Здравейте Бърди!
Имам дъщеричка на почти 9 месеца. На 4-ти февруари и сложиха третата ваксина против Хеп.Б. Тогава имаше леко похъркване на нослето, което лекарката каза, че е нормално секретиране на лигавиците, предвид и подутият и венец отгоре. На следващият ден похъркването се чуваше повече. Забелязах и обрив по вратлето, зад едното ушенце и горе по гръбчето- няколко малки червени пъпчици и я заведох при лекарката да я види. Тя каза, че се е изпотила и всичко е наред за нослето-стеримар. На 09.02 вечерта детето вдигна температура 38,3, която свалихме с една свещичка Ефералган. Мисля си, че е имала температура и предният ден, защото дишаше учестено вечерта,но за това на ледващият ден се сетих. След Ефералгана сутринта след като се събуди вдигна 37,6 и я свали след като изпи млякото си. Вече имаше доста пъпчици по врата и гръбчето и отидохме пак при лекарката. Тя каза "от косата са". Сополите се увеличаваха. Направихме кръвно изследване, за което лекарката каза, че всичко си е наред и ни отпрати. Не спах цяла нощ в чудене как може да има такъв обрив от косата и на сутринта я заведохме при друг педиатър. Той каза "Тридневна треска" Очакваняита бяха да минава вече, но тя започна да кашля от сополите, а обривите ту завяхваха, но не напълно, ту се появаваха. В деня, в който започна да кашля от сополите вдигна темперарура, която пак свалих с свещичка ефералган. Заведох я при лекаря и той каза, че е от сополите - Стеримар, Виброцил и Зиртек да давам. След два дни след 40 минутен рев и дадох Панадол и я заведох пак- възпалено ушенце заради сополите. Вечерта температура 38гр. През деня температурата и беше около 37,2-3. До тук обривите си ги има и уж започват да изчезват, но все си ги има.
След два дни аз се разболях -гърло и кашлица. Детето стана сутринта с кашлица, която си личеше, че е различна ( не от сополите) Завдохме я и ни изписаха Мукоплант-сироп. Вчерта вдигна пак температура, която спадна за 3 часа от свещичка, после пак се вдигна-38,3. От едното и оченце започна да тече секрет и да залепва, почервеня. Правех промивки с лайка през ноща.
Изписаха ни Аугментин 3х4мл. Сополите междувременно спряха. Остана кашлицата и температурата. Това в петък. Вчера последно вдина 37,6 преди приема на антибиотика. Сама спадна. Вчера сутрнта обаче, забелязах нови обриви вече отпред "на деколтето" и по рамото на ръчичката. Вечрта имаше нови по гръбчето, които днес ги нямаше. Сутринта дадох сиропа за кашлица и след 30мин Аугменитна. След това забелязах нови обриви...Дадох Зиртек-новите изчезнаха.
Не мога да се свържа с доктора и , а в листовката на антибиотика пише при обрив да го спра... Не знам обаче дали е от него това и дали не е възможно да е от сиропа?
Хем ме е стах да дам антибиотика, хем да го спра...
Надявам се да имате търпението да изчетете този дълъг пост! Моля дайте ми някаква насока.