:29 am »
@chapla
Единственото,което може би си струва от изследвания е да вземете венозна кръв за рахит- Калций, Фосфор, АФосфатаза и нива на вит Д. (1,25 холикалциферол).

Извинявам се много. Това за мен ли се отнасяше?
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 11:43:32 am от Birdie »
*
« Отговор #286 -: Октомври 16, 2009, 11:37:11 am »
Ема миличка, по неволя сме си научили урока, а ни предстоят още колко уроци. :?
Просто незнам ако го нямаше д-р Бърди, как щях да се справя с невероятните и абсурдни прилагани и предлагани лечения.
Сори за спама.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #287 -: Октомври 16, 2009, 11:37:55 am »
Здравейте Бърди!
За пореден път искам да се допитам до вас по въпрос за ваксина. Съжалявам, ако трябва да се повтаряте, но в БГ лекарите още не могат да оправят и унифицират имунизационните календари и е ма-за-ло! А в крайна сметка, става въпрос за здравето на децата ни.
Накратко - имам син на 2г.2м.
Бихме му един Превенар на 1г.7м. Има ли смисъл сега да му слагаме втори прием?
Мненията тук се разминават много, последно ми препоръчаха по-добре Пневмо23 (имала повече видове защити), но аз имам ясен спомен, че вие не одобрявате тази ваксина.
Благодаря ви предварително!
Радвам се, че ви има...
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #288 -: Октомври 16, 2009, 11:39:56 am »
Ема миличка, по неволя сме си научили урока, а ни предстоят още колко уроци. :?
Просто незнам ако го нямаше д-р Бърди, как щях да се справя с невероятните и абсурдни прилагани и предлагани лечения.
Сори за спама.
:)Така си е
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #289 -: Октомври 16, 2009, 11:40:39 am »
Пак ще оспамя, обаче тук в Бургас, масово предлагат не Преванар, а Пневмо 23 точно с този мотив. И едно назидателно ти го казват, сещате се.
Да не говорим за противогрипната ваксина, за която четох, че за деца до 8 годишна възраст, когато се поставя за първи пък ,трябва да е в 2 дози през разстояние от минимум 4 седмици. Доктор Бърди същото обясни тук.
Питах личната лекарка и тя каза, че е така и съм права, но при тях това не била практика и поставяли само по една доза. Ако съм желаела, можели и две дози да поставят за по сигурно. Изрично е написано в листовката на ваксината, че се поставят две дози при първо поставяне.Е за какво говорим и въобще за какво са тези медицински лица?
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 11:48:45 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #290 -: Октомври 16, 2009, 11:42:21 am »
Хич не ми пука какво намилат педиатрите - защото някои наистина "намилат" едно и също сигурно от години - съобразявам се с Бърди и себе си и смятам, че засега това е най-добрия подход. :P
*

Birdie

• 11040
« Отговор #291 -: Октомври 16, 2009, 11:48:21 am »
Здравейте Бърди!
За пореден път искам да се допитам до вас по въпрос за ваксина. Съжалявам, ако трябва да се повтаряте, но в БГ лекарите още не могат да оправят и унифицират имунизационните календари и е ма-за-ло! А в крайна сметка, става въпрос за здравето на децата ни.
Накратко - имам син на 2г.2м.
Бихме му един Превенар на 1г.7м. Има ли смисъл сега да му слагаме втори прием?
Мненията тук се разминават много, последно ми препоръчаха по-добре Пневмо23 (имала повече видове защити), но аз имам ясен спомен, че вие не одобрявате тази ваксина.
Благодаря ви предварително!
Радвам се, че ви има...
Ако първата доза Превенар се поставя в интервал 12-23м възраст, ще са нужни две дози, поставени на минимум 2 месеца (8 седмици) една от друга. Следователно, поставяте си втората доза "Превенар" и нещата са наред.
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/2009/09_catch-up_schedule_pr.pdf

