Докторе, пак аз, пак с моите притеснения.... относно повръщанията на Моника. Храни се 4 пъти на ден по 210мл. Само на обяд яде зеленчуково пюре 125гр. + 90мл мляко. всички останали хранения са НАН ХА. До скоро и давах плодово пюре следобед м/у храненията, но ми се струва че от тях по-често се уригваше и ги спрях. Повръща средно около 3-4-5 пъти на ден. Понякога доста обилни повръщания.
Вчера за пореден път споделих притесненията си с личната, но имам чувството че по този въпрос с нея говорим на различни езици. Тя си говори нейното, аз мойто. Тя повтаря, че инцидентни повръщания не трябва да ме притесняват и това е по-скоро регургитация, а аз и повтарям, че това не са инцидентни повръщания, а си повръща всеки ден. Казва също, че щом засега си качва нормално / на 7м. и 1 седмица е 7700 и 69см/ дори и да повръща така няма да обръщаме внимание. Ако продължат тези повръщания и след годинката тогава ще мислим.
Мислите ли, че е права в случая. Не зная дали тези повръщания изглеждат така стресиращи само в моите очи. Заради тези повръщания съм много плаха и в самото захранване. Засега имаме въведени само картоф, марков, тиквичка, царевица, от два дни давам и карфиол. От плодовете въведох круша, ябълка, банан, но и тях не давам вече.
Трябва ли да се замисля за НАН АР?
Или да оставя така нещата, да си я захранвам по-смело и засега да не обръщам внимание на това повръщане?