0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

д-р Birdie бяхме на дерматолог, диагнозата е - два вида обрив, на бузите - гъша кожа :( на шията, врата, зад ушите и под очетата - диагноза потница. За гъшаа кожа ни изписа балсама на д-р Тайс да го използваме два пъти на ден за много дълъг период от време (месеци), а за потницата - термална вода юриаж, един бъркан крем в който има цинк другата съставка не я разчитам - да нанасям с потупване + много висок фактор слънцезащитен А-дерма 50 +.
Моля споделете мнението си за диагнозите и за предписание към тях неща. Освен това ни каза, че гъшата кожа по тялото се лекувала, но по лицето не - вярно ли е?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Снимки?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте, д-р Бърди!
Благодарна съм ви за компетентните съвети, които сте ми давали за голямото дете, :) а сега Ви моля за съвет и за малкото ми дете (момченце на 22 дни).

Бебето е само на кърма и се изхожда по Н пъти на ден. Почти при всяко изпускане на газове, изхожда по малко. (Да вметна, че има и много силни колики.) Колкото и да го мия, той на практика, почти постянно си е омазн. Ето как го третирам, по съвет на педиатъра. По веднъж на ден - с Пиоктанин, два пъти на ден мажа с Тридерм крем, останалите пъти мажа със Судокрем. посъветва ме също и по веднъж на ден да го кисна в смрадлика, но ми е доста трудно да го държа, придържайки и главата му и да внимавам да не е седнал.

Докторе, знам, че препоръчвате Дактакорт в тези случаи. Какъв да взема - крем или мас?

А за тия колики - да не би да греша нещо с моето хранене? Не ям: бобови храни, зеле, люто, чесън, цитрусови плодове, не пия газирано, сокове от цитруси.
Прегрешавам с една до две чаши прясно мляко на ден. Може ли от това да провокира коликите? Пия безкофеиново кафе по едно или две на ден. като цяло се старая да се храня пълноценно.
Не давам на бебето "никакви водички и чайчета", както Вие препоръчвате. :wink:
давам му Инфакол, но не се повлиява сякаш особено.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Birdie

• 11040
Изваждайте по малко кърма преди да започнете хранене.
Не е нужно да мажете с толкова неща- измивайте с обикновена вода в повечето случаи, но слагайте често добър защитен крем- Бочко, или Пенатен, или ако можете да намерите- "Фрезидерм Бейби Крем".
Най-добрият защитен крем за бебета е пчелен восък разтопен в горещ зехтин. След като оставите сместа, тя се втърдява и става маз за мазане- няма наистина по-добро средство от нея за профилактика и редовна употреба.

Пчелен восък може да намерите във всеки магазин за пчелари- вземате една восъчна плоча, от която ползвате за 100 гр зехтин две ленти от по 10 см, които потапяте и разтапяте в горещ зехтин, бъркайки непрекъснато. Оставяте да изстине- става крем за мазане.

Ако има подсичане- може да третирате с "Вердал" или Дактакорт. Но ако има само.
Sir Alec Guinness
Много Ви благодаря за експресния отговор. :) Ще се опитам да намеря пчелен восък. Чела съм я тази Ваша рецепта, дори съм си я копирала. :)

Докторе, знам, че препоръчвате Дактакорт в тези случаи. Какъв да взема - крем или мас?

*

Birdie

• 11040
Крем.
Много бебета са много по-добре ако само забърсвате с бебешки кърпички, а не миете безспир.
Имайте пред вид.
Sir Alec Guinness
Благодаря ви отново. Хубав ден! :)

Здравейте, д-р Birdie!
Имам следния проблем. Бебето ми е на 2м и 20 дни и го кърмя на поискване, без да давам вода и други добавки. В началото се изхождаше след всяко хранене, след това изхожданията намаляха до 1-2 на ден, но ме притеснява факта че от около две седмици насам започнаха силно да миришат на вкиснато и да са малко по-рядки от обикновено /почти винаги излиза от памперса и му цапа дрешките/. Цвета е нормален жълт, има и бели "топченца" вътре. На всичко отгоре преди 3-4 дни забелязах, че е по-топличък и започнах да измервам температура. Първата вечер измерена в дупето показа 37.9, сутринта 37.2, пак вечер 37.8, сутрин 37.6 и сега поддържа около 37.3 до 37.6 Личната лекарка отказва да му правим изследване за акото. Нямало смисъл, можело да е от храната която приемам аз и т.н. Прегледа го заради температурата и каза, че най-вероятно било вирус, защото гърлото му било леко зачервено отдясно. Изписа осцилококцинум разтворен във водичка и ампула витС по един път на ден.
Според вас на какво може да се дължи тази миризма на вкиснато от изпражненията, тази температура нормална ли е?
П.С: Най-много ме притеснява факта че отлагахме поставянето на Пентаксим заради забавената доставка и сега нашата педиатърка иска да я бием заедно с Пневмококовата, а според мен детето не е напълно здраво пък и не съм сигурна тези две ваксини може ли да се поставят наведнъж.
Извинявам се за дългия пост, но малия постоянно мрънка и не мога да си събера мислите  :oops:

*

Birdie

• 11040
Измерените т-ри са ректални. И в норма.
Къде е проблемът?
Не давайте на детето "предписаното". Защото първото е "илач", а второто изобщо не се дава така.

Ако наддава добре- не е нужно да правите нещо.
Ако не наддава добре- да увеличите кърменето ще е нужно.
Sir Alec Guinness
Благодаря за отговора, д-р Birdie!
А какво мислите за ваксинирането? Нормално ли е да се поставят тези две ваксини в един ден?

*

Birdie

• 11040
Не се поставят в един ден. Не че не може, но не трябва с оглед местни странични реакции.
Sir Alec Guinness
Благодаря отново! Сега съм по-спокойна. Ще настоявм да се бият отделно в такъв случай.
Слънчев и усмихнат ден!

*
Докторе, може ли и аз да помоля за съвет? Накратко на Моника преди 3-4 седмици и се проминеха изхожданията, станаха кашави със слуз, къде повече, къде по-малко слуз. Изхожданията бяха не повече от 3 пъти на ден. Но понякога много зле миришещи и с повечко слуз. Не съм въвеждала нови храни през този период, не е била болна или друга видима причина затова. Направихме посявка за бактериален причинител и рота вируси - отрицателни. Това състояние продължи около 2 седмици, като от 3-тата видимо започна да се променя консистенцията, стана вече по-твърди и оформени, но слузта остана. По съвет на педиатър започнахме Био гай капки. Сега четвърта седмица изхожданията са почти нормални, но все още се вижда слуз. Заключението на педиатърката ни беше - зъби. Наистина пробиват сега горните резци, но не мисля че това е причината. Явно с нещо сме раздразнили стомахчето, но с какво след като не съм въвела нищо ново. Проблемът е, че не зная какво да правя сега. Личната казва, след като изследванията са били добри да не ме притеснява тази слуз, да и давам всичко да яде и така. Но аз не смея да въведа нищо ново. Страх ме е. Имам чувството, че това което яде сега не я засища, огладнява бързико. Тя беше с рефлукс, но от както започнах да давам АР мляко и да я храня на 5 часа спря да повръща или поне само инцидентно. И сега от както започна тази слуз  пие основно само мляко, на обяд пюре със зеленчук или месо, но много неща не съм въвела и изборът е ограничен. Спрях да и давам и каша за следобед. Сега си мисля дали да не пробвам да я храня ня 4 часа, като основно е мляко, а само едно въшно хранене на ден или да продължавам със захранвенето?
*

Birdie

• 11040
"...както започнах да давам АР мляко и да я храня на 5 часа спря да повръща или поне само инцидентно."
а какво ли не бяхме опитвали... да не припомняме.

Оставете детето на спокойствие!
Продължавайте с нормалното захранване, извадете лупите от очите, НЕ пипайте храненето като брой, вид, разпределение.
Sir Alec Guinness
*
Докторе, какво е мнението ви за Protexin Restore? Става дума за бебе на 5 м. с много слуз в изпражненията. Само на кърма сме.
Имахме една посявка с Кампилобактер, но при повторната микробиология се оказа отрицателна. Предписаха ни 2х1/2 прахче Протексин за 5 дни :?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Birdie

• 11040
Не давайте.
Посявката е отрицателна.
Sir Alec Guinness
*
Благодаря :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
"...както започнах да давам АР мляко и да я храня на 5 часа спря да повръща или поне само инцидентно."
а какво ли не бяхме опитвали... да не припомняме.
Да д-р Birdie, да не припомняме, много мъчителен период беше...., но благодарение на Вас нещата започнаха да се оправят.

Оставете детето на спокойствие!
И друг път съм казвала, как добре звучат и колко успокояващо ми действат тези Ваши думички. Продължавам със захранването. Благодаря Ви!
« Последна редакция: Май 19, 2010, 19:14:09 pm от tan »
Здравейте д-р Birdie!
Детенцето ми има от няколко дни пъпчици по брадичката и бузките - гнойни пъпчици. Кърмим се, обаче със силиконово зърно, тъй като отказва друго. Пие Инфакол за колики и малко чай от копър и анасон, ако са много силни и нищо не помага.
Това акне от храната която аз приемам ли е или е нещо на хормонално ниво (четох, че може да му предавам хормони с кърмата).
[/url][/url]
*
Вени, предполагам и доктора ще се включи, но да ти кажа, че това е бебешко акне, ще мине, не ги пипай.