0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
здравейте Докторе,имам следните притеснения,покраи жегите детето ми взе много да се обрива,тои по принцип си е алергичен,но не съм му давала нищо от което да ми даде реакция,възможно ли е да е от жегите,ето изпращам и няколко снимки
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Педиатърът Ви е на мнение?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
ами не съм ходила званах и по телефона тя ми каза да му дам зиртек,и да го намажа с елоком,ние сме чести посетители при нея,и все едно и също нещо ни казва :(
*

Birdie

• 11040
Кожата е суха? сърбеж, неспокойствие?
Бурканчета-пюрета давате ли?
Детето е на възраст?
Sir Alec Guinness
*
Кожата му не е суха,на 10 месеца е,давала съм му пюрета,той само това яде,тиква с картоф,пуйка с тиква, млечна каша с бисквитки,пиле с картоф и домат,бисквитки,адаптирано мляко,грис.
Това са нещата с  които се храним,от морков ми даде реакция,не зная вече какво да правя. Моля ви посъветвате ... бях го записала и на кухня, но пак се обрина.
Детето няма сърбеж,съвсем спокойно си е и игриво,няма температура,нито разстройство, днес е неделя и се чудя къде да отида :(
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 13:59:51 pm от Birdie »
*

Birdie

• 11040
Спрете бисквитките и гриса! Това са храни за над 12м възраст.

Не мога да дам съвет за лекарства. Детето е много малко.
Бих посъветвал само да изкъпете с неутрален сапун и да го оставяте лятото върху чист чаршаф, а не върху мъхесто и/или одеяла.
Свържете се с педиатъра за Аериус, ако се прецени че е алергична реакция към храна.
Sir Alec Guinness
*
Д-р Birdie, казвате че грис и бисквити е храна за над 12м., това важи ли и за млечните каши на Хип, ето тези http://papa-bebe.com/piuretahippka6i.html, на които пише че са за над 4-6м. Аз също давам млечна каша грис-ванилия. От близо седмица-две съм въвела глутена и давам от тези каши за следобедна закуска.
Мисля,lora20 като казва, че дава млечна каша с бисквитки и грис, визира точто този тип каши. 
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 14:34:58 pm от tan »
*

Birdie

• 11040
Да, но това са детски храни.
Имам пред вид чисти бисквити и грис.

От повече от 5 години участие във форумите имам впечатление че именно тези "Хипп" дават най-много реакции.
Не знам... .
Sir Alec Guinness
*
да и аз точно от тях давам
*
Някой ползвал ли е тези таблетки. Дали имат ефект?
http://www.papagal.net/index.php?main_page=product_info&cPath=14_156&products_id=1815
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
eterna, аз ползвах такива таблетки. При моите деца нямаше ефект.
А пък на нас ни откриха стафилококус ауреус. Педиатърката ни предписа капки Тобрекс в носа 3 пъти по една. Някой лекувал ли е по този начин това, че като четох в повечето случаи предписват бактробан?

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #711 -: Юни 16, 2010, 16:22:58 pm »
А антибиограма има ли-сигурно Тобрекс е по антибиограма назначен ...или не! А иначе Бактробан е показан точно при тези инфекции и наистина действа безотказно-това от опит. И мисля всички в обкръжението подлежат на посявки и евентуално лечение.
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 16:32:53 pm от Rozi4ka78 »
*
Днес бяхме на консултация и педиатърката ни каза да увелича на 2 капки вигантол защото главичката на малката била "поомекнала".Изписа и и някакви хомеопатични лекарства за усвояване на калция.Притеснявам се малко,а и не можах да намеря много инфо.Какво е вашето мнение?

*
Розичка, имаме антибиограма - и двете ни действат според нея. А ти имаш предвид, че трябва да се изследваме и двамата с мъжа ми ли?
Хриска и ние сме на по 2 капки вигантол, но защото много се стряскат. Иначе за витамин Д има голяма тема ето тук http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0 - прочети я, един мъж я почва и доста интересни неща казва.
То и аз пия по 3 капки вигантол :o.

Здравейте Д-р Бърди, изчела съм много от мненията ви, но сега и аз се нуждая от съвет. Накратко детето ми е на 7 месеца и от седмица - две спря да бърбори. Иначе се усмихва, смее се с глас когато си играя с него. Не знам какво да предприема и дали има място за притеснения.
*

Birdie

• 11040
Изследвайте слуха - или Отоакустични потенциали или акуограма.
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви докторе! Хубав ден!
*
Моля за среща с д-р Бърди, бебето ми е на 10 мес. и сме объркали тотално захранването. Как мога да Ви посетя?
*

Birdie

• 11040
Ами, аз съм в Гърция от повече от 13 години... .
Sir Alec Guinness
*
да, аз съм нова и не знаех...
ще си подготвя изчерпателно въпроса и ще го публикувам, сега съм сама с малката и няма как да стане...предварително Ви благодаря!