Привет!
Нашата сага продължава.....
Изразява се най-вече в наддаване на 100 гр. за месец и половина.
Преди няколко страници бях писала, че пуснахме на Юли секрет от носа и стерилна урина. От носа се изолира мораксела масово, а от стерилната урина- ентерококи 10х4 - 10х5. Опитахме да дадем аугментин, но детето го плюе веднага и реших да пуснем отново секрет в друга, уж по-читава лаборатория. Резултатите са следните: носен секрет: мораксела в значително количество, стерилна урина- ешерихия коли 10х3-10х4. Посъветваха ни да пуснем трикратна стерилна урина (пуснахме вчера и днес) и обикновена урина и тогава да се види какво ще се прави. И вчера го заведох на консултация (отлагаме втория пентаксим и не знам дали трябва?!). Резултат: 100 гр. за месец и половина, а сантиметрите не са мръднали.
Юли се роди 3800кг, 50см. В момента, на 6м и 1 седмица, е 7700кг. и 70см.
Проблемът, на който търся решение е неяденето и респективно ненаддаваането.
Храни се в:
7.30-8ч. - 90/100 мл. мляко НАН ХА+1 с.л. оризово брашно;
12.30-13ч.- 100/110мл. НАН ХА+съответно количество пюре (картоф, тиквичка,ябълка)- това е общото изядено количество от сместа;
17.30-18ч. - 60/110мл. Нан ХА или оризова каша;
22.30-23ч. - 200мл. НАН хА+1с.л. оризово брашно.
Това са количествата, които постига с едночасов репертоар и какви ли не занимавки. Сменяхме шишета и биберони, остана гладен 2 дни, за да пробвам с колко се наяжда и дали огладнява- на човека изглежда да му стигат 30 мл. на ядене.
Педиатърката смята за редно да направим консултация с нефролог и да се види на УЗ. А аз искам да разбера какви изследвания и консултации още да направя. Гастроентеролог?
Д-р Бърди, ще се радвам да помогнете малко в главоблъсканицата. Утре ще го водя за задължителните кръв и урина, които се правят на всяко 6 месечно бебе и ми се ще да пусна кръв за всичко, което би могло да дае такъв проблем?!