Пневмо 23 е специална ваксина. Не работи под 2г възраст ИЗОБЩО. Според някои - даже под 5г.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #292 -: Октомври 16, 2009, 11:49:38 am »
Хич не ми пука какво намилат педиатрите - защото някои наистина "намилат" едно и също сигурно от години - съобразявам се с Бърди и себе си и смятам, че засега това е най-добрия подход. :P
@chapla
Sir Alec Guinness
« Отговор #293 -: Октомври 16, 2009, 11:51:05 am »
Тук, в София, масово предлагат Пневмо23 и поради цената - то е 25 лв или 40 (не помня точно), а Превенарът е 140 лв. Нали се сещате, че едно семейство ако не е добре финансово, хич и няма да се замисли щом лекар му казва, че евтиното е и уж по-добро.
Не ме разбирайте погрешно, не че аз държа на скъпото, и за нас Превенарът е леко пряко сили, но имам повече доверие на д-р Бърди по отношение на ваксините (а и много други неща) и ми е трудно да им повярвам за това Пневмо... А и щом е за здравето на детето, ще намерим пари. По-добре сега за ваксина отколкото после за антибиотици.
« Отговор #294 -: Октомври 16, 2009, 11:54:27 am »
Д-р Бърди, благодаря ви много за отговора! :)
А има ли смисъл и от двете - Пневмо23 и Превенар?
Между другото, тук препоръчват Пневмо23 на цели семейства, вкл. родителите. Мислите ли, че има смисъл аз и мъжът ми да си сложим, че да не пренасяме на детето разни бацили отвън?
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #295 -: Октомври 16, 2009, 12:00:12 pm »
Докторе, имате предвид тези изследвания да направим във връзка с липсата на зъбки? Ако има рахит не трябва ли да има някакви видими изменения - криви крачета или нещо такова? Тя не е дебеличка, крачетата й са нормални... Сега се притесних вече :wink:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #296 -: Октомври 16, 2009, 12:01:47 pm »
Д-р Бърди, благодаря ви много за отговора! :)
А има ли смисъл и от двете - Пневмо23 и Превенар?
Между другото, тук препоръчват Пневмо23 на цели семейства, вкл. родителите. Мислите ли, че има смисъл аз и мъжът ми да си сложим, че да не пренасяме на детето разни бацили отвън?
Пневмо 23 е полизахаридна ваксина.
Деца под 2г (според някой други - под 5)отговарят много лошо към такъв тип ваксини поради особености на имунитета в тази възрастова група. Затова и полизахаридни ваксини под 2г възраст НЕ СЕ ползват.
Над 2г възраст полизахаридните Пневмококови ваксини пак НЕ са рутинни- ползват се само за определена категория деца:
http://www.immunize.org/catg.d/p2010.pdf

Не е практика рутинно да се слага полизахаридната ваксина след Превенар, освен по много редки и специални показания.

PPSV (Пневмококова полизахаридна):
"Give 1 dose at least 8wks after final dose of PCV (Превенар) to high-risk children age 2yrs and older."

Няма смисъл Вие да се ваксинирате с полизахаридната ваксина, освен ако не сте в групата с висок-риск.

Висок Риск:
Those with sickle cell disease; anatomic/functional asplenia; chronic cardiac, pulmonary, or renal disease; diabetes; cerebrospinal fluid leaks; HIV infection; immunosuppression; diseases associated with immunosuppressive
and/or radiation therapy; or who have or will have a cochlear implant.
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 12:08:26 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #297 -: Октомври 16, 2009, 12:04:07 pm »
Докторе, имате предвид тези изследвания да направим във връзка с липсата на зъбки? Ако има рахит не трябва ли да има някакви видими изменения - криви крачета или нещо такова? Тя не е дебеличка, крачетата й са нормални... Сега се притесних вече :wink:
Не е нужно "притеснение".
Изследванията са опция, да ги имате пред вид, ако в следващите 3-4 месеца нямаме прогрес по въпроса.
Не, може и да няма други белези.
Sir Alec Guinness
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #298 -: Октомври 16, 2009, 12:06:30 pm »
Добре, благодаря!
« Отговор #299 -: Октомври 16, 2009, 12:21:56 pm »
Отново ви благодаря за изчерпателната информация - копирам си всичко в Word, за да си го имам и да не питам пак.
Прекрасен сте и благодаря, че ви има!

Всъщност, последен въпрос. Пречи ли на ваксинацията това, че детето е малко сополиво? Той откак ходи на градина, общо взето носът му рядко е чист, а последните седмици все си е леко запушен. Може ли да бием Превенар при това положение?
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 12:37:30 pm от hexina »