0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ще видя как ще накарам лекарката да и пусне изследвания.
Какви точно трябва да се пуснат,за да ги пусна аз ако тя откаже.
Има страшно много писано по тази тема тук.
Има даже специално отворена тема... >> "Рахит - диагностициране, профилактика и лечение".
Моля, ползвайте търсачката.
« Последна редакция: Юли 21, 2010, 23:33:17 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте, Д-р Бърди.
Наскоро попаднах на тази тема и установих че помагате много със съветите си.Надявам се и на мен да дадете някаква насока.
Синът ми е на 1 месец.Ака веднъж-два в денонщието.Педиатърката каза че това е нормално имайки се впредвид че детето е почти само на АМ(Аптамил)-цедя кърма колкото имам и му давам но е минимално количество.Забелязвам че доста се напъва докато се изака и все си мисля че е запечен...но акото в памперса е "кашесто" нормално според мен.Вчера отново го усетих че се мъчи и реших да му помогна като го съблякох и му повдигнах крачетата.В резултат на което веднага започна да ака но пак напъвайки се.При което забелязах че между акото "излезе" и малко водичка сякаш с ръждив цвят.Извинявам се за начина по който описвам но не виждам как иначе.Та притеснението ми е възможно ли е и има ли опасност това да е кръв.....В никакъв случай не беше червено....Освен това преди дни забезях на пемперса отново на акото имаше малък участък с по-различен цвят отново сякаш енда идея по-ръждив..но пак не червено.(Показах го на мъжа ми но той сякаш не забеляза...)А иначе цвета си е жълт.Моля Ви дайте си мнението и съвет.Има ли място за притеснение?Благодаря Ви предварително!
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 07:26:34 am от elina0102 »

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

Birdie

• 11040
Ако имате съмнение за кръв, можете да изследвате.
Sir Alec Guinness
Благодаря за отговора.
Вчера пак имаше участък с по друг цвят и днес ще нося на педиатъра да види.Обаче като гледам червеникавия оттенък се е "размил" някак вече  :?

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Здравейте докторе, моля Ви за Вашето мнение
Дъщеричката ми е на 4 месеца и 5дни. От една седмица отказва да яде първо минахме на 4 хранения вместо на 5, и от вчера вече е яла само 3пъти по около 200мл и то преди обяд след обед отказва да яде.Вчера след обед съм й дала 3лъжички пюре от банан и още толкова каша и това й е яденето. Постоянно дъвчи каквото й попадне слага в устата докато в един момент започнат едни писъци и едно чудо, като се успокои предлагам мляко тя започва да пищи, смених млякото, същата работа. Вчера съм й дала панадол, мазала съм я с калгел и дентинокс.
Въпросът ми е възможно ли е от никненето на зъби да отказва и да намалява храненето, и това безапетитие колко дълго е нормално да продължи???? Благодаря Ви предварително
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Моля за съдействие относно тълкуване на резултатите от ПКК с диференциално броене на Яничка - 5 м и 11 дена

Хемоглобин - 98
Еритроцити - 3,72
Хематокрит - 0,29
Левкоцити - 7,7
Ср конц на Hgb в еритр. - 346 g/l
ср Hgb съдърж в еритр - 26,5 pg
ср обем на еритроцитите - 76,7 fL
Тромбоцити - 205
Ср обем на тромбоцита - 9,5 fL
Девиация на еритроцитите - 8,2%
СУЕ - 16

Левкограма:
Seg - 0.22
Eo - 0.02
Mo - 0.06
Ly - 0.69
Pl - 0.01
« Последна редакция: Юли 23, 2010, 12:07:50 pm от denito »

*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе, моля Ви за Вашето мнение
Дъщеричката ми е на 4 месеца и 5дни. От една седмица отказва да яде първо минахме на 4 хранения вместо на 5, и от вчера вече е яла само 3пъти по около 200мл и то преди обяд след обед отказва да яде.Вчера след обед съм й дала 3лъжички пюре от банан и още толкова каша и това й е яденето. Постоянно дъвчи каквото й попадне слага в устата докато в един момент започнат едни писъци и едно чудо, като се успокои предлагам мляко тя започва да пищи, смених млякото, същата работа. Вчера съм й дала панадол, мазала съм я с калгел и дентинокс.
Въпросът ми е възможно ли е от никненето на зъби да отказва и да намалява храненето, и това безапетитие колко дълго е нормално да продължи???? Благодаря Ви предварително
Нужно е да заведете детето да го видят.
Може например да има афти.
Може езофагит да е налице и да са нужни мерки.
Не сменяйте млеката.
Sir Alec Guinness
Многоо Ви благодаря докторе, тъй като в понеделник ще сме на консултация и тогава ще я види педиатърката, в почивните дни тя не си вдига дори телефона това между другото. Но да попитам бях почнала да я захранвам с плодови и зеленчукови пюрета да спра ли пюретата докато я види доктор или не? А и да кажа не знам дали има отношение тя от както се е родила е с рефлукс и млякото й е Аптамил АР! Благодаря
*

Birdie

• 11040
Не спирайте пюретата.
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви, много като минем прегледа в понеделник ще пиша какво е казала личната лекарка. От сутринта до сега е изяла 240мл мляко за 2 хранения дадох й дентокинд и й намазах венците с пансорал и тя заспа............четох доста за този езофагит, защото афти съм убедена че няма и направо ми се изправиха косите....
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Докторе, бихте ли погледнали резултатите от кръвната картина. Дали освен занижения хемоглобин има друго, което би трябвало да ме притеснява.

Благодаря Ви предварително за отделеното време

*

Birdie

• 11040
Това са резултати от пръстче... не са достоверни за CBC.
Hb  е нисък, но за да дадете заключения ще Ви трябва и серумно желязо, феритин, ЖСК.
И изчисления по формули.
Така че - обсъдете .
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Благодаря Ви, че отговорихте. Кръвта е взета от пръстче - тук така се процедира, освен ако не се налагат специализирани изследвания.

Здравейте докторе, както обещах да пиша какво се случи след консултацията. Първо малката е наддала за 1 месец само 550гр и 3см тежи 6550 при положение че се роди 2630 а ни изписаха 2400 сега е на 4 месеца и 1 седмица. Първо се притесних че малко е наддала докторката ме убеди че било от жегите и от зъбите. Първо питане за вас нормално ли е това??? Не пожела въобще да й погледне венците, за гърлото каза че е абсолютно здрава и нищо й нямало. Второто ми питане е за тази възраст обиколка на главата 41см а на гърди 42см нормално ли е има ли някакви граници? Предния месец бяха 39 на 40см съответно глава - гърди??? Фонтанелата й е почти затворена педи не каза нищо за вит Д. Вашето мнение какво е да давам ли Вигантол и по колко или въобще да не давам, при положение че всеки ден сме поне по 2-3 часа навън на шарена сянка??? Благодаря Ви, дано не е прекалено объркано :)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
8O само 550 грама 8O само
трагедия ...
на 6 месечна възраст, ако детето е УДВОИЛО рожденното си тегло се смята, че наддава нормално
в момента дете родено 2600 тежи 6500 и се търси проблем в това?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
didipeicheva напълно нормално наддава детето.Това не го мисли,отглеждаме деца не прасенца :)
На малката размерите на глава и гърди също са с около 1 см разлика.
Щом не ти е казала за вигантола по-добре не давай на своя глава.

*
Докторе искам да Ви попитам как става преминаването от безлактозното мляко на Хумана? Направо ли се дава новото мляко или ?
*

Birdie

• 11040
Възраст на детето?
Sir Alec Guinness
*
Възраст на детето?

5 и половина месеца
*

Birdie

• 11040
Въведете първо плодовете.
После ще можете да смените млякото направо.
Sir Alec Guinness