Здравейте докторе,
Имам проблем с малкото дете. На 8 септ. се разболяха и двете деца -температура, хрема, кашлица, а малкия повърна и имаше и рядко изхождане, но това беше само на 8 септ. вечерта. Малкият на 7 окт. става на 6 месеца. Него го поставих вендага на лечебна хумана и чай от шипка и той се оправи. Трябваше да го ваксинираме с пентаксим на 17 септ., но отложихме-баткото още кашляше и имаше лека хрема. - ваксинирахме го на 24 септ. в петък. В събота му давах между храненията пюре от круша и в неделя по обяд също. В неделя сутринта -26 септ. се беше наакал нормално, но след това в 15 часа беше по-рядко. Той обикновено ака по веднъж на 2 дни и акото му е сравнително твърдо. След като се изака рядко на 26-ти в 15 часа му дадох след това само лечебна хумана и на 27 сутринта отново беше акал редичко към 8 часа. После след 9 часа някъде отново ака малко и то беше малко по-твърдо. После отново се изака в 15 и нещо като го нахраних малко преди 15 часа с лечебната хумана. Паникьосах се и се обадих за пореден път на педиатърката да питам какво да правя и тя ми каза да включа и ентерол. Дадох го. Дадох му и чай от шипка. Въпросът ми е на какво може да се дължи това често ходене-крушата, която давах или по-скоро нещо свързано с ваксината. Много се притеснявам, защото след като давам лечебна хумана той не спира да ака, а продължава.. Какво друго бих могла да направя за момента. Няма температура, а нослето му леко хърка от време на време.
Днес след като го държах детето на лечебна хумана от 26 септ. и в събота /2 окт./ и неделя се изходи по веднъж нормално сутрин реших да започна с аптамила. Последно като звънях на педиатърката тя ми каза да го държа на лечебна хумана докато се нормализира. Той ходеше ту нормално, ту малко по-рядко по 2,3 пъти на ден. Педиатръката каза да започна с неговото мляко след като има 1 нормален ден. Е има 2 нормални дни-събота и неделя. От сутринта давам 3 пъти аптамил-дадох последно и 30мл кърма. Сутринта се изходи нормално веднъж и сега следобяда към 15 часа повторно - по-рядко. Вероятно е така от смяната на млеката, но се притеснявам. Давам нормофлор и биогая. Не знам какво да правя. Нормално ли е? Да изчакам ли? Много се притеснявам!