0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #960 -: Октомври 03, 2010, 12:36:51 pm »
Не, не fibo, къпем я във време, хем да не е яла скоро, хем да не е гладна ...
Да, случвало се е, да се приберем отнякъде, да е наближило времето, в което да яде и я къпем, но това не е всяка вечер.
Но наистина ме успокоихте  :D Остава да чакаме само  :)
*
« Отговор #961 -: Октомври 03, 2010, 17:14:23 pm »
Сменете времето за къпане, никъде не е казано, че задължително бебетата се къпят вечер. Аз например Ели си я къпех следобед, защото ми беше най-удобно, преди да си дойде Деси от ДГ и да стане лудница, поне едното дете да е оправено :)
И още, 27 градуса е много топло.
« Последна редакция: Октомври 03, 2010, 21:20:28 pm от StefiZ »
*
« Отговор #962 -: Октомври 03, 2010, 19:58:32 pm »
Благодаря за съветите Стефи  :)
Само че мен ме е страх да я къпя сама  :oops: Един път го направих само и едва успях  :?. Само дупето мия без помощ  :oops:
Мъжът ми като се прибере от работа, двамата я къпем и това става обикновено между 18 и 19 часа.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #963 -: Октомври 03, 2010, 21:29:09 pm »
Сменете времето за къпане, никъде не е казано, че задължително бебетата се къпят вечер. Аз например Ели си я къпех следобед, защото ми беше най-удобно, преди да си дойде Деси от ДГ и да стане лудница, поне едното дете да е оправено :)

Ейййй, да си здрава за тези си думи ( и не само де). Започна да ми става адски трудно да ги къпя вечер и тримата защото огладняват към 19.00-19.30 и докато къпя и оправям единия двама се дерат от рев, после пак двама се дерат от рев и после пак:)
И понеже все свързвам къпането със заспиването след него, гледам да е възможно най-късно вечер. Утр смяна :)
Ели, мерси, че попита:)
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #964 -: Октомври 03, 2010, 21:36:13 pm »
И аз къпя децата по обяд и то цяло лято бяхме така. Сега вече като се захлади май ще трябва да сменя часа на къпане пак с вечерния защото правим една разходка към 5ч надвечер а ако са къпани преди това може да настинат!
« Отговор #965 -: Октомври 03, 2010, 21:46:39 pm »
Eли :) Ние слагаме анатомична стойка в коритото, малко като шезлонг му идва. Рева един-два пъти в нея и после се смее. Пеем и песнички докато къпем и му показвам, че ако рита с крачета опръсква тати - така спряхме безутешния рев на влизане,излизане и по време на обличане. Сега реве само докато го обличаме, защото усеща,че после е време за сън.
[/url][/url]
« Отговор #966 -: Октомври 04, 2010, 07:59:47 am »
Ние се къпим прави в банята обаче е едно лудо плискане и спиране на водата от нейна страна и се чудя как да я заигравам. Аз сега я къпя по обяд като понапече ако напече въобще гледам когато е по топло тогава обикновено реве когато тръгнем да се обличаме и да слагаме памперса в банята й е голям кеф
jasmin_veni можеш ли да пратиш снимка какво представлява тази стойка че коритото ни е от обикновените големи да й слагам такава че да дивее повече вътре
*
« Отговор #967 -: Октомври 04, 2010, 10:33:53 am »
Диди, аз ползвах това http://www.kolko.bg/bg/n-a/p/1220073
Има и пластмасови.
« Отговор #968 -: Октомври 04, 2010, 12:16:20 pm »
Ето такава е нашата. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3689
Преди слагахме и една памучна пелена за да не се плъзга, ама вече е по-тежичък и не ни се налага.
« Последна редакция: Октомври 04, 2010, 12:17:58 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
« Отговор #969 -: Октомври 04, 2010, 15:08:23 pm »
Диди, аз ползвах това http://www.kolko.bg/bg/n-a/p/1220073

Ние все още ползваме такава. Мислех да я сменим с пластмасова, с такова изтумбено на чатала, но след едно гости у братовчедка ми, ни се отвори възможност да ползваме подобна и се отказах. Може би вече съм свикнала с тази хавлиената, но ми се струва, че и на малкия му е по-удобно там. А и по-лесно му измиваме макаричките и дупето докато лежи ;)

« Отговор #970 -: Октомври 04, 2010, 15:33:46 pm »
Здравейте докторе,
Имам проблем с малкото дете. На 8 септ. се разболяха и двете деца -температура, хрема, кашлица, а малкия повърна и имаше и рядко изхождане, но това беше само на 8 септ. вечерта. Малкият на 7 окт. става на 6 месеца. Него го поставих вендага на лечебна хумана и чай от шипка и той се оправи. Трябваше да го ваксинираме с пентаксим на 17 септ., но отложихме-баткото още кашляше и имаше лека хрема. - ваксинирахме го на 24 септ. в петък. В събота му давах между храненията пюре от круша и в неделя по обяд също. В  неделя сутринта -26 септ. се беше наакал нормално, но след това в 15 часа беше по-рядко. Той обикновено ака по веднъж на 2 дни и акото му е сравнително твърдо. След като се изака рядко на 26-ти в 15 часа му дадох след това само лечебна хумана и на  27 сутринта отново беше акал редичко към 8 часа. После след 9 часа някъде отново ака малко и то беше малко по-твърдо. После отново се изака в 15 и нещо като го нахраних малко преди 15 часа с лечебната хумана. Паникьосах се и се обадих за пореден път на педиатърката да питам какво да правя и тя ми каза да включа и ентерол. Дадох го. Дадох му и чай от шипка. Въпросът ми е на какво може да се дължи това често ходене-крушата, която давах или по-скоро нещо свързано с ваксината. Много се притеснявам, защото след като давам лечебна хумана той не спира да ака, а продължава.. Какво друго бих могла да направя за момента. Няма температура, а нослето му леко хърка от време на време.
Днес след като го държах детето на лечебна хумана от 26 септ. и в събота /2 окт./ и неделя се изходи по веднъж нормално сутрин реших да започна с аптамила. Последно като звънях на педиатърката тя ми каза да го държа на лечебна хумана докато се нормализира. Той ходеше ту нормално, ту малко по-рядко по 2,3 пъти на ден. Педиатръката каза да започна с неговото мляко след като има 1 нормален ден. Е има 2 нормални дни-събота и неделя. От сутринта давам 3 пъти аптамил-дадох последно и 30мл кърма. Сутринта се изходи нормално веднъж и сега следобяда към 15 часа повторно - по-рядко. Вероятно е така от смяната на млеката, но се притеснявам. Давам нормофлор и биогая. Не знам какво да правя. Нормално ли е? Да изчакам ли? Много се притеснявам!
« Последна редакция: Октомври 04, 2010, 15:59:18 pm от Tutto_bene »
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #971 -: Октомври 04, 2010, 15:55:48 pm »
Бени, доктора е писал, че няма да може да отговаря! До 3 изхождания на ден мисля, че е нормално. Ако са повече и не са кашести, а направо вода вече трябва да питаш доктор според мен! Бързо да оздравявате!
« Отговор #972 -: Октомври 04, 2010, 16:05:27 pm »
Аз последно като говорих с педиатърката и тя ми каза, че не било нормално.. Затова се притеснявам. Иначе детето ходи до 3 пъти на ден и са кашести. Последното изхождане май доста е пикал и го е размазал- има и твърдо парченце и е по-светло, но аз си се притеснявам.. Сега и се обадих на педиатърката и тя ми каза да продължавам с Аптамила... Дано е добре детето вече, че се побърках с това акане. Аз и от баткото съм се наплашила.
« Последна редакция: Октомври 04, 2010, 16:41:30 pm от Tutto_bene »
« Отговор #973 -: Октомври 04, 2010, 17:27:23 pm »
Tutto_bene Ники ака по 4 пъти, понякога и повече на ден.Ако честито акане не е нормално, то не знам кое е.
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #974 -: Октомври 05, 2010, 00:41:54 am »
Туто,на мен акането на 2дни ми се струва по-ненормално отколкото ходенето по 3 пъти на ден.Той е на 6м,предполагам че сега вече и захранваш.Нормално е да ака честичко.Особенно след плодовите пюрета.Пък ние акаме и след плодовото и след зелечуковото.Даже вършим работата по време на хранене :lol: Лично мнение - от пюретата ще да е. По това което описваш не мисля,че е диария... :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #975 -: Октомври 05, 2010, 04:57:54 am »
Доктора не препоръчва ползването на ентерол, биогая, нормофлор ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #976 -: Октомври 05, 2010, 08:58:58 am »
Туто, аз също смятам, че за дете на 6 мес е нормално да ака по 3 пъти на ден. А относно диариите, нашата педиатърка казва, че до 5 на ден е нормата. Ако толкова се притесняваш давай Хидрасек за кърмачета (мисля, че се продава и без рецепта). Аз лично давам Био гайа при стомашни неразположения и Ентерокинд също.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #977 -: Октомври 05, 2010, 10:19:43 am »
Ентерола е жива бактерия която спомага за баланса на стомашната среда.В Белгия се използва само с рецепта от доктор :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #978 -: Октомври 05, 2010, 10:26:45 am »
абе момичета, какъв ентерол, какви биогаи и тем подобни илачи, както ги нарича д-р Бърди, при 3 изхождания на ден.
моите деца от както са се родили не са имали по-малко изхождания. ми различни организми, различен метаболизъм. и аз съм така, след всяко ядене в тоалетната :wink:
« Отговор #979 -: Октомври 05, 2010, 11:16:49 am »
Zdraveite doktore!
Mnogo vi molq i vas za savet,da6terq mi e na 7 meseca i ne iska da qde ni6to osven mlqko(Hipp2 plus).Probvala sam po kakvi li ne na4ini da i smesvam puretata s mlqko,plodovo sas zelen4ukovo,no uvi..Pusnahme i izsledvaniq i se ustanovi 4e hemoglobina i e nisak 102.Izpisaha ni kreon po 10 mirosferi4ki na den.Ve4e 2 sedmici i go davam,no nqma efekt.Sa6to imame i seriozen zapek,hodq sas termometar4eto pod raka.6te sam vi mnogo blagodarna,ako mi pomognete!