Мами, кажете ми какво правите и какво давате като мярка,когато има леки сополи,стичащ се секрет,прегледан от доктора като му гледа гърлото, и леко похъркване в областа на носната кухина
Дано да съм обяснила правилно и да сте ме разбрали
Докторе, ще отговорите ли и на мен, така се надявах да получа отговор, майчета, ако някоя от вас желае нека ме посъветва
Ми нищо повече от Стеримар, витамини /без Вит.С на ампула и Калций глюконат
- научих си урока/, може Олинт. Доктора като му гледа гърлото - кво видя? Температура?
Ако има имунизация с Превенар и Акт Хиб /като самостоятелна ваксина или в Пентаксим/, това е достатъчна превенция от бактериална инфекция.
В медицината е принцип, че вирусът се развива така или иначе и не можеш да спреш самата болест, причинена от него, само можеш да облекчиш симптомите. В следствие на вирусната история може да влошат нещата към бактериална инфекция, тогава се налага АБ. Тоо и мен не ме топли това, защото и при нас повечето настинки са завършвали с АБ, но това е нещо като "протокол".
Цаката му е в превенцията, но тя в БГ просто я няма...
Ani-r според мен за дете на 1.7 г. трябва да поставиш и двете дози Превенар и чак тогава да пуснеш детето на ясла. Само от една доза не може да изгради имунитет, поне така съм чела.
И разберете, че нито Пентаксима, нито Превенара в нашата действителност и здравеопазване, достойно за някоя бананова република, са гаранция , че детето няма да пипне някой вирус или бактерия. Посочените две ваксини са за определен вид бактерии, няма гаранция , че в яслата, градината , детското клубче или сладкарницата не може да лепне нещо друго. Така е и с противогрипните ваксини - щамове, мутации и прочие. Пак няма гаранция.