Д-р Бърди, а и майки които са имали сходен проблем, ще съм Ви благодарна за съвет. Първите 2 седмици след раждането бебето беше най-спокойното бебе, ядеше и спеше. След това започна да става неспокойно, да реве, като ревът с времето се увеличаваше повече и към 2-3 месец ревеше почти непрекъснато. Към кр. на първият месец се обриина цялото лице, обривът мина зад ушичките, имаше малко по гърдичките, личната веднага отсече АБКМ. Аз твърдо отказах да започнем Фризопеп. Винаги са били в главата ми думите на д-р Бърди, никога да не приемам диагнозата Алерия без желязна аргументация, а аз не получих никаква такава. Започнах настойчиво да мажа с А-дерма, зелена серия и за месец и половина нямаше и следа от пъпчица. Но към ср. на 2-я месец престана да ака. Две седмици въобще не беше акала, а после месец и нещо акаше само с наша помощ и то твърди и оформени акита. по същото време започна и да повръща. Всеки път близо час след хранене, млякото просто извираше от устата й, понякога на педя разстояние и количество колкото мъжка длан. не на всяко хране, пр. от 5 на 3 повръщаше. Тогава направихме ехография, за да изключим стеноза на пилора. По същото време, т.е. от кр. на 2-я месец минахме на Хумана и до преди 10 дни бяхме на нея. С течение на времето изхожданията се нормализираха, т.е започна да ходи ако не всеки ден, то през ден. Но акото си остана твърдо и оформено, понякога по него се забелязваше ярко червена кръв. Другото, което тогава ме притесни бяха черните "неща" в акото. Правихме 3 пъти изследвания за окултни кръвоизливи - отрицателни. пускали сме микробиология - отрицателна. А повръщанията продължават, без всякаква връзка, повръща след хранене с оригването, повръща час-два след хранене, понякога преди следващо хранене. Понякога само връща малко, понякога повече.Слечва се да има дни в които не повръща или поне по 1-2 пъти, после дни в които повръща от 5 на 3 хранения. Имало е период пр. седмица да не повръща, после две да повръща. Или не повръща цял ден после на хранен в рамките на два часа повръне 5 пъти като 2-3 на фонтан. не мога да преценя дали повръщанията и създават дискомфорт, понякога си мисля че има такъв, понякога мрънка, мрънка и повърне, друг път както се смее и повърне. Спи общо взето неспокойно, превива се, мята с ръце. Не мога да отрека, че с времето става все по-спокойна, преди два месеца не може и дума да става да я оставя и 2мин. някъде, беше или в ръцете ми или спеше, а да не говорим за излизане на разходка и др. такива /а тя не спи повече от 20мин./, ето вече се случва и да спи ок. час, рядко но се случва. Продължава да ме тревожи това повръщане. Личната продължава да настоява, че е АБКМ, а аз дълбоко в себе си съм уверена че не е. Може би има пробелм, но не е това. Ето преди няколко дни отново се обрина по лицето, личната веднага отсече пак - алергичен обрив. Изписа фенистил капки 3х7.
Отново чест и почитания на д-р Бърди. каза, дерматит и ето още на следващият ден пъпките изчезваха, а още ден след това ги нямаше напълно. намазах ги само два пъти с Фусидин и поддържах с А-дерма.
Огромно благодаря отново докторе!
Почти се бях предала на диагнозата АБКМ, но думите Ви някакси отново ми дадоха сила!
Но от 10 дни сме на НАН ХА. Личната настоя да минем все пак на това мляко. и ето вече 10 дни си блъскам главата да мисля дали не греша. Чета, чета и все повече си мисля че трябва да се върнем отново на Хуманата. Но с НАН започна да ака кашичка, а с Хуманата акото е твърдо.
Да спомена, че от раждането сме на АМ. Родена е 3480кг, на 5м. е 6500кг. На последнаат консултация личната лекарка ми каза да започвам захранването, че качвала по малко. Аз все пак изчаках, но от вчера започнах да давам оризова каша. И сега не зная на къде да поема. да захранвам ли? Да продължава ли с НАН ХА или да мина на обикновен НАН щом от НАН ХА ака каша или да се върна на Хумана /но пък от нея ака твърдо/?
Все повече ми се въртят в главата мисли за рефлукс... искахме да я заведем при проф. Бранков, но в тази зима не смеем да тръгнем на толкова дълъг път с бебе.
Поняко от седмица по-рядко, но се случва да се напъва, ръмжи и почервенява цялата или да рита с крачета като ги свива или изпъва.
Тревожат ме тези повръщания. Дали са проблемни или не? Говорят ли за проблем или с времето и със захранването ще се израстът?
Правили сме няколко консултации тук в Бургас, но до сега чувахме - колики, а вече - зъби.
Ходихме и на преглед при д-р Георгиева от Варна, но назначените от нея неща /фенистил, био гайа, парафин и пр./ за мен са абсурдни.
В едно нещо съм убедена, някак си вътре в себе си чувствам, че не е АБКМ!
Опитах се да получа насоки от доц. Маринова, но ми направи впечатление, че всяка втора диагноза за нея е АБКМ, и то без всякакви аргументи. В процентно съотношение, поне 50% от децата за нея са алергични, което е направо смешно иил по-скоро тъжно.