0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #900 -: Септември 15, 2010, 14:30:18 pm »
Tarja
Преди около година и половина имах подобни терзания, по повод реваксинацията на дъщеря ни и големи спорове с мъжа ми. Тогава се консултирах с доц.Маркова от НЦЗПБ, най-добре е там да направите теста, май никой друг не се наема - да прави теста и интерпретира резултатите. Имам и мобилен тел.номер на доц.Маркова, ако все още не сте правили теста и мога да помогна с нещо.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #901 -: Септември 16, 2010, 11:20:36 am »
purpleali , благодаря.
Свързах се вече с екипа на доц. Маркова и направихме теста - утре ще са готови разултатите.
Също така утре ще се отчетат и пробите манту на близките ни. Засега хипер реакция при никой няма.

Искам да попитам д-р Бърди дали има проблем и аз да си направя манту при положение, че кърмя?
         Equally Destructive
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #902 -: Септември 16, 2010, 13:09:19 pm »
Не се прави Манту при кърмещи и бременни, освен при крайно належаща нужда.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #903 -: Септември 17, 2010, 23:07:49 pm »
Благодаря д-р Бърди.
Теста на детето е отрицателен. Пробите манту на близките ни също не показват нищо притеснително.
По препоръка на доц. Маркова няма да позволяваме да правят манту на детето поне до 7 годишна възраст.
         Equally Destructive
« Отговор #904 -: Септември 20, 2010, 09:51:47 am »
Здравейте д-р Бърди!

Включвам се с въпроси относно храненето на двете ми дечица.

Да започна от там че се родиха седмачете и сега са на 5 месеца календарни и 2,5 коригирани месеца.

До преди десетина дни и двете се хранеха много хубаво без всякакви проблеми,а ето сега какво е положението.

При по-малката (5 кг.в момента)храненето започва със борба продължаваща около 10 мин.,която се състои във нервно бутане на биберона и въртене на главата,както и нервно пищене след което изведнъж започва да яде без да спира докато останатт около 40 мл.и с много усилия от моя страна изяжда още 10-20 мл.и така все остава неизядено 20-30 мл.В следващият момент,ако предложа вода засуква веднага и пие много лакомо.

Голямата (5.600 кг.) пък,се храни много добре и много бързо и след като е приключило храненето започва по-малко да връща,а понякога и по повече,като най-много е веднага след като се оригне.Тя вода почти не пие,не и харесва може би.

Режима е 6 хранения през 4 часа,120/130 мл.АМ-Фризолак1,от болницата още са на него и така продължихме и вкъщи.

Този режим от 6 хранения през 4 часа си го направиха те и именно оттогава се появиха и тези проблеми.

До преди това бяха с режима от болницата-на 8 хранения през 3 часа.

Притеснявам се тези протести при малката и повръщането при голямата да не говорят за някакъв по-сериозен проблем,касаещ консултация със специалист в дадена област.

Педиатърката казва,добре наддават,а щом е така да не се притеснявам,че едната повръща,а другата пък никога не си изяжда всичко.

Какво е Вашето мение,някакъв период ли е това или трябва да се търси причина или просто режима ни не е добър?

Забравих да отбележа,че изминалите два месеца наддадоха по 1.200 кг.месечно,а сега третият месец ще имат най-много по 700/800 грама покачване,има ли повод за притеснение по отношение на теглото?

Благодаря предварително за отговора!

« Последна редакция: Септември 20, 2010, 09:54:41 am от ninkata1 »

« Отговор #905 -: Септември 23, 2010, 09:50:54 am »
Здравейте, д-р Бърди!

Синът ми е на 4 месеца и 10 дни. Днес забелязах ситни червени пъпчици на върха на пениса му, нещо като обрив. Няколко на брой - може би 3-4. Намират це отвън на кожата. На какво може да се дължи, и необходимо ли е да го заведа и покажа обрива на педиатър? Мога ли да намажа с нещо? Благодаря!

« Отговор #906 -: Септември 23, 2010, 14:40:25 pm »
Здравейте, д-р Бърди!

Имам близнаци, които са на 2месеца и 10дни. От близо две седмици сутрин нослетата им са пълни с зелени сополки, които изпомпвам, но на другата сутрин пак се появяват. Бебетата хъркат, сумтят и леко се давят, ако не ги почистя. Пуснахме носен секрет за изследване. Резултата е стафилокок Aureus и при двете бебета. Но - при антибиограмата на едното бебе стафилокока се оказва чувствителен на едни антибиотици, а при антибиограмата на второто бебе - на други  :ask:. Педиатъра ни се изненада от тези антибиограми и нищо не ни изписа. Сега ще пуснем нови изследвания в друга лаборатория.
Питането ми към вас е : възможно ли е при наличие на един и същ стафилокок, да има такива разминавания в антибиограмите? И другато - има ли допустими норми, до които този стафилокок не е патогенен или е абсолютно недопустимо наличието му в носните секрети?
Само да спомена, че бебетата все още не са ваксинирани, защото едното още е с високи стойности на билирубина, а другото скоро боледува от бронхиолит.

Благодаря ви.
« Отговор #907 -: Септември 23, 2010, 20:45:42 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Дъщеричката ми е на 40 дни и от няколко дни съм притеснена, понеже до преди 4-5 дни сучеше много лакомо, беше доста жизнена, а сега я събуждам аз за да я храня и тя през цялото време спи. Храня я, но постоянно я галя и пощипвам да се събуди. Заспива 2-3 мин. след като я сложа на гърдата. Почти през целия ден е отпусната и сънлива. Струва ми се и леко бледа. Много повръща след това и в акото има слуз, понякога е жълто, друг път тревисто зелено, рядко и има леко кисел мириз. Днес педиатърката каза, че щом наддава, няма страшно. Понеже много сме я чакали и сега и се вторачваме. Тя наистина наддава добре. Роди се на 16.08. 3850, а днес кантара показа 4900.
Започна от няколко дни да върти рязко главичката като е на гърдата ми и си извива гръбчето назад като дъга. Прави го и след това като я вдигна на рамото ми да оригне.Издава звуци, подобни на хълцане, но продължително и все едно не и достига въздух.
За повръщането д-рката изписа Натриев цитрад 3*1 15 мин. преди хранене. Щом го изпие се омърлушва и заспива дълбоко. Днес на консултацията каза да го спрем. За седмица да спрем и  Вигантола, тъй като имало проблем и го изтеглят от мрежата. Много съм притеснена, дали може да е причинило нещо опасно на бебето.
Благодаря Ви предварително!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #908 -: Септември 24, 2010, 11:36:18 am »
Здравейте, д-р Бърди,
Дъщеричката ми е на 2 месеца и 10 дни. Преди няколко дена бяхме на консултация и според докторката не е наддала много добре този месец. Роди се 2900гр. и ръст 49см, изписаха ни 2760гр., диаметър на главичката 35см, първия месец беше 3900гр., диаметър на главичката 36,5см и ръст 51см, а сега 4780гр., диаметър на главичката 38,5см и ръст 56,5см. Също споменах, че доста плаче (вероятно от колики) и тя ни прати на ПКК, кръвна захар и урина седимент. Показателите от ПКК са: WBC 7.7; RBC 3.57; HGB 113; HCT 0.320; MCV 89.6; MCH 31.7; MCHC 353; PLT 506. Урина седимент - единични епителни клетки 1-2 левкоцита (урината, която занесох не беше стерилна). За кръвната захар не успяхме да дадем кръв, защото много плака детенцето.
Моля Ви, коментирайте показателите, защото тя отложи слагането на ваксините за понеделник, та искам да съм подготвена като отидем. Благодаря.

P.S. Забравих да кажа, че е на кърма, като вечер се опитвам да дохранвам с АМ (трудно, защото не обича шишета), а вечер доста ми намалява кърмата.
« Последна редакция: Септември 24, 2010, 12:23:13 pm от Glory M »
« Отговор #909 -: Септември 24, 2010, 16:34:47 pm »
...според докторката не е наддала много добре този месец. Роди се 2900гр. и ръст 49см, изписаха ни 2760гр., диаметър на главичката 35см, първия месец беше 3900гр., диаметър на главичката 36,5см и ръст 51см, а сега 4780гр., диаметър на главичката 38,5см и ръст 56,5см...
Аз не разбирам кое не му е добре на наддаването!?  8O
« Отговор #910 -: Септември 24, 2010, 20:51:23 pm »
...според докторката не е наддала много добре този месец. Роди се 2900гр. и ръст 49см, изписаха ни 2760гр., диаметър на главичката 35см, първия месец беше 3900гр., диаметър на главичката 36,5см и ръст 51см, а сега 4780гр., диаметър на главичката 38,5см и ръст 56,5см...
Аз не разбирам кое не му е добре на наддаването!?  8O

И според мен си наддава прекрасно детето. Щом кърмиш е още по-прекрасно. И какво очаква да разбере от изследванията....защо не наддава или защо плаче  8O :ask:

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #911 -: Септември 24, 2010, 22:51:30 pm »
И аз да си кажа,че детето наддава много добре.А като се знае,че плачейки изразходва много енергия(а ти казваш че плаче много),ми се струва даже чудесно наддаване. Кърмата е нормално да намалява вечер.

пп Какво значи "плаче много",в смисъл,че това е доста относително.Всеки го разбира различно. То като една моя дружка дето наляво и дясно тръби,че детето ѝ( 18 месечно)до сега не е боледувало.Даа,ама ако го видиш,през месец е със сополи и на Пердолан...Ха сега,боледува ли или не боледува...Всеки го рабира различно... :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #912 -: Септември 24, 2010, 23:03:31 pm »
Благодаря ви момичета! И аз мисля, че детето ми наддава добре, доста е пъргава и жизнена. Обаче майчиното ми сърце се разтревожи след като докторката ми каза, че не е наддала добре и че изглеждала "суховата"  8O, и ни прати на тези изследвания.   
« Отговор #913 -: Септември 25, 2010, 08:53:48 am »
"суховата" и е главата на Вашата "лекарка" :evil:! Детенце си наддава повече от добре и ти спри да се тревожиш! Прочети какво препоръчва д-р Бърди за колики и го приложи и предполагам че доста ще намалее плача.
*
« Отговор #914 -: Септември 25, 2010, 09:48:43 am »
"суховата" и е главата на Вашата "лекарка" :evil:!

Ясно е, ще я сменяме! И без друго скоро се местим в друг квартал, та по тоя повод може ли да ми препоръчате добър педиатър, който работи по ЗК в района на Красно село или Борово.
« Отговор #915 -: Септември 25, 2010, 10:56:10 am »
Глори М, задай си въпроса в тази тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43550.0;all. До колкото знам там има доста майчета, които живеят в този район. Ако не ти отговори никой до утре, пробвай в следващата седмична тема и ще получиш отговор.
*
« Отговор #916 -: Септември 25, 2010, 15:35:16 pm »
"суховата" и е главата на Вашата "лекарка" :evil:!

Ясно е, ще я сменяме! И без друго скоро се местим в друг квартал, та по тоя повод може ли да ми препоръчате добър педиатър, който работи по ЗК в района на Красно село или Борово.

Ние сме при Тотева. Мой познати са при Илиева, Чавдарова, Панова, Матеева. Напоследък не съм доволна, но и детето не е боледувало много.
Забравих да уточня, че тези педиатри са от 20ДКЦ, намира на границата на Красно село и Борово.
« Последна редакция: Септември 25, 2010, 15:37:32 pm от Малина »

« Отговор #917 -: Септември 27, 2010, 07:55:13 am »
Доктор Бърди имам един въпрос към Вас
Другия месец дъщеря ми става на 7м и педи каза че щели да й гледат рамото и да преценяли какво ще й правят. До преди 2м имаше лека точица от БЦЖ правено й последния ден преди да ни изпишат от болницата като се роди ОБАЧЕ сега няма нищооо на рамото й. Манту ли се прави или се пускат изследвания????????
« Отговор #918 -: Септември 27, 2010, 16:56:53 pm »
И мен ме интересува тази тема... Моят син пък онзи ден навърши 7, а днес личната ни каза, че ще го проверява за белег, когато навърши 8. Аз до момента не съм забелязала да има нещо на рамото, дори след като ни изписаха от болницата нямаше нищо. Дано да не се наложи Манту. По принцип до кой месец е стандарта да се проверява за белег? Не беше ли до 10-тия месец?

*
« Отговор #919 -: Септември 27, 2010, 17:04:58 pm »
И мен ме интересува тази тема... Моят син пък онзи ден навърши 7, а днес личната ни каза, че ще го проверява за белег, когато навърши 8. Аз до момента не съм забелязала да има нещо на рамото, дори след като ни изписаха от болницата нямаше нищо. Дано да не се наложи Манту. По принцип до кой месец е стандарта да се проверява за белег? Не беше ли до 10-тия месец?

Не съм се интересувала точно, но мой-та щерка на 7м беше без белег. Личната каза че ще изчакаме до годинката. Тогава аз забравих да я питам, както и като слагаха МПР-то. В крайна сметка на 1г и 3м правихме манту оказа се положително.

Дано се включи д-р Бърди по темата. До колкото успях да го разбера според него е излишно да се прави манту. Но нека той обясни по точно, може и да не съм го разбрала правилно...