Здравейте, докторе искам да ви задам няколко въпроса по повод моя син. Когато беше на седем месеца му направиха перфорация на лявото тъпанчето и му беше назначено лечение с Augmentin, Mukoseptonex,Ciloxan,Otipax . След няколко месеца се повтори възпалението на ушите и следваше спонтано стичане на течност.Тогава се изолирваше СТЕФИЛОКОКИ И единични СТРЕПТОКОКИ ПНЕВМОНИ. Това е през 2008г. В началото на тази година ми повтори възпаление и на 2 уши. Следсвие направи и пневмония и се наложи престой в болницата. Ето че този месец се повтаря всичко. Подуване на сливиците, възпаление на двете уши.Лекуваше се с 1:Otipaks,Klacid,Spersadex, и бяхме изпратени при УНГ от там ни беше назначено 2: Vibrocil 10 дни,Тобрадекс за ушите и носа, Зиртек, Отипакс,Олинт, и витамин С. До вчера и положението е едно и също продължава да му е запушен носа и даа диша трудно. Беше му направен преглед за трета сливица и казаха че има, и че е уголемена 2-3 пъти.След вчерашния преглед (контролен) ни изпратиха на алерголог който каза че детето е склонно към алергия, и да "пие зиртек в продължение на година и половина".Да не ходи на ясла да не му давам шоколад, ядки и мъхести плодове, да махна китеници килими и още много други неща.
Днес го заведох при педиатърката да го види, и да и дам документите от вчерашния преглед при УНГ и алерголога. Тя каза че за нея детето е в все същото положение и ни изписа нови лекарства който са :Сперсадекс, цилоксан 4 %. Страшно много съм объркана и предполагам че и объркано ви написах всичко но аз самата не разбрах нищо до сега с тези доктори. Страхме е да не ми "уморят" детето. Сливиците продължават да са все така "издути навън". Кажете ми какво да правя и къде да го заведа. Надявам се да сте ме разбрали от написаното тук.
Благодаря ви много.