И аз за имунизирането искам да попитам.
Антон е с хъркащо носле от повече от месец - без изтичащи секрети, само сухи корички от време на време. Съответно имаше и лека кашлица - няколко покашляния на ден, основно при промяна на позицията, нощем спи съвсем спокойно.
За този период е воден няколко пъти на лекар, където се установява чисто дишане и гърло. Два вида капки слагахме - със слаб ефект.
И секрет съм пускала - и там нищо не излезе, НО имам съмнения в кварталната лаборатория, където го пуснах.
Поради хъркащото носле и леката кашлица, която почти отшумя за последната седмица - не посмях да сложа досега Пентаксим, нямаме нито един прием още (сега е на 4 1/2 мес)
Днес посетихме д-р Масларски за второ мнение по въпроса. Коментирахме какви може да са причините (алергия, сух въздух - това не успявам да го преодолея, опитвам да овлажнявам, но над 40% влажност не постигам, температурата е 23 - 24градуса при съвсем намалено парно). Разбрахме се и наново да пусна носен секрет, в друга лаборатория.
Но той беше категоричен, след като прегледа детето - понеделник да поставим първия Пентаксим. Нямало значение какво ще излезе в секрета, не било проблем да се постави ваксината, да не отлагаме до излизането на резултата. Което мен малко ме смути - нали детето трябва да е абсолютно здраво?