0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #260 -: Октомври 14, 2009, 19:00:45 pm »
Посъветвайте се с Педиатъра за избора на АБ. :)
Бисептол или Зинат?

Благодаря ви :D утре, спец. УНГ ще види антибиограмата и ще издискутираме избор на АБ и проблемите с гъбичките. Просто исках първо вашето компетентно мнение и евентуално да настоявам за избор на точен АБ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #261 -: Октомври 14, 2009, 19:04:41 pm »
Тази тема с тези "гъбички", само визуално, или изолирани без яснота колко вярно е изолираното, са смущаващи неща.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #262 -: Октомври 14, 2009, 19:07:41 pm »
Благодаря ви много докторе, но в момента не мога да намеря доктор който да се съгласи да опериа сина ми, понеже бил много малък. А педиатърката днес ми обясняваше как от упойка може и да не се събуди толкова малко дете. Надявам се да намеря подходящ доктор.
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 19:10:12 pm от Birdie »
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #263 -: Октомври 14, 2009, 19:18:08 pm »
Тази тема с тези "гъбички", само визуално, или изолирани без яснота колко вярно е изолираното, са смущаващи неща.

В смисъл?
Естествено, че е смущаващо, но е факт че след антигъбична терапия детето се подобряваше сравнително бързо, но пък от друга страна до максимум 2 седмици. Незнам докторе, незнам, наистина къде да водя това дете и какво да правя, избощо вече нямам идея. При думи на личната лекарака "Аз от къде да знам..." 8O  еми аз ли пък да знам какво да правя или пък другото "Ти знаеш колко е трудна и мътна е педиатрията" и още колко мога да цитирам.  И да я сменя, то болшинството са на това дередже.
Сега този лекар УНГ ми лъха авторитет, макар че отново имаме изписани капки Коларгол /които аз не купих/ някак си ме грабна, пък може и вече да съм се предала... кой знае.
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 19:24:16 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #264 -: Октомври 14, 2009, 19:29:41 pm »
Упоритите гъбички при по-големи деца, освен всичко друго, за рефлукс говорят.
Освен това вероятно тези гъбичкови "обостряния" да са свързани с тези "про, пребиотици". Затова и никой не ги ползва.

Да, "мътна е Педиатрията", хе,хе,хе,хе... . :balk_144:
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 19:32:45 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #265 -: Октомври 14, 2009, 19:51:24 pm »
Упоритите гъбички при по-големи деца, освен всичко друго, за рефлукс говорят.
Освен това вероятно тези гъбичкови "обостряния" да са свързани с тези "про, пребиотици". Затова и никой не ги ползва.

Да, "мътна е Педиатрията", хе,хе,хе,хе... . :balk_144:

Провокирана бях от прочетеното из интернет пространството за рефлукса, като една от причините за рецидивиращи гъбички. Реших и записах час за 01.11 отново при гастроентеролога от Варна за да изкоментираме евентуален рефлукс, който евентуално да провокира гъбичките. Направило ми е впечатление, че детето на моменти започва често и упорито да хълца, като понякога при игра най вече, съм забелязала да му идва храна до гърлото, но пък никога не е повръщал, дори и като бебе. Мислила съм  си и преди още като беше съвсем малък, че може да има лек рефлукс с тези негови чести неразположения и липса на апетит, но пък никой не ми обръщаше внимане. А как се установява това пък идея си нямам.

П.П. Правиха му няколко изследвания миналата година когато лежахме в болница с бариева каша, не се откри проблем, затова и бе поставена диагноза алергичен ентероколит.
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 19:54:38 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #266 -: Октомври 14, 2009, 19:56:57 pm »
Добре.
Sir Alec Guinness
« Отговор #267 -: Октомври 14, 2009, 20:45:06 pm »
Мили доктор Birdie,

Радвам се да Ви намеря в този форум и изразявам безкрайната си признателност за Вашата адекватна помощ, като искрено се надявам тя да продължи.

Преди малко по новините официално обявиха, че България ще внесе само 60,000 бр. ваксина срещу грип А H1N1 /т.нар. "свински грип"/ и то чак през Февруари 2010.

Моля да отговорите дали препоръчвате ваксиниране, в какъв срок, с коя ваксина  /Focetria или Pandemrix/ и дали ваксината може да бъде закупена свободно от Гърция?

С уважение
Невена
*
« Отговор #268 -: Октомври 14, 2009, 21:47:20 pm »
Кога можем да сложим преванар?
А след тази ваксина можем ли да бием противогрипна или тази е достатачна?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #269 -: Октомври 14, 2009, 22:33:04 pm »
Ani-r, доктор Бърди е човек като всички нас и се включва при възможност. Нали не очакваш бързо и веднага да отговори на всеки твой въпрос? Пояснение - знам какво е притеснението, а лично аз на него вярвам безрезервно. Но разбери и него - услилията му тук са доброволни и понякога го натоварват.
По въпроса за твоето дете - направете качествена микробиология на гърлен и носен секрет едновременно. Лекува се по антибиограма, затото този рецидив, който детето е получил, явно говори за бакериална инфекция. За дете до 3 годишна възраст въобще не се препоръчва операция от трета сливица. Отделно на това при вирусна / бактериална инфекция третата сливица ще набъбне, няма как да не набъбне защото предтавлява лимфоидна тъкан, чието предназначение е точно такова /до един момент/ да пази организма от бактерии и вируси в УНГ тракта. Преценка за операция от трета сливица , доколкото се информирах, се прави в състояние , в което детето е здраво и по медицински протокол от показатели за това. Не винаги и не на всяка зена за да се опрадвае клинична пътека и да се вземат пари под масата.

Година и половина противоалегрично - защо? Както Бърди беше писал преди две-три страници, алергията не е основна причина за третата сливица. Понякога противоалергичните помагат за да се свие, но това не е панацея за да се прилага година и половина.
Превенар можеш да сложиш , когато си сигурна, че детето е напълно здраво. Тази ваксина е за БАКТЕРИАЛНИ ИНФЕКЦИ, причинени от определени бактерии.Противогрипните ваксини са предназначени за ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ, но незнам дали се препоръчителни за толкова малко дете.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #270 -: Октомври 15, 2009, 00:58:29 am »
Мили доктор Birdie,

Радвам се да Ви намеря в този форум и изразявам безкрайната си признателност за Вашата адекватна помощ, като искрено се надявам тя да продължи.

Преди малко по новините официално обявиха, че България ще внесе само 60,000 бр. ваксина срещу грип А H1N1 /т.нар. "свински грип"/ и то чак през Февруари 2010.

Моля да отговорите дали препоръчвате ваксиниране, в какъв срок, с коя ваксина  /Focetria или Pandemrix/ и дали ваксината може да бъде закупена свободно от Гърция?

С уважение
Невена
Не бих Ви препоръчал да слагате тази ваксина. Поне засега.
Не се търгуват още тук тези ваксини.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #271 -: Октомври 15, 2009, 09:56:53 am »
Ani-r, доктор Бърди е човек като всички нас и се включва при възможност. Нали не очакваш бързо и веднага да отговори на всеки твой въпрос? Пояснение - знам какво е притеснението, а лично аз на него вярвам безрезервно. Но разбери и него - услилията му тук са доброволни и понякога го натоварват.
По въпроса за твоето дете - направете качествена микробиология на гърлен и носен секрет едновременно. Лекува се по антибиограма, затото този рецидив, който детето е получил, явно говори за бакериална инфекция. За дете до 3 годишна възраст въобще не се препоръчва операция от трета сливица. Отделно на това при вирусна / бактериална инфекция третата сливица ще набъбне, няма как да не набъбне защото предтавлява лимфоидна тъкан, чието предназначение е точно такова /до един момент/ да пази организма от бактерии и вируси в УНГ тракта. Преценка за операция от трета сливица , доколкото се информирах, се прави в състояние , в което детето е здраво и по медицински протокол от показатели за това. Не винаги и не на всяка зена за да се опрадвае клинична пътека и да се вземат пари под масата.

Година и половина противоалегрично - защо? Както Бърди беше писал преди две-три страници, алергията не е основна причина за третата сливица. Понякога противоалергичните помагат за да се свие, но това не е панацея за да се прилага година и половина.
Превенар можеш да сложиш , когато си сигурна, че детето е напълно здраво. Тази ваксина е за БАКТЕРИАЛНИ ИНФЕКЦИ, причинени от определени бактерии.Противогрипните ваксини са предназначени за ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ, но незнам дали се препоръчителни за толкова малко дете.

Благодаря ти лейди. Извинявам се на доктора ако нещо съм го нагрубила или "пришпорила"... да, знам, че това което го пише е доброволно, и му благодаря от сърце. Да е жив и здрав още дълги години. Аз мисля след като оздравее да му сложим ваксината Преванар, защото тръгва на ясла, и ме притеснява да не се разболее пак. А и съм  много притеснена откакто ми казаха че може да му увредим и слуха.
Искам да попитам, може ли  да му давам някакви лекарства? или хомеопатични, за да го защитят и да се разболява по малко в яслата?
« Последна редакция: Октомври 15, 2009, 12:36:29 pm от Birdie »
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #272 -: Октомври 15, 2009, 12:11:43 pm »
Майчета, да ви питам дали има някой като нас - на година и почти три месеца имаме все още ЕДИН зъб 8O :lol: 8O Другия долен от доста отдавна е тръгнал, но още не е пробил. Нямаме проблеми с температури и изнервяния извън контрол засега, но пък само един зъб на тая възраст...

не мисля, че е проблем, ще пробият и другите, спокойно.
Благодаря за успокоението, но все пак се притеснявам :) Мисля да я заведа при детски стоматолог да я погледне
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #273 -: Октомври 15, 2009, 13:51:57 pm »
Мами, кажете ми какво правите и какво давате като мярка,когато има леки сополи,стичащ се секрет,прегледан от доктора като му гледа гърлото, и леко похъркване в областа на носната кухина :?
Дано да съм обяснила правилно и да сте ме разбрали :)

Докторе, ще отговорите ли и на мен, така се надявах да получа отговор, майчета, ако някоя от вас желае нека ме посъветва osi_1
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #274 -: Октомври 15, 2009, 14:44:02 pm »
Чапла,
няма смисъл да го водиш на стоматолог, на 1 и 3 месеца не е проблем, че има само едно зъбче, не съм доктор, но съм родила 3 деца и имам известно наблюдение :)
Всяко дете е различно...
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #275 -: Октомври 15, 2009, 16:25:10 pm »
За информация само, изписан ни е Зинат 2 х 4 мл. За Бисептола доктора УНГ нямал вяра, че ще се справи, мислеше и за Клацид, но в крайна сметка решихме Зинат. Един ден след началото на АБ, ни е назначено и Фунгостатин 2 х 4 мл., като превенция и да се приема с пауза между АБ и Нистатина.

Мами, кажете ми какво правите и какво давате като мярка,когато има леки сополи,стичащ се секрет,прегледан от доктора като му гледа гърлото, и леко похъркване в областа на носната кухина :?

Докторе, ще отговорите ли и на мен, така се надявах да получа отговор, майчета, ако някоя от вас желае нека ме посъветва osi_1

Мила ти не пишеш какво всъщност е видял доктора и каква диагноза ви е поставил и въбще какво мисли за този стичащ се секрет. Как да ти даде съвет доктор Birdie.
Аз в такива състояние съм използвала Стеримар само, но така или иначе след известно време при нас се е развивало заболяване.
« Последна редакция: Октомври 15, 2009, 16:29:51 pm от Perdeto »

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #276 -: Октомври 15, 2009, 17:22:40 pm »
Здравейте мами и д-р Birdie.Синът ми на 4,9г.от една седмица е с много подути лимфни възли на шията, кашля и е леко хремав вчера го водихме на лекар и пуснахме ПКК и гърлен секрет, но резултатите ще са готови едва утре следобяд, а аз съм много притеснена, често е боледувал, но досега не се е подувал така  :( ако на някой му се е случвало такова нещо моля да сподели.
Само искам да допълня, че детето сега след като се събуди от сън кашля доста и чувам гърдите му да просвирват  :(
« Последна редакция: Октомври 15, 2009, 18:57:28 pm от denisa12251 »
« Отговор #277 -: Октомври 15, 2009, 19:11:00 pm »
Ами миличка не съм писала какво, защото той всъщност само констатира и каза със Стеримар, но точно затова и аз питам, защото почти винаги преминава към по сериозно :ask:
Благодаря ти миличка  :ballons:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #278 -: Октомври 15, 2009, 21:49:47 pm »

Ми нищо повече от Стеримар, витамини /без Вит.С на ампула и Калций глюконат :D - научих си урока/, може Олинт. Доктора като му гледа гърлото - кво видя? Температура?
Ако има имунизация с Превенар и Акт Хиб /като самостоятелна ваксина или в Пентаксим/, това е достатъчна превенция от бактериална инфекция.
В медицината е принцип, че вирусът се развива така или иначе и не можеш да спреш самата болест, причинена от него, само можеш да облекчиш симптомите. В следствие на вирусната история може да влошат нещата към бактериална инфекция, тогава се налага АБ. Тоо и мен не ме топли това, защото и при нас повечето настинки са завършвали с АБ, но това е нещо като "протокол".
Цаката му е в превенцията, но тя в БГ просто я няма...
Ani-r според мен за дете на 1.7 г. трябва да поставиш и двете дози Превенар и чак тогава да пуснеш детето на ясла. Само от една доза не може да изгради имунитет, поне така съм чела.
И разберете, че нито Пентаксима, нито Превенара в нашата действителност и здравеопазване, достойно за някоя бананова република, са гаранция , че детето няма да пипне някой вирус или бактерия. Посочените две ваксини са за определен вид бактерии, няма гаранция , че в яслата, градината , детското клубче или сладкарницата не може да лепне нещо друго. Така е и с противогрипните ваксини - щамове, мутации и прочие. Пак няма гаранция.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #279 -: Октомври 15, 2009, 22:08:59 pm »
Лейди, ти наистина добре си се изучила:)

Поздрави и целувки на малкия Вики
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last