0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въведете първо плодовете.
После ще можете да смените млякото направо.

за плодовете добре .. но може ли да смесвам млеката , ако преминем направо да не получи разстройство се притеснявам?

*
Здравейте д-р Бърди!
Дъщеря ми (1г2м.) Има пъпчици, които малко ме притесняват... Преди около 12-13 дни и се появи пъпчица отзад  на сгъвката на коляното, на която не обърнах внимание. Преди 10 дни сложихме ваксина МПР. След ваксината пъпката стана по-голяма и като, че имаше течност в нея. След това започна да спада и сякаш завяхва. Бях я отписала, но вчера видях, че наоколо има няколко подобни пъпки. Заведох я до педиатъра, защото скоро бях чела за molluscum contagiosum и се постреснах малко... Педиатърът ни каза, че прилича на молуски, но може и де нещо на алергична основа. Той каза точно наименование...нещо със "с", но аз така и не запомних. Изписа ни Dипрозон, отхвърляки молуски. Каза, че те са по цялото тяло, подобно на варицела. Поогледах по- внимателно след това и виждам още няколко подобни пъпки, но вече не мога да преценя същите ли са... Дъщеря ми я водят с АД, въпреки, че не се е обострял от както беше на 3-4м.
Ето снимки: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs099.ash2/38280_1443186954438_1076020816_1294042_6784994_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs099.ash2/38280_1443186954438_1076020816_1294042_6784994_n.jpg
По-късно ще се опитам да направя още няколко.
Пъпките не отделят течност и нямат вдлъбнатина в средата. Имат жълтеникав цвят.
Моля, кажете ако е възможно дали това са молуски според вас?

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Снимките са от "птичи поглед"... не мога да кажа- нищо не се различава като характерни елементи.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Ето какво успях да направя сега. Много са малки и... Ако тези не вършат работа ще  чакам да заспи, за да я снимам, че сега е борба
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs115.ash2/39096_1443290997039_1076020816_1294324_4564880_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs240.snc4/39337_1443290877036_1076020816_1294322_6648610_n.jpg
Мазах я снощи и сутринта с Дипрозон, но не виждам промяна. Може да са леко по-жълтеникави, но може и да си въобразявам.
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 14:14:26 pm от Mo »
*
за плодовете добре .. но може ли да смесвам млеката , ако преминем направо да не получи  разстройство отново се притеснявам?

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #845 -: Август 08, 2010, 10:03:20 am »
Момичета, според вас на какъв доктор да заведа Симона, ако има съмнения за алергия към белтъка на кравето мляко?Преди седмица дадох НАН 2 за първи път и получи силен алергичен шок, със задушаване, подуване и обриви.Според един педиатър трябва да я заведа на алерголог, според друг - на гастроентеролог.
*
« Отговор #846 -: Август 08, 2010, 10:31:09 am »
Силвичка, ти си от Варна нали?
Тук гастроентеролог И алерголог го играе Георгиева от терапията.
Не, че я препоръчвам но във Варна я водят за най-добрата.
« Отговор #847 -: Август 09, 2010, 23:00:05 pm »
Момичета, според вас на какъв доктор да заведа Симона, ако има съмнения за алергия към белтъка на кравето мляко?Преди седмица дадох НАН 2 за първи път и получи силен алергичен шок, със задушаване, подуване и обриви.Според един педиатър трябва да я заведа на алерголог, според друг - на гастроентеролог.

искай да ви пуснат изследвания за алергии. 7 месеца ни "следеше" гастро, и ни набеждаваше, че сме с алергия към белтъка, съотвтно бяхме на фризопеп, но със страшни обриви. накрая попаднах на лекар, който ни изпрати на кръвни изследвания и лъсна алергия към казеина. вече сме на соево мляко и нещата постепенно се подобряват.
успех!
« Отговор #848 -: Август 09, 2010, 23:23:54 pm »
Силвичка, ти си от Варна нали?
Тук гастроентеролог И алерголог го играе Георгиева от терапията.
Не, че я препоръчвам но във Варна я водят за най-добрата.
Да, нашият педиатър ме праща при нея, но се чудех при положение че не е доказана хранителна алергия дали първо да не я заведа при алерголог.
impreza, тези кръвни изследвания само за хранителни алергии ли се правят?
« Отговор #849 -: Август 10, 2010, 21:20:24 pm »
impreza[/color][/b], тези кръвни изследвания само за хранителни алергии ли се правят?

назначиха ни само за храни - около 10-12 вида. скъпичко е, но в нашия случай даде много ценна информация.
*
« Отговор #850 -: Август 11, 2010, 13:48:29 pm »
Здравейте Докторе,
Вече за трети път се случва синът ни да се "захласне" докато плаче и трите пъти загубва съзнание. Първият път бях сама и изобщо не се сетих да проверя дали си е глътнал езика, но той се оправи от само себе си - аз само го разтърсих. Следващите два пъти обаче, си глътна езика и добре, че мъжът ми беше с нас да му го оправи. Освен, че гледката е ужасяваща, много ме вълнува, дали това е нормално или трябва да се направи някакво изследване? И дали в такъв момент може да се направи нещо, което да го накара да си поеме въздух преди да е загубил съзнание? Благодаря!
« Отговор #851 -: Август 14, 2010, 22:45:22 pm »
Здравейте,пиша ви с молба за съвет.детето ми е на 8 месеца.От 4-5 дни забелязвам, че си свива,гълта корема, като спазми/не мога да преценя дали е това/.Педиатърката му го  прегледа,каза че има газове в корема и затова се свива.Изписа ни Биогая и Смекта за пиене.Иначе няма температура, не плаче,не повръща,яде нормално, но през нощта спи много неспокойно, не се буди, но се върти из цялото легло.Напъва се много при акане, но не пропуска ден поне веднъж. В акото няма нищо притеснително според мен, не виждам слуз,кръв или нещо различно от обичайното. Дайте ми съвет,моля. Благодаря предварително
« Последна редакция: Август 14, 2010, 22:47:04 pm от asya83 »
« Отговор #852 -: Август 18, 2010, 09:03:55 am »
Здравейте, Д-р Бърди.
Мола за мнението Ви, относно козметика която  препоръчаха за сина ми.
Той е на почти два месеца.От седмица забелязах че му се бели главичката на места в окосмената част и по-точно -над челото където започва косичката ,отстрани има на две места корички , на още два участъка е като пърхутче и на веждичките има като корички пак.Водих го на лекар и казаха лека форма на себореен дерматит.Кожният лекар веднага изписа лекарствени мазила.А педиатърката ми препоръча тъй като  е лека форма първо да пробваме с медицинска козметика.И се насочих към Биодерма.В аптеката специализираното лице ми даде това за измиване на главата  само че моят е с DS+- http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/bioderma-sensibio-ds-gel-200ml.html
Помолих  да ми предложи нещо за измиване на тяло и мазане след това .
Това е за измиване -http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/bioderma-abts-derm-musan-500ml.html
А това за мазане-http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/bioderma-atoderm-toaletno-mlyako-200ml.html
Как мислите подходяща козметика ли е тази за бебета?И този лосион за мазане е за суха кожа...а аз не мисля че на синът ми кожата му е чак суха...,но това ми препоръчаха.Освен това никъде не пише че е подходящо за бебета,освен в техните брошури които ми показаха.
Взех и трите неща,но не пречи аз да ги ползвам  ако установя че не са подходящи за сина ми  :lol:
Много Ви благодаря предварително.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
« Отговор #853 -: Август 18, 2010, 09:49:57 am »
Елина, според мен това най-вероятно са крусти. Аз ползвах на Клоран - крем за суха кожа и млечни кори (точно така се води). http://www.kolko.bg/bg/klorane-podhranvasht-krem-klorane-bg/p/1253148
*

Birdie

• 11040
« Отговор #854 -: Август 18, 2010, 10:30:36 am »
Здравейте, Д-р Бърди.
Мола за мнението Ви, относно козметика която  препоръчаха за сина ми.
Той е на почти два месеца.От седмица забелязах че му се бели главичката на места в окосмената част и по-точно -над челото където започва косичката ,отстрани има на две места корички , на още два участъка е като пърхутче и на веждичките има като корички пак.Водих го на лекар и казаха лека форма на себореен дерматит.Кожният лекар веднага изписа лекарствени мазила.А педиатърката ми препоръча тъй като  е лека форма първо да пробваме с медицинска козметика.И се насочих към Биодерма.В аптеката специализираното лице ми даде това за измиване на главата  само че моят е с DS+- http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/bioderma-sensibio-ds-gel-200ml.html
Помолих  да ми предложи нещо за измиване на тяло и мазане след това .
Това е за измиване -http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/bioderma-abts-derm-musan-500ml.html
А това за мазане-http://kokoni.net/shop-by-category/meditsinska-kozmetika/bioderma-atoderm-toaletno-mlyako-200ml.html
Как мислите подходяща козметика ли е тази за бебета?И този лосион за мазане е за суха кожа...а аз не мисля че на синът ми кожата му е чак суха...,но това ми препоръчаха.Освен това никъде не пише че е подходящо за бебета,освен в техните брошури които ми показаха.
Взех и трите неща,но не пречи аз да ги ползвам  ако установя че не са подходящи за сина ми  :lol:
Много Ви благодаря предварително.
Вземете А-Дерма екзомега хидратантен крем. Само това!
Намажете и ползвайте. Не се прилага върху окосмените части на главата обаче.

Не са нужни други неща.
Sir Alec Guinness
« Отговор #855 -: Август 18, 2010, 11:36:14 am »
Благодаря за отговора.Да разбирам ли че козметиката за която Ви писах не е желателно да ползвам(понеже съм я купила вече)А дефакто при нас проблема е само по окосмените части...И след като предлагате само хидратиращ крем да разбирам ли че според вас и по моите описание,не е нужно да се третират с нищо въпросните корички и лющенето по главата и веждите?
Мими благодаря и на теб за мнението,обаче пък нали го видяха...и казаха себореен дерматит.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #856 -: Август 18, 2010, 11:40:01 am »
Ако е себореен дерматит по окосмената част на главата- тогава "Мустела Стелакер" е най-доброто.

Снимки?
Sir Alec Guinness
« Отговор #857 -: Август 20, 2010, 08:34:29 am »
Опитах да направя снимки, които да се виждат добре, но са съжаление не успях  :?
Едвали може да добиете ясна представа по описанието ми за съжаление....-както писах на две места е беличко като пърхутче на други две местенца има жълтеникави грапави корички,и на веждите е пак жълтеникаво.Направих си вчера експеримент да намажа със зехтин и да го оставя известно време-след това разресах съвсем леко с гребенче и част от въпросното нещо падна....С шампоана на Биодерма измих два пъти през ден понеже се притеснявам че е силен...а и Вие препоръчахте друг  :? но тъй като го бях купила вече  :? Май пак се набутах с козметика която не бива да ползвам....ама така е като не разбирам и ме лъжат както си искат...Чудя се дали мога да ползвам поне гела за измиване на тяло на Биодерма  :? почти никъде не срещам майки които да позват въпросната козметика за бебчета  :?

« Отговор #858 -: Август 20, 2010, 12:17:37 pm »
elina0102 за козметиката нищо не мога да кажа не съм ползвала и аз. Но по твоите описания ми прилича на крусти на дъщеря ми долу горе по същото време започнаха да й се появяват по косата по челото и по веждите. Само със зехтин съм мазала оставам да престои поне час и след това с гребена реша и те падат това е защото главите им растат отначало бяха по главичката специално бели като пърхут корички после станаха по дебели и жълтеникави като решех с гребена освен коричките падаше и косата. сега вече няма нищо и й порастната нейната й коса но все още е малка за опашки. ползвам само гела за измиване на бюбхен тялото мажех зимните месеци с преварен зехтин сега с нищо исмятам да й купя лосион или мляко за тяло. Нейната кожа е много ама многоо чувствителна.....дано при вас скоро изчезне проблема с кожата yahoo_33
*

Birdie

• 11040
« Отговор #859 -: Август 20, 2010, 12:18:11 pm »
Мустела Стелакер е най-доброто за себореен дерматит по окосмената част на главата.
А-Дерма екзомега и Еуцерин Аквафор- най-добрите хидртантни кремове за тяло. Не е нужно да къпете с луксозни или специални шампоани тялото.

Не е практика, и е забранено да се маже с преварен зехтин цялото тяло. Важи това и за бебета, и за големи деца.
« Последна редакция: Август 20, 2010, 12:23:24 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness