0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #220 -: Октомври 09, 2009, 18:43:29 pm »
:)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #221 -: Октомври 09, 2009, 21:40:13 pm »
Докторе, и аз благодаря за сайта - много е полезен. От цялата полемика с Владо , това се оказа доста позитивно за нас. Моля Ви, ако откриете нещо повобно, дайте линк, ние зачатските мами обичаме да четем.

Сега да се отчета: от сряда вечерта и аз съм болна. Сутринта  в четвъртък на преглед. На Вики се изписа Зинат. Като че ли почва подобрение.
Да споделя, че таз машинка на Калпол с лайката и лавандулата е вължебна, дори и за мен , която съм с алергичен бронхит.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #222 -: Октомври 09, 2009, 21:42:52 pm »
Чудесно.
Да оздравявате бързо.
Д-р Сиърс е известен и утвърден Педиатър практик. Много ценни неща има там.
Ще добиете истинска представа как работим, как мислим, как работим всекидневно.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 11:46:21 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #223 -: Октомври 10, 2009, 11:38:26 am »
Докторе, и аз благодаря за сайта - много е полезен. От цялата полемика с Владо , това се оказа доста позитивно за нас. Моля Ви, ако откриете нещо повобно, дайте линк, ние зачатските мами обичаме да четем.

Сега да се отчета: от сряда вечерта и аз съм болна. Сутринта  в четвъртък на преглед. На Вики се изписа Зинат. Като че ли почва подобрение.
Да споделя, че таз машинка на Калпол с лайката и лавандулата е вължебна, дори и за мен , която съм с алергичен бронхит.

Лейди, моля те кажи каква е  тази машинка, че и ние сме болни!

« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 12:47:47 pm от jam »
« Отговор #224 -: Октомври 10, 2009, 14:17:35 pm »

http://www.chemistdirect.co.uk/calpol-vapour-plug-and-nightlight-refill-pads-3months_1_17510.html

За това беше писала Лейди :)
« Отговор #225 -: Октомври 10, 2009, 16:16:49 pm »
Здравейте д-р Бърди !
Видях, че сте на линия... Искам само да Ви поздравя :). Всичко добро Ви желая !
*

Birdie

• 11040
« Отговор #226 -: Октомври 10, 2009, 16:21:50 pm »
:)
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
« Отговор #227 -: Октомври 10, 2009, 21:50:29 pm »
Рози вече ти е дала линка.  Действително е хубаво нещо. Отпушва носа, дишаш по-лесно. Говоря и от собствен опит.  Не се сбъднаха прогнозите на педиатърката, че детето ще направи бронхо  спазъм. Ароматът не е натрапчив, но се усеща.
На опаковката пише, че само при астма следва консултация с доктор преди употреба.

« Отговор #228 -: Октомври 11, 2009, 22:48:58 pm »
Доктор Бърди, аз отскоро следя темата и самия сайт, но виждам един много добър и съвременен начин на лекуване, съветване и т.н.
Та моето дете, което е на 1г.и 1м. от няколко дни ми се струва , че някак има хрипове откъм нослето, а секрет от носа няма, поне невидим.
Вчера ходихме при личния и го погледна и каза, че има секрет, който се стича и затова се получава така и да му впръсквам Стеримар, но ефект поне засега няма :(
Опасявам се да не се стигне до по обилен секрет с променен цвят и да не се усложнят нещата :(
Посъветвайте ме какво да пръскам или давам  :)
Благодаря Ви предваритеелно и затова, че Ви има  :)
« Последна редакция: Октомври 11, 2009, 22:52:34 pm от anelia_78_1978 »
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #229 -: Октомври 12, 2009, 15:54:12 pm »
Рози вече ти е дала линка.  Действително е хубаво нещо. Отпушва носа, дишаш по-лесно. Говоря и от собствен опит.  Не се сбъднаха прогнозите на педиатърката, че детето ще направи бронхо  спазъм. Ароматът не е натрапчив, но се усеща.
На опаковката пише, че само при астма следва консултация с доктор преди употреба.

привет...
може ли да ми кажете подробности това за какво се ползва и в кои случаи. От България може ли да се купи...и ако ДА, то как се води в аптеките, или в магазините?!?
Благодаря
Моята Вселена се казва Дани

*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #230 -: Октомври 12, 2009, 16:03:48 pm »
искам да ви попитам нещо за т.н "заседнал жилав секрет", който предизвиква кашлица след като е отминало заболяването.

Случката ни е такава...моя син преболедува от остър ларингит.Имаше сополи. Преглеждахме гърдите на всеки два дни...не слезе надолу нищо. Гърдите останаха чисти, но той си прокашляше. Лекарката каза, че е от секретите, които събира цяла нощ и на сутринта "храчката" го дразни. Той като се събуди започва да мляска, мляска...после почва да кашли сухо - десетина пъти и накрая се чува като откъртване....но нищо не изплюва. Аз също бях болна с него...и при мен усещам същата случка - странно ми  е как се маха тая гадост, ако не можем да изхрачим, да изплюем.
Купих сироп за кашлица по съвет на аптекарка - със 7 билки - N Ti Tuss. И му давам два пъти по 3 мл., но вече 4-5 дни и няма ефект.
Някой знае ли как да се избави детето от тая храчка. Само това е проблема....друго за сега няма. Даже от днес е на градина вече.

*
« Отговор #231 -: Октомври 12, 2009, 19:49:54 pm »
Ох, iv_pif и ние го имаме този проблем с жилавия заден секрет. И ситуациите, които описвате са същите при които кашля.На нас личната ни препоръча да ползваме Стеримар, за да може да преглътне секрета, а спец. УНГ иска в сряда отново да го види, незнам защо нищо не ни препоръча, може би защото все още не сме излекувани /има носово и гъгнещо говорене/.   

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #232 -: Октомври 12, 2009, 21:34:25 pm »
Проспан? Аналогично е действието и на чай от  билката "подбел".
Ся доктор Бърди може и да ми излее една виртуална студена кофа на главата ми, но за по-големи деца над 4-5 години действа и един вкусен бъркоч - мед със синапово семе. Чаена лъжица мед с на върха на лъжичката синапено семе - разбърква се хубаво и се дава - до половин час започва да действа. Меда със синапа е изпробвана върху мен в детството ми - действаше безотказно.
Друго , което са ми давали да пия е нишадър - но може ли човек да намери нещо сега?
*

lady_11

• 3217
« Отговор #233 -: Октомври 13, 2009, 07:22:33 am »
Проспан? Аналогично е действието и на чай от  билката "подбел".
Ся доктор Бърди може и да ми излее една виртуална студена кофа  вода на главата ми /в смисъл да се опомня и да не пиша глупости/, но за по-големи деца над 4-5 години действа и един вкусен бъркоч - мед със синапово семе. Чаена лъжица мед с на върха на лъжичката синапено семе - разбърква се хубаво и се дава - до половин час започва да действа. Меда със синапа е изпробвана върху мен в детството ми - действаше безотказно.
Друго , което са ми давали да пия е нишадър - но може ли човек да намери нещо сега?

« Отговор #234 -: Октомври 13, 2009, 10:37:13 am »
Здравейте!
Имам дъщеричка на2г.6м. От юни месец до сега направи два ларингита и една гнойна ангина. Пием противоалергично - Зиртек 2х5к. и въпреки това направи ларингитите. Вече незная какво да направя с пустата кашлица и сополите?!
Има ли начин как да предотвратя ларингита? Страши са нощните пристъпи. Как да ги избегна?!И ако пак стигнем до тях освен студен и влажен въздух /инхалации/, друго какво мога да направя за да я облекча?
Моля, помагайте със съвети!
Благодаря Ви!

Дано има по-малко болни дечица!
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #235 -: Октомври 13, 2009, 11:02:08 am »
Lady_11,благодаря за "бабините" рецепти - ще пробвам и с това, ако не мине, поне не вреди.Дано само да не е гадно и Дани да го изяде, че сега давам едно друго нещо - мед, лимон и ванилия. И въобще не го иска. Довечера ще го водя пак на лекар, ще питам и за Проспан.
Просто ми е странно как един сироп може да повлияе на тази гадост в гърлото, която примлясква и го задавя чак.
Ако може Бърди да се включи с малко светлина по темата кашлица, жилав секрет...махане и лечение.
Благодаря му, от името на всички предварително.

« Отговор #236 -: Октомври 13, 2009, 12:22:49 pm »
Мами, кажете ми какво правите и какво давате като мярка,когато има леки сополи,стичащ се секрет,прегледан от доктора като му гледа гърлото, и леко похъркване в областа на носната кухина :?
Дано да съм обяснила правилно и да сте ме разбрали :)
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 12:26:43 pm от Birdie »
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #237 -: Октомври 13, 2009, 12:59:21 pm »
За съжаление Тони от Проспана прави реакция с редки изхождания, така че немога да давам от него. Сега пробвам с друг Фитолор /ружа и лайка/, тъй като и гърлото е зачервено. Снощи беше малко страшно, но пък днес сякаш е по добре, но още е дрезгав гласа, примлясква и кашля от гъсти зелени секрети . Като впръсна Стеримар, понякога и от носа излиза навън от тая гадост /мирише гадно/, трудно издухва носа си, само като е препълнен, не дава и с помпата, та малко борба е при нас. Утре ще излезе МБ от гърления секрет да видим...
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 13:01:00 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #238 -: Октомври 13, 2009, 15:57:45 pm »
Лейди, нишадър продават по аптеките! Аз го ползвам за мен.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #239 -: Октомври 13, 2009, 16:34:45 pm »
Майчета, да ви питам дали има някой като нас - на година и почти три месеца имаме все още ЕДИН зъб 8O :lol: 8O Другия долен от доста отдавна е тръгнал, но още не е пробил. Нямаме проблеми с температури и изнервяния извън контрол засега, но пък само един зъб на тая възраст...
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор