0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #980 -: Октомври 05, 2010, 12:27:05 pm »
Аз гледам гъстотата на изхождането. Педиатърката не ми дава да захранвам още и съм спряла да давам плодови пюрета. Днес му давах от неговото си мляко-аптамил и той се изходи сутринта към 10,30, но не е много гъсто и светло на цвят-вижда ми се редичко.. По-скоро е съвсем бебешко както беше в началото. Той всъщност ми беше запечен и акаше по веднъж на 3,4 дена.
« Отговор #981 -: Октомври 05, 2010, 12:37:23 pm »
Martina_84 Доктор Бърди известно време няма да отговаря на съобщения във форума. Надявам се, че другите майки могат да помогнат със съвет.

П.С. Едно от правилата във форума е, че се пише на кирилица или се използва кредор.
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #982 -: Октомври 05, 2010, 12:53:32 pm »
Разбира се,че гледаш гъстотата :) Но толкова ли е рядко?Като вода?Обикновенно когато е диария дори попива до някъде в памперса :?

пп От чисто любопитство :oops: Защо не ти дават да захранваш още?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #983 -: Октомври 05, 2010, 13:48:23 pm »
Малко редичко ми се вижда. Баща ми също го гледа, но той твърди, че е каша-редичка. Размазано е и може да преувеличавам. Аз се притеснявам прекалено много. Една седмица детето беше на лечебна хумана, а тя е доста гъста и вероятно от смяната на млеката сега ще е така. Педиатърката не ми дава да захранвам, защото според нея му има нещо на детето и трябва да се оправи и тогава да захраня. Това е. Аз иначе щях още преди седмица да захраня поне с картоф и морков.
*

fibo

• 2168
« Отговор #984 -: Октомври 05, 2010, 14:01:25 pm »
Туто,мила,аз не съм нито доктор,още по-малко педиатър...Но какво значи за бога "има му нещо"? Доколкото разбрах,тя дори не е виждала детето 8O а сте комуникирали по телефона :? Как разбра че му има "нещо" и ако смята,че нещо му има да пусне изследвания...Ти вкрайна сметка,Ентерол даде ли и повлия ли се?
Може от млякото да е,но може и баща ти да е прав и нищо да му няма детето.
Понякога когато сме прекалено загрижени ни се струват разни неща които всъщност не са такива каквито ни изглеждат :D
Борко Бърборко
« Отговор #985 -: Октомври 05, 2010, 14:13:20 pm »
Аз ентерол отдавна дадох. Но давах само 2 дни и спрях. Сега давам само биогая и нормофлор. Иначе тя наистина не го е видяла. Няма и такива намерения. Говорим си по тел. и аз и обяснявам какво ака и по колко пъти на ден. Това е положението. Нито веднъж не предложи да види какво е акал. Детето не промени много изхожданията след ентерола. Сега като спрях лечебната хумана има промяна, защото тя е доста гъста, а аптамила е рядък и вчера ми се изходи по-редичко следобяда към 15 часа. Днес сутринта в 10,30 се е изходил пак и не е гъсто, а рядка каша. Все пак се притеснявам. Днес ще видя колко пъти ще ходи и какво ще е акото. Може наистина да си въобразявам.
*
« Отговор #986 -: Октомври 05, 2010, 14:24:02 pm »
Tutto, не знам колко ще ти помогна.
Андрея беше изцяло на кърма и все още суче. Когато се роди до към 40-я ден акаше почти след всяко хранене. След това започна на 3-4 дни и много се притеснявах. Но само 4-5 пъти съм и помагала с термометъра. И изведнъж след 5-я месец промени честота на изхожданията до 2-3 на ден. Захраних я след 6-я месец и от тогава пак има от 1 до 3 на ден понякога и до 4 стига.

Ако са кашести според мен не е диария. Възможно е плодовите пюрета да са довели до разхлабване :? 

*
« Отговор #987 -: Октомври 05, 2010, 14:28:28 pm »
А защо просто не пуснеш изследвания на детето и да разбереш има ли му или му няма нещо, вместо да се чудиш и броиш как и колко ака. А за докторката - думи нямам, като смята че му има нещо, да ви повика да го види.
« Отговор #988 -: Октомври 05, 2010, 16:10:29 pm »
Здравейте мили майки!Някой имал ли е проблем като моя?Малката е на 7 месеца и неиска да яде нищо друго освен мляко.давам креон и малтофер понеже сме с нисък хемоглобин.Благодаря предварително!
« Отговор #989 -: Октомври 05, 2010, 16:29:53 pm »
Мисля да пусна изследвания, ако и утре е така. Преди малко се изходи отново воднисто с пръцкане и съм направо в шок. Обадих се на педиатърката и тя каза да си му давам аптамила и ентерол. Това е.
« Последна редакция: Октомври 05, 2010, 16:41:04 pm от Tutto_bene »
*

fibo

• 2168
« Отговор #990 -: Октомври 05, 2010, 19:32:16 pm »
Мисля да пусна изследвания, ако и утре е така. Преди малко се изходи отново воднисто с пръцкане и съм направо в шок. Обадих се на педиатърката и тя каза да си му давам аптамила и ентерол. Това е.

Най-добре наистина :) А,ентерола колко време ще го даваш?На нас ни го изписоха за 5 дни...
Борко Бърборко
« Отговор #991 -: Октомври 06, 2010, 11:01:42 am »
Звънях на д-р Мангъров и той ми каза, че ентерола е все едно му давам светена вода. Той и д-р Бърди така мисли-не ги препоръчва, но аз давам от страх... Вчера дадох веднъж и не съм давала повече. Понеже предния път нямаше разлика като давах ентерол заедно с лечебна хумана и смятам да не давам. Достатъчно е лечебната хумана. Просто този път реших да слушам педиатърката за захранването и сгреших. Първия път с Криси не слушах и не съм давала сокчета и плодови пюрета. Направо започнах захранването с картоф и морков и не е имало такива проблеми. Давала съм пюре от круша или слива само при запек. Иначе като плодове съм давала най-много ябълки и банани. Също така трябва да се внимава сега като е на лечебна хумана да ходи нормално поне 2,3 дни и след това се дава половината хумана, половината от неговото мляко, за да не се подриска както стана при нас. Сега още не е акало детето от вчера, но от вчера вече му давам лечебна хумана и се надявам да се нормализира. Д-р Мангъров каза, че може да е на лечебна хумана дълго време и не е проблем, ако се наложи да се храни само с нея повече от месец-пълноценно мляко си е както останалите АМ. Това е за сега.
« Последна редакция: Октомври 06, 2010, 11:07:36 am от Tutto_bene »
« Отговор #992 -: Октомври 07, 2010, 07:46:27 am »
Tutto_bene само да споделя от скромния си опит с моята щерка която е на 6м и половина педиатърката й ми каза от 3-ия месец да давам СОК и ПЛ пюрета катоимаш предвид че тя също беше със запек и много обострен рефлукс за мен това си беше жива лудост. Ако я бях послушала сигурно щяхме да сме не само с диария ами и с жестоки повръщания. Аз почнах с картоф и морков и след това вкарах пл пюрета всичките обаче СОК дадох само веднъж 2л и то преди 2м едно че корема я скъса да я боли и рева 40мин като съдрана второ повърна всичкооо и от тогава още не съм давала слава богу рефлукса ни премина ядем всичко без яйце и риба и смятам сок да й дам някъде към годинката. Дано детенцето ти да се оправи за тази лечебна хумана не съм виждала или поне не знам какво да питам в магазина но доста майки са доволни от нея дано нямате повече такива проблеми и си карай по твоята си схема :)
« Отговор #993 -: Октомври 08, 2010, 18:07:53 pm »
някой ще ми помогне ли със съвет? :ask:
*
« Отговор #994 -: Октомври 08, 2010, 18:49:18 pm »
Здравейте мили майки!Някой имал ли е проблем като моя?Малката е на 7 месеца и неиска да яде нищо друго освен мляко.давам креон и малтофер понеже сме с нисък хемоглобин.Благодаря предварително!

А ти какво си й предлагала? Разкажи повече?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #995 -: Октомври 08, 2010, 19:02:29 pm »
малката ни дъщеря беше почти само на кърма до 10 месец
ако изобщо успявах да й пробутам някакво пюре, беше от поряъка до 30 грама, като много често го повръщаше
само че, не е имала нисък хемоглобин- лекарства не е пила
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #996 -: Октомври 08, 2010, 19:09:28 pm »
някой ще ми помогне ли със съвет? :ask:
Трябва да направите пълни и подробни изследвания и да установите причината за анемията.
Даването на Креон в детската възраст е само при случаи на муковисцидоза. Иначе е забранено!        
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 19:11:23 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #997 -: Октомври 10, 2010, 11:55:45 am »
Zdraveite otnovo,pravila sam nqkolko pati kravni izsledvaniq na Raq i pokazaha 4e ima nisak hemoglobin(102),ta ni izpisaha Maltofer da piem 2x8kapki i Kreon po 10 mikrosferi4ki zaradi lipsata na apetit!Ve4e sam tolkova obarkana,uj pediatri izpisvat kakvo li ne,a efekt nqma  :balk_146: .Na 7 meseca i polovina e da6terq mi iska samo mlqko da hapva.Ako i napravq plodovo pure saotvetno i go slagam v 6i6e i si go izpiva!No zelen4ukovi i mestni ne obi4a.Kolko pati sam probvala,vinagi gi povra6ta,popara sa6to ne qde,neznam.4udq se i kak da i davam jaltak?mnogo 6te sam vi blagodarna ,ako mi pomognete sas savet
mini,a tvoqta da6terq,koga zapo4na da qde,osven mlqko?sajalqvam 4e pi6a na latinica,no kredora mi ne6to ne raboti,izvinqvaite!
*
« Отговор #998 -: Октомври 10, 2010, 13:04:16 pm »
Zdraveite otnovo,pravila sam nqkolko pati kravni izsledvaniq na Raq i pokazaha 4e ima nisak hemoglobin(102),ta ni izpisaha Maltofer da piem 2x8kapki i Kreon po 10 mikrosferi4ki zaradi lipsata na apetit!Ve4e sam tolkova obarkana,uj pediatri izpisvat kakvo li ne,a efekt nqma  :balk_146: .Na 7 meseca i polovina e da6terq mi iska samo mlqko da hapva.Ako i napravq plodovo pure saotvetno i go slagam v 6i6e i si go izpiva!No zelen4ukovi i mestni ne obi4a.Kolko pati sam probvala,vinagi gi povra6ta,popara sa6to ne qde,neznam.4udq se i kak da i davam jaltak?mnogo 6te sam vi blagodarna ,ako mi pomognete sas savet
mini,a tvoqta da6terq,koga zapo4na da qde,osven mlqko?sajalqvam 4e pi6a na latinica,no kredora mi ne6to ne raboti,izvinqvaite!

Извинявам се, че се намесвам, но на мен Креон са ми изписвали за съвсем друго нещо от липса на апетит. Креона съдържа ензимите амилаза, липаза и протеаза - панкреасни ензими. Пише го в листовката какво съдържа и за какво е, а и д-р Бърди малко по-нагоре казва, че не препоръчва даването на Креон на деца освен при муковисцидоза - тя изследвана ли е за това? А, сега прочетох, че е забранено даже!!!
Дано детенцето да е добре и да няма проблем.

Успех!
« Последна редакция: Октомври 10, 2010, 13:55:08 pm от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #999 -: Октомври 10, 2010, 13:56:17 pm »
Незнам какво да кажа вече!Нали педиатър го изписва креона?А какво сте давали за апетит на бебе?Мога ли да и давам само мляко,каша и плодово пюре?