Перденце, това за РАСТ теста много пъти съм си го мислила, но единствено ме е спирало мненията, които са ми давали че в тази въраст е недостоверен. И то в такъв случай се обезсмисля. Но сега се замислих отново. Наистина, ако е достоверен, ще даде голяма яснота.
Здравей "тан". Тъй като съм минала през ада на алергиите, слава богу с правилно лечение синът ми до 10 годишна възраст го израсти и сега е ок, но лутането ми е познато. Мога да ти препоръчам много добър алерголог във Варна, откъдетои съм. За кръвния тест за алергии няма значение възрастта, може да се прави и на новородени. Понеже сина ми беше на 2г (което е малка възраст за кожните тестове) ние направихме кръвния. Веднага се видя към какво е чувствителен и към какво е свръхчувствителен и се назначи правилното лечение. Взема се венозна кръв, поне не се тормози детето с много манипулации. Теста струва 120лв и не минава по здравна каса, за съжаление. Моя съвет е да го направите този тест, и да започнете от някъде. Ако желаеш коррдинатите на д-р Малячкина, пиши ми на лични.
Успех!
Няма такъв "ад".
АД има в главите на хора като Мустаков, Маринова, Георгиева ( с парафина и мезим-форте за бебета или Креон).
Те превръщат вашият живот в ад с глупостите им, от които само в порочни кръгове се влиза, от КОИТО излизането трае с месеци.
Днес козе кашкавал, утре овче сирене... това е адът.
Реални алергии има само в много малък процент от децата.
Ето порочните кръгове на "тан":
*сменят млякото като играчка. Нищо по-лошо от това.
*Детето е с рефлукс - или изначално, или вероятно от целият този хаос с млеката. Нужно е сгъстяване с оризово брашно или анти-рефлуксно мляко ВЕЧЕ, след цялата тази какафония и оргия груби грешки. Но засега НАН ХА сгъстено с 1-2 мезурки оризово брашно е най-добрия вариант.
*екземите и обривите на детето са си най-тривиални бебешки екземи. Лекувани със смени на АМ и още по-груби терапевтични грешки (парафини, Креон, мезим-форте, и подобни "бисери") водещи верижно до още по-големи проблеми.
Това е адът уважаема Госпожо- глупостите на посочените хора, и глупостта на другите хора, не виждащи че царят е гол. Ако един частен педиатър тук прави такива глупости, ще остане без работа за "нула" време. А в Бг още пеят "осанна" на тези хора, и им се трупат пред вратите, в желаение да си получат Кузихром+Аериус/Зиртек за 6 месеца лечения "паспарту" след светване в нослето с фенерче (разбира се).
Благодаря Ви, д-р Бърди за отговора.
Отново истина, както винаги. Тъжна истина. Лошото е, че според мен трябва да минат поколения за да се види промяна, ако има такава. Бяхте казали веднъж, "Не може да няма и добри педиатри". Да, сигурно ги има, но са толкова малко, те са като светулчици, бляскат слабичко, трудни виждаш светлинката или трябва да имаш огромен късмет да попаднеш на тях. За толкова години аз нямах такъв. Преди време ми направиха впечатление едни Ваши думи, че майките избрали Ви за педиатър нямат грижа за нищо, имат единствено "задължението" да идват редовно на консултации, а другото всичко е от Вас, да стигате до новата информация, да я отсявате и извличате доброто от нея, да се развивате и грижите за децата. Те не четат по форуми, лутайки се по кой път да поемат. Те не тръпнат на всеки празник, почивен ден или нощ, детето да не се разболее, защото педиатърът си е изключил телефона, а Бърза помощ и Спешно са само формалност, а нямаме и Пирогов. Те са сигурни, спокойни и ЖИВЕЯТ, защото имат на кого да разчитата. Ето това скоро няма да се случи тук. Дори и затова, че направихте много за нас. Показахте ни как трябва да са нещата, как се прави в цивилизованият свят, но...
*Поради тази смяна на млеката, продължих с НАН ХА, защото ме е страх пак да започна ново или да се върна на старото. Този съвет за оризовото брашно и за него се сетих и вече седмица прибавям по една мензурка оризова каша на Милупа към млякото. Но ми се струва, че така и става по-тежко на стомахчето. а може и само така да си мисля.
* Рефлукс, който се задълбочава, вместо да отшумява с месеците... може ли?
*не зная дали това е поредната грешка, но започнах да я захранвам. Притесняваме това малко качване, както твърди личната лекарка.
Д-р Бърди, благодаря. Не само за конкретният отговор на сегашният ни проблем, на вчерашния и евентуално на утрешният, а най -вече за това че открихте пред мен един нов свят, по-добър, към който да се стремя. И знаете ли, така е по-трудно. Да виждаш, а да не можеш да промениш нищо... Благодаря!