0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ваксините тук нямат нищо общо.
Не са нужни никакви "пробиотици". Не сменяйте мляката повече, не експериментирайте!
Категорично НЕ да давате "Ентерол", "Мезим-Форте", "Креон" и т.н. .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте, докторе. Имам няколко въпроса. Днес ни биха Пентаксим и Синфлорикс. Казаха ми да дам Нурофен за деца 2 часа след ваксината, превантивно за да не вдигне температура. Препоръката на педиатъра е една доза 2.5 мл, 2 часа след ваксина, втора доза след още 4 часа. Евентуално трета доза утре сутринта. Измерихме ректално температурата - 37 градуса, час и половина след ваксината. Нужно ли е да се дава Нурофен? Другата препоръка е да слагам компреси със спирт и вода 50/50 на мястото на убожданията. Но няма зачервено, нито подуто. Дали да го правя? Последно за какви странични реакции, освен висока температура, да наблюдавам? Благодаря предварително.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Следете детето- ако няма т-ра не е нужно да давате Парацетамол. Ако има - зависи колко. Ако има например 37.5-37.6 ( мишница) и детето е спокойно, не е необходим антипиретик. Да, ректалната т-ра е стандарт. Но мишница е по-удобно в случая.
Нурофен се дава след 6м възраст!
Под 6м възраст се ползва само Парацетамол.

Останалото изобщо не се прави... "спирт" и т.н. безсмислици.

Простете, но съветите са крайно некомпетентни и много излагащи даващия ги. Даването на Нурофен под 6м възраст е крайно нежелателно!
« Последна редакция: Юли 13, 2010, 20:23:42 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Благодаря за отговора :)
Простете за въпроса, но как се дава Парацетамол на бебе? Има на ампули ли?
Ники няма температура и ако до утре сутрин няма, да не се тревожа, нали?
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Трябва да има Парацетамол на сиропче, като доза подходящо за възрастта на детето.
Ако пие АМ - в него. Ако се кърми - със спринцовка се дава дозата.

Следете за т-ра до утре вечерта - ако не се подуе крачето може и т-ра да няма.
В едното краче ли сложихте и двете ваксини? би трябвало в двете, а не на едното.
Sir Alec Guinness
Да, в двете крачета я биха. Предупредиха ме, че може да стане оток и зачервяване на крачето, затова ми казаха и за компресите.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
За възможен отток, най-добре работи леко обтриване с ледче.
Не се слага спирт там...нито риванол.
Sir Alec Guinness
Мерси Докторе, утре ще пиша как е детето.
А да попитам още нещо - за забелването при момченцата. Педиатърката каза да не пипаме нищо засега. Избщо препоръчва ли се въпросното забелване или не, че домашните много ме натискат за това, а аз не смея.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Не пипайте и не мъчете детето.
Тези неща отдавна не се практикуват. И не са нужни.
Sir Alec Guinness
Не пипайте и не мъчете детето.
Тези неща отдавна не се практикуват. И не са нужни.
Здравейте докторе,
исках да "продължа" въпроса на jasmin_veni и да Ви попитам какво се прави в случай, че детенцето е на 1 годинка, по препоръка на педиатъра не е забелено до сега, но стана възпаление и по мнение на уролог трябва да бъде забелено от него? Ако не го направим как да процедираме?
Много Ви благодаря!
Здравейте докторе.
Обещах да пише за състоянието на Ники и как е понесъл ваксината.
Температура не вдигна -37.4 беше максималната за около час-час и нещо. Спа много неспокойно и ми беше мнооого сърдит два дни. Оток не стана, само леко зачервяване, което мина за 1 ден и не беше болезнено. Като цяло освен, че беше кисел и даже първата нощ не поиска да се храни, та почти на сила го нахраних, друго нямаше като реакция.

Сега имам друг въпрос - подготвям пътуване за море август месец и се чудя, какво да взема за аптечка за първа помощ. Педиатърката нищо не ми каза, а снаха ми препоръча:
сироп за сваляне на температура  с парацетамол, хидрафек 15 и хидратин алфа (против обезводняване при повръщане). Какво може да ми препоръчате при ухапвания от насекоми и алергични реакции? Не смея да купувам, още по-малко да давам нещо на своя глава, но не ми се иска да тръгвам неподготвена.
[/url][/url]
Здравейте Докторе.
Бяхме на ортопед при д-р Алексиев - профилактичен преглед. Няма опастност от луксация или дисплазия, каза, че Ники е здрав. Само му се стори, че вътрешната част на еднотото стъпало е с костички, които са леко извити навътре и показа как да масажирам стъпалата. Единствено ме притесни съвета му вечер да захващаме въпросното стъпалце с еластична ленка или лекопласт по посока от вътрешната част на стъпалото към бедрото и детето да преседява известно време така. Някак не мога да си го представя, струва ми се леко...варварско :? Не знам дали успях да го обясня добре, но какъв е Вашият съвет, в случай, че наистина има такава опастност от изкривяване на стъпалото?
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Това за бебе на 2м възраст?
Sir Alec Guinness
да. Правилно ли си мисля, че е много...абе страх ме е да правя такива неща на Ники - ми как ще му сложа лекопласт, нали ще писне от болка като го махам.
Каза на 6ти месец на втори преглед.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Находката е нормална за 2м бебе, и нищо повече не е необходимо да се прави.
Това положение на ходилото е физиологично за тази възраст, и е остатък от ембрионалното положение на стъпалото.
Освен това е и резултат И от:
*физиологичната кривина в областта на подбедриците,
*резултат от флексорния характер на тонуса в тази възраст.

Физиологичността на тази находка се потвърждава и от липсата на фиксираност както  и  от възможността за корекция с ръката на изследващия. Което говори за непатологичност.
« Последна редакция: Юли 19, 2010, 18:53:28 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Мерси Докторе.
Нищо няма да правя в такъв случай.
[/url][/url]
*
Днес бяхме на консултация и според нашата педиатърка малката имала 1-ва степен на рахит :wink: Не и е пускала изследвания!
Продължаваме с вигантол 2 капки и 2-3 гранулки калкареа карбоника 30.Според вас добре ли е така? И какво още трябва да направим?
Благодаря предварително!

*

Birdie

• 11040
"Според вас добре ли е така? "
Кое да е "добре"? Рахит се установява с изследвания... . Тук диагноза няма. Има само "спекулации" по темата.
Sir Alec Guinness
*
Ще видя как ще накарам лекарката да и пусне изследвания.
Какви точно трябва да се пуснат,за да ги пусна аз ако тя откаже.

hriska и ние бяхме уж с такава диагноза естествено без изследвания че и по 4капки вит Д давах което на мен ми се видя ужасн много отидох на консулт при друга много добра педиатърка която се хвана за главата детето няма ама никакъв рахит и никакви 4капки ами по 1 и то само ако неизлизаме навън. Относно изследванията доколкото знам, той и доктора ще ти напише пускат се кръвни изследвания и се изследват нивата на Калций в кръвта и другото което се прави е рентгенова снимка на дясна китка на детето, мисля че е това но нека и той да каже :) не се шашкай излишно и не се вкарвай във филми :)