0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А какви са тези формули, откъде да ги видя ?  :oops:
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #621 -: Април 05, 2010, 19:46:02 pm »
Здравейте д-р Бърди! Имам следните притеснения. Синът ми е роден в 28 г.с. Имах доста тежко раждане,  болнично инфектиране и сепсис (изолираха се ешерихия коли и протеус от лохиите). При контролен преглед след това при гинеколога ми бяха открити единични колонии стрептококус епидермидис. Той ми каза, че няма никакъв в проблем, че това е щам нормално виреещ върху кожата и лигавиците и не е необходимо лечение. Синът ми е изписан от болницата преди близо месец. При него досега не е имало данни за стрептококи, но се притеснявам да не го заразя. Действително ли този щам е безобиден? Предварително благодаря!

« Отговор #622 -: Април 08, 2010, 10:29:34 am »
Здравейте, д-р Бърди!
Наложи се 9-месечният ми син да бъде обрязан. Хирургът изписа Бисептол и Нурофен през устата, а локално пудра Норсулфазол първите 2 дни, а 3-ти и 4-ти ден Оксикорт спрей.
Притеснява ме това, че на листовката на Оксикорт пише, че не е подходящ при деца. Дали мога да пръскам детето с него тогава? Има ли някакъв заместител на Оксикорт, подходящ за толкова малки деца? До колко дни след интервенцията е добре да се третира локално (казаха ни 4 дена, но ми се струва малко)?
*

Crystal

« Отговор #623 -: Април 08, 2010, 15:06:39 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Бебето ни е на 2,5 месеца и ни казаха, че голямата фонтанела е почти затворена.Притеснително ли е това? Обиколката на главата расте с 3 см месечно. 
*
« Отговор #624 -: Април 08, 2010, 16:23:21 pm »
Не съм доктора,но доколкото знам фонтанелата се затваря напълно до 1г. и 6м.

*
« Отговор #625 -: Април 08, 2010, 22:40:45 pm »
Моята педиатърка каза, че фонтанелата се затваряла между 6 и 18 месеца.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #626 -: Април 10, 2010, 11:06:42 am »
Здравейте, д-р Бърди!
Наложи се 9-месечният ми син да бъде обрязан. Хирургът изписа Бисептол и Нурофен през устата, а локално пудра Норсулфазол първите 2 дни, а 3-ти и 4-ти ден Оксикорт спрей.
Притеснява ме това, че на листовката на Оксикорт пише, че не е подходящ при деца. Дали мога да пръскам детето с него тогава? Има ли някакъв заместител на Оксикорт, подходящ за толкова малки деца? До колко дни след интервенцията е добре да се третира локално (казаха ни 4 дена, но ми се струва малко)?
Може да ползвате разтвор "Бетадин".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #627 -: Април 10, 2010, 22:31:25 pm »
Захраних Антон преди три дни, с картоф.
Първия ден 1-2 лъжички, втория - 3, днес - 5 лъжички.
Събличам го вечерта за баня - телцето му обринато. Пъпчиците са по коремчето, гърдичките, кръста и гърба.
Сега какво?
Спирам картофа? Изчаквам някакво време и пробвам с друга храна? Как се процедира?

Д-р Бърди, ще се радвам да се включите!

« Последна редакция: Април 21, 2010, 11:21:19 am от jam »
*
« Отговор #628 -: Април 12, 2010, 16:38:13 pm »
Ще съм благодарна, ако някой знае със сигурност дали има херп-ангина без Т да ми каже.
« Последна редакция: Април 12, 2010, 17:11:44 pm от tan »
*
« Отговор #629 -: Април 14, 2010, 10:55:13 am »
Моля ви за помощ, дайте съвет докторе.
Моите момичета се родиха с голяма разлика в теглото - 2кг на 3,150кг. Малката още от родилния дом поне веднъж на ден, обикновено през нощта имаше по периоди на неспане от 2-3 часа, при което плаче, та чак се дере. Давам Инфакол, тъй като педиатърката каза, че са колики. От два дена обаче страхотен рев от 19,30 до 24,00 часа, като и през деня след някое от храненията може да изкара будна 2 часа. На смесено хранене е - тъй като не може да сече се цедя и гледам 2 пъти да дам кърма, иначе АМ Фризолак прематюър.
Много съм притеснена от този рев - 5 часа, нито поза помага, нито разнасяне, нито сешоар. Какво да правя - други капки за колики ли да купувам, да я водя на друг лекар ли, просто съм се видяла в чудо.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #630 -: Април 14, 2010, 11:13:45 am »
Убедете се че храненето е достатъчно.
Ако това е така, може би ще се наложи да давате добавка "НАН Сензитив" вместо това АМ, което давате сега. Така или иначе децата вече са достатъчно наддали.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #631 -: Април 14, 2010, 12:53:49 pm »
здравейте имам следният въпрос,синът ми е на 8 месеца,в момента му никнат зъбки,появи се и суха кашлица възможно ли е да е от никненето на зъбките,няма температура и сополи,или някъкъв признак че е хванал някои грип
*
« Отговор #632 -: Април 14, 2010, 13:56:42 pm »
не, не е възможно, за кашлица от зъби не съм чула... най-вероятно е вирус или друго неразположение :?
« Отговор #633 -: Април 18, 2010, 00:01:03 am »
Здравейте Д-р Бърди,
Имам странен въпрос, надявам се да не ви се стори смешен, но според мен за всяко нещо има причина и просто аз не мога да я открия. Надявам се да успеете да ми помогнете.
Синът ми е на 8 месеца и 10 дни, роди се 1 седмица преди термин с тегло 2.750. От раждането до сега имаме голям проблем със заспиването и съня. Никога не е заспивал сам, отначало заспиваше докато се кърмим, но дори и след като заспи се буди много лесно. Когато беше малък постоянно разперваше ръчички и ако никой не му ги държи се буди. Приспивахме се по половин, един час с люлеене и то много трудно. И досега винаги има някой при него за да го залюлее ако се събуди. През нощта се будим като по часовник в 11, 1 и още поне 2-3 пъти. Откакто се е родил, нито веднъж не е успял да заспи сам. Случавало се е да не съм при него плаче и дори и след плач не заспива, ами по зле става. Много е игрив и постоянно нещо прави, много бързо започна да се обръща по корем, сега пълзим, случва се да е толкова уморен че да не може да помръдне, лягам до него гушкам го и пак не заспива. Още сме на кърма, исках още преди да го дохранвам с АМ, но той категорично отхвърляше пиене от шише, дори и кърмата в шише отказваше. Сега успявам да давам чай, но мляко не иска. Захранени сме със зеленчукови пюрета и каша, но ядем твърде малко по около 30-40 гр. От няколко дни имаме и 2 зъба и положението е същото.

Притеснявам се дали няма някакъв медицински проблем, защото вече няма нещо което да не съм опитала да заспи сам. Понякога така се превъзбужда, че спи и плаче и нито люлеене нито нищо не успява да го успокои. Незнам дали не е от много емоци и нови неща, но това никога да не заспи сам.. притеснявам се. Моля някой ако е имал моя проблем да сподели. Предпочитам да попитам и да няма проблем, отколкото да си затворя очите и да го сметна за нормално, а после да се окаже че е било голям проблем.
Извинете ме за дългите обяснения и благодаря предварително :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #634 -: Април 18, 2010, 00:06:32 am »
Ако правите нещата,за които пишете, заспива ли?
Sir Alec Guinness
« Отговор #635 -: Април 18, 2010, 00:39:18 am »
Заспива, но винаги с моя помощ докато го люлея. Не мога да го оставя в леглото му и да си заспи.
Възможно ли е от емоциите през деня да не може да заспи или да спи неспокойно?
И постоянното будене през нощта през 2-3 часа?
« Последна редакция: Април 18, 2010, 00:47:12 am от Vessito »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #636 -: Април 18, 2010, 01:33:23 am »
Вероятно детето има рефлукс.
Sir Alec Guinness
« Отговор #637 -: Април 18, 2010, 09:15:34 am »
Рефлукса не е ли свързан с повръщане, извинявм се за невежеството си. Като малък повръщаше много, може би до 4-5 месец, но след като се захранихме спря напълно и повръща само когато е преял. Водихме го на гастроентеролог, но не откри нищо. То и прегледа и беше само мерене на теглото и пипане на стомаха.

Моля ви да ме информирате по какъв начин може да се докаже че е рефлукс и как да го лекувам.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #638 -: Април 18, 2010, 11:22:48 am »
Не е свързан винаги. Може да няма повръщане изобщо.

Може да вземете Хумана АР и да му давате от нея за начало само вечер.
Ако я пие- и сутрин.

Това може би да коригира неспокойният сън. Заспиването едва ли ще се повлияе... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #639 -: Април 18, 2010, 17:56:48 pm »
Благодаря Ви докторе, ще опитам  :)