0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #200 -: Октомври 09, 2009, 09:30:04 am »
Владо, моля да се въздържате от лични спорове в тази тема. нейното предназначение е малко по-друго - прочетете началния постинг.

личните спорове можете да осъществявате посредством функцията "Лично съобщение" до съответния потребител.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #201 -: Октомври 09, 2009, 09:33:12 am »
И все пак... всичко, което написах ли е налудничаво? Няма ли поне две срички, които да заслужават размисъл? Желая ви здрави деца.

Аз не съм Ганка, но да си кажа :).  Не, не е налудничаво това, което пишете.  Много от думите Ви заслужават размисъл.  Само че, основно предимство на вируталното общуване във форум е, че може да общуваме, може и да замълчим.  Ако с нещо не сме съгласни, никой не ни кара насила да го четем, взимаме под внимание и т.н.  Доктор Бърди е тук от дълго време и както Ганка правилно е писала, е спечелил доверието ни с работата си.  Никой не е длъжен да го слуша или дори когато попита, може да се съобрази с дадения съвет или да направи както счете за удачно.  Виждам, че Вие имате забележки относно мнението му.  Ваше право е, но няма нужда да правим трибунал и да уточняваме защо нещо е казано, като как е от полза, не може ли другояче.  Просто не се усланяйте на съветите на лекаря или споделете Вашето мнение по дискутираните въпроси и нека продължим напред.  Поздрави и хубави ден.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #202 -: Октомври 09, 2009, 09:37:08 am »
Аз предлагам да не се коментират повече и изобщо мирогледите на някои "парашутисти" и да си продължим по темата. Нито има смисъл, нито има време за това.

mimi_stoyan заведи детето при качествен специалист оториноларинголог /УНГ/.Ако си от Бургас, късмет и много силна воля ти желая /факт/. Ако има съмнения за лечението, ще ти назначи микробиология /посявка/ на гърлен секрет, но аз винаги изпреварвам събитията и си пускама сама, защото допълнително забавяне от още 3-4 дни е още по силно травмиране за детето и мен.
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 09:44:35 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #203 -: Октомври 09, 2009, 10:14:58 am »
Пак ще Ви кажа- оставете тези митове за второ и трето мнения. Има "второ и трето" мнение там, където те стоят на правилна основа - тоест дали ще лекувате със Зинат или Цефзил една ангина е уважаван избор

T.e. гнойна ангина само и единствено с антибиотик? В кой век живеете? Ето ви нещо от друг форум.

"Имам дете на 1 г. и 11 м. От месец март тази година направи за първи път гнойна ангина, с много висока температура и налепи, няма хрема, кашлица и др. Лекувахме се с антибиотик. Като приключихме лечението, след две седмици ангината се повтори. Пак антибиотик. И така до сега.В момента кара десета поред гнойна ангина от март до сега, през две седмици сме на антибиотик."

Какво ще предпишете тук?
При моето дете досега ангина с антибиотик не е лекувана. Изключително съм горд с факта, но тъй като споменахте, че не искате да слушате глупости, спирам до тук.

Не може да има "второ мнение" щом то е грешно.
Това звучи като от Mein Kampf. Да не би да цитирате? Или си с нас или си против нас. От устата на лекар. Уважаван.

Ганка, ще се махна, може би това е последният ми пост. И все пак... всичко, което написах ли е налудничаво? Няма ли поне две срички, които да заслужават размисъл? Желая ви здрави деца.
* От "ангина" до "ангина има разлика. Никъде не пишем че е задължителен антибиотик.
* Ако в семейството на детето или в обкръжението (ДГ, например) има Стрептокок, може всяка втора седмица да сте с ангина. Затова в "другия" свят се прави "Превенар", Хиб ваксината. Така че нищо чудно на това "всяка седмица с ангина".

Малка е гордостта Ви - ригидните практики не могат да са повод за възхищение- дава се нужното според обстоятелствата.
Това да говорите грешни, необосновани и мухлясали неща, едва ли има нещо общо с Хитлер. Едва ли ще спечелите някого с такъв вид "второ мнение",освен да предизвикате смях.
Нямам проблем да пишете- аз мога да се аргументирам винаги.

Налудничаво е до известна степен.Да. Защото е с фрапантен разрез с всичко актуално днес.

Д-р Elizabeth Blackburn, Нобелов Лауреат по Медицина за 2009.
http://www.dailymotion.com/video/x6pbt5_portrait-delizabeth-blackburn-biolo_creation

Погледнете клипчето, жената, държанието и авторитета, който излъчва.
Ако ние в Бг не се научим да живеем, мислим, работим, сред (и като), "бели хора", сме обречени.
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 12:39:29 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #204 -: Октомври 09, 2009, 10:19:29 am »
И все пак... всичко, което написах ли е налудничаво? Няма ли поне две срички, които да заслужават размисъл? Желая ви здрави деца.

Аз не съм Ганка, но да си кажа :).  Не, не е налудничаво това, което пишете.  Много от думите Ви заслужават размисъл.  Само че, основно предимство на вируталното общуване във форум е, че може да общуваме, може и да замълчим.  Ако с нещо не сме съгласни, никой не ни кара насила да го четем, взимаме под внимание и т.н.  Доктор Бърди е тук от дълго време и както Ганка правилно е писала, е спечелил доверието ни с работата си.  Никой не е длъжен да го слуша или дори когато попита, може да се съобрази с дадения съвет или да направи както счете за удачно.  Виждам, че Вие имате забележки относно мнението му.  Ваше право е, но няма нужда да правим трибунал и да уточняваме защо нещо е казано, като как е от полза, не може ли другояче.  Просто не се усланяйте на съветите на лекаря или споделете Вашето мнение по дискутираните въпроси и нека продължим напред.  Поздрави и хубави ден.
Пишете! Не мълчете. Не "замълчавайте". Няма защо. Нямаме нужда от мълчание- от активна обмяна на мнения имаме нужда.

Искам просто да Ви откъсна от този вид линкове- търсете Англо-Саксонски, Немски, Западно-Европейски сайтове.
Нужно ни е да обсъждаме.

Ето една добра страница:
http://www.askdrsears.com/
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 10:27:06 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #205 -: Октомври 09, 2009, 11:42:04 am »
Ами аз съм дете, което е боледувало често от ангини. И да, за съжаление не е избягнат антибиотика, но при мен просто не е имало как да се мине без такъв - 40 градуса температура, налепи по цялото гърло и още куп подробности, които ще спестя. Държа да уточня, че съм лекарско дете и в тази връзка върху мен са проведени доста експерименти от "приятели" и колеги на баща ми. В тази връзка, най-фрапиращата - 40 инжекции пеницилин в краката. Ако някога са ви поставяли такива, то предполагам имате и най-беглата представа как боли... Да не говорим как е за едно дете...

Човек затова е надарен с разум - да отсява информация и да разсъждава върху нея. Затова и имаме право на "информирано съгласие" на пациента. Размишлявайте на воля, но никой не ви кара да се съобразявате с някого. Живеем в свободни и демократични държави, където можем да направим информиран избор. Вие сте направили вашия, ние - нашия.
Пожелавам ви никога да не стигате до там - с 40.5 температура, детето ви да лежи като парцал в ръцете ви, да ви обясняват, че нищо му няма и единствената ви алтернатива да е да се доверите на едно интернет общуване. Аз избрах да се доверя на човек, който излекува детето ми дори без да го е виждал... А не на лекар, който ми обяснява, че 42 градуса температура при 2 годишно дете са "нищо работа"...

П.С. Налудничаво е това, че един лекар в БГ си позволява да дава нон стоп антибиотици...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #206 -: Октомври 09, 2009, 12:31:22 pm »
Здравейте доктори, искам да ви попитам синът ми е на 1,7м. до сега е минал 4 или 5 гноини анги които две от тях засегнаха едноото му ухо и се напожи перфорация на тъпанчето. От събота  е отново с болни сливици и е на АБ но няма полза не са спаднали още. Правихме изследвания на секрет изолират се бактерии. Педиатърката каза че се съмнява за трета сливица. Днес след поредния преглед ме хвтрли  десета глуха каза ми че има възможнос ако не се оправи или честот му боледуване с сливиците да загуби час от слуха си.Има ли нещо такова? Има и налепи по сливиците си. Забравих да спомена че в момета ми препоръчва вваденето н трета сливици. Възможно ли е на такава малка възраст? Вие какво ще ме посъветвате. Много ме е страх за синъ ми. Благодаря ви много.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #207 -: Октомври 09, 2009, 12:34:48 pm »
*Може ли да дадете тук какво точно се изолира?
*Направили ли сте Превенар и Хиб ваксината на детето?
*Някакви проблеми със стомахчето? повръщания, нощно неспокойствие?
Sir Alec Guinness
« Отговор #208 -: Октомври 09, 2009, 13:40:18 pm »
Здравейте, докторе! Радвам се, че продължавате да се включвате, бих казала,че "децата на форума" са част от живота Ви. И в този ред на мисли и от мен едноч въпросче  :oops:  :D Големият ми син е на 7 години мога ли да му поставя Хиб ваксина ( това е АктХиб, нали?).  Благодаря предварително  :youwoman:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #209 -: Октомври 09, 2009, 13:43:54 pm »
Само по извънредни показания. Не рутинно.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #210 -: Октомври 09, 2009, 13:44:34 pm »
Здравейте,
след почти едномесечно боледуване, изпити 2 АБ (от които първия беше суметролим, но за съжаление много късно прочетох мнението на д-р Бърди за бисептолните лечения, а вория Панцеф), 2 вида капки за нос (мукосептонекс, гаразон) и 2 сиропа за кашлица (АЦЦ, Бромхексин),дъщеря ми от сутринта отново е с хрема. Все още секрета е воднист, но се притеснявам, че ще стане по-зле. Звънях на педиатърката ни и тя изписа 2 хомеопатични продукта за хремата - капки и гранули.
Започнах с капки олинт 0.05% и друго не съм давала, но засега не забелязвам промяна. Ще съм благодарна на мнение, какво да предприема за да не се повтаря отново одисеята от предходния месец!

п.с. правили сме Превенар и Пентаксим в 3 дози досега, нужно ли е още някаква ваксина извън имунизационния календар на БГ да поставим?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #211 -: Октомври 09, 2009, 13:53:03 pm »
Направете посявки в добра лаборатория първо.
Второ- помислете дали някоя храна не предизвиква алергичен ринит.
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 14:51:51 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #212 -: Октомври 09, 2009, 13:53:18 pm »
Искам просто да Ви откъсна от този вид линкове- търсете Англо-Саксонски, Немски, Западно-Европейски сайтове.
Нужно ни е да обсъждаме.

Ето една добра страница:
http://www.askdrsears.com/

Благодаря Ви много.  След като отворих линка се сетих, че съм чела доста от там относно въпроси, свързани с кърменето, а сега не се бях сетила да се върна за информация по други теми.  Преимуществата на диалога :).
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 13:56:28 pm от *Принцеска* »
*
« Отговор #213 -: Октомври 09, 2009, 14:30:03 pm »
Направете посявки в добра лаборатория първо.
Второ- помислете дали някоя храна не предизвиква алергичен ринит.

Благодаря Ви за бързия отговор Докторе!
Хиб не сме правили, мислех че е включен в пентаксима. Значи да потърся такава ваксина и като оздравеем да я слагаме?
Посявка ще направя, но първо ще пусна търсачката да се образовам как се случва това, че не съм запозната  :oops:

Не мисля, че е алергия от храна. сутринта беше пила само АМ, парченца ябълка и банан. И вчера менюто не е било нещо необичайно за нея.
Още веднъж благодаря, че продължавате да се включвате!
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 14:52:09 pm от Birdie »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #214 -: Октомври 09, 2009, 14:37:36 pm »
Може да е алергична към банан, например. Нищо чудно.
Но първо посявките... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #215 -: Октомври 09, 2009, 14:47:19 pm »
Извинете,че се намесвам в чужд разговор, но искам и аз едно уточнение. Когато говорих с личната на бебето за АктХиб ваксината, тя ми каза, че я има в Пентаксима,и не може да я правим, защото така повтаряме ваксините,  а тук от доктор Бърди разбирам, че не е така. Моля докторе, уточнете. благодаря.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #216 -: Октомври 09, 2009, 14:49:27 pm »
Има Хиб в Пентаксим.
Sir Alec Guinness
« Отговор #217 -: Октомври 09, 2009, 14:50:14 pm »
Е, права е била жената!!! :  :D
« Отговор #218 -: Октомври 09, 2009, 17:04:18 pm »
Извинете,че се намесвам в чужд разговор, но искам и аз едно уточнение. Когато говорих с личната на бебето за АктХиб ваксината, тя ми каза, че я има в Пентаксима,и не може да я правим, защото така повтаряме ваксините,  а тук от доктор Бърди разбирам, че не е така. Моля докторе, уточнете. благодаря.
И ние имаме Пентаксим сега на 1г.4м.което говори че не можем да сложим Акт-Хиб  така ли :? Ние още не сме сложили Превенар-а тъй като бяхме малко хремави тогава като я взех от аптеката ,и така си остана  при личната за по нататък като се оправи сега сме добре ама незнам кога да сложим Превенар след като имаме Пентаксим сега , след или преди?
*
« Отговор #219 -: Октомври 09, 2009, 17:15:55 pm »
www.askdrsears.com
Докторе,благодаря Ви за този сайт!
Прочетох само Fussy babies,и начините за успокояване на децата, и намерих много от отговорите,които търсех. osi_17
Ще прочета и другите теми!
 :thankyousign: