0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #940 -: Септември 28, 2010, 12:50:32 pm »
Боби,честно,направо се изумявам на такива жени 8O Чудя се как ти си ѝ се вързала :wink: Шапка на тояга да знаеш :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #941 -: Септември 28, 2010, 15:45:44 pm »
Д-р Бърди,
тримесечната ми дъщеря спи по 11 часа на нощ ( с едно събуждане за хранене след 8 часа сън и после спи още 3 часа ) и после през деня още два пъти общо 3 часа, като след последният изкарва около 5-6 часа без сън. Обикновено вечер е по-неспокойна, но не изглежда да и се спи, а по-скоро иска да и обръщаме внимание и млъква. Като се опитам вечер да я сложа в легнало положение и започват писъци и затова се отказах.
Аз не виждах проблем в това, но според свекърва ми детето не спяло достатъчно и трявало да се опитвам да я приспивам и вечер т.е. да спи поне 3 пъти през деня. Вярно ли е това и има ли нужда да се опитвам да приспивам детето вечер 1-2 часа преди лягане,след като само не заспива, а си спи прекрасно през нощта?

Боби

Да е жива и здрава дъщеря ти - аз само мечтая за 11 часа сън :lol: През деня Ники спи по 40 мин. Ако заспи два пъти по 40 мин. аз съм най-усмихнатата мама. Дори и навън не спи.
На свекърва ти - много здраве от мен и моята свекърва, която беше на мнение "че децата само спят и ядат", докато не й натресох Ники за половин ден, да види, че не е така.
Абе да си свеки си е диагноза, кой знае каква ще стана аз...
[/url][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #942 -: Септември 28, 2010, 16:11:45 pm »
Благодаря момичета. Жаси, добре че написа по колко ти спи детето, че да имам нещо за сравнение.
Аз също не смятах, че има проблем, докато не почна да ми набива в главата, че вечер детето не спяло по 5-6 часа и затова било нервно, защото много дълго изкарвало без да спи. Тя от един месец я гледа през деня  и я слага да спи два пъти докато се върна от работа и сега смята, че аз не си познавам детето. Аз си я гледам през останалото време и събота и неделя. Толкова усилия съм положила тя да започне да спи през нощта, че въобще не смятах, че е проблем, че спи по-малко през деня, но като ти го повтарят непрекъснато и започваш да се усъмняваш в себе си. А пък и мъжът ми започна да се съгласява с нея от вчера и вече реших, че аз сигурно нещо не съм наред и затова попитах тук.

*

fibo

• 2168
« Отговор #943 -: Септември 28, 2010, 18:07:17 pm »
Боби, ето ти още едно сравнение,наш дундю спи един час преди обяд и два часа след обед. От 16 до 20и30 яде,спи до 2и30,яде и пак спи до 7ч,яде и спи до 8ч...И аз като повечето не знам какво е 8ч сън... :D
Борко Бърборко
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #944 -: Септември 28, 2010, 22:25:57 pm »
Благодаря fibo. То аз също не спя повече от 6 часа, ама е защото гледам да свърша малко работа като заспи госпожицата.
Твоят не е ли вече голям?

Б.

*
« Отговор #945 -: Септември 29, 2010, 10:33:46 am »
Аз 6 часа започнах да спя горе долу като навърши 11 месеца..Преди това макс 3 или 4 ..Миро се будеше през 40 мин нощем а през деня спеше 2* 1 час някъде..
*
« Отговор #946 -: Септември 29, 2010, 11:29:32 am »
Хайде да ви успокоя терзанията - аз все още не знам какво е да имаш повече от 2 часа непрекъснат нощен сън  :wink: Радвайте се, че спят през нощта, а през деня, колкото искат толкова.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #947 -: Септември 29, 2010, 14:44:01 pm »
mimi26 , не са ли малко голями  да се будят толкова често?

При нас голямата борба беше да научи разликата между ден и нощ. Сега гася лампата и излизам и чакам да заспи преди да се върна ( че иначе като пуфти из леглото и все я проверявам, светкам нощна лампа и така я разсънвам). Сега си имам камера, която вижда на тъмно ( страхотна работа било това) - гледам я от другата стая и като заспи тогава чак отивам. Същото правя и след нощното кърмене в 5:30. Излизам и чакам да заспи.

Б
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 14:46:08 pm от Bobbie »

*
« Отговор #948 -: Септември 29, 2010, 15:35:50 pm »
Ами големи, малки - това е, будят се кой за вода, кой за пишане. Просто исках да ви кажа, че и да пораснат и да махнете нощното хранене, пак няма да можете да спите. И да се радвате, че все пак спите през нощта и децата имат 8-9 часа сън. Не може всички да са по шаблон и да спят по 15 часа на ден без да се будят.
 Вземи крушка за нощната лампа в убит цвят (нашата е червена и мятам пелена отгоре), оставям я да свети цяла нощ и така като ставам ги виждам добре, без да е светло в стаята.
« Отговор #949 -: Септември 29, 2010, 17:10:48 pm »
Х.....аз все още не знам какво е да имаш повече от 2 часа непрекъснат нощен сън  :wink: ....

Леле, това как се издържа ;) Вече няма да се оплаквам от нашия поспаланко :)

*

fibo

• 2168
« Отговор #950 -: Септември 29, 2010, 18:56:52 pm »
Х.....аз все още не знам какво е да имаш повече от 2 часа непрекъснат нощен сън  :wink: ....

Леле, това как се издържа ;) Вече няма да се оплаквам от нашия поспаланко :)

Пък ти от пилето ако се опачеш....тц тц тц....стига сме спамили,че да не ни се карат.Но съм съгласна с Мими,то не са един и същ компютър,различни серии :lol: Всяко дете е различно,има различни нужди от храна,вода,сън и игра...
Да са ни живки и здравки,другото ще се нареди рано или  късно :D
Борко Бърборко
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #951 -: Септември 30, 2010, 04:16:35 am »
Вземи крушка за нощната лампа в убит цвят (нашата е червена и мятам пелена отгоре), оставям я да свети цяла нощ и така като ставам ги виждам добре, без да е светло в стаята.
Ааа не, щом аз виждам и тя ще вижда. И като се събуди и си види играчките дето и висят над леглото и се разсейва и започва тях да си ги гледа. Най-добре е като е абсолютна тъмница. Като се събуди и не вижда нищо и пак заспива, ако няма някакъв друг проблем.

Б.

*
« Отговор #952 -: Октомври 01, 2010, 15:55:58 pm »
Привет мами :)да се включа и аз по въпроса със съня ние спим от 8вечерта до 4и30-5 тогава търси да яде наяжда се и пак продължава съня до към 7и30.А бе мисля че сме добре в това отношение а и през деня спи по 3пъти там вече различно предиобяд 1ч на обяд3-4часа и следобяд дремва към 6-7 за половин час.
Но друг е проблема при нас не искаме да ядем.Голям зор от 3 дена ми прави номера яде по малко и когато си иска.Вчера например не можах да я нахраня от 12ч на обяд в 8след къпането чак успях да и дам 60гр а по принцип яде по150гр.Доста се притесних да не е болна нещо но видимо е добре няма температура нито хрема или нещо такова,мислех да не я боли гърло и за това да не иска да пие мляко но пък вода си пие без проблем , а като усети че е мляко такъв рев че ме ошашква.Вече не знам какво да я правя.Сменях млеката няма ефект.А това ми го прави за втори път преди месец пак не яде около седмица тогава и на лекар я водих нищо и нямаше и след това сама започна пак да си го търси и да яде и то доста добре.
Дайте съвет ,на някой случвало ли му се е нещо такова.
« Отговор #953 -: Октомври 01, 2010, 16:42:06 pm »
BUBA12 все едно чета себе си видимо и на нас ни няма нищо освен почти изникналите зъби. Но при нас почнаха някъде към 4-ия месец сменях млека и накрая почнах с пюретата ела да видиш как ги яде а само докато види беберона с млякото и пищи като за световно почва едно лудо гонене. Ако не искаш да захранваш сменяй бебероните или я лъжи по някакъв начин сега в най-добрите й дни пие по 4 пъти мляко но понякога са и само 2 но се буди посреднощ да си навакса млякото. За АМ от всичките на пазара най си хареса Милумил :)
*
« Отговор #954 -: Октомври 01, 2010, 17:00:13 pm »
Буба, да не би да и е топло/студено? Пробвай да дадеш с друга температура млякото. Моите не обичаха топло мляко (и още не го харесват).
*
« Отговор #955 -: Октомври 01, 2010, 17:18:00 pm »
И това пробвах не го иска топло и го пие по студено.
*
« Отговор #956 -: Октомври 03, 2010, 11:31:12 am »
Здравейте момичета. Ние имаме голям проблем с къпането. Още щом съблека Диляна, усеща какво ще се случва и започва да реве  :(. За поставяне в коритото или на шезлонга въобще не може да става и дума. Мъжа ми я държи, аз я мия с душ гела и поливам. И през цялото време е пищене  :(. След като я сложим на хавлийката млъква за секунди. След това ако случайно не се е разревала, я намазвам с олио и тя пак започва да плаче. Дори да не я мажа, в момента, в който я взема да я сложа върху гащеризончето за спане, пак рев. Едва успявам да й сложа памперса. И така всяка вечер  :(. Направо в чудо се виждаме  :(

Какво да правя? Не може да я къпем все така, в смисъл да я държим, започва вече много да рита и ме е страх, че може да се хлъзне и да стане беля  :(

Да поясня, че в стаята е топло - откак захладня нормално е около 24-25 градуса, но за баня включваме печка и става около 26-27 градуса.
Водата също е с нормална температура - 37 градуса.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #957 -: Октомври 03, 2010, 12:01:25 pm »
Ели, Стефания беше така, след четвъртия- петия месец спря да реве.
И аз бях изпаднала в паника, защото уж децата обичат да се къпят.
Не я мажи с нищо, излишно е- можеш леки масажчета, като ритуал след баня, да й говориш, а не да бързаш да я облечеш веднага след като я извадиш от коритото.
Ела да я видиш каката сега, като стане 7 и половина и се почва- Искам да се къпя, искам да се къпя ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #958 -: Октомври 03, 2010, 12:14:14 pm »
Благодаря Мини  :D Успокои ме  :D Дано скоро заобича водата  :D
То и при бебетата, и при децата всичко е на периоди, ама никой не знае колко ще трае ... :)
*

fibo

• 2168
« Отговор #959 -: Октомври 03, 2010, 12:23:58 pm »
И ние бяхме така,и при нас мина изведнъж както и започна... :D
Пък дали не е вече много гладна?
Борко Бърборко