0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте д-р Birdie!
Детенцето ми има от няколко дни пъпчици по брадичката и бузките - гнойни пъпчици. Кърмим се, обаче със силиконово зърно, тъй като отказва друго. Пие Инфакол за колики и малко чай от копър и анасон, ако са много силни и нищо не помага.
Това акне от храната която аз приемам ли е или е нещо на хормонално ниво (четох, че може да му предавам хормони с кърмата).
Снимки?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Не могат да се фокусират, защото са много мънички :(
http://jasmin4eto.snimka.bg/baby/bebe-niki.500272.18806181
http://jasmin4eto.snimka.bg/baby/bebe-niki.500272.18806181

И да питам последно - кърменето на поискване означава ли да е всеки път като ревне? Защото ако намаля времето за кърмене и давам всеки път щом заплаче ми се струва, че си докарваме по-лоши колики. Той огладнява през деня на около 2-2,5 часа, вечер през 3. Ако се събуди по-рано и плаче да давам ли веднага гърда или да изчакам малко, да видя дали е глад  или колика?
P.S. Нещо не излязоха тук, затова слагам линкове.
« Последна редакция: Май 20, 2010, 19:30:25 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Намажете с хидратантен крем- А-Дерма екзомега, например.
Не е акне това но е нужно следене!

Оставете на 3 часа храненето. Успокоявайте за да стигнете 3 часа, може и да ползвате биберон-залъгалка за тази цел.
Sir Alec Guinness
Мерси за бързия отговор докторе :D
[/url][/url]
Здравейте и от мен.Проблема ни е следния,бебето ми е на  6 месеца.От 7-8 дни е със зачервено гърло, без температура, хрипове и др.,закашля се от време на време, но мисля, че тази кашлица е от задавяне със слюнка в повечето пъти.Педиатърката ни изписа Тантум Верде/водата за гъргара/ да му мажа гърлото по 3 пъти на ден с тампонче.Правихме го това 5 дни и днес се оказа, че пак е зачервено,каза да продължим и в петък ще ходим отново.
Моля ви за съвет,трябва ли да пием някакви други медикаменти и може ли това зачервяване да е от никнене на зъби,защото вече сме с подути венци и може би очакване първите зъбки.
Благодаря ви предварително за отделеното време.Успешен ден
Докторе имам въпрос.
От няколко дни след като накърмя бебо, той заспива, доизцеждам се и имам достатъчно кърма, обаче след час и половина пак пищи от глад. Онзи ден от честото висене накрая почти нямах кърма. Вчера му предложих Аптамил - глътна 10 мл. и заспа и спа като пън 4 часа, което направо ме учуди.
Днес същата работа сутринта - додадох и изпи две глътки, но спа спокойно, на обяд бяхме само на кърма и спи в момента.
Та конкретния въпрос - има ли вариант състава на кърмата да не задоволява нуждите му в момента или заради преумора да не успявам да произведа качествео мляко? Да му предлагам ли всеки път АМ? Защото съм давала изцедена кърма, той изпива 20 мл. изцедена кърма, след кърмене от двете гърди, ама после пак е гладен.
Забелязах, че коликите ни намаляха тези два дни, но и нааканите пампи ги няма - само 4-5 на ден :(

Благодаря за отделеното време.
« Последна редакция: Юни 02, 2010, 15:09:55 pm от Birdie »
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
Оставете два, три дена с тези добавки от по 10-30 мл независимо кърма или АМ.
Опитайте се след това да ги махнете. Ако не става- има нужда от тях.

80-90% от т.нар. "колики" са всъщност - >> глад.
Sir Alec Guinness
*
Д-р Birdie, ще съм Ви благодарна да ми препоръчате нещо за бебешките крусти, но не кремчето на Мустела. Днес се опитах да си го купя, но във всяка аптека която питах, казваха че няма внос в момента. Предлагат ми само шампоанче на А-дерма.
Докторе, редактирам се. Взех на Avene.
« Последна редакция: Юни 02, 2010, 19:13:38 pm от tan »
*

Birdie

• 11040
Работя с Мустела и някой типично гръцки фирми... .
Sir Alec Guinness
*
Докторе, и аз исках Мустела, но не намерих никъде. С каката също ползвах Мустела. Но от Avene нямаше ефект, поне сега. Така си останаха, особено върху и около фонтанелата са много и големи.  :?
Благодаря докторе!
[/url][/url]
*
tan, ако мога да се намеся, аз ползвах на Клоран точно за крусти (пише за млечните корички по главата и суха кожа). Доволна съм, сега си го ползвам за лицата на малките, че са със суха кожа.
*
Докторе, имам въпрос. Едното от двете ми близначета от няколко дена намали количеството на храната /ние сме изцяло на АМ Фризо1/, просто като започне да се храни яде лакомо, явно гладно, но след изпити 10-20 мл започва да се изпъва, да маха яростно с ръце и да отказва храната. След няколко минути успокояване се повтаря същото, но не изяжда повече от 60 мл на хранене. Вследствие на това и по-често иска да яде - в смисъл след 1,5-2 часа. Не знам дали има връзка, но и не всеки ден ака и като го направи, е консистенция на рядък пластелин или гъста паста за зъби.
Нормално ли е това, какво да направя?

*
Д-р  Birdie, ще Ви помоля за мнение. Тази вечер бях взела Моника при мен на спалнята и към 4ч. тя падна от нея, лежеше по коремче, но мисля че е падна на главичка, по лице. Поплака малко, по-скоро от уплаха и заспа. Към 7,30ч. си изпи млякото и към 9,30 повърна малко, количество малко по-малко от дланта ми. Няма синини, зачервено  или др. подобно от падането. Не забелязвам някаква особена разлика в поведението й. Минахме през личната ни лекарка, пипна фонтанелата й, каза че падането не е от много високо и нищо и няма. Притесниме това повърщане. Макар да спря повръщанията, все още понякога се случва да повърне. Дали това повръщане е съвпадение с падането? Мога ли да направя нещо друго? Каката не е падала и подобна ситуация ми е за първи път. Колкото и да се обвинявам, че заспахме двете на спалнята, станалото - станало. Дано нищо й няма, вече ще съм по-внимателна.
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 13:10:44 pm от tan »
*

Birdie

• 11040
Абсолютно нищо без преглед по този въпрос не мога да кажа.
Sir Alec Guinness
*
Да, едно от многото невъзможни неща, които съм искала понякога от Вас. Благодаря Ви все пак! Ще я наблюдавам, май друго не мога да направя.
Здравейте Докторе!
Искам да попитам какви обезболяващи мога да пия и за колко време преминават през кърмата?
Извадиха ми зъб и след като ме пусна упойката пих Аулин, който обаче ме "удари в главата" и сега съм като пияна. А искам да пия нещо обезболяващо, че ми е много кофти като пусна упойката...
[/url][/url]
Жаси, аз до колкото знам само парацетамол може, както и по време на бременност, но все пак нека и доктора се включи

*

Birdie

• 11040
Здравейте Докторе!
Искам да попитам какви обезболяващи мога да пия и за колко време преминават през кърмата?
Извадиха ми зъб и след като ме пусна упойката пих Аулин, който обаче ме "удари в главата" и сега съм като пияна. А искам да пия нещо обезболяващо, че ми е много кофти като пусна упойката...

Парацетамол и Нурофен може.
Първото по за предпочитане.
Sir Alec Guinness
Благодаря Докторе! като ме пусне Аулина ще пия Парацетамол.
[/url][/url